Bram over dat Sinnerklaas bij hem kwam

Sinnerklaas Lieve allemaal, afgelopen dagen waren kei spannend. Het is namelijk zo dat Sinnerklaas met zijn pieten hier zijn en dat betekent dat we de schoen kunnen zetten. In mij vorige blog deed ik voor hoe je dat doet. Volgenne week gaat Sinnerklaas weer naar huis dus je kan nog een schoen zetten als je dat wilt. Mijn schoen had een tekening voor Sinnerklaas en een wortel voor het paard Ozosnel.

Met kip

Ik kwam vanmorgen beneden en het is echt zo, er zaten allemaal kadootjes in mij schoen! Mijn staart ging meteen bibberen van dat ik blij ben. Zelfs mijn achterpoote deden mee trappelen. Zo blij was ik vanmorgen. Zie je mij? Ik sta bij mijn schoen en ik ruik aan de schoen. Ik weet zeker dat ik Sinnerklaas ruik. Ik weet alleen niet hoe Sinnerklaas ruikt. Ik ruik kipsmaak. Maar wat een mooie kadootjes.
Wat zat er in mijn schoen? Er is een kadootje met een mooie Sinnerklaas verpakking. Daar zitten mijn faavooriete sneks in. Wel twee zakjes met sneks voor mijn tanne met kipsmaak! Dees is mijn aller faavoorietste!! Die lust ik elke dag een heleboel. Die kraken zo lekker tussen mijn tanne en dan proef ik de kipsmaak. Heerlijk.

In de schoen

Ik heb van Sinnerklaas vier zakjes sneks in totaal gekregen. Allemaal voor mijn tanne met kipsmaak. Nou weet ik zeker dat Sinnerklaas mij kent en mijn friende ook! Zwarte piet was bij Kever geweest en heeft daar een pakket opgehaald met allemaal lekkers voor mij. Toen Sinnerklaas kwam dat pakket ineens bij mij in mij schoen! En Kever kreeg van mijn zwarte piet ook een doos met lekkers en dat heeft Kever in de schoen.
Er is dus nog meer. Zo heb ik likwit snek in mij schoen gevonden, ook met kipsmaak. En er was een vis met wiew. Mila moest meteen even mee kijken naar de wiew. Oh en er is nog een vis met wiew. Er zijn twee vissen die allebei wiew hebben. De ene vis is heel zacht en daar moet je man of vrouw wiew in doen en de andere vis is helemaal wiew van zichzelf. Hij heb ook feere aan zijn staart. Ik wist geeneens dat vissen feere hebben maar ik vind dees vis kei tof en hij ruikt super lekker. Mijn gefoel zegt dat ik oer wordt als ik daar veel aan ruik. Misschien doe ik dat straks even.

Wortel weg

Sinnerklaas En als laatste vond ik een zakje met soep in mij schoen. Dees heeft ook kipsmaak. Ik denk dat Sinnerklaas mij tekening heel erg mooi vind omdat ik zoveel gekregen. En ik denk dat Ozosnel de wortel ook lekker vond. De wortel was gewoon helemaal weg. Er lag een ieniemienie kruimeltje op de grond van de wortel. Ik weet zeker dat Ozosnel het had opgelikt als hij het zag.
En toen riep mijn vrouw me ineens. ‘Brammie, kom je proeven?. Wat is dit dan? Mijn vrouw kwam de keuken uit met twee schaaltjes. Een voor Mila en een voor mij. Mila stond al klaar want die weet dit soort dingen altijd. Die ruikt dat kei goed volgens mij. Oh en toen kwam de geur in mij neus. Kippensoep!

Lekker

Het is de kippensoep van Sinnerklaas, met spikkeltjes! Nou moet ik even snekken lieve allemaal. Want zo dees kadootjes uitpakken en allemaal spannende dingen, daar krijg ik best trek van. En al helemaal als er ineens kippensoep met spikkeltjes voor mijn neus komt. Dan gaat mijn neus het bakje achterna. Mila is al aan het smikkelen. Ik wil ook! Mijn vrouw zet het bakje op tafel neer waar ik lekker kan smikkelen. Mijn vrouw heeft trouwens ook Sinnerklaas kadootjes gehad. Alleen niet zoveel. Maar dat is omdat zij alleen mij geholpen heeft met mij tekening en niet zelf een tekening heeft gemaakt. En we hadden samen de wortel voor Ozosnel bedacht. Mijn vrouw kreeg sjookoola en pepernoten met een smaakje. Dees vind ik niet lekker. Het is kaaraamel met zout. Bah. Doe mij maar kippensoep met spikkels! En sjookoola mag ik niet hebben, dat is niet goed voor ons katers en poesen.

Knuffels

Na het opslurpen van mijn kippensoep kreeg ik nog een boel kusjes op mijn kop gepland en werd ik nog stevig vast gehouden en geknuffeld. Normaal zou ik een beetje mopperen op mijn vrouw maar nou niet wegens dat Sinnerklaas er nog steeds is.
Ik hoop dat jullie ook iets moois in je schoen hebt gekregen of zult krijgen. Ik ben heel nieuwsgierig en lees het graag! Tot volgenne week.

8 thoughts on “Bram over dat Sinnerklaas bij hem kwam

 1. Hoi Bram,

  Wat ben jij goed verwend door Sinterklaas en zwarte piet, wauw zeg.
  Helaas heb ik niks in de schoen gehad, baasje zegt dat ik het hele jaar door verwend wordt. En dat is ook zo, heb niks te klagen hoor.
  Maar toch had ik ook wel graag wat in mijn schoen gehad, nou dat ga ik zeker mauwen tegen mijn baas.
  Dan moet hij volgend jaar maar de schoen zetten voor mij, ja toch!

  Nu ga ik lekker slapen in mijn mandje, want buiten is het koud en mijn mandje ligt super lekker warm.

  Pootje van Tommy!

  1. Liefe Tommy, ik weet zeker dat Sinnerklaas volgenne jaar wel iets in jouw schoen doet! Miauw dat maar door aan je personeel, van mij Bram. Het is zo. Stoer kopje van mij jonge.. en lekker binnen blijven

 2. Haai Brammie kerel,

  hier ben ik,
  Oopa Floris
  Ken jij mij?
  Ja natuurlijk ken jij mij.
  Loes vertel?
  Wat zeg je?
  Heeft Karel zijn schoen gezet?
  En waarvoor mag dat dan wel zijn?
  Voor wie?
  Voor Sinterklaas?
  Heeft die zelf geen schoen?
  Gekke ouwe kapoen.
  En verder?
  Wat?
  Allerlei sneks?
  En dat zeg jij nou pas?
  Keivet Kees.
  Oopa komt eraan.
  Loes uit de weg.
  Oopa start zijn ouwe schimmel.
  Whaaaaa haaaaaa
  Gaan met die banaan!
  Oopa is komming toe touwn!

  De pepernoten

 3. Heeeeeee lieve vlinder, hier ben ik, je Kevermans!!!, wat keigaaf sat sinnerklaas is geweest, en dat piet bij jau en bij mij is geweest!, en denk je dat Ozosnel bij je binnen is geweest om de wortel te eeten?, dat moet wel als er alleen nog maar een kruimetlje lag!, hier past Ozosnel niet in ons huis, maar wel op de grote gang, die gaat helemaal naar zolder en daar is ook de sgoorsteen, dus daarom had ik de schoen van mijn man daar neer gezet!, en ik had muisjes en kouwstiks en snekkies gekregen, zoooo heeee ik vond het zoooo spannend!, en een gedigt zat er bij, dat is echt gaaf!, fijn dat jij en Mila de kippensoep zo lekker vonden, ik had mijn vrouw gevraagd: allemaal dingetjes met kip voor mijn vlinder!, lieve Bammie ik stuur je vrouw en Mila en woef Toby en je man en je oma heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Kevermans!!, en spesjaal voor jau doe ik heel zacht tetteren dat ik je lief vindt, hoor je me?, ik ga Jafita ophalen en dan komen we naar jau toe!, met allemaal deekentjes omdat het zo kaud is, en een grote pan kippensoep met spikkels die ik zelf heb gemaakt!, tot zo lieve vlinder!!!!

 4. Lieve Brammiesaurus oooh jij bensse furwensse door Katteklaas. Ik mag morgen avond mijn sjoentjes setten. Wortel heb ik al klaar liggen en ik wacht geduldig af, maar mijn frouw segt Jafita missjien dat je een heel klein kadootje krijgt omdat hier ook de kersseman komt. Maar ze zegt een snekkie zal er best zijn. Ik zie je straks samen met Kever koes koes Jafita

  1. Van mij alvast een dikke koes lieve Jafita, en doe je een warme trui aan?, het is kaud!!!, je Kever!!!

 5. Waren die pieten een beetje in de pepernoten, Bram? Jouw katdootjes in de schoen bij Kever en die van Kever in jullie schoenen. Katzijdanknis het allemaal goed gekomen en smikkelt iedereen van het lekkers dat hij het allerliefste eet.

  Wij mogen straks papier scheuren van onze pakjes.

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom