De tien van de poes Katrien (16 jaar)

Katrien  Hoi Katrien! Ze is pas zestien jaar geworden en ze is even lief als scherp. Ze wil graag een scooter. En ze stelde mij tien vragen.  Katrien is mijn Feesboekvriendin.

 

1 Krijgen katten kale oortjes als ze ouder worden?

Volgens mij niet, Katrien. De een wel en de ander niet, en als het gebeurt dan kan het best lief staan. Voor jezelf is het moeilijk als er iets met je oor is dat weet ik zelf. Maar als je complimenten krijgt dan maakt dat weer veel goed.

2 Bestaan daar extensions of oorpruikjes voor?
Die dingen zijn er wel maar ze helpen niet goed want ze zitten vast aan de paar haren die je dan nog hebt en die vallen zo uit. Dus dat is moeilijk.
3 Als je je nagels op het tapijt scherpt, waarom vragen personeelsleden dan wat zijn WIJ aan het doen. Dat zien ze toch?
Niet iedereen snapt katten. Er zijn dingen waarvan je weet, dat zijn toch duidelijke dingen, en dan snappen mensen het toch niet. Dat heb ik ook thuis. Dan doe ik iets wat niet mag en dan vraagt mijn vrouw: “Mag jij dat?” Ja hallo, zij heeft gezegd dat het niet mag. Dat is toch gek. En jouw personeel zegt “wij” terwijl ze zelf niet meedoen. Dat is ook gek.

Scooter

4 Mogen katten scooterrijden als ze 16 zijn?
Ik vind van wel  maar ik weet niet waar ze dan moeten rijden. Van Djoeke weet ik dat ze graag meegaat op de fiets, maar zij is veel jonger en ze zit dan in een mand. Dus dat is weer anders.  Maar eerlijk Katrien, als ik in de vensterbank zit en ik kijk naar het verkeer dan denk ik: niet doen.
5 Waarom krijg je maar 2 plakjes rosbief terwijl je er meer wil?
Misschien hebben je mensen geen geld genoeg om meer te geven. Of het is niet gezond. Daar weet ik niet genoeg over.
6 Waarom mogen sommige katten niet op balkon als het koud is?
Nou anders krijg je koude oortjes en dan kun je ziek worden, maar dat merk je pas als het te laat is. En mensen hebben ervaring en ze snappen dat van te voren. Dus het is misschien moeilijk als je denkt nouwilik maar het is toch beter.
7 Waarom kwetteren vogeltjes zo vroeg?
Omdat ze wakker zijn en dat willen ze dan vertellen. Jij gaat toch ook aan je mensen vertellen dat je wakker bent?

Klokkijken

8 Kunnen we onze personeelsleden aanleren dat we kunnen klokkijken?
Ik kan het niet. Maar ik weet altijd wel hoe laat het is. En omdat ik dan heel diep kijk of miauw, weet mijn vrouw dat ook. Je moet geduld hebben met mensen, Katrien.
9 Waarom mogen katten snachts nou niet spelen en/of zingen?
Dat weet ik ook niet.
10 En mijn laatste vraag is….waarom vinden sommige mensen zwartjes en/of zwart/witjes niet zo mooi. Wij zijn toch altijd sjiekdepief gekleed.
Ja zeker weten, ik vind dat ook heel mooi!! Maar de laatste tijd vinden mensen de katten met een zwarte vacht weer mooier dus dat komt volgens mij goed.

3 gedachten over “De tien van de poes Katrien (16 jaar)

  1. Oooh wat een mooi intervjuuw. Wat knap van Katrientje en ze is al 16. Ik vind dat ze mooie vragen stelt en ik vind het ook lief dat ze jou vragen stelt lieve Bert.
    Ik vind een scooter best heftig maar Katrientje durft alles.
    Nu ga ik weer slapen, lief pootje van mij

    Loesje x

  2. Beste Katrien wat een leuk interview en wat ben je een stoere dames poes. Go girl go. Ps ons vrouwtje heeft ze niet maar die vind een zwarte het liefst helemaal zwarte poes of kater supermooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *