Bram zag iets in zijn tuin

tuin

Hoi lieve allemaal, mijn vacht is weer normaal aan het doen en mijn vrouw doet niet meer plukken. De zomer is ook ineens weg gegaan zonder iets te zeggen. Want het heeft echt kei veel geregend. Als ik wakker word en ik doe mijn roetiene, dat is eerst eten en drinken en dan daarna even op de bak, dan mag ik daarna altijd naar buiten in de tuin voor kontroole. Nu ging mijn vrouw mee op kontroole want ze was er weer.

Bij de binnendeur kijk ik haar al aan en mauw ik dat ik heel graag naar buiten wil. Mijn vrouw weet dit maar meestal krijg is voordat ik naar buiten ga een kus op mijn kop geplant. Dat hoort gewoon zo. Ik vind het ook fijn als ik die krijg want dan weet ik dat ik veilig ben en dat alles is zoals het is. Ferandering vind ik moeilijk. Daarom vind ik het zo fijn dat mijn vrouw gewoon hier komt en dat we nog steeds saame dingen doen.

Naar buiten

Buiten is het fris, ik foel het aan mijn vacht. De wind is kouder dan een paar dagen geleden. Het is maar goed dat ik niet al mijn bilharen kwijt ben anders had ik hele koude billen. Mijn kop steek ik omhoog de lucht in en ik snof. Ik ruik de wind en ik voel kleine mini druppeltjes water. Ik ruik ook eten, folgens mij is het kip want kipgeur ken ik. Terwijl ik sta tuinte snoffen foel ik ineens dat ik op de bak moet. Het is mijn oer-bak-gefoel. Dan moet ik gewoon even buiten op de bak een plasje maken in mijn tuintje bij de bomen.
Eerst loop ik naar de bak en tjek of alles nog klopt. Dat er geen andere beestjes in mijn tuin zijn. Er is een flinder maar die mag blijven want die weet de weg. De flinder zit op een struik die speesjaal voor hem of haar gemaakt is. Knap he. Ik wist niet eens dat flinders zo mooi kunnen zijn. Dees flinder is oranje met nog wat ander kleurtjes. Het is heel raar maar bij dees flinder lijkt het alsof het ogen op de vleugels heeft. Het heeft de kleuren wit en zwart en roze maar ook paars en een heel klein beetje geel. Ik vind het heel speesjaal om te zien. Zou zij ook kunnen kijken met die ogen? Misschien is dat een fraag voor de denksteen of binnen op de paal. Van mijn vrouw heb ik net geleerd hoe de flinder heet. Ik wist niet eens dat ze ook namen hebben. Dees flinder heet Dagpauwoog. Ik vind het een mooie naam die past bij een mooie flinder.

De boom

Nu ga ik eerst naar de perenboom. Mijn vrouw heeft me verteld welke boom het is. Voor mij maakt het niet uit zolang ik maar kan graven want ik moet nog steeds een oer-bak-plasje tuinmaken in mijn tuintje. En dat doe ik ook. Ik foel dat de aarde best nat is. Mijn poote foelen koud en nat aan. Nou ja, voor mij is het al herfst anders komt er niet zoveel regen ineens. Ik loop naar het boompje en snof er een keer aan. Ik ruik geen andere dieren meer. Dan kan ik gaan graven.
Met mijn voorpoote maak ik een gat in de aarde. Dat doe ik door mijn voorpoote om de beurt van voor naar achter te veege net zoals je op je eigen bak doet. Dan kijk ik of het goed is. Is het gat diep genoeg, dan ga ik zitten anders ga ik even door tot het groot genoeg is. De flinder vliegt verder en ik ga naar binnen voor een snek en een dut want het is best koud buiten en dat maakt me een beetje moe. Fijn wiekent allemaal en tot de volgende blog.

15 thoughts on “Bram zag iets in zijn tuin

 1. Hallogrote vriend Bram,

  Ja hoera het is weer Brammiedag en wat leuk dat je van je uitstappen in je tuin hebt verteld. Jij hebt vast en zeker heel veel van die mooie vlinders met ogen. Ik zie er bij mij ook heel veel en ook heel veel andere vlinders. Weet je wat ik ook reuze veel in mijn tuin heb, BIJEN, het is een en al zoemen. Wij hebben heel veel bloemen en zo in de tuin waar allemaal diertjes op af komen. Vrouwtje had al eens aan de bijen gevraagd of ze een potje honing voor haar op de tuintafel willen zetten, vrouwtje vind honing heel lekker en is goed voor mensen natteneuzen. Ik mag en kan niet in de tuin een wc maken, ik doe het op mijn wc in de badkamer, nou weet je ik kan daar altijd heel rustig plassen en een stinksigaartje maken. Ik heb nu veel zon en doe nu controle van de straat op mijn kussen in de vensterbank, is best slim van mij, want als ik van de slaap krijg kan ik mijn koppie op de poten laten zakken en dutten maar.
  Bram wij wensen jou een hele fijne week en tot zaterdag hoor, knuffel van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoi liefe Jip, wat koel dat jij ook bijtjes hebt en flinders. Ik vind alle flinders mooi. En heel slim van je om een kussen bij je kontroole te leggen, zo kan je altijd dutten. Ik wordt helemaal blij van jouw liefe berichtje Jip. Heel fijn wiekent voor jouw en je vrouw Jip, kopjes van mij, je grote vriend Bram

 2. Hoi Bram.
  Wat mooi vlinders in je tuin.
  Je beschrijft ze heel goed.Dan heb ik er een plaatje van in mijn hoofd.
  Hier kunnen ze niet in de ren komen.
  Alleen muggen en zo.
  Mijn scullary heeft een hekel aan muggen want die maken kriebel pukkels op haar lijf.
  Je buiten wc is ook speciaal.
  Ik hoop niet dat er een peer op je kop valt als je een plasje doet!!!
  Dank je wel voor je schrijf Bram.
  En ik ben blij dat je geen blote billen hebt want ik vind het buiten ook niet meer zo lekker warm.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, jij bent kei slim want ik had nog geeneens aan die peer gedacht die zou kunnen vallen. Maar nu is het zo dat onze boom nog geen peere heeft want mijn vrouw zegt dat het een beebieboom is. En dees moet eerst goed groot worden maar mijn vrouw neemt hem mee naar haar huis. Dan heb ik meer bak waar ik even oer kan zijn. Ja ik ben ook heel blij dat mijn vacht er is want blote billen.. brrrrr dat is koud!. Heel fijn wiekent met zachte kopjes van mij Bram

 3. Heee lieve Brammievlinder, wat een mooie letters heb je gemaakt, het was net of ik meeliep in je tuin, samen met jau en je vrouw!, ik vind het mooi dat je altijd eerst een kus op je kop krijgt voordat je naar buiten gaat, dan weet je dat alles in orde is, Grote Beer wilde altijd eerst een kus voordat hij de kattentrap opging, omhoog naar de schuurtjes, dus die kreeg hij natuurlijk!, mijn mensen zeggen dat iedereen die hier woont kussen krijgt, dat hoort erbij, en iedereen vond het fijn, en ik ook!, die struik voor flinders heb ik ook, en ik heb ook een perenboom!, zo een mooie flinder heb ik wel eens gezien, maar niet zo vaak, de flinder ziet er biesonder uit met die grote ogen, ik ga er ook over nadenken of de flinder kan zien met die grote ogen, het kan best natuurlijk, ik vind een plasje buiten doen ook spannend Brammie, soms moet dat gewoon eventjes, dan weet ook iedereen dat het jauw tuin is, als ik nau bij mijn perenboom zit ga ik aan jau denken, en dan tetter ik!, als je goed luistert als je bij jauw perenboom zit kan je me horen!, lieve Brammie ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kevermans, en ik heb spesjaal voor jau snekkies met kipfulling bij de perenboom neergelegd!!!

  1. Liefe Kevermans heeeeej daar ben je en raad eens, ik hoorde je tetter!! Ik vond het de allerliefste tetter. Natuurlijk deed ik kei oer terug. Er kwam een mauw van kei diep waarbij het echt eenersjie kost om te mauwen en toen ging die in de lucht zo naar jou. Speesjaal voor jou liefe kever. En ik vind je de slimste Kever ooit want jij hebt ook gelijk over die flinder. Misschien kunnen we teelepaaties denke. Dan denke we op het zelfde tijd en over hetzelfde, misschien foel je dan even dat ik je een kopje geef Kever. Ik hoop het.

   Wat koel dat jij dezelfde dingen heb als ik. Kusjes zijn verplicht hier. En jij snap het helemaal met het buiten plassen. Dat is super spannend en kei oer. Dan weet ook iedereen dat de tuin van mij is. Jij en onze vrienden mogen komen. Oooo Kever, ik vind ineens een sneks met kipvullig. Die moet ik meteen opeten. Ik heb bij jouw peereboom een staafje met vleessmaak neergelegd. Oh en van mijn vrouw moest ik zeggen dat ze een kus op je kop gepland heeft omdat je zo knap bent. Geef jij jouw famielie zachte liefe neusjes en kopjes van ons? met heel veel knuffels erbij van je brammievlinder

 4. Haai Brammiekerel,

  ik ben Oopa Floris en ik ken jou?
  Hee ik ben keiwakker en mijn vrouw zegt.
  Die Brammiekerel pinkelt in zijn…
  Die pinkelt in zijn…
  Loes….
  Loes waar pinkelt Bram?
  Waar?
  In zijn tuin?
  Whaaa haaaa….
  Keivet!
  Luister Kees ik weet alles van pinkelen.
  Maar zo’n ding heb ik niet.
  Ik pinkel gewoon waar ik sta.
  Keigaaf Kerel…
  Ken ik jou?
  JAZEKER KEN IK JOU!
  Loes? Hellep mij even…
  Loes….
  Keistom, die slaapt!
  Nou weet ik het niet meer….
  Uhhm
  Ik ga krijse

  TOEDELIEDOOKIE en HALLEKIEDEE

  1. Haaaai Oopa Floris,
   Misschien wat minder ketnip snuife Oopa Floris. Daar kan je namelijk ook goed van in de war worden. Ik mag niet altijd wiewen van mijn vrouw. Mijn vrouw zegt dat ik dan alleen maar aan het speese ben en dat ik dan niet hier ben. Nou daar snap ik niks van. Gelukkig is zij er en gelukkig heb jij Loes. Fijn wiekent Oopa Floris en doe foorzichtig met de wiew ok.

 5. ha lieve Bram, wat fijn dat je vacht weer okee is zonder rare klitten enzo. Vorige week waren wij wat later met het lezen van je blog. Muppet heeft ook van die klitjes, maar zij wil niet dat ik er aan kom. Dus dat is best een beetje lastig. Je hebt mooie letters gemaakt deze week over je tuin en wat je er allemaal ziet en doet. Vlinders zijn prachtig he? Op het balkon komen ze soms ook even voorbij gefladderd. Prrrr van Muppet en aai knuffel van mij.

  1. Hoi liefe Muppet en Maria, wat koel dat jullie er weer zijn. Flinders zijn kei mooi. Ik wist niet eens dat er zoveel waren. Ik heb echt kei veel verschillende gezien. Ook een paarse maar ook een gele en een oranje. Klitten hebben is niet fijn hoor mevrouw Maria, soms kriebelt het kei erg alsof je beestjes hebt maar dat is dan niet zo. Misschien kan je Muppet zachtjes aaien en dan misschien stap voor stap plukken zodat ze de kam niet ziet maar wel de kriebel kwijt is. Ik wens jullie een fijn wiekent met zachte kopjes van mij Bram

 6. Lieve Bram,

  Wat leuk dat je ons vertelt over wat je allemaal in je tuin doet. Jammer dat het buiten wat kouder aan het worden is. Maar het is gelukkig niet te koud om even lekker je tuin in te gaan.
  Wat spannend dat jij een buitenbak hebt bij de perenboom. Wij gaan niet naar buiten en onze bakken zijn gewone binnenbakken. Maar het lijkt ons ook best spannend om met onze poten eens lekker in de aarde te gaan graven.
  Vlinders kennen wij wel, die vliegen wel eens langs ons raam. Wat zijn die mooi . En we hebben er ook eentje binnen, maar dat is een nepvlinder die steeds op een speeltje in het rond draait. Dat is een spannend spel, want dat gaat behoorlijk vlug. Wij denken dat onze vrouw het niet goed zal vinden wanneer wij echte vlinders zouden gaan vangen. Verder zien we ook wel wespen langs ons huis vliegen. Maar daar was onze vrouw niet zo blij mee, want er bleek deze week een wespennest in de plantenbak te zitten. En toen moest er een meneer in een raar wit pak komen om die wespen weg te halen. Ja, wij maken ook best wel spannende dingen mee wanneer wij naar buiten kijken.
  Lieve Bram, we vinden het erg leuk om jouw avonturen te lezen. En wat fijn dat je vrouw zo vaak naar je toe komt.

  Heel veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, wat een koele afontuure maken jullie mee. Echte wespen binnen in huis. Dat is spannend met al dat gezoem. En dan ook nog een vreemde persoon in huis die de wespen weg halen, knap hoor. Ik vind jullie kei dapper. Van mijn vrouw mag ik ook geen flinders vange. Ze zijn ook te mooi om ze te vangen. Mijn zusje Mila snapt dat niet en denkt dat het ook speelgoed is. Ik heb haar al vaak gemauwd dat ze dees niet moet vange maar ja, ze is een poesemeisje en eigenwijs. Ik wens jullie een kei fijn wiekent met super zachte kopjes van mij Bram

 7. Hoi lieve Bram
  Wij hebben nu weer heel mooi weer met veel zon!!!!
  Alleen is de zon een stuk vroeger weg dan anders.
  S’avonds komen we ook eerder naar binnen omdat het kouder wordt……
  Maar heerlijk nog om overdag in de tuin te zijn. Er zijn nog heel veel andere beestjes en hele mooie vlinders!!!!!
  Nog maar genieten totdat het echt te koud wordt om naar buiten te gaan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, jullie hebben gelijk hoor. Ik ga nog naar buiten nu het nog kan want het gaat steeds kouder worden. Gelukkig heb ik geen kale billen met al dat gepluk. Stel je voor zeg, wil je buiten op de bak en dan waait er ineens een ijskoud windje langs je kale billen.. brrrr…. moet er niet aan denken. Gelukkig heb ik nog een warme vacht. Ik wens jullie een kei fijn wiekent met stoere katerkopjes van mij Bram

 8. Hoi Bram,

  Dat jij naar buiten durft vind ik heel knap, ik blijf altijd binnen.
  En ga ook binnen op de bak zitten, hij staat altijd op een vast plek.

  Soms zitten er bij mij in huis ook vliegjes of misschien een vlinder geen idee.
  Maar die wil ik dan altijd vangen, baasje. beschermen tegen enge vliegen enzo.

  Maar ondanks dat ik altijd binnen ben, merk ik ook wel dat het kouder is hoor.
  Dan lig ik graag op de warme deken van de baas, of in een lekkere warme mandje.

  Een fijn wiekent, en een pootje van Tommy!

Reacties zijn welkom