Bram over zijn leefe in de lokdaun

lokdaunHoi lieve allemaal, afgelopen week kwam er in het nieuws dat mevrouw Corona nog niet vertrokken is. Ze vindt het denk ik gezellig hier.

Lijstje

Voor de mensen is dit niet fijn. Zeker niet nu er de kers aan kom. Iedereen wil samen zijn en nu kan dat niet. Samen met mij vrouw heb ik lijstje bedacht om te doen als je je verveelt in de lokdaun. Zo is het toch gezellig en je denkt niet aan mevrouw Corona. Van mij mag ze gaan hoor. Ik vind haar niet aardig. Hier komt mijn lijstje.

1 Uitslapen – folgens mij heeft iedereen slaap tekort

Deze is niet zo moeilijk. Ik doe dit elke dag. Hoe je dit dan? Nou als je in de ochtend wakker wordt door de wekker, zet dan eerst de wekker uit. Dat is een rammel herrie ding die vaak op een kastje langs het bed staat. Daar zit een uit-knop op. Zorg dat het op uit staat! Nu komt het belangrijkste, leg je kop weer neer van hoe die eerst lag. Maakt niet uit hoe. Doe je ogen dicht. Nu ga je denken aan slaape. Snurken mag ook! Dat helpt vaak wel. En je mag kei-veel gaape. Dan ben je zo weer in droomeland. Sta niet op foordat het een uur later is. De wijsers op ze klok zijn dan rond gegaan en omhoog. Dus 8 uur is dan 9 uur. Voor 9 uur niet opstaan!

2 Vetbollen maken voor de fogels buiten

lokdaunWat heb je nodig?

 • Vast frituurvet – dat is een blok, de winkel heb ze
 •  Fogelsaad – droge meelwormen- pindas- kleine stukjes appel als je man ofvrouw niet meer hoeft-
 •  Vormpjes – dit mag van alles zijn – van halve melkpakken tot bakvormpjes
 •  Touw – je moet het kunnen ophangen
 •  Een pan – fraag je man of vrouw

Zorg dat je man of vrouw er altijd bij is. Het is best gefaarlijk voor ons. Maar zo gaan we ze maken: Smelt het frituurvet voorzichtig in een pan. Wacht tot alles gesmolten is en haal de pan van het vuur. Doe nu voorzichtig de saadjes erbij in je vormpje. Mijn vrouw zegt ‘een handje saadjes op een handje vet’. Dat is hoe het goed is voor de fogels om te eete. Heb je alles gemengd? Leg dan een touwtje er doorheen. Nu moet je wachten. Als alles afkoeld en koud wordt, dan wordt het kei hard en dan kan je het buiten ophangen. En dan hebben de beestjes te eten!

3 Tekenen en kleure – dit deed Mila want zij kan dat goed, hier is haar uitleg

Uh… hoi allemaal. Spannend op zoon blog. Hier is mijn uitleg. Eerst heb je wat nodig. Het zijn een potlood, een papiertje, een gum en wat kleurtjes. Kies de kleurtjes die jij mooi vin. Dan pak je de potlood en het papiertje voor je. Zorg dat je poote schoon zijn. Vooral de meisjes onder ons. Anders wordt de tekening vies van je poote en dat hoort niet. Als je de potlood tussen je poote heb, dan maak je een tekening. Maakt niet uit wat. De gum is ervoor als het niet goed gaat. Dan kan je gummen en opnieuw beginnen. Ik heb nu mezelf getekend. Als je denkt dat je tekening mooi is en klaar is, dan mag je gaan kleure. Je kiest je mooiste kleur uit en dan kleur jij je tekening in. Van mezelf vind ik roze heel mooi. En groen ook en geel ook. Je kan ze niet allemaal gebruike. Nou ja, eigenlijk kan dat wel. Doe maar gewoon. Gebruik gewoon alle kleure die je wil. Dan heb je je mooiste kleurde tekening! Nu kan je deze bewaare of ophange. Dat mag jij kiese. Je mag het ook iemand geefe die je lief vin. Nu ga ik me weer wassen!

lokdaunSaame

Ik ben het weer, Bram. Er zijn keiveel dingen die je kunt doen. Ik hoop dat mijn lijstje je een beetje helpt als je niet weet wat je moet doen.

Saame kome we er wel. Misschien hebben jullie nog kei goeie ideejen voor dit lijstje om die langer te maken, ik lees het graag!!

24 thoughts on “Bram over zijn leefe in de lokdaun

 1. Hajooooo oompje bwam. Oooooh kijk uwes wel uit dat mamsie nie langskom om die fetbolle op te eete? Anners kwijg mamsie een nog gwotere plupperpuik hihihi. Ooooh maar as mamsie haar puikie nog gwoter wor kan ik wel beter poinkie doen hihihi.

  Ooooh wat kan tante mila mooi teekene!! Ikke gaa hut ook pjopere. Folgens mij sjijn jonges ook daar beeter in dan meisjes!!
  Maar ikke ga hier nie uitswape hoor. Ikke moet gewoon me ete op me tijt heppe hihihi

  Pootjes 🐾🐾

  1. Mah knul, let je een beetje op je woorden?? mamsie lees dit ook he. Dadelijk is ze boos en dat willen we niet. Van de tekeningen weet ik het niet hoor, Mila is kei veel beter dan mij. Misschien kan jij het veeeel beter dan Mila. Ik zie je kunstwerk wel op je feesboek kerel. Stoer kopje van mij

 2. Hoi grote vriend Bram, wat een goeie tips heb jij weer gegeven. Dat van dat slapen vind ik wel prima , alleen wil ik dan net als Dorus wel eerst mijn brokkies op tijd hebben. Daarna weer even gaan slapen vind ik prima, maar ik slaap beter met brokkies in mijn buikie. Ik weet niet of ik mag gaan kleuren, ik denk het eigenlijk niet, want ik maak altijd overal rotzooi , dat zegt mijn vrouw tenminste. En mijn zusjes zeggen dat ze dat net als Mila heel goed kunnen en dat meisjes beter kunnen tekenen en kleuren dan jongens. Nou dat zullen we nog wel eens zien.
  Lieve Bram mijn vrouw is met kerst lekker vrij en ik heb me voorgenomen dat we gewoon lekker samen gaan zijn , en lekker gaan rieleksen met zijn allen, en heel veel snekkies eten (mijn vrouw zegt nu , dat we dat nog wel gaan zien) en heel veel knuffelen en dutjes doen. En psst. Bram ik heb gezien dat we kato’tjes krijgen, niet verder vertellen hoor.
  Fijne kerst lieve Bram, met je zusjes en hondenbroertje en met je vrouw natuurlijk.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Woooh Bikkel, KADoootjes.. sstt ik zeg niks, en ik weet van niks. Wow koel jongen! Volgens mij is kleure ook voor meisjes want ik kan het niet zo goed als Mila. Ik lees dat je al kei veel mooie plannen hebt voor deze lokdaun dagen en kers. Gelukkig hebben we allemaal elkaar. Ps Bikkel, wat een super toffe kaart had je me geduift. Ik had de duif wat sneks gegeven en terug gestuurd. Fijne kers lieve Bikkel voor jou en je familie. Ik hoop dat je een fijne tijd hebt. Groote haai vaif van je grote vriend Bram

 3. Lieve Bram, wat heb je goede tips gegeven , zo komen we onze dagen best wel gezellig door. Vooral het uitslapen ziet Floortje wel zitten, zij kan altijd wel slapen. Wij wensen jou, jouw lieve frau, je zusjes en je hondenbroertje hele fijne feestdagen met veel knuffels, samenzijn, en sneks. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, uitslapen werkt altijd kei goed! Ik doe het elke dag. En meestal doe ik ook nog rekken en strekken erbij dan is je lijf helemaal rielekst. Dan kan Floor ook nog fogels kijken, dan ben je kei zen. Ik hoop dat jullie ook hele fijne feestdagen hebben met heel veel knuffels en snoepjes. Zacht kopje van mij, Bram

 4. Lieve Bram,

  wat bennie toch soosiejaal dattie aan jou annere diere denk. Dattie ook eete wil. Issie lekker denkie Bram, jou fetbolle? Van mij eigen zou ik wel proefe foor jou smaak in jou bek. Selluf vin ik mij fetbolle wel smaakeluk klinke. En wat heb mij hart gesien en gefoel…
  Mij Milaameisje van mij hart heb ze eigen geteken en zij heb taalent. Nu foel mij hart ze eigen zofeel trots. Milaameisje heb nu ook ze letters gemaak Bram, dan ben jij goed beezig assie jou lokkiedown heb.
  Selluf doe ik nu ook mij lokkiedownmeedietaasie. Dat mij vrouw ze huis nie uit kan en dan lig ik ze heele dag op ze schoot. Dattie nie zofeel kan beweege Bram. Dan bennie feel en lang saame dat is belangrijk.
  Lieve Bram jij ben goed beezig en jij krijg mij pootjes maar er zit sjelei aan van kerspaatee. En het is ook foor jou vrouw, mij Milaameisje en jou woef. Van mij eigen
  Loesje

  1. Liefe mamavoelens, mij hartje heb plezier en klop voor 300. Dat is denk ik heel feel. Mij tekening kom van jou af. Jij zeg altijd naar mij: jij ben mooi in jouw eigen selluf . En toen deed ik de tekening maken van me eigen. En een beetje voor jou. Mij liefe mama voelens, het was heeel spannen op de blog want mij kop is nu op de internets. Maar liefe mamavoelens, misschien kan je beter niet ze vetbol eete want dan heb de fogels nog niks. En zijn heb heel feel honger denk ik. Dank je wel liefe mama voelens voor altijd. heel veel liefe pprrrrrrr prrrrr trappel trappel prrrrrrr Milaameisje

 5. Hoi lieve vriend Bram, wat een goede tips heb je gegeven voor lokdaun!, ik hoorde dat woord vaak, lokdaun, maar ik wist niet hoe ik het kon schrijven, maar nau wel omdat jij het hebt voorgedaan!, zooo van die vetballen vind ik een supertip, want dan kan ik naar de vogels kijken die zitten te eten en dat vind ik spannend, kleuren vind ik mooi, maar ik ben er te druk voor zegt mijn vrouw, weet je wat ik vandaag heb gedaan Bram?, ik ben buiten geweest op het terras, echt keispannend, er staat een soort spul (gaaaas heet dat zegt mijn vrouw) dat ik niet verder kan, maar ik kan in de hele tuin kijken!, maar nu ga ik je eerste tip doen – slapen, dat is zoooo lekker!, dankjewel voor je verhaal Bram, ook voor Mila want ze heeft heel goed geschreven, en je krijgt zachte kopjes, dat kan ik nau heel goed, ze zijn ook voor je famielie van Kever!! en mijn mensen sturen heel veel groetjes!

   1. Dankjulliewel lieve bende, ik ben nau wel heel moe want het was superspannend! heel veel knuffels terug voor jullie allemaal van Kever!!!

   1. Dankjewel lieve Minnie, ik sta op de fillum dat ik buiten ben!, ik ben wel moe van het stoerzijn hoor!, zacht kopje terug van Kever!

  1. WOOOOW Kever!! Wat kei goed van jouw!!! Ik ben kei trots op jouw dat jij naar buiten ben gegaan!! Echt kei goed jonge. Zie je wel, je ben kei en kei dapper! Mij staart bibber van blijheid zo trots ben ik op jouw! Mij kop is even stil hoor Kever want dit is super nieuws. Ik geef je keiveel kopjes stootjes, zachte omdat ik echt heel trots ben op jou. Bram
   pee ess groetjes terug aan Kever mensen. Kever is super!!

   1. Zooo Bram, nau ben ik helemaal trots dankjewel!!, heel veel kopjes terug van Kever!!

 6. Hoi Bram. Wat een goeie tips heb jij neergepoot zeg. Slaape is mijn favoriet. Oh en wat kan Mila goed tekenen zeg. Miauw! Wij meisjes zijn daar goed in omdat we rustiger zijn. Frau moet nog gewoon brokjes verdienen maar met kersemus niet en dan ga ik eggies wel de hele tijd op haar schoot liggen. Pootjes voor jullie alledrie!

  1. Hoi lieve Minnie, Mila zeg dat jij een heel afontuurlijke mooie poesedame ben en dat jij ook heel mooi kan tekenen. Ze wil het graag een keertje van je zien als jij dat oke vin. Ik vin kleure lastig. Mila zeg dat ik niet zo houterig moet kleure.. nou ik snap daar niks van hoor. Ik wens jullie hele fijne dagen met kers en zo en dat je fijn saame kan zijn. Liefe kopjes van mij, bram

 7. Hoi Bram, wat een goede tips. Kleuren wist ik nog niet wat dat was. Wat wij thuis doen is dansen en zingen. Ook lopen we dan als een soort treintje door het huis. Ons mensenmeisje noemt zich dan de kattenvanger van Hamelen. Zo maken wij plezier met elkaar. Daarna gaan we gewoon weer slapen. De tekening van Mila vind ik erg mooi. Fijne dagen en pootjes van mij en ons!

 8. Hallo Bram,

  Gelukkig had mijn vrouwtje nog geen last van de verveling, we hebben een hele grote tuin en die moest nog in de winterjas gedaan worden, je weet wel alle zomer dingen waren lelijk geworden. Nu is vrouwtje sinds vandaag ermee klaar en ze zegt: Jip nu gaat de tuin uitrusten en slapen. In het voorjaar wordt de tuin weer waker en dan wordt alles weer mooi. Ja en omdat ik hier in huis de opzichter ben voor alles wat vrouwtje doet ben ik nu ook moe en eerst maar eens gaan uitrusten.
  Goede tip van jou dat uitslapen, ik neem wel een zakje slaap mee voor vrouwtje, want ja dat slapen van haar slaat nergens op hoor.
  Kleuren vind vrouwtje reuze ontspannend, ze heeft heel veel potloden en kleurboeken, dit zijn kleurboeken voor grote mensen, Ik heb al vaak liggen kijken en sapperdeflap het zijn schilderijen geworden. Vrouwtje doet graag een mooi boek lezen en dan snap je wel waar ik ga liggen slapen, ja juist op schoot bij haar. Dan heeft vrouwtje eigenlijk een verslaving, niet aan mijn catnip kussens hoor maar van legpuzzels maken , ze zit dan wel eens te grinneken, het zijn puzzels van cartoons en die van Jan van Haasteren, Ik doe altijd goed meehelpen met de stukjes uitzoeken en ik lig meestal bovenop de puzzel. Vrouwtje heeft een tic hoor, want ze verzamelt ze en een grote kast vol.
  Kijk Bram, vrouwtje verveeld zich niet hoor, genoeg te doen en ja ik ga fijn naar buiten en kijken naar al mijn vogelvriendjes en naar de mensen en de blafsnuiten die aan het wandelen zijn.
  Bram jij een mooie tijd met vrouwtje helpen hoor. Knuf van mijn vrouwtje voor jullie allemaal en hele fijne dagen met de Kersemis en niet teveel snoepen hoor, want dan heb je au in de buik.
  Poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi Jip, ik ben helemaal vergeten te zeggen dat een boek ook heel goed werkt. Maar ik moest een lijstje hebben en toen was ik het vergeten.Jij weet precies hoe het zit. Zeker nu de tuin gaat slapen. Jip, ik wens jullie heel veel mooie feestdagen met keiveel sneks en een hele boel knuffels. En als het weer mooi weer is, is je tuin ook weer mooi. Lieve kopjes van mij, Bram

 9. Hoi Bram,

  Wat heb jij ontzettend goede ideeën om tijdens de lokdaun te doen. Vooral dat slapen, daar houden wij heel erg van en onze vrouw is daar ook dol op. Dat komt dus heel goed uit. Vetbollen maken vinden wij ook een goed idee, maar dat mag niet van onze vrouw omdat ze net een heleboel van die bollen gekocht heeft. Dat is dus wel jammer vinden wij. Dat tekenen lijkt ons heel erg leuk. Wij, de meisjes, gaan echt proberen of wij dat net zo goed kunnen als Mila. Ivar mag dan niet mee doen, want hij gebruikt pennen en potloden altijd om mee te pootballen. Hij vindt tekenen vast niet leuk, maar hij kan dan ondertussen met balletjes of ander speelgoed of onze nieuwe kerstspeeltjes gaan spelen.
  Wat wij in deze tijd wel veel doen is spelen met onze vrouw. Ze laat dan veren aan een touwtje door de lucht bewegen en dan lijkt het net of er echt een vogel door de kamer vliegt. Spannend hoor ! En ze gooit ook vaak stuiterballetjes door de kamer. Die stuiteren dan ook alle kanten op en wij proberen ze te pakken. Nou, je begrijpt het zeker wel, daarna zijn we doodmoe en moeten we weer nodig gaan slapen. Dat gaat onze vrouw dan niet doen, want zij slaapt alleen ’s nachts.

  Fijne dagen toegewenst en veel kopjes van Ivar, Jillie, Cindel, Fenneke en Lisette en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, ik lees dat jullie kei veel mooie iedeejen hebben. Ik wist geeneens dat je fogel na kan doen met een feer. Dat ik wil proberen!! Ik ga het straks aan mijn vrouw vragen. Ik denk dat Ivar echt heel koel is en stoer is en daarom doet pootballen. Dat doe ik met muisjes, geen echte hoor want dat vind mij vrouw zielig.En stuiterballen hebben we niet, wel andere speeltjes. Jullie hebben al kei veel plannen. Goed gedaan!! Ik wens jullie allemaal kei fijne dagen en heel veel sneks en knuffels. Lieve kopjes van mij Bram en Mila

Reacties zijn welkom