Dit is mijn gefoel over ouder worden

ouder

Ouder worden dat gaat vanzelf en opeens komt er dan een moment dat je vrouw zegt: “Bertje, hoe is het nu eigenlijk met je?”
Nou gewoon dacht ik nog.

Gedachten en gefoelens

Maar later toen ik op de bank lag te doezelen, kwamen er allerlei gedachten en gefoelens in mijn kop.
Sinds ik een gefoelige maag heb, krijg ik ander eten, en hapjes waar mediesijn in zit en ik doe mijn best maar ik ben wel een beetje afgevallen en dat was nou niet de bedoeling zegt mijn vrouw. Ik krijg ook meer knuffels en meer aandacht en daar ben ik nou aan gewend dus ik wil elke dag lange knuffels. En van binnen weet ik dat komt ook omdat ik seeniejor katerman ben. Dan ben je niet alleen gefoeliger in je maag maar ook in je leefe.
Dus toen de glazenwasser kwam toen schrok ik heel erg dat heb ik toen ook op Feesboek gezet. Maar toen ik daarna zacht aaien kreeg, toen ontspande ik weer van binnen en ook door de liefe woordjes.

Seeniejor

Ik ben altijd wie ik ben maar eerlijk waar, van lang en wild spelen hou ik niet echt. Mijn hobbie is scheuren met papier. Soms rol ik met een balletje of een propje. Dus ik speel rustig en nooit lang. Dat is ook wegens dat ik geen kitten meer ben. Zo gaat dat je kunt niet altijd kitten blijven en je hoeft ook niet te doen alsof. Rustig spelen is iets voor seeniejor zijn en dan voel ik me zeker weten nog wel oer dat zit gewoon in me.

Steun

En wat ik ook erfaar is dat ik meer steun nodig heb. Wegens dat ik me kwetsbaar foel voor alles dat zomaar gebeurt. Dus ik slaap vaker op bed en ik wil altijd samen zijn dat is voor de gezelligheid en de veiligheid. Ouder worden is dat je altijd jezelf bent maar je hebt wel meer steun van thuis nodig, dat is wat ik foel.

18 thoughts on “Dit is mijn gefoel over ouder worden

 1. Lieve vriend Bert.
  Als seeniejor kater en ook als poes, weet je gewoon veel meer omdat je ervaring hebt in het leven.
  Je hebt geleerd hoe je zelf bent en dat je helemaal goed bent zoals je bent,Je bent daar wel zeker over van jezelf.
  Maar wat ikzelf lastig vind is dat mijn lijf niet meer alles zo goed doet als vroeger en soms je gezond minder wordt.
  Dat vind ik jammer want je kop weet het is prima zo en je lijf zegt andere dingen.Jij hebt een gefoelige maag en dat je nu afgevallen bent.
  Dat is zo tegenstrijdig en ik zou zelf graag willen de ervaring die ik nu heb, met het lijf van een kitten.
  Maar blijkbaar gaat dat niet samen.
  Fijn dat je vrouw je zo goed aanvoelt en je extra lange knuffels geeft.Stom dat die glazenwasser weer hopla er was.
  Ik denk dat je er ook goed over kan praten met je verkering Loes.Zij is ook seeniejor Poes en heeft ook wat probleempjes met haar gezond.
  Bij mensen is het ook zo denk ik.
  Mijn mensen oma was zomaar gevallen in huis en werd met een grote gele auto naar het ziekenhuis gebracht.En zijn heeft eggies waar veel ervaring in het leven.En nu heeft ze zomaar een her-sen-in-farct.Poeh wat een woord he.
  Dus haar kop is ziek.Nu gaat het ietsje beter maar scullary girl maakt zich veel zorgen.
  Kijk als seniejor poes weet ik dan,dat nu zij extra knuffels van mij nodig heeft.Als kitten had ik dat niet geweten.
  En soms vraag ik haar aandacht omdat ik voel dat ze nu toch eggies waar even tijd voor mij en haarzelf nodig heeft.Want ze regelt en belt en weet ik veel wat ze nog meer op de telefoon zet.
  Dat zijn de voordelen van je ervaring.Maar net als jij zou ik wel een jonger lijf willen.
  Bert ik wens je dat je met deze moeilijke gefoelens in balans komt.Daar heb je misschien nog wat denk tijd en heel veel knuffels voor nodig.
  En ik weet zeker dat je vrouw jou lange knuffels ook nodig heeft,om te leren dat je echt seeniejor bent met een beetje probleempjes met je gezond.
  Ik geef je zachte kopjes en doe er een zacht slaap wolkje omheen.Dan kan je daar op denken en slapen
  Muzette

 2. Hajoooo oompie.

  Ooooh ikke hoop datte ik net as uwes wor asse ik auwer wort. Maar dan sonner gefoelige maag. En ook sonner meesisijntjes.
  En ik hoop datte ik heeeel feel pele bwijf hihihi.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. dat hoop ik ook Dorus, en Oompie speelt zelf ook nog dus dan kun jij het ook. Vaak als je ouder wordt merk je dat aan je lichaam maar dat is voor jou nog heel ver weg dus vandaag en morgen is het zeker weten niet!!

 3. Hoi Bert, ik Bas, ben met mijn 15 jaar ook een seniejor. Ik maak me nergens meer druk om Bert, als ik maar op tijd mijn eten en knuffels krijg en voor de rest lekker in mijn mandje kan blijven liggen, dan vind ik alles best. Spelen heb ik nooit geleerd op straat, dus dat doe ik niet. Alleen eten, knuffelen en slapen. Ik vind het leven zo nog wel heel fijn, ook al heb ik erge last van mijn oude botjes en zijn mijn pootjes wat stram. Daar krijg ik trouwens druppeltjes voor in mijn eten, dus daar merk en proef ik niks van.
  Een stram pootje van Bas.

  1. hoi Bas, dat is ook seeniejor zijn dat je weet wat belangrijk voor je is en dat de rest kun je dan laten gaan. Zo moet het. Jij bent een foorbeeld Bas zo moet het en dan is het leefe fijn. Wat goed wat die druppeltjes ik heb ze ook voor mijn innerlijk gezond,
   pootje van
   Bertje

 4. Lieve Bert, je hebt weer mooi geschreven over ouder worden en seeniejoor zijn. Floortje is ook seeniejoor, bijna 15 jaar, zij doet ook alles rustigaan, soms even spelen met een propje papier of een zacht balletje. Maar het liefste doezelen, slapen en knuffelen. Ik vind zelf seeniejoor zijn niet fijn. Je kop wil nog van alles maar je lijf zegt HO. En dat moet je accepteren, leuk of niet. Maar we hebben nog veel plezier met z’n drietjes, Floortje, baasmens en ik, en dat is fijn.kusje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, iets aksepteere dat kan gewoon tijd kosten en soms lukt het gewoon niet dat kun je het beste iets anders gaan doen of aan iets anders denken dus dat je kop dan wat anders wil, anders heb je geen rust, dat is mijn adfies,
   pootjes
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  oooh wat zeggie mooie dinge van dattie ouwer wor. En jij heb gelijk. Jij ben gefoeliger en jij ben kwesbaar. En jij kan dinge krijge van jou gezond Bert. Dan hebbie knuffels noodig en dattie fertrouwe heb. Selluf foel ik mij eigen soms onseeker Bert. Maar mij vrouw geef mij eigen steun en zij zorreg foor mij heb ze mij fertel. En wij heb elkaar Bert. Dat is belangrijk. Assie ouwer wor hebbie jou verkering noodig. Jou maatje van jou leefe.
  Jij ben foor alteit Bert. Dattie saame ouwt wor, dan bennie veilig…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is allemaal waar en jij en ik foelen nou hoe belangrijk het is. Dat je thuis steun aan je vrouw hebt. Dat je knuffels krijgt zodat je van binnen rustig kunt zijn en veilig en dat wij elkaar hebben Loes. Dan heb je toch zekerheid in je gefoel, dat hoop ik. En ik ben er voor altijd Loes, maakt niet uit hoe lang dat is, samen is samen,
   je Bertje

 6. Lieve Bert,

  Tja, het is wat, dat ouder worden. Wij zij hier ook allemaal senior of bijna senior. En Lisette is zelfs hoogbejaard. Maar wij herkennen heel veel dingen die jij schrijft. En het fijne van ouder worden is inderdaad alle extra aandacht die onze vrouw ons geeft. En wij vragen er natuurlijk ook vaak om. Toch kan Lisette met haar 19 jaar opeens nog een sprintje gaan trekken. Of ze hobbelt met haar artrose de trap op en af. Dan hobbelt ze alsof ze een konijntje is. En Ivar kan ook nog als een dolle door het huis rennen. Maar het is waar wat je schrijft : wij spelen niet zo lang meer als toen wij jong waren en slapen ook meer dan vroeger. Zo lukt het ons wel met het ouder worden.

  Lieve Bert, wij wensen jou heel veel rust en veiligheid en liefde toe, maar als wij jouw verhaal lezen zit dat wel goed bij jou thuis. Pootjes van ons vijftal en een extra zachte knuffel van onze vrouw.

  1. dankjulliewel voor de liefe wensen en wat knap dat Lisette nog steeds kan traplopen, met artrose is dat best moeilijk maar ze durft het, en dat Ivar kan rennen!! Rust en slapen en liefde is dan belangrijk en ik foel dat jullie dat ook doen net als ik, en ekstra aandacht is superfijn.
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 7. Hoi lieve Bert, auder worden is best moeilijk, denk ik, maar toch is het beter dat je het wél wordt dan dat je het níet wordt, het is mooi dat je meer erfaring hebt als je seeniejor bent, daarom durf je ook kwetsbaar te zijn want je weet nu dat je vrouw er altijd voor je is, gelukkig maar dat je vrouw je zo goed begrijpt en steunt, maar jij begrijpt en steunt haar ook!, zo is dat nau eenmaal, en je hebt ook je lieve Loes en alle vrienden en vriendinnen van de blog, en met zijn allen kunnen we elkaar steunen als we dat nodig hebben, dat is biesonder vind ik, we hoeven niet persee stoer en dapper te zijn de hele tijd, want dat kan ook helemaal niet!, heel veel lieve zachte kopjes met een snek achter mijn oor verstopt voor jau Bert, het is van Kever!!

  1. daat heb je gelijk in Kever, perzoonlijk kan ik niet de hele tijd stoer en dapper zijn dat lukt gewoon niet en van mij hoeft ook niemand dus jij ook niet en niemand niet, gewoon zijn zoals je bent dat is het fijnste en dan steun van thuis. Ik vind het gaaf dat je al zoveel meer durft en kunt, dan foel je je goed waar je nou bent,
   pootje van
   Bertje

 8. Hoi Bert, het mensenmeisje heeft verteld over Tjieta, zij woonde vroeger bij het mensenmeisje. Zij was supersenior want zij is op 7 weken na 21 jaar geworden. Je bent zo oud als je je voelt en soms is dat is 8 en soms is dat 18. Dat is ook ouder worden. Dat je bent wie je bent is heel goed, het is niet nodig om je anders voor te doen. Wij allemaal vinden jou lief en goed zoals je bent ❤️ Knuffels van mij een ons.

  1. dankjwel Tjilla dat is lief dat je dat komt zeggen van Tjieta wat oud!! Ja dan ben je echt supersenior ook al voelde ze zich misschien acht of jonger of ouder. Dankjwel voor de steun met je liefe woorden.
   pootjes
   Bertje

 9. Hoi lieve Bert mijn vrouwke heeft mij verteld over het senior zijn van jou.
  Ik vind het fijn als jij zo geniet van het samen zijn met je vrouw en alle knuffels die je dan extra krijgt.
  Zo hoort het ook lekker genieten van elkaar❤️❣️

  Je vriendje Ollie

 10. Hallo Bert,

  Over een paar maanden wordt ikke 14 jaar zegt vrouwtje, ja dat zijn al veel jaren, maar ik geef eerlijk toe dat vrouwtje tegen mij zegt; Jip je lijkt wel een jonge kerel, ik ren en race door het huis en al mijn muizen en speeltje die ik tegen kom daar ga ik dan ook mee spelen, Ik ga nu wat minder in mijn ren omdat het koud kan zijn, maar met mooi weer ben ik er heel graag en spring ik van de ene naar de andere plank en ook zit ik veel in mijn klimmeubel en kan ik alles goed in de smiesjes houden. Maar Bert ik merk heus wel dat ik ouder wordt, ook ik heb ongemakjes aan mijn lijf en daar geeft vrouwtje mij pilletjes voor, je weet wel daar hebben we het wel eens over gehad. Haast geen tanden meer in mijn bekkie, en ja door dat ik ouder ben heb ik ook veel meegemaakt en daar leer je heel veel van. Vrouwtje noemt dat je levenslessen. Phoe dat is een geleerd woord maar het is wel zo. Ik heb geleerd om een goede buddy voor vrouwtje te zijn en zo zorg ik goed voor haar. Ja zij doet dat ook voor mij en daarom zijn wij samen de aller grootste vriendjes. Als jonge poes/kater kan dan allemaal niet, omdat je alles nog moet leren.
  Nu ga ik stoppen met schrijf en kan vrouwtje nog wat gaan doen. Veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

 11. Ja Bert, wij, Tica en Izzy zijn 12 jaar.
  Wij liggen ook het liefst dichtbij onze vrouw. Heel soms spelen we even maar dan willen de jongeren mee doen en dat is voor ons net wat teveel!!!!!
  Onze vrouw let gelukkig wel op als we beginnen met spelen.
  We vinden het wel leuk om naar de jongeren te kijken als ze spelen!!!
  En ik, Tica, heb soms wat moeite met op springen en dan is het wel fijn als vrouw een handje helpt!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom