Bram over zijn erfaring met Sinnerklaas

SinnerklaasLieve allemaal, samen spelen vind ik kei leuk. Vooral als het buiten koud is en ik kan lekker warm binnen blijven. Met een touwtje is dat ook kei leuk of met een balletje. Of een muis kan ook nog. Bertje speelt graag op een krant en Dorus doet kei goed pootballen.

Ik doe mee

Nou is het zo dat Sinnerklaas in ons land is met zijn zwarte pieten. Dees dagen vind ik altijd kei spannend want ik doe ook mee.
Ik mag altijd mijn schoen zetten van mijn vrouw, ooma en manspersoon. Dat is heel spannend want je zet je schoen voor Sinnerklaas. Hoe doe je dat? Ik ga het je vertellen want het is kei leuk!

Peen

Doen jullie allemaal mee met de schoen zetten? Hier gaan we. Zorg dat je een schoen hebt, maakt niet uit van wie of hoe groot. Er moet wel een snek inpassen dus vraag van je mens de grootste. Dan weet je zeker dat er een snek in past. Dan zorg je ervoor dat je man, vrouw, ooma of oopa naar de winkel gaat.
Je hebt een wit teken vel nodig en wat kleurtjes voor een mooie poottekening. En vergeet op de boodschappenlijst de wortel niet voor het paard. Die vind dat kei lekker. Zoveel wortel vind ik niks aan maar het paard wel. Het heet een ‘winterpeen’. Mijn vrouw zei het. Die weet dat soort dingen kei goed. Als je de spullen hebt, dan gaan we beginnen.

SinnerklaasMet je poot

Maak op het witte vel een kei mooie poottekening voor Sinnerklaas. Natuurlijk mag je mens mee helpen! Het maakt niet uit wat je tekent, alles is mooi. Misschien kan je twee of drie kleuren gebruiken dan is het speesjaal mooi voor Sinnerklaas. Van me eigen heb ik vier kleuren gepakt. Roze, groen, blauw en rood. Daar heb ik kei mooi mijn naam geschreven, Bram. Dan weet Sinnerklaas dat ik dat heb gemaakt. Oh en de wortel voor O zo snel, het paard, zit er ook bij!
Als je bij het tekenen één kleur gebruikt is het ook goed. Alles mag en ik denk dat Sinnerklaas ook alles mooi vind. Je kan ook een zon maken of een hartje. Misschien zelfs een kei koele pootafdruk van je eigen poot maar dees is best moeilijk en misschien kan je dat beter aan je mens vragen. Dat hij of zij even meehelpt met het tekenen van je pootafdruk. Vergeet de wortel voor O zo snel niet. Dat vind hij kei lekker!

Schoen

Als je klaar bent met je mooie poottekening dan pak je de schoen die het grootst is, want daar past alles in. De poottekening en het wortel doe je in de schoen voordat je gaan slapen. Want als je slaapt komt Sinnerklaas met zijn pieten langs en dan ruilen ze de mooie poottekening voor een snek of speelgoed.
Maar dat doen ze alleen als je echt kei diep slaapt. Je mag niet wakker zijn. Want dan komt Sinnerklaas niet.
SinnerklaasEn dees is kei spannend want ik kan eigenlijk nooit wachten tot dat het ochtend is en dat Sinnerklaas is geweest. Ik wil gewoon meteen in mijn schoen kijken of er iets inzit. Mijn staartje bibbert als ik kei blij ben en dat ben ik want nou ga ik mijn schoen zetten en misschien komt er iets in van Sinnerklaas! Vergeten jullie niet om de schoen klaar te zetten? En je mag echt niet wakker zijn hoor want Sinnerklaas en zijn pieten weten dat gewoon. Hoe, dat weet ik niet. Maar ze weten het gewoon! Ik denk dat O zo snel heel slim is. Dat hij gewoon alles weet. Daarom wil hij denk ik ook een wortel. Wortels zijn kei goed voor paarden. Oooo dus zo zit het. Nou dat denk ik dan. Ik weet dees niet zeker. Maar voor nu, de schoen staat klaar. Ik ben op de bak geweest en ik heb mijn buik vol met brokjes. Nu doe ik even mezelf wassen en dan ga ik daarna slapen. Heel diep, zodat Sinnerklaas komt!

Lief zijn

Oja, en wat heel belangrijk is, je moet wel het hele jaar, alle dagen, lief zijn voor elkaar. Want dan ziet Sinnerklaas jouw naam in zijn grote boek van liefe poese en katers van dees jaar. Nou eerlijk is eerlijk, ik ben niet altijd lief. Soms doe ik mopperen en grommen. Dat is omdat Mila dan weer eens vervelend doet of ik ben zelf nukkig. Als mijn vrouw komt en ze geeft te veel kusjes op mijn kop dan vind ik dat niet altijd leuk en soms doe ik dan mopperen. Ik denk dat Sinnerklaas dees niet zo erg vind.
Maar er zijn ook poese en katers die doen pesten en plagen. Als je dat heel veel doet, dan is dat niet netjes en ook niet lief. Als de andere dan traane heeft dan ben je echt te ver gegaan en dat wil je niet. Dat is wat Sinnerklaas bedoelt met lief zijn. Maar mij hart is altijd voor iedereen en dat is belangrijk. Dat er overal liefe is voor iedereen. Ik doe mij best! Maar nu moet ik gaan slapen… want je weet waarom… tot de volgende blog en dan hoop ik dat Sinnerklaas is geweest.

8 thoughts on “Bram over zijn erfaring met Sinnerklaas

 1. Haai Brammie kerel,

  Hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Sinterklaas?
  Whaaaa haaaa
  Sinterklaas wie kent hem niet?
  Die ouwe kapoen!
  Op een slof en een ouwe voetbalschoen!
  Hee Oopa Sint Floris dan irste kan rijmen en uhm… dichten!
  Zonder zijn pinkel op te lichten!
  Whaaaaa haaaaaa!
  Wat nou gedragen.
  Nou ben ik netjes en nou is het weer nie goed.
  Wat nou nie pinkelen in de schoen?
  Oopa pinkelt waar hij wil.
  Lissen toe mie Karel
  Joe doe schoentje naar links
  Schoentje naar rechts..
  En mikken met die winterpeen!
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Gekke schoen!
  Wat nou kadootjes in de schoen?
  Met die ouwe winterpeen?
  Die is gek!
  Kees, Oopa gaat er van tussen.
  Met de schimmel tussen zijn poten.
  Kijken of die ouwe aap voor Oopa nog een paar poezedames heeft verstopt….
  Oopa zegt gaan met die banaan!

  De ballen

 2. Hoi Bram,

  Ga vanavond ook mijn schoen zetten want nu weet ik precies hoe het moet.
  Ik vraag aan sinterklaas of hij de Tompoes variantjes wil geven, want volgens mijn baasje gaan mijn brokjes verdwijnen uit de schappen.
  Dat is toch erg?
  Lust alleen die borkjes dus, nu moet ik over op andere, en dat vind ik niet zo leuk.

  Dus ik ga de Tompoes variantjes op mijn lijstje zetten voor sinterklaas, en ik zal héél véél wortels in mijn schoen leggen voor ozo snel.

  Hopelijk heb jij wat in je schoen gekregen, ben eigenlijk wel benieuwd wat je hebt gekregen.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, nou dan zou ik die kei veel fraage aan Sinnerklaas, misschien krijg je dees wel allemaal! Dat is een kei mooi kadoo. Ik hoop van wel! Laat je me weten of Sinnerklaas dat in je schoen heb gedaan? Van mij is het even wachten tot de volgenne blog Tommy. Tot snel! Kopje van mij, Bram

 3. Heeeeeeee mijn lieve vlinder, hier is je Kevermans!!, wat heb je goede letters gemaakt over hoe je je schoen zet, en ik vind dat je zo een mooie letters van je naam hebt gemaakt B R A M, ik kan ze ook!, en ik kan ook de letters van mijn naam, dat is K E V E R, ik ga nau thuis snel fragen of ik ook een schoen mag zetten, ja dat mag!, nau word ik best een beetje nerfeus, ik hoop dat sinnerklaas weet waar ik woon, en zo een paard is best heel groot denk ik, maar ik ben gelukkig wél lief geweest dit jaar!, ik heb wel eens gemopperd maar dat mag toch wel?, ik mopper soms als het heeeeeeel veel reegent, daar vind ik niks aan, maar ik peet nooit want dat vind ik helemaal niet netjes!, lieve Brammievlinder, ik hoop dat je kadootjes in je schoen krijgt, en ik ook, en ik moet steeds maar kijken naar hoe je de letters van je naam hebt gemaakt, het is zooooo mooi!, ik stuur jau en je vrouw en Mila en Toby heeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik er zachte neusjes bij, zo van tip-tip-tip met mijn neus tegen die van jou, en ik ga Jafita ophalen en dan komen we naar jau toe, en dan kunnen we lekker met zijn drietjes heeeeel diep slaapen!, er staat al een pan toomaatensous met kip en spikkels klaar, het is van je Kevermans!!

  1. Liefe K E V E R, zo is jouw naam!! Wat kei goed en super spannend van jouw schoen! Ik hoop dat Sinnerklaas snel komt. Oh en alleen Sinnerklaas kan naar binnen, OzoSnel is te groot, dat past hier ook niet. Ohh liefe Kevermans, ik vind het super spannend en ik ben kei blij dat jij hier bent! Heel veel zachte tip-tip-tip neusjes terug en een likje, gewoon omdat ik je lief vind! Er ligt een speesjaale snek voor jouw bij de deur. Zullen we met z’n alle smikkelen van de sous en spikkels en kip?? heel veel hartjes van mij voor jou

   1. Ja, laten we lekker met zijn allen van de sous smullen, hij is goed gelukt vind ik zelf, hartjes terug voor jau lieve vlinder!!

 4. Miauw Bram,

  Als Minister van Gefoelige Saake ben jij altijd lief. Af en toe een beetje brommen mag best, vind ik. Als je hart maar goede dingen denkt en voelt.

  Jij tipt een belangrijk punt aan. Iedereen moet diep in slaap zijn. Anders komt Klaas niet. Tja, nu snap ik waarom alles hier leeg blijft. Japie heeft dakdienst. Ik bewaak de tuin in het donker. Daar heb ik gezellige snuffels met Magnum, als mannen onder elkaar. Die is dus ook wakker. Ons mens gaat er honderd keer per nacht uit om te kijken waar iedereen uithangt. Alleen mijn moeder. Die slaapt als een roosje.

  Koppie van Foppe, de grote broer van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *