De herrie-mannen in mijn straat

Op een dag werd ik wakker van keiharde geluiden in de straat en ik wist: nou zijn er mannen. Weeges vrouwen maken andere geluiden. En ze hebben niet van die schreeuw-stemmen.

Met herrie in de straat durfde ik niet meer in de fensterbank. Ik dacht dan zien ze me en wat dan, het was een gefoel van bang van nog froeger toen ik op straat moest wonen, oude gefoelens kunnen heel lang er zijn, dat weet ik zelf.
Dus ik bleef in de kamer.
Het was ook erge herrie. Er kwamen steigers vlakbij het huis, hele hoge en mijn vrouw zei niet tegen ons huis maar ik wist het helemaal niet zo zeker.

Pas ’s avonds toen ze weg waren durfde ik te kijken. Aan de oferkant waren de auto’s weg en daar stond nou een huis dat hadden de mannen voor zichzelf gemaakt. Dus daar gingen ze nou elke dag in wonen.
Mijn vrouw ging met ze praten en over de mannen telefoneren en meelen en toen wist ze dit duurt lang en als het lange voorbij is dan gaan ze weer weg. Wanneer presies weet niemand.

De eerste dagen bleef ik bang echt waar. Al die herrie, dat was gewoon te moeiijk. Alleen ik wist wel, de straat is ook van mij en als er zon is dan wil ik ook in de fensterbank kunnen liggen.
En toen gebeurde het zomaar op een middag.
Bijna alle herriemannen waren weg, dat hoorde ik. Er was nog een man, die hoorde ik lopen. En ik wist opeens van binnen, nou moet ik flink zijn en dat was ik want ik sprong gewoon in de fensterbank, keek, daarna liep ik naar mijn kussen en toen ik er zat keek ik naar die man en toen mijn vrouw riep “Bertje wat goed” keek ik naar haar en zo kwam ik op de foto.

Ik ben nou dus aan het oefenen met flink zijn. Veel herriemannen tegelijk kan ik niet. Eentje wel en misschien twee ook, of drie. Mijn erfaring is dat flink zijn betekent dat je moet oefenen en ook dat je steun van thuis nodig hebt en dat heb ik ook.

19 thoughts on “De herrie-mannen in mijn straat

 1. Lieve Bert,
  Ik vind jou heel dapper en stoer dat je je angsten uit het verleden onder ogen durft te zien. Kleine stapjes vooruit zijn ook stapjes, dus 1 herrie-man per keer. Goed plan.
  De zon schijnt hier, hopelijk bij jou ook zodat je lekker in het zonnetje kan liggen.

 2. Hoi Bert,

  Wat ben jij enorm dapper Bert, dat je in de vensterbank bent gegaan terwijl er nog een werkmeneer buiten was.
  Je durft nu ietsje meer dan vroeger en elk ietsje meer is er 1 ietsje meer, het hoeft niet heel snel te gaan.

  Ben trots op je en vind het heel knap en stoer van je!

  Pootje van Tommy!

  1. dankjwel foor de liefe woorden Tommy ik ben nog steeds snel bang voor alles en soms durf ik toch meer ik weet niet presies hoe dat kan maar het gebeurt gewoon,
   pootjes
   Bertje

 3. Lieve dappere Bert,

  wij zijn hier heel trots op jou Bert want je doet het toch maar. Je overwint zomaar weer een angst, stapje voor stapje. Je oefent en je voelt dat je vrouw jou heel veel steun geeft. Dat is heel belangrijk en dat je daarna knuffels krijgt en dat je weet, alles is goed.
  Zusje zegt dat ze dat nog niet durft. Als er lawaai is dan verstopt ze zich. Vroeger had ze hierbij steun van Oopa en Loes, nu moet ze zelf haar weg zoeken. Dat gaat ook stapje voor stapje met heel veel steun van thuis. Soms zijn dingen gewoon moeilijk en dat moet je nooit forceren. Gewoon je moment afwachten dat je weer een stapje durft te maken. Lieve Bert dat doe je goed en je bent een voorbeeld voor ons allemaal.

  Lieve zachte knuffels van ons,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. hoi mevrouw Loes en Zusje, ik snap Zusje ook heel goed je eigen weg zoeken is best moeilijk je bent de enige poes in huis en je moet dingen finden die foor jou als poes zijnde goed zijn op jouw manier en dat duurt gewoon zolang het duurt. Ik neem ook foot alles de tijd,
   zachte pootjes
   Bert

 4. Ik ben heel erg trots op jou Bert, dat je vanwege alles wat je vroeger hebt meegemaakt tóch op je fensterbank sprong. En heel knap dat je al bedacht hebt dat je straks misschien ook wel op je kleedje in de zon gaat liggen als er twee of drie van die herriemakers zijn, omdat de straat ook van jou is…

  En nou hoop ik dat er heel veel zon gaat komen en dat je veilig vanuit je eigen huis straks durft te kijken naar wat die mannen allemaal aan het doen zijn…

  Stevige poot en zachte kopjes van Joep,
  Allround muizenvanger.

  1. hoi Joep, ik weet het nie tzeker of ik wel in de fensterbank ga als er meer mannen zijn maar eentje kan ik nou wel als hij weinig herrie maakt en niet naar mij gaat kijken, dan lukt het,
   pootjes
   Bertje

 5. Lieve Bert,
  Natuurlijk is de straat ook van jou maar het is wel heel eng dat daar herrie-mannen in zijn. Ik vind het heel dapper van je dat toch opeens in de vensterbank sprong. Wat verdrietig dat je zulke nare herinneringen hebt en dat je op straat gewoond hebt. Gelukkig heb je nu een lieve vrouw die je veel steun geeft.
  Lieve groet dappere Bert van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. hoi Figo en zijn vrouw, eerlijk waar ik wist niet dat ik het in me had dat ik het durfde. Het is waar van heel froeger dat is moeilijk en daar blijfe dingen van daarom heb ik angstklachten maar mijn gewone leefe is heel fijn,
   ootjes
   Bertje

 6. Hallo Bert,
  Dat is echt niet leuk hé als er veel mannen in de straat zijn die kabaal maken!!!! Hier is het ook gebeurd, mannen met een machine die de hele stoep kapot maakten…….en erna gelukkig ook weer goed maakten met een stampmachine. We voelden het echt waar binnen in huis.
  Wij hebben ons dus niet aan de voorkant van het huis laten zien!!!!
  Dus we vinden het erg knap en heellllll moedig van jou om toch te gaan kijken in de vensterbank!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal dat snap ik als je binnen in je eige huis de herrie van buiten foelt dan ga je nergens heen om te kijken, de eerste dagen had ik het ook hier helemaal dus ik bleef weg. Maar nou ben ik geloof ik aan het durfen,
   pootjes
   Bertje

 7. Heee lieve Bert, dat is keidapper van je, dat je toch gewoon op je vensterbank ging, ook al was er een man buiten, dat zau ik niet durfen!, maar nau heb je wel gemerkt dat die man jau niets deed, en dat kan je probeeren te onthauden, mij lukt dat niet zo goed hoor, maar jau wel denk ik, en ik weet van Bolle dat hij toen er hier in huis en in de straat reenoovaatsie was dat hij ook een héél klein beetje kon wennen aan de feranderingen en aan al die mannen, maar het bleef toch moeilijk, ik hoop dat jij ook ferder kan wennen Bert, SAMEN met je vrouw, gelukkig dat ze je helpt en kompliementjes geeft, dat is altijd fijn om te horen, en fergeet niet dat het JAUW vensterbank is en JAUW straat!!!, heeeeeeeeel veel steunkopjes van Kever!!

  1. hoi Kever ja dat heb ik ook wat Bolle had, het blijft moeilijk maar soms kun je toch iets foelen van ik wen er nou fandaag eefe aan, en ik weet ook in het wiekent zijn ze er niet dat is ekstra fijn,
   pootjes
   Bertje

 8. Zie je nou dat je een dappere, stoere katermans bent, Bertje! Knap hoor, ze zullen vast wel bang voor jou zijn geweest!!!❤️🤗

 9. Lieve Bert, wat ben ik trots op jou. Je bent een stoere katermans. Gewoon op je vensterbank springen terwijl er nog een herrieman in de straat was. Ik kan me voorstellen dat jouw frau heel blij was . SAAME bereiken jullie dat jij straks veel meer durft. Steun van thuis is zo belangrijk lieve Bert. Knuffel van ons.

 10. Bert! Makkâh!
  Ik fint jâhw stoeâh!
  Wè hebbe de stègâhs auk gehat aan ons heele hûis! Der is niks an en me broedâh Simon is faak gesgrokke weeges hè hoor se niet en dan liep der ineene een langs ons raam!
  Nâh is alles weâh gewaun.
  Klussiesmanne koome maar het is beeter as se gaan
  BOEMSKOP
  Tiga

 11. Wat goed ome Bert!

  Wat een wijsheid lees ik toch weer. Dat je moet oefenen om sterk te zijn en hoe fijn het is dat ze thuis dan helpen.
  Die wijze woorden ga ik overdenken!!
  Kopjekopje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *