maatje meerRosie was pas acht maanden oud, maar ze zat al in het asiel sinds ze een piepklein kitten was. Het enige dat ze wilde, was een thuis en een mens om liefde aan te geven.

Waarom lukte dat niet? Om een eenvoudige reden. Rosie was een maatje meer poes. Echt atletisch oogde ze niet met haar hangbuik. Haar verschijning schrok alle mensen af. Dat wil zeggen, bijna alle mensen.

Uiterlijk

Mensen die een asielkat komen uitzoeken, doen dat allemaal op een eigen manier. De een vraagt naar de langst-zittende kat en neemt die mee naar uit, ongeacht eventuele gebreken of problemen. De ander mailt eerst over verwachtingen en mogelijkheden. En dan zijn er ook, die binnenkomen en pas dan een beslissing nemen. Dan kan het uiterlijk van belang zijn.

Maatje

Op een van de eerste dagen van 2018 besloot Alex R. met zijn vriendin naar het asiel te gaan. Ze wilden een kat een nieuw thuis geven.  Tot voor kort had Alex zichzelf gezien als een hondenman, maar toen ze tijdelijk een kitten te logeren kregen, begreep hij een kattenman te zijn. Dus wilde hij een kat in zijn leven.

In het asiel zag hij Rosie. Ze leken wel wat op elkaar. Alex was een man met een maatje meer en hij had ook een hangbuik.

Met andere woorden: ze mocht mee naar huis.

Knuffelpoes

Rosie had nog meer moeilijkheden. Ze was al twee keer opgehaald en terug gebracht waarna ze moest bijkomen in een pleeggezin. Een gevoelige poes die veel liefde nodig heeft, is ook kwetsbaar.

In haar nieuwe huis ging alles gelukkig meteen goed. Ze verkende alle vertrekken met zelfvertrouwen – “o, hier woon ik voortaan dus” – en begon meteen met kopjes en knuffels geven.

Naam

Alex gaf haar een nieuwe naam. Voortaan zou ze Libbie heten. Een nieuwe naam voor een poes die een nieuw leven was begonnen, vol liefde. Ze mag spinnen zoveel ze wil, ze mag op bed slapen bij haar mensen en ze is duizend keer zo gelukkig als vroeger.

(bron: Lovemeow)

7 thoughts on “de maatje meer poes die liefde wilde

 1. Hallo Bert,

  Gelukkig zijn er nog mensen die niet naar het uiterlijk kijken van een dier. Nou moet ik even miauweren dat ik Libbie een mooie meid vind hoor en ze zou ook best bij mij passen, want ik heb ook een hangbuik en een maatje meer. Maar het is natuurlijk wel van de verdrietige dat er mensen zijn die dat niet mooi vinden. Bert er zijn zelfs mensen die willen alleen een dier als die bij het interieur past, Nou dat is erg hoor. Wat zijn jij, ik en heel veel andere dieren toch blij dat we een baasje en in ons geval een vrouwtje hebben gekregen die ons wilde gewoon om wie we zijn. Vrouwtje zou het ook niet erg vinden als ze een kat uit het asiel zou halen die wat aan zijn lijf mist of gezondheids problemen zou hebben. Ze zegt daar heeft die kat ook niet om gevraagd en heeft eigenlijk zelfs nog meer behoefte en recht om een liefdevol huisje te krijgen.

  Wij zijn voor Libbie heel blij en we wensen haar heel veel gelukkige jaren met haar vrouwtje en baasje.

  Gisteren vroeg je nog hoe het nu met mij gaat na alle onrust die er is geweest met al dat vuurwerk. Bert het gaat best weer goed hoor, alleen ik schrik nog van geluiden van wat ik niet weet waar en wat het is. Nou en als die monteur vrijdag komt verstop ik mij onder het dekbed en die monteur komt daar niet vertelde vrouwtje. Vrouwtje hoopt dat we nu eindelijk verlost worden van die onrust en weer de rust voor ons zelf gaan vinden,

  Bert een fijne avond nog en droom maar dat het weer snel lente gaat worden.
  Knuffels van vrouwtje en groetjes voor jouw vrouwtje.
  Van mij heel veel kopjes en pootjes.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, goed dat je onder het dekbed een veilige plek hebt en dat de monteur daar niet komt. Daar zal je vrouw dan ook extra op letten dat weet ik gewoon. Als je nou nog snel schrikt heb je extra veiligheid nodig en rust. Ik hoop dat de monteur het goed doet en dat er daarna ikweetniethoelang geen monteurs meer komen. poot van je vriend Bertje

 2. Lieve Bertje,
  Wat een mooi verhaal en wat ben ik blij voor Libbie dat ze nu een lief en veilig thuis heeft. Wat erg dat ze als maatje meer poes steeds overgeslagen is en dat ze ook twee keer werd terug gebracht.
  Ik ben ook een Maatje meer en ik ben er best trots op. Mijn vrouw ook want ik ben Loesje, ik ben zoals ik ben. En ook al ben ik bescheiden, ik wil graag geaccepteerd worden en liefde krijgen. Dat wil Libbie ook en dat krijgt ze nu en dat maakt mij erg gelukkig. Want het gaat om je hart en niet om hoe je eruit ziet. En een Maatje meer is ook fijn want je bent ook zacht.
  Bertje ik ben blij dat wij een Maatje meer gelukkig zijn.

  Je Loesje

  1. Daar heb je gelijk in Loesje, een maatje meer is zacht en je kunt dan ook liefde geven en ook krijgen. Dus poezen die een maatje meer zijn, tellen netzogoed mee. En katermannen ook. je Bertje

 3. Hoi Bert hier Jafita, wat zijn er toch rare mensen. Zoals je weet ben ik geboren met 1 oog en onderzoek wees uit een foutje van de natuur. Mijn vrouwtje vind het geen probleem maar wat ze niet leuk vond waren sommige reacties. Waarom plaatse ze mijn foto,s en omdat ik uit een nestje geboren bent de vraag voor hoeveel mag dit kneusje weg. Daar werd mijn vrouwtje heel boos om. Zij vind mij geen kneus en natuurlijk sta ik op de kittenfoto,s met mijn zusjes en broertje. Ik ben wie ik ben, en ik ben net zo welkom als mijn zusjes en broertje. En dit moet wel stil blijven ik ben een beetje verwend. Ik doe wel eens iets wat niet mag, en dan zegt ze Jafita en dan kijk ik onschuldig en zegt ze dondersteentje. Ons vrouwtje houdt van ons om wie we zijn en dat is toch het belangrijkste. Ik ben een supertevreden dondersteentje

  1. hoi Jafita, ja sommige mensen zijn dom, dat weet ik ook. Mijn Facebookvriend Bram heeft ook 1 oog maar die is wel hartstikke lief en slim, dus het maakt niks uit of je 1 of 2 ogen hebt, je bent gewoon goed zoals je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *