Dit doet een week oorzalf met mijn eete

oorzalfAls ouder wordende katerman heb ik af en toe iets aan mijn gezond en nou heb ik weer een week zalf aan mijn oore gehad. Wegens dat ik moeilijker ging eten.

Eete

Die zalf is voor dat je weer gaat eete. Hoe het werkt dat snap ik niet, maar het werkt. Op de ene dag kreeg ik het aan mijn eene oor en op de andere dag kreeg ik het aan mijn andere oor. En ik begon bijna haast meteen te eete.
Ik at mijn hele bord afondeete op.
Als het nacht was dan at ik heel veel van mijn gezonde brokjes tegen de artroosie en dan moest mijn vrouw smorgens er weer brokjes bijdoen en die at ik dan ook weer op.

Ouder

Het was nodig zei mijn vrouw. Wegens dat ik van opzij wat magerder was. En dat is niet goed, dat je als oudere jongen dat krijgt. Maar het is ook zo dat je lichaam anders wordt als je ouder bent, dan krijg je vanzelf meer buik dan wanneer je twee of drie jaar bent. En ik ben al vijftien jaar. Dat mag je best zien, dat is mijn mening.

Bijwerking

Ik ging dus eete, dat was een verandering.
Er gebeurde nog iets. Ik kreeg een bijwerking.
Van de oorzalf werd ik moe en sloom, ik wilde de hele tijd heel erg lang in mijn mand liggen en ferder wilde ik niet zo feel. β€œBertje, Bertje,” hoorde ik soms mijn vrouw roepen, helemaal aan de buitenkant van mijn gefoel.
Dan keek ik eefe.
Ik wilde liggen en eete, iets anders wilde ik niet echt.

Meer mezelf

β€œNu is de week voorbij,” zei mijn vrouw. En toen hield de zalf op. Ik voelde mezelf weer terug komen, ik bedoel dat ik zelf meer in mijn leefe aanwezig was. Dat ik meer in mezelf was. Ik ging weer naar de badkamer en ik speelde weer meer.
Het eete gaat net goed genoeg. Dus dat is in orde, dat is mijn mening. Persoonlijk zeg ik liefer geen zalf meer.

Opmerking mevrouw Bert
Bert kreeg een halve dosis Mirtazapine zalf, dat heet Mirataz. De bijwerking waar hij het over heeft is lethargie. Dat had hij tijdens eerdere zalf-weken nog niet.

16 thoughts on “Dit doet een week oorzalf met mijn eete

 1. Hoi Bert,

  Fijn dat je dankzij de zalf weer beter ging eten, maar als je zo moe er van wordt lijkt mij dan niet zo fijn.
  Gelukkig is het voorbij en wordt je langzaam aan weer de oude bert, daar ben ik wel blij om hoor.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dankjewel voor je liefe woorden het iso ok fijn dat ik me weer mezelf foel dan snap ik de dag veel beter en ook hoe alles is,
   pootje
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  jij zeg het zofeel goed. Assie ouwer wor mag jij best jou buik hebbe. Jij ben nie foor somaar seeniejor katerman. Soms gaa eete moeiluk dan kan jou oorzalluf help geefe. Dattie jou afondeete opeet en dattie in jou nacht jou brokke eet. Dan kan jou buik weer tot ze eigen koome, dat is belangrijk.
  Maar jij zeg belangrijke dinge. Dattie sloom wor van jou zalluf ze bijwerking. Mij vrouw heb ze moeilukke woord foorgeleese maar die kan ik nie schreife van mij eigen. Oooh Bert wat zeggie zoies mooi, dattie jou vrouw hoor aan jou buitekant van jou gefoel. Als jou verkering foel mij hart wattie bedoel want jij ben zo een gefoelige katerman. Jij foel jou leefe en alles diep in jou gefoel. Maar soms moet jij kiese en kan jij daarna weer ferder. Jou vrouw ken jou eigen zofeel goed en zij geef jou hellep. En nu kan jij weer jou eigen zijn en jij kan eete en jou gefoel is ook ze eigen. Van mij hart steun ik jou mij Bert en ik ben ook heel feel trots. Want jij ben alteit eerluk ofer jou eigen en jou leefe.
  Dank jou wel mij Bert,

  Jou Loesje

  1. lief Loesje, daar doe ik mijn best op, dat ik eerlijk ben en dat durf ik ook wegens dat jij mij steunt dan ben ik sterker en dan durf ik meer ook zeggen wat er nie tstoer en oer is in mijn leefe. Ik kan nou weer redelijk eete zegt mijn vrouw dat is niet goed en niet slecht dus ik kan eefe blijfe zoals ik nou ben,

   je Bertje

 3. Hoi Bert,
  Je hebt helemaal gelijk…..je mag best zien dat je 15 jaar bent!!!!!
  Alleen als je weinig gaat eten wordt je te mager en dat is natuurlijk ook niet goed!!
  Gelukkig dat die zalf wel helpt maar wat jammer dat je die bijwerking kreeg!!!
  Wil natuurlijk niet zeggen dat je dat de volgende keer weer krijgt.
  Wij vinden het wel heel fijn voor je dat je weer helemaal in je leven bent terug gekomen.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

  1. ja dat is waar de folgende keer kan de bijwerking wegblijfe voor mij hoeft het ook niet dat ik sloom ben en soms krijg ik nou oferdag een hapje erbij dat is raar en ook wel lekker als ik het lust!!

 4. Heee lieve Bert, wat goed dat er een zalf is die zorgt dat je weer gaat eeten, want het is wel zo dat je ferandert als je auder wordt, maar goed eeten blijft altijd belangrijk voor je gesond!, maar dan is het wel moeilijk als je er heel sloom en slaaperig van wordt, dat je vrouw zich een beetje ongerust foelt, soms heb je met meediesijnen dat ze voor het ene goed zijn en voor het andere juist weer niet, gek is dat hè?, ik ben blij dat je nau weer goed eet en meer wilt speelen, anders gaat je vrouw zich misschien ferfelen!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever, ik find meediesijn ook raar, het doet iets met me en het eene merk ik en het andere niet en toch is het er dan. Vandaag heb ik eefe met de muis gespeeld en vanavond mag mijn vrouw meedoen daar moet ik ook rekening mee houden daar heb je gelijk in!!
   kopjes van
   Bertje

 5. Lieve Oom Bert,

  Wat lijkt me dat moeilijk dat u wel wilt eten, maar geen trek hebt. Of dat u wel trek hebt, maar dan sloom en moe bent. Of juist weer te moe om te eten.
  Ik stuur u heel veel jonge katerkracht. Of dat kan op deze manier weet ik niet zo goed. Misschien kan ik het beter in een envelop stoppen en met de postduif sturen.

  Een zacht koppie vol kracht van Japie

  1. dat is lief van je Japie, dat je een oude kateroom wat van je kracht stuurt als je het foelt dat is het eigenlijk al waar en echt, zo gaan die dingen, ik foelde het ook. Dankjewel jongen,

   Oom Bert

 6. Hoi lieve Bert,

  Best wel lastig. Je moet eten want te mager is niet goed. Maar dan heb je de zalf nodig, maar daar word je suf van en dat is ook niet goed. Gelukkig heb je een week goed gegeten en hoeft de zalf nu even niet. En misschien heb je weer nergens last van bij een eventuele volgende keer. Enne, niet teveel sporten hoor tijdens het spelen, anders val je misschien daardoor af!

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, aan sporten heb ik weinig gedaan daar begin ik per vanavond mee dat ik rustig er weer in kom. Ik ben nou weer gewoon en dat gefoel dat moet ik blijfen foelen, dankjulliewel voor de steun,
   Bertje

 7. Hallo Bertje met Gijsje. Wat jammer dat je last kreeg van de bijwerking van de zalf. Gelukkig blijf je nog wel eten.
  Ik hoop dat je blijft eten en speels blijft.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en

  1. hoi Gijsje ik ben nou weer mezelf en ik kan ook nog eete ik krijg nou oferdag soms een ekstraa hapje dat lust ik graaf!!
   kopje van mij
   Bertje

 8. Hallo Bert.
  Toen Fynn dat medicijn nodig had,was het er nog niet in oorzalf.Hij kreeg om de 3 dagen en piepklein stukje van een pilletje.
  Ik weet niet hoe het zit met de oorzalf, maar als je het weer nodig hebt(hopelijk niet…)kan je vrouw misschien aan je dokter vragen of het ook om de paar dagen kan.Dan word je er misschien niet zo sloom van
  Zachte aai van Mia

  1. hoi Mia dat is een goed idee van de zalf voor heel af en toe dan kan ik gemakkelijk eete en ik blijf toch mijn gewoone zelf dat is alletwee belangrijk, en als het bij Fynn lukte dan misschien ook bij mij,
   pootjes van
   Bertje

Reacties zijn welkom