Bram ofer hoe belangrijk knuffels zijn

knuffelsHoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Dit keer is mijn blog wat anders want er gebeurde namelijk iets. Meestal schrijf ik op een maandag of dinsdag of soms nog op een woensdag maar nu was er niks. De inspieraazie was weg! En ik wist niet waar die heen was gegaan. Dus toen was ik een beetje in paniek want ik ben best onzeker van mezelf. Daar ga ik het ook nog een keertje over hebben hoor maar nu gaan we het hebben over knuffels.

Top 3

Want ik meelde Bertje met de melding dat de inspieraazie weg was gegaan en toen wist ik het niet meer. Bertje vertelde me dat dat heel normaal is dat het altijd een keertje kan gebeuren. Gelukkig is hij altijd kei slim en weet hij precies hoe de dingen gaan. Dat vind ik heel fijn want Bertje gaf me een hele goeie tip! Knuffels! Wat zijn mijn allerfijnste knuffels?. Nou, daar kan ik zeker wat mee want die heb ik nu ook gewoon nodig. Want ik vind het best eng als de inspieraazie zomaar vertekt. Dan is mijn kop leeg of in de war en dan is mijn lijf onrustig alsof ik de hele tijd op en neer wil lopen.
Ik heb een top 3 gemaakt want eigenlijk heb ik kei veel knuffels en speesjaale knuffels en zo maar nu pak ik de 3 allerfijnste er uit.

1. op mijn vrouw
2. de borstkroel ( van Bertje geleerd)
3. gewoon aaien

knuffelsGewoon aaien

Ik begin bij nummer 3, het gewoon aaien. Dit gebeurt elke dag. Dan komt mijn vrouw bij mij in buurt en dan geeft ze me een aai of een kriebel met haar vingers. Dit is om mij te laten weten dat ze er is en ik vind het fijn omdat ik dan weet dat ze er is. Meestal zijn het korte aaitjes en kriebels. Ze stellen me gerust. Dat alles is zoals het hoort. Dat er geen rare of enge dingen zijn. Dan is mijn lijfje ook gewoon kalm en mijn kop rustig van binnen. Meestal dut ik dan ook even.

Borstkroelen

De tweede is een hele speesjaale. Die heb ik geleerd van Bertje. Eerst wilde ik geen vingers op mijn borst hebben. Dat vond ik eng. Ik wist niet wat die vingers gingen doen en aangezien ik kei onzeker ben wilde ik ze bijten. Mijn kop snapte niet dat ze ook fijn konden knuffelszijn dus er was meteen paniek. Met mijn poten pakte ik dan haar hand vast en met mijn bek deed ik een knauw geven. Dat ze wist dat ik het niet fijn vond. Maar…. Als ik lag te dutten en ik was een beetje in dromenland dan deed ze het weer. En nu vond ik het niet zo erg want ik voelde een streling die heel zacht was en elke keer als dan een vinger over mijn borst ging, wilde ik meer. Ik ging op mijn rug liggen zodat ze er bij kon. Mijn kop werd er rustig van en mijn lijf ging helemaal rieleksen. Dus mijn poten gingen ver uit elkaar. Nu was ik niet onzeker. En de streling die ze dan doet zijn zacht. Ze duwt maar heel voorzichtig haar vingers in mijn vacht, net genoeg. Hoe ze dat zo precies weet, snap ik nog niet maar ik weet dat dit echt gewoon lekker is. Dus als ik haar hand nu op mijn borst voel terwijl ik wakker ben, dan weet ik dat het fijn is en veilig want mijn vrouw doet het heel voorzichtig. Bertje kende dit al en ik zag het wel eens op zijn feesboek dus ik wilde dat ook wel eens proberen. Na een tijdje proberen en vertrouwen hebben is het me gelukt en ik vind dit een kei speesjaale knuffel!

Saame

Mijn nummer 1 is altijd mijn faafooriete knuffel geweest. Het is een hele veilige en warme knuffel. Bij deze knuffel wil ik gewoon bij mijn vrouw zijn. Of beter gezegd, op mijn vrouw zijn. Het allerfijnste is wanneer ik op haar buik/borst lig en dat ze me dan vasthoud met haar armen. Dat ik haar voel met mijn lijf en dat ik weet dat ik veilig ben. Dat ik lekker lam knuffelskan zijn en gewoon niks in mijn kop hoeft te hebben. Dat ik haar hart kan horen en mee kan snurken. Meestal krijg ik nog een dekentje over me heen zodat ik ingepakt ben en dat vind ik kei fijn. Dan voel ik me soms nog een beebie kat die bij zijn mama mag liggen. Want zo voelt het voor mij, mijn mama. Dan ben ik warm en rustig en dan kan ik droomen en bewegen in mijn droomen en dan voel ik mijn vrouw die me vasthoud en soms kusjes plant op mijn kop. Dat is het allerbeste. In het hier en nu met mijn vrouw samen en geen zorgen aan je kop of in je lijf. Heerlijk! En omdat ik hier zo rustig van wordt als ik er over schrijf, is mijn inspieraazie terug! Nou, wat een afontuur zo.

5 thoughts on “Bram ofer hoe belangrijk knuffels zijn

 1. Lieve Bram,

  het is niet fijn om te lezen dat je geen inspiratie hebt. Maar ook weer wel, want als jongste van deze blog loop ik hier ook steeds tegen aan. En dan denk ik dat het komt omdat ik nog niet zoveel ervaring heb. En omdat mijn katlega’s allemaal zulke mooie furhalen schrijven met veel levenswijsheid.

  Het is jou toch gelukt en je hebt het super gedaan. Van die knuffels leer ik ook weer. Want knuffelen vind ik best nog wel spannend. Dan wil mijn lijf die handen gelijk weg hebben terwijl ik het ook fijn vind. Stom, hè. Door jou weet ik nu dat dat enge gevoel ook over gaat. Dank je meow.
  Fijn weekend.

  Koppie van Japie

 2. Haai Brammiekerel,

  hier OOPAAAAA!
  Ken jij mij?
  Loes waar gaat dit over?
  Over wat?
  Ispiewie??
  Inspiratie in je kop?
  Hoezo heb jij ook weleens geen inspi…huppeldepup!
  En waarom weet ik dat niet?
  Hoezo heeft iedereen dat weleens?
  Nou Karel daar heeft Oopa geen last van.
  Whaaaaa haaaaaa
  Oopa zijn kop is altijd uhm…
  Wat nou leeg?
  Oopa zijn kop zit vol!
  Echt wel!
  Oopa zijn kop zit vol met poezedames!
  Whaaaaa haaaaa!
  Wat nou knuffels?
  Oopa geeft keiveel knuffels.
  Ja ja en kneiterhard bijten!
  Hee Oopa is geen zacht ei!
  Oopa is een stoere….
  Precies!
  Kees Oopa is uhm…
  KEIPOEPS!
  Ja ja ik gedraag me….

  De ballen

 3. Hoi Bram,

  Dat is nou ook niet leuk zeg dat de inspiratie even weg was gegaan, gelukkig heb je hem weer gevonden en is hij weer terug.
  Knuffels zijn super vet lekker, maar op mijn buikje vind ik zelf niet zo heel fijn hoor.
  Lig net als jij graag bovenop de baas, heerlijk het samen zijn.
  Het fijnste wat er is vind ik, en dat vind jij ook lees ik.

  Lieve Bram, geniet maar fijn samen met je vrouw van alle knuffels, en soms is het niet erg als de inspiratie even weg is want dat gebeurd soms gewoon.

  Pootje van Tommy!

 4. Heee lieve Brqmmievlinderleeuw, hier ben ik, je Kevermans!!, wat goed dat je gewoon eerlijk fertelt van de inspieraazie, dattie weg is, dat heb ik ook weleems hoor!, ik weet zeker dat iedereen van de blog dat wel eens heeft, gelukkig dat Bertie wist van knuffels om over te schrijven, en nau heb je een keimooie blog gemaakt!!!, knuffels zijn helemaal top, ik wil altijd wel knuffels, echt altijd hoor, ook als ik slaap vind ik het fijn, maar weet je wat ik het allerfijnste vind?, om SAMEN met jau en Jafita te knuffelen, dat is zoooo gesellig!, zo bofen op mijn mensen liggen als jij bij je vrouw doet durf ik niet, maar Popje en Molly deden dat wel, zo is iedereen weer ferschillend, dat vind ik altijd zo biesonder!, lieve Brammie, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau tetter ik zachtjes, over vlinders, en ik stuur je hele zachte neusjes!, ik maak een grote pan sous met spikkels en flees, en dan haal ik Jafita op en komen we naar je toe, omdat je onze Brammie bent, de allerliefste!!!

 5. Hoi lieve Bram,

  Dat was echt schrikken voor je, geen inspiratie. Wat fijn dat Bertje je dan zo een goeie tip geeft en dan heb je toch in ene weer inspiratie. Wij vinden het buik kroelen het allerfijnste knuffelen.
  Zooka vindt dat het lekkerste als ze op schoot ligt. Dan gaat ze op haar rug liggen en terwijl vrouwtje over haar buik kroelt, trappelt ze met de voorpootjes in de lucht.
  Binti gaat juist bovenop vrouwtje liggen, zo’n ongeveer onder haar kin. En dan op haar rug, achterpoten wijd en kroelen maar (vrouwtje zegt dat het een beetje sjenant is, die achterpootjes, maar zo kan ze er toch beter bij) .

  Hopelijk vind je de knuffeltjes die wij je nu sturen ook heel fijn!!
  Binti & Zooka

Reacties zijn welkom