Bram over gefoelig zijn en water drinken

water drinken Lieve allemaal, het was keihard werken in de vorige blog. Het ging over dat tasje wat ineens zo sniekie bewoog. Het was een kei spannen afontuur en ik ben kei trots dat ik heb gewonnen. Van mij eigen horen tasjes niet zo te beweege.

Toen kwam er een reejakzie bij de blog of ik klaar ben voor echt muise te fange. Nou eerlijk is eerlijk, ik vind ze kei snel gaan. Ik hou dat niet eens bij en van me eigen ben ik half fegetaaries. Ik eet alleen mijn kipsmaak brokken van Hills en geen echte muise. Maar mijn konkluusie is dat ik muise eng vind. Echte muise dan he. Speelgoed muise kan ik aan. Die fang ik kei goed!

Gefoelig

water drinkenMisschien ben ik van me eigen wel heel kieskeurig. Dat is wanneer je eerst alle keuzes die je hebt nagaat en dan pas beslist omdat je best veel eisen hebt van je eigen. Dat heb ik. Zo ben ik mienister van gefoelige saake omdat ik een hele gefoelige jonge ben. Ik tjek ook altijd of mijn vacht goed zit voor de dag. En dat er geen restant brokjes in mijn bek zitten of in mijn snorhaare. Dat vind ik niet netjes. Maar iemand anders kan daar geen last van hebben.
Ik denk dat ik zo ben omdat ik door mijn vrouw best verwend ben. Zij heeft me van de straat geplukt toen ik nog een beebie kitten was. Toen was ik kei ziek en zij heeft me verzorgd tot dat ik beter was en opzoek kon gaan naar een eigen vrouw en huis. Dat was niet nodig want vanaf de eerste dag was mijn vrouw al van mij alleen wist ik dat toen nog niet. Dat kwam later.

Verwennen

Eefe over dat verwennen. Zo vind ik het fijn als ik dekentjes heb. Van die zachte dekentjes die overal liggen. En als ik bij mijn vrouw kan liggen en zij doet dan een boekje voorlezen, dat vind ik ook heel fijn. Want dan praat ze zachtjes en krijg ik kriebels tussen door. Ik kan dit aanraden want het is het allerfijnste gefoel wat er is. Het voorlezen maakt niet uit wat het is. Zolang je mens het maar zachtjes doet.
Het beste is wanneer je helemaal klaar bent zoals je eigenlijk klaar bent om een dut te doen. Dat je niet meer naar de bak hoeft en dat je genoeg gedronken en gegeten hebt. Want dan heb je alle tijd om bij je mens te zijn. Het is niet fijn als je tussendoor ook nog eens weg moet naar de bak omdat je dan ineens moet.
Als je wilt beginnen met verhalen lezen met je mens, dan is Dikkie Dik een goede start. Dat is een katermansje die afonturen beleeft. Er zijn ook foto’s van Dikkie Dik. Ik vind hem een stoere katermans. Maar je mag alle verhalen lezen die je zelf wilt. Er is geen goed of fout.

Water

Wat ik ook fijn vind is vers water drinken. Dat heb ik het liefst overal. Van mezelf ben ik een echte fijnproever. Ik lust best veel en water vind ik ook lekker. Als ik dan op de zolder ben dan vind ik het fijn als daar een bakje met vers water staat. Mijn vrouw deed dat altijd voor mij. Dan kan ik gewoon overal water drinken. Dat is ook goed voor je lijf.
Maar er zit ook verschil in water. Dat vind ik. Misschien is het omdat ik kieskeurig ben, dat kan, kan ook niet. Ik weet het niet zeker. Het zit zo. Als ik water uit de kraan van de doesj drink is dat vers. Maar als ik beneden ben en ik drink daar water uit de kraan van de aanrecht, dan is dat nog verser dan uit de doesj. Het is lastig uitleggen hoe dat werkt. Ik weet niet eens of ik het weet.
Volgens mij heeft de beneden kraan een voorraad regen water van de wolken opgevangen en die van boven uit de doesj niet. Of andersom. En dan is het ook zo dat het een verschil maakt ik hoe lang het water staat.

water drinkenUit een glas

Beneden hebben we altijd een flinke bak met water staan. Dat is voor mij, Mila en Toby. Daar komt elke dag vers water in. Nou is het zo dat ik ook hier kieskeurig ben want als mijn vrouw komt, dan drink ik liever gewoon water uit een mensen glas. Mijn vrouw vult deze helemaal vol zodat ik er makkelijk bij kan en dan mag ik op tafel uit haar glas drinken. Ooma en mijn manspersoon vinden het niet altijd goed maar ze laten het toe omdat ik het ben. Een gefoelige jonge.
Hierin ben ik heel erg verwend. Want eerlijk is eerlijk, ik wil me altijd mooi foelen en als ik dan water uit een glas mag drinken dan foelt dat heel luuks. Alsof ik de rijkste katermans ben van allemaal. Dat is niet zo maar zo foelt het. En water uit een glas smaakt veel verser dan uit de kraan. Waarom dat zo is weet ik niet. Misschien weten jullie het.

6 thoughts on “Bram over gefoelig zijn en water drinken

 1. Haai Brammie kerel,

  hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Doe joe noow mai neem?
  Whaaaaa haaaaaa
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  WAT?
  Over water?
  Water uit een glas?
  Keivet kerel!
  Hee pootje erin
  Pootje eruit!
  Hoezo drink ik ook een glas?
  Oopa drinkt overal uit!
  Wat nou met vieze snor?
  Of jou snor uit de bjoetiesalon komt!!
  Hee Oopa is nie dom.
  Ja ja ik heb mijn slimme moment!
  Karel lissen toe Oopa.
  Water uhm….
  Wat wou ik nou zeggen?
  Zijn er ook poezedames?

  De ballen Kees

 2. Hoi Bram,

  Mijn baasje heeft speciale waterfontijns voor mij gekocht die zijn ook echt super vet kei lekker kan ik je vertellen.
  Heb nog nooit water uit een glas gedronken, misschien een idee’tje om dat eens te gaan doen.
  Dat lijkt mij ook wel leuk.
  Jij bent echt niet verwend hoor, je mag ent als best veel.
  Dat is toch juist fijn, dan voel je je gewoon speciaal omdat je dat mag en iemand anders niet.

  Wens jou een mooi en fijn weekend samen met je vrouw, man mens en oma.

  Pootje van Tommy!

 3. Heeeeee lieve Brammievlinderleeuw!!!!, wat sta je toch weer keimooi op de footoos, ik zie meteen dat je altijd zorgt dat je er heel netjes uitziet, ja haaren zittten perfekt en je snor ook, en je poten zijn zooooo schoon!, en ik ben best blij dat je geen echt muisen fangt, want die hebben een famielie en een heel eigen leefe, en als je als kat een muis fangt gaan ze kapoo en dat is ferdrietig vind ik, dan kan je beter speelgoed muisen fangen toch?!, en wat goed dat je zoveel smaaken water hebt, water is belangrijk voor je gesond, ik drink het graag, ik heb buiten in mijn tuin heel veel bakken met water, maar ik drink altijd uit deselfde twee, die staan vooraan, bij de deur, en ik heb ook nog water binnen, dat lust ik ook, maar uit een glas heb ik water nog nooit geproefd, ik ga fragen of ik dat ook mag!, ik weet niet of je de rijkste katerman bent, maar zeker wel de mooiste!!!, lieve vlinder ik stuur je heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je vrouw en je famielie, en ik tetter zachtjes, hoor je me?, ik ben nau een pan met sous en spikkels en stukjes kip aan het maken, en dan haal ik Jafita op en komen we naar je toen, ik doe wel mijn regenpak aan en ik hau een pluu voor Jafita omhoog, en voor jau ook!!!, zachte neusjes van je Kevermans!!

 4. Oeps, Bram,

  ben ik nu een slechte katermans, omdat ik wel echte 🐀🐁🐀🐁 vang? 😿 Het zijn van die heel grote met een lange dikke schubbige staart. Die zijn minder snel dan de kleintjes.

  Ik heb mijn grote broer Foppe, tante Cato en CW gevraagd hoe zij over water denken. We zijn eensgezind. Alle vier drinken we het liefst regenwater.
  Drinken uit een glas gaan we hier ook eens proberen.

  Koppie van Japie

 5. Lieve Brammiesaurus, jij bent altijd een mooie nette katerman. Ik vind water ook lekker maar niet uit een glas. Wat ik wel lekker vind is als mijn vrouw warme melk drinkt en ze weet zodra de beker klaar is en ze zet hem neer dan drink ik eruit. Soms geeft ze me apart melk in een bakje maar dat wil ik niet. Melk moet van mij uit de beker. Koes Jafita. Ps Kever is er en dus komen we zo naar jou toe

  1. Ik hau de pluu boven je lieve Jafita, dan word je niet nat!!, bah reegen is zo fies!, hau je goed vast, dan gaan we!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *