Bram over toen hij misschien floojen had

floojen
Hoi allemaal, afgelopen week, ik weet niet meer welke dag, kreeg ik best wel een sjok van mijn vrouw. Ze kwam terug van sjoppen voor eten toen ze ineens aan mij vroeg of ik floojen heb? Ik keek haar raar aan want wat zijn in hemelsnaam floojen? Kan je dat eten?

Seeriejeus

Koken doe ik niet meer. Dat hebben we al besproken. Zij kookt, ik proef. Maar goed, nu moest ik nog te weten komen wat Floojen zijn. En mijn vrouw keek me best strak aan voor een paar tellen en dan weet ik dat het seeriejeus is. Dan kijkt ze echt alleen maar in mijn oog. Haar gezicht doet verder niks. Geen lach of tanden of zo. Alleen twee grote ogen die staren. Best eng kan ik je zeggen.

Zullen we eens even kijken of je floojen hebt zegt ze tegen mij. Nou ja, mij best, zolang ze geen rare dingen doet.
Mijn vrouw ging naast me zitten en vertelde mij dat zij een heel klein zwart kriebel beestje op haar huid had gevonden. Een floo.
Zo heten ze. Het zijn kleine zwarte kriebel beestjes die eigenlijk alleen maar op de huid van een dier leven en bloed drinken. En niet op mensen horen te zitten. Nou raar hoor, zij is toch ook een dier? Ik vind van wel. Zij geeft mij ook kopjes en neusjes. En soms probeert ze ook te spinnen. Het klinkt bijna hetzelfde maar toch ook weer niet. Hoe dan ook, ik denk dat ze zich beter moet wassen. Maar nu is het zo dat ik dan wel de sjaak ben. Probeer nu maar eens haar op andere gedachten te brengen.

In bad

Het enige waar ik op dat moment aan kon denken was dat ik het bad in moest. Nu voelde ik dus helemaal niks voor de tjek, he. Dat snap je wel.  Katermansen horen niet in bad te gaan. Ik zat waar ik zat en ik bleef gewoon zitten. Ik ging nergens heen, ook niet naar dat bad van haar. Als zij wil dat ik in bad ga, dan tilt ze mij maar op en draagt ze me maar. En ik zal heel erg gaan verzetten. Want in bad wil ik niet.

Gekriebel

floojenEens even kijken, zegt ze terwijl haar hand naar mijn kop gaat. Met haar vingers gaat ze door mijn kopvacht. De duwt de haartjes apart en maakt ze in de war. Nu staan mijn kopharen recht-op. Ik weet niet wat ze van plan is maar dit voelt wel fijn. Het is gekriebel. Haar gekriebel vind ik wel lekker, van die floojen weet ik het niet. Ik denk niet dat ik floojen fijn vindt. Misschien wel als ze de borstkroel doen. Van mijn kop gaat ze naar mijn oor toe.
Ik voel eigenlijk nooit gekriebel anders dan die van mijn vrouw. Folgens mij heb ik geen floojen. Maar dit is wel erg lekker. Met haar hand gaat in ze rond om mijn oren voelen. Haar vingertoppen duwen steeds de haartjes uit elkaar zodat ze mijn huid kan zien.
Hier geniet ik van. Mijn kop van binnen wordt kei-rielekst, bijna zen. Ik kan bijna nergens meer aan denken omdat ik het gekriebel zo super fijn vindt. Mijn lijf strekt zich een beetje uit zodat ik iets makkelijker lig. Zo kan ze overal goed bij.

Mijn lijf

floojenWanneer ze klaar is met mijn kop, gaat ze door naar mijn borst. Man oh man, dit is echt lekker. Dit soort gefriemel maakt me lam. Dat mijn lijf ook niks meer wil doen. Van binnen in mijn kop en lijf ben ik helemaal slap. Als ze zo mijn hele lijf doet, val ik in slaap. Stiekem hoop ik dat ze dat doet. Mijn vacht op mijn kop en borst staan helemaal door elkaar. Alles is in de war maar dat poets ik straks wel recht. En folgens mij zijn die floojen kei-snel want ze heeft er nog geen één gezien of gefangen anders zou ze dat wel zeggen. Van mijn borst gaat ze naar mijn rug en zo gaat ze mijn hele lijf af.

Snek

Intussen ben ik in slaap gevallen en snurk ik er op los. Dat vertelde mijn vrouw me toen ze me wakker maakte voor een snek. Want die had ik wel verdient. En ze zei kei-blij dat ik geen floojen heb. Nou gelukkig maar.

12 thoughts on “Bram over toen hij misschien floojen had

 1. Hallo Bram,
  Gelukkig voor jou hoefde je niet in het bad en had je geen kriebelbeestjes. Ik ga wel eens in het bad, maar dan doe ik dat zelf en er zit niks in, nou ja ikke dan natuurlijk. Ik weet zeker dat jouw vrouw jou iedere dag wel zo een kriebelbeurt mag geven, want als je daar van in de slaap valt dan is die kriebelbeurt was joepie fijn zeg. Mijn vrouwtje doet mij nakijken soms als ze mij borstelt en ze doet een paar keer per jaar wat druppeltjes tussen de schouderbladen bij de nek. Getver wat stinkt dat spul zeg. Maar vrouwtje kijkt meestal de plaats waar ik mijn dutje doe op het bed goed na, ze heeft meestal witte spullen op het bed en daar kan ze heel goed op zien of er kriebel beestjes zijn. Maar nog nooit gevonden en er doe mij zelf ook nooit veel krabbelen met de achterpoten omdat ik kriebels heb. Alleen al ik aan het verharen ben, dan heb ik ook veel last van de kriebel. Nou heeft vrouwtje last van de kriebel omdat we jou schrijf hebben gelezen en er over schrijf doen.
  Ik moet stoppen, vrouwtje moet dadelijk een hele lange reis gaan doen met het blikkending op 4 wielen naar een vriendin. Ik ben dan de Jippe bewaker de hele dag omdat vrouwtje pas terug is als het nacht is. Bram een fijne dag en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip,
   Dat kriebelen was kei fijn. Maar in bad wil ik niet. Ga je vandaag kei goeie wachter zijn? Heel veel succes ! Kopje van mij

 2. Hoi Bram. Gelukkig heb je geen floojen. Van die kleine zwarte kriebel beestjes, nou dat lijkt me niks. Zo’n uitgebreide aaibeurt, dat lijkt me nou weer wel superfijn. Fijne wiekent Bram. Pootjes en kopjes. Ook voor Mila en Toby.

  1. Hoi Minnie,
   Eerlijk is eerlijk dat gefriemel mag altijd wel floojen of niet. Het was kei fijn. Ik hoop dat jij ook een kei fijn wiekent hebt, Kopje van mij

 3. Hee Bram,

  kerel hoe gaat ie? Hier ben ik Oopa Floris, misschien ken je me wel? Ooh mijn vrouw zegt dat ik vorige week ook geschreven heb. Kan best, ik weet er niks meer van. Geeft niks toch, ik ben een oude katermans. Keigaaf joh als je Oopa bent. Maar wat schreef je nou?
  Ooh ja flooien, klinkt niet best kerel. Lijkt me keistoer, Bram Flooiemans en ik vind Floris Flooi ook keigaaf.
  Oopa van de flooie, misschien kennen ze me wel. De flooie?
  Vroeger jongen, toen ik nog buiten woonde. Dat weet ik nog wel. Ik had me toch een partij jeuk. Toen hebben ze me behandeld maar verder weet ik er niks meer van.
  Weet jij trouwens waar ik nu ben?
  Koel, daar is mijn vrouw. Keigaaf kerel. Ik ga rusten. Mijn poten zijn moe.
  Geef de flooie een knuffel en neem er zelf ook een.
  Groetjes van Loes, die zit te schranze

  Haai Oopa Floris

  1. Hoi Oopa Floris,
   Nou die floojen lijken me niks als ik het zo lees. Jeuk lijkt me niet zo fijn maar gewoon kriebelen wel. Ik wist niet eens dat u vroeger floojen had. Ik ben blij dat ik een vrouw heb oopa want echt alleen buiten wonen vind ik eng. Ik hoop dat u en Loesje en Zusje en je vrouw een fijn wiekent hebben. Kopje van mij

 4. Hoi lieve Bram, gelukkig maar dat je geen floojen hebt, daar is niks aan. Dan blijf je maar aan het krabben, en het jeukt heel erg.
  Toen Bolle hier kwam wonen hoefde je niet eens echt tussen zijn haren te kijken, je zag ze zo lopen. Daar kon hij zelf natuurlijk niks aan doen, en de floojen waren ook zo weer weg toen hij druppels kreeg. Alleen wad hij allergisch voor de druppels, dus we hebben een tijdje moeten zoeken voor we goede hadden gevonden. Daarna kreeg hij elke maand zijn druppels en hebben we nooit meer kleine beestjes gezien. Nou… hij had wel eens een klein slakje in zijn haren, maar die bijten gelukkig niet!
  Misschien kan je proberen af en toe eventjes te krabben met je achterpoten, dan gaat je vrouw je vast weer zo kriebelen om te kijken of je geen beestjes hebt…
  Liefs voor jou en je familie,
  Cisca.

  1. Hoi lieve mevrouw Cisca,
   Gelukkig heb ik dat allemaal niet meegemaakt. Toen ik op straat woonde, was ik nog een beebie kitten.En daarna kwam ik bij mijn vrouw. Dus ik weet niet of ik floojen had. Ik denk van wel maar ik weet het niet.
   Dat is een kei goed idee! Dat ga ik doen, gewoon vaker krabben. Ik kan niet wachten op al die friemelbeurten. Ik weet niet wat een slakje is. Dat ga ik even vragen.

   Mijn vrouw zegt dat er een meel komt om te bedanken voor de lieve spulletjes van Bolle. En de ketnip.. wooooooeeeeei ik ging kei wiewen!! Oh dat komt ook in de meel zegt ze.
   Heel fijn wiekent voor jullie en zachte kopjes en heel veel liefs van ons allemaal
   en dank je wel !!!

 5. Hoi Bram.
  Brrr kriebel beestjes is eggies niet leuk,en daarom krijg ik ook van die druppels in mijn nek.Ze helpen ook tegen wormen en oormijt.Ik geef daar niks om.Ben wel wat gewend. O,bij die floojen woorden krijgt scullary girl al de kriebels.Ha ha!!!
  Ook word ik wel eens gekamd maar daar heb ik eggies waar een vreselijke hekel aan.Ik zorg zelf heel goed voor mijn vacht en daar heb ik geen hulp bij nodig.
  Ik kijk dan ook heel boos als ze mij toch weer eens gaat kammen.
  Mijn zus had een hele dikke ondervacht en die moest dan ook wel regelmatig aan het kammen geloven.Maar Sparkle deed heel veel voor een lekkere snek toe.
  Fynn vond kammen juist weer geweldig fijn.Die wilde wel elke dag,maar hij maakte toch een misbaar als hij zo’n druppel ding in zijn nek kreeg.Nou eggies waar,ik vond het dan zwaar overdreven. Terwijl hij het juist kreeg om geen oormijt te krijgen.Toen hij kwam had hij daarvan een oor ontsteking dus was scullary girl er nogal precies in.En hij wilde dan geen snek toe,maar als scullary girl het dan later gaf,smikkelde hij het toch lekker op hoor.Zijn oren schoonmaken kreeg ze niet voor elkaar.Dat vond hij eng,maar dan keek da Nina in zijn oren als hij voor zijn schildklier controle moest.Zo bleven zijn oren goed en geen kriebels.

  Gewoon kriebelen door scullary girl,vind ik wel fijn.Lekker bij haar liggen an dan gaat mijn spin ook op volle toeren aan.
  Bram dank je wel voor je mooie schrijf en een fijn weekend. Kopjes van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette,
   Wat een mooi schrijven heb je gedaan. Fynn had wel een beetje pech met de oortjes lees ik. En dan ook nog dat hij het niet fijn vind. Dan wordt het lastig. Van mij mag mijn vrouw bijna alles doen behalve nagels knippen. Mijn poote zijn van mij. Ik vind knippen niks aan, ook niet met sneks.
   Maar goed dat jij je vacht zo netjes furzorgt. Kriebelen met de handen is fijn maar zo’n kam vind ik alleen fijn aan mijn wangen. Op mijn lijf is het raar.
   Ik ga weer voor een kriebelbeurt vragen. Heel fijn wiekent voor jullie en zachte kopjes van mij

 6. Dag lieve Bram, wat fijn dat je geen flooien blijkt te hebben, maar wel een heerlijke controlebeurt waar je helemaal zen van werd. Floortje stuurt jou een zacht kopje zonder flooien en van mij krijg je een knuffeltje. Fijne avond liefe Bram.

  1. Hoi Ina en Floor,
   Gelukkig geen beestjes! Maar dat gefriemel wil ik altijd wel. De vrouw van Bolle heeft een goed idee, als ik nu eens vaker krab, dan krijg ik vaker zo’n kriebel beurt. Dat lijkt me wel wat. Fijn wiekent voor jullie en zachte kopjes van mij

Reacties zijn welkom