De straat is weer de straat

straat

Nou gelukkig de sneeuw is weg. Ik kan mijn straat weer zien en dat er mensen lopen en wat ze doen. Zult u zeggen maar jij bent toch een binnenkater Bert. Jawel. Juist daarom.

Als binnenkater heb ik graag dat alles in mijn leefe elke dag hetzelfde is behalve dan mijn afondeten. Daar wil ik elke dag iets anders voor en maakt mij niet uit wat het is als het maar lekker is, dus daar ben ik heel gemakkelijk in.
Dus behalve dit hou ik niet van veranderingen.

De straat

Het is mijn werk om de straat te controleren en ik heb ook nog ander werk in huis, maar daar gaat het nou niet om. Wel om de straat.
Ik zit in de vensterbank en ik kijk, ’s nachts en overdag. ’s Nachts is meer voor mezelf als hobbie omdat ik dan naar de autolampen kijk die komen en gaan, dat is zo mooi, daar kan ik een hele tijd naar kijken en dan ben ik ontspannen en dan ga ik op bed slapen bij mijn vrouw.
Overdag is om op te letten, dat er in de straat geen gekke dingen gebeuren. Het leefe moet veilig zijn.

Anders

Maar met die sneeuw was alles anders. Er waren minder mensen en als er mensen waren dan liepen ze raar. Of er kwamen kinderen die schreeuwen en rennen, eerlijk waar, waarom dat moest dat snap ik niet.
Het moeilijkste was dat ik de straat niet meer zag. Overal lag de sneeuw, en wat is dan wat? Ik wist het niet goed.

Gewoon

Gisteren kwam het gewone terug en vanmorgen was de straat weer de straat. Alles is in orde, zag ik. De mensen waren er weer en ze liepen gewoon. De auto’s en de bussen reden weer zoals ze eerst reden. Dus ik foelde me rustiger in mezelf en na de controle heb ik tefreden geslapen, echt heel lang, dat was superfijn.

14 thoughts on “De straat is weer de straat

 1. Hajooooo oompie.
  Oooooh wat fein he dat awwes weer bijna de auwe is. De sneew isse weg en dit wiekent wor wekker wallum. Ooooh jippie.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja nou wordt alles weer gemakkelijker, dan kunnen we weer rustig ontspannen in de zon, dat is het beste,
   Oompie Bert

 2. Bert dat is heerlijk he dat alles weer gewoon is??!!
  Wij zijn daar ook erg blij mee hoor.
  Dat witte spul was erg koud aan onze poten. Maar we kunnen nu ook weer de tuin in…..alles is weer gewoon!!!
  We zijn blij dat het voor jou buiten op straat ook weer gewoon is!!!!
  Je kunt weer normaal je controles doen en het geeft je rust!!!!!
  Wij zeggen……op naar het voorjaar!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal, dat is een geluk dat je in de tuin kunt zijn zonder koude pootjes, want die worden snel warm maar helemaal niet snel weer koud. En zelf wil ik nooit warm-maak friemels aan mijn poten daar kan ik niet tegen. Dus daarom is de lente ook beter!!
   knuffels terug
   Bertje

 3. Dat is fijn hè Bert dat alles weer normaal is in jouw straat. Met die sneeuw is het moeilijk om je werk te doen, normaal is het beste en het veiligste. Fijne dag nog saampjes lieve katerman, Floortje stuurt je een zacht kopje en ik een zachte knuffel, allemaal normaal.

  1. dankjulliewel voor de knuffel en het kopje, ze zijn precies goed en ik vind het superfijn dat alles weer gewoner wordt en de kou is ook minder, ik rook het aan de voordeur. Dus ik foel me beter en jullie vast ook.
   pootje van
   Bertje

 4. Hoi Bert , hier is gelukkig ook alles weer normaal, dat witte is weg en wij zien de straat weer. Kruimel en Bikkel kunnen ook weer de straatcontrole doen. Het wiekent wordt alweer wat warmer, misschien kunnen en mogen we dan wel op het balkon.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. hoi allemaal en vooral Kruimel en Bikkel, wat goed dat jullie ook weer klaarstaan voor de straatcontrole, die is belangrijk voor je gefoel van ik ben veilig maar ja je moet het wel kunnen doen dat je de straat kunt zien bedoel ik. Het zou superfijn zijn als we lekkere luchten hebben, dan kunnen jullie op het balkon en ik heb dan het raam open,
   knuffels terug,
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  jij heb zofeel gelijk, alles moet hetsellufde zijn behalfe jou eete. Assie iedere afond jou saardiene eet dan wil jij ook jou garnaaale in sjelei en jou kip Bert. Maar assie uit jou raam kijk moet jij weete waar jou straat loop. Assie zofeel wit heb zie jij door jou flokke jou stoepteegel nie meer. Dat moetie nie wille.
  Selluf vin ik ook, jij kan zofeel sneeew krijge op jou straat assie wil en jij kan jou straat misschien niemeer zien. Wattie nooit moet ferandere is jouw verkering. Jou verkering is jou trots van jou hart,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, je hebt gelijk Loesje er zijn dingen die altijd moeten zijn zoals ze zijn en er zijn ook dingen die soms mogen veranderen en zeker weten is dat afondeten want altijd het een dan wil je vanzelf het ander. Ook al is het een het allerlekkerste. Ik foel me rustiger nou het koude weg is en de sneeuw ook. Dan snap ik alles gewoon beter,
   je Bertje

 6. Hoi Bert, wat fijn hè dat al dat wit weg is, ik ben gisteren wel een miljoen keer in de tuin geweest, niet echt hoor maar mijn vrouw zegt dat het zo foelde omdat mijn mensen steeds de deur open en dicht moeten doen, maar ik was zo blij dat de tuin weer gewoon was!, ik zag weer planten en takken en stenen, en ik moest er gewoon KEIhard van tetteren!, mijn vrouw zei dat ik wel een leeuw leek zo hard was ik aan het loeien, ik snap heel goed dat jij blij bent dat je straat weer gewoon is, zonder gillen en roepen, dat was bij ons op straat ook zo, ik was er bang van, waarom doen kinderen dat?, nau is alles weer gewoon, dat is het allerfijnste, ik denk dat dat komt omdat jij al die tijd de straat toch in de gaten hebt gehauden, en dat weet iedereen, ik ben er blij mee, dankjewel Bert!, heel veel zachte kopjes zonder witte flokken van Kever!!!

  1. hoi Kever, kinderen lijken me moeilijk wegens dat ze herrie maken daar hou ik ook helemaal niet van echt niet. En dat jij je tuin weer terug had is gewoon superfijn, die moet je kunnen zien zonder dat je koude poten krijgt, het is jouw tuin. Ik hoop echt dat het nou zo blijft. Gewone dagen. Die zijn het beste,
   pootje van mij
   Bertje

 7. Hallo Bert, Nou ja miauw, was jij ook al je straat kwijt en de mensen die raar deden lopen. Nou was bij mij ook, maar dat de kleine mensjes lawaai maakte komt omdat ze zoveel plezier hadden met dat witte spul, Bij mij deden ze veel sleetje glijden, de grote mensen trokken die sleetjes vooruit en alle blafnuiten hadden ook veel plezier. Ikke vond dat witte spul koud aan mijn poten en waar ik ook keek ik was mijn tuin kwijt, alleen hele grote bergen van dat witte spul. Had de wind gedaan vertelde vrouwtje. Ikke had wel een heel groot probleem , ikke was buiten in mijn klimtoren gegaan en wilde er weer uit , want mijn poten werden heel koud. Nou kon ik er niet meer uit, want hokus pokus alle planken waren weg en hoe moest ik er nu uit. Was maar een oplossing, heel hard brullen zodat vrouwtje het kon horen en natuurlijk het hele dorp, ja zo hard had ik dat gedaan. Nou vrouwtje was vlug naar buiten gekomen en heeft mij uit mijn klimtoren gehaald. Je denkert toch niet dat ik nog daar in zou gaan, mooi van de nieten. Toen ikke wat gewend was aan dat koude witte spul vond ik het wel leuk en ging ikke er mee spelen. Toen eindelijk er geen wit spul meer uit de lucht kwam, is vrouwtje meteen begonnen met alles in mijn ren schoon te maken. Daarna had ze mij boven in de toren gezet en jee mijn planken waren er weer. Is mijn nog steeds een raadsel hoe dat nou toch allemaal was gekomen. Nu ligt er nog op plaatsen in de tuin bergen sneeuw, maar dat komt omdat vrouwtje die grote bergen had gemaakt, ze moet de oprit en paden schoon maken, anders kon ze er niet in of uit. Maar Bert nou het hele goede nieuws, het gaat over een paar dagen heerlijk warm worden met veel zonnetje en vrouwtje gaat de kussens dan in de stoelen doen buiten en gaan we samen van het mooie weer genieten. Jij gaat vast en zeker veel binnen van het zonnetje genieten en vrouwtje zal vast het raam dan wel een stukje open hebben staan en kun jij de lucht van de lente opsnuiven. Nou Bert dat wordt een heerlijk vooruitzicht hoor voor alle dieren en mensen, iedereen wordt daar blij van. Ikke moet zo buikvulling doen en ik stuur jou veel knuffels van vrouwtje en poot, kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik heb het gisteren op feesboek al gezegd en ik hoop dat je vandaag je beter voelt en je vrouw ook en dat er helemaal niks gebeurt vandaag alleen fijne dingen,
   pootje van je vriend
   Bert

Reacties zijn welkom