Bram doet aan fieloosoofie

fieloosoofie

Hoi lieve allemaal, fandaag is er een andere blog dan anders. Het is ineens geen zomer meer. Het weer is koel en fris. En nu is er bijna elke dag wel water uit de wolken. Zelf vind ik dat niet erg. Want zo kan ik buiten water drinken uit de emmer. De emmer vangt het water van de wolken voor me op. Dat is lekker vers water. En dat het niet zo heet is vind ik ook niet erg. Mijn lijf vind het helemaal niks als het zo warm is. Die wil dan alleen maar gaan liggen. Dat maakt dat de tuinkontroole niet gedaan wordt en dat is wel belangrijk. En deze week was ik aan het denke over van alles en nog wat. Het heet fieloosoofeere. Dat is diep denken.

Woef

Mijn kop was bij de blog en wat ik zou gaan schrijven toen er heel verdrietig nieuws kwam. Ik lag op mijn paal te denke toen mijn vrouw naar me toe kwam. Ze zei: ‘Brammie, er is verdrietig nieuws’. Ze vertelde me dat ze vroeger altijd met een woef liep en dat ze beste fieloosoofievrienden waren. De woef is niet van haar maar van haar vorige buren. Hij heet Ozzie. Mijn vrouw en Ozzie vonden elkaar meteen leuk. Ze hebben samen veel gewandeld en plezier gehad. Afgelopen week kwam er slecht nieuws. Het gaat niet goed met Ozzie. In zijn keel zit kanner. Net als bij Trudy. Ozzie werd ineens heel erg ziek en hij kon niet meer beter worden. Hij besloot ook om meteen zijn koffertje te pakken naar Regenboogland want daar is hij weer gezond. Nu is hij niet meer hier en dat is raar voor mijn vrouw. Ze zag hem regelmatig buiten wandelen met zijn baasje.

Vriend

Daarna kwam er nog meer verdrietig nieuws. Onze Griekse vriend Firfirikos heeft ook zijn koffertje gepakt. Eerlijk waar, mijn kop heb traane. Firfirikos was ook ziek. Hij at heel slecht en zijn lijfje deed niet meer wat het moest doen. Hij is zelfs bij de witte jas geweest en zij konden hem ook niet meer helpen. Toen heeft hij besloten dat hij naar Bert en Sjaak wilde in regenboogland. Van me eigen vind ik het heel erg dat Ozzie en Firfirikos zo ziek waren. fieloosoofieZiek zijn is niet leuk. Ik ben heel trots op Firfirikos dat hij nog in de spotlight heeft gestaan op Bertje’s website. Want zo leerde iedereen hem kennen en wat voor mooie katermans hij wel niet is. Hij is dol op de muisjes van Luna en hij kon al heel snel Haags mauwen. Een echte Griekse katermans met een hart van goud. Dank je wel Firfirikos dat je je leven met ons wilde delen. Ik hoop dat je een veilige reis hebt gehad en dat je nu bij je vrienden bent.

Struiken

Van me eigen denk ik ook wel eens na over de Regenboogbrug maar van mij hoef het niet. Ik ben nog gezond en al ben ik een beetje seeniejoor, ik kan nog kei-veel. Mij lijf doet nog van alles. Zelfs in struiken springen. Misschien niet de eerste keer maar het lukt me nog steeds. Maar eerlijk is eerlijk, ik denk er over na. En ik wil niet nog weg. Hier zijn mijn vrouw, mijn zusje, mij furkeer Jafita en al mijn liefe beste vrienden. Soms heb je geen keuze maar ik heb die nu nog wel. Voorlopig ga ik alleen naar mijn tuintje want ik mag de tuin niet uit omdat het te gefaarlijk is. En dat is genoeg voor mij. Vandaag doe ik een kaarsje aan voor Ozzie en Firfirikos. Natuurlijk ook voor onze andere sterren. Dat we altijd aan ze denken zodat ze nooit alleen zijn.

18 thoughts on “Bram doet aan fieloosoofie

 1. Hajoooooo oompje bwam.

  Fein he datte de errugste hitte weer weg is. Ikke wau niet eens buite wigge, sjo wallum was hut. En ikke at ook beina nie. Stom he, want ik kwijg al minner eete hihihihi. Maar nu eet ik weer bwaaf me bakkie weeg hoor.

  Ooooh oompje… wat een dwietige week he. Eers me oom fifi en toen uwes fjientje. Sniksnik. Sjo stom datte se siek werre. Snik.
  Dag fjientje ozzie en oom fifi. We gaan naar juwwie swaaje inne septemmer. En dan set ik me mooise hoetje op!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi liefe knul, jij bent de mooiste hoetjes draager van ammerdam! Dees week was heel drietig jonge maar we denke altijd aan onze sterre en in septemmer komt de allermooiste hoetjes van iedereen!! Zacht kopje van oom bram

 2. Hoi Bram, inderdaad, het zijn wel veel (bekende en minder bekende) katten die regenboogbrug oversteken. En nou vergeet ik ook nog de woeffies onder ons. Die steken ook de regenboogbrug over. En het lijken er wel iedere week meer te worden. Wacht alsjeblieft daar nog maar heel veel jaren mee Bram en ook de andere katjes. Doen hè. Dan doe ik het ook, daarmee wachten. Veel knuffels, kopjes en groetjes van andere Bram

  1. Hoi mevrouw Marjolein en Bram, van mij mag de poort eefe dicht want er zijn nu al kei veel sterre. Ik ga nergens heen, dat mag niet van mij vrouw. Net zoals ik de tuin niet uit mag omdat de straate kei gefaarlijk zijn. Dan kan je ineens een ster worre en dat hoef ik niet. Heel veel kopjes van mij, Bram

 3. Hoi Bram
  Heerlijk hé dat de hitte weg is!!!
  Nu kunnen we weer lekker door de tuin rennen en onze inspectie doen!!!!
  Maar het verdrietige nieuws van Ozzie en Firfirikos is niet leuk!!! 😿😿
  Maar onze vrouw vertelde dat ze nu zonder pijn in regenboogland met alle andere sterren aan het spelen zijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi liefe allemaal, de weer meneer zei dat het weer kei heet gaat worre. Nou van mij hoef dat niet meer. Nu kunnen we nog fijn speele, met de hitte niet. En van mij mag die poort ook dicht want we hebben echt genoeg sterre. Iedereen is zo drietig als er iemand een ster wordt. Gelukkig hebben ze daar geen pijn en zo dat is dan wel fijn. Ik hoop dat jullie een kei fijn wiekent hebben. Zachte kopjes van mij, bram

 4. Hoi Bram.
  Ik vond de warmte heerlijk!!Lekker stoven in de zon.
  Ik vond het verdrietig om weer te horen dat vriendjes de Regenboog brug over gingen.
  Woefs gaan ook.Laatst was mijn woef vriend Sandor ook ziek.Hij kwam, voor de mevrouw Corona zo stom ging doen, vaak op vrijdag en soms ook wel tussendoor in de week.Een enkele keer bleef hij slapen. Hij was van mijn plaatsvervangende blikopener.
  Zelf had hij al iets over dood gezegd tegen mijn scullary girl , afgelopen februari toen ze samen in het park liepen.Maar ja,…..nou toen was het een paar weken geleden zijn tijd om zijn koffertje te pakken.Hij was al langer en erger ziek dan dat er eerst gedacht werd.
  Hij was een hele lieve woef,die er altijd rekening mee hield dat ik weinig zie.Ik mocht altijd aan zijn poten ruiken.Die roken zo heerlijk!!!!!
  Had Ozzie ook lekker ruikende poten???
  En dan Firfirikos…..
  Nee Bram.Ik vind het maar niks.
  Ik voel mij met mijn 15 jaar gelukkig nog prima,maar toen ik jarig was, moesten we ook erg aan mijn zusje denken.Die vierde voor het eerst onze verjaardag in Regenboog land.
  Maar Sparkle’tje kennende zal ze er een prachtig feest van hebben gemaakt met een groot buffet van allerlei lekkers.
  Dat geheime deurtje op de brug,voor als het echt niet anders kan, staat mij veel te veel open.
  Of hebben de plankjes hebben misschien gaatjes gekregen.???
  Dank je wel voor je mooie schrijf Bram
  Geniet van je verse water uit de wolken.
  Zachte kopjes van Muzette.

  1. Hoi liefe Muzette, ik wist geeneens dat jij een woef kent. Het is heel drietig dat Sandor zijn koffertje gepakt heeft maar nu is hij niet meer ziek. Van Ozzie weet ik niet of zijn poote lekker ruiken. Ik heb dat nog nooit gedaan. Eerlijk is eeriljk, soms ben bang van woefs omdat ze zoveel groter zijn dan ik. Ozzie was wel altijd kei lief, maar toch durfde ik niet. Oh Muzette, ik weet zeker dat Sparkle een feestje heeft!! Zo is ze en iedereen mag op haar feestje komen. Maar voor ons is het nog geen tijd om onze koffers te pakken. Wij blijven nog even hier en dat is prima. Ik zal aan de wolken vragen of ze jou ook vers water willen geefe. Dat smaakt super nat en lekker. Zacht kopje van mij, Bram

 5. Lieve Bram, je hebt weer mooi en fieloosoofies geschreven. Fijn dat je weer zo lekker in jouw tuin kan spelen, drinken uit de emmer en tussen de struiken springen. Wij vinden ook dat er veel te veel vriendjes, dinnetjes en woefs over de regenboogbrug gaan, die deur moet dichtgetimmerd worden met een heel klein poortje voor de vriendjes die erg ziek zijn. Gelukkig zijn zij daarboven niet meer ziek en hebben ze geen pijn. Ze spelen met elkaar en hebben plezier. En wij gaan naar ze zwaaien met onze hoedjes in september. Fijn wiekent
  Lieve Bram. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi liefe Ina en Floor, van mij mag de poort ook dicht maar eigenlijk ook weer niet. Misschien is dees vraag ook fieloosoofies. De poort kan niet helemaal dicht zoals je zegt want als er nou een van ons allemaal ineens kei ziek wordt en met spoed naar de brug toe moet, dan moet de poort wel open zijn. Net als Muzette ga ik nog lang niet naar de brug. Zo is het prima. En in Septemmer dan doe ik ook mee met Doorus en iedereen zwaaien naar de sterre. Ik denk dat jullie ook kei mooi doen zwaaie. Zacht kopje van mij, Bram

 6. Lieve Brammievlinder, wat een mooie woorden heb je gemaakt voor Ozzie en Firfirikos, het is moeilijk als iemand een ster wordt, ik snap niet waarom dat gebeurt en ik wil het niet, maar mijn vrouw zegt dat je er soms niks aan kan doen en dat het soms misschien wel een oplugting is, als je heel ziek bent en je lijf doet pijn, of je hoofd, dat kan ook, als alles kapoo is is het tijd om een ster te worden, en als ster ben je weer jong en gezond, en je bent samen met heeeeeel veel sterren, je bent gelukkig als ster nooit meer alleen en je hoeft nooit meer bang te zijn, dat is mooi maar hier beneden is er verdriet, omdat we de sterren missen, en toch blijven we altijd bij elkaar horen, de sterren kunnen ons zien en wij de sterren, lieve Brammie ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeeeel veel ekstrazachte lieve kopjes om jullie een beetje te troosten, en ze zijn ook voor meneer Firfirikos en de mensen van Ozzie, en spesjaal voor jau heb ik lieve knuffels van mij verstopt in je tuin, ze liggen bij je denksteen en je kan ze pakken als je tranen hebt, dan is het net alsof ik je een knuffel geef!, ze zijn ook voor je vrouw en ze zijn van Kever!!!

  1. Pee Es: ik drink in de tuin uit iets dat heet een GIETE-R!!

   1. Mijn allerliefste Kever, wat koel dat jij er ook bent. En jij bent zo slim. Jij weet precies hoe fieloosoofies is. Mij kop heb heel veel traane gemaakt voor Ozzie en Firfirikos. Ze zijn zomaar ineens gegaan en dat is soms moeilijk. Ik snap het ook niet Kever maar mijn kop wil dat ook niet. Want elke keer als ik er aan denk dat heb ik traane. En dan wil ik saame zijn, en knuffels en troost hebben omdat het dan moeilijk is. Ik vind jouw kopjes en knuffels ekstra lief omdat ze van jou zijn Kever. Dank je wel. Ik geeft je tetters en een bibberstaartje omdat ik je zo lief vindt. Je krijg ook liefe kopjes, die zijn bij je GIETE-R. Ik weet niet wat dat is maar het klinkt heel dapper. Lekker vers water uit de GIETE-R. Leer je me wat het is en hoe je dat doet Kever?? Heel veel kopjes en neusjes van je brammievlinder

 7. Haai Brammieboy,

  hier ben ik Oopa Floris, ken je me nog? Mijn vrouw zegt dat er weer vriendjes over de Reegeboogbrug zijn gegaan? Ik ben ouwt maar nog niet versleten, mijn kop doet het niet meer zo goed zegt mijn vrouw. Keistom.
  Maar ik heb geen zin om mijn hoe heet zo’n ding…? Zo’n ding?
  Vrouw help…, ik weet het niet meer…
  Wat? Koffie? Die ken ik nie!
  Ooh koffer, moet ik mijn koffer pakken?
  Haai kerel, ik ben er nog en mijn vrouw zegt dat onze vriendjes iets van hun koffer hebben gepakt. Keimoeiluk! Ik zeg, kerel blijf voor altijd gezond en bij je vrouw. Dat wens ik iedereen. En dement is ook maar niks. Mij vrouw zegt dat Kever uit een GIETE-R drinkt!
  Wie is hier nou gek in z’n kop?
  Het is kei erg maar ik snap er de ballen niemeer van!

  Haai kerel, fijne vakantie. Ooh mijn vrouw zegt dat het wiekent is,
  Toedeledookie,

  Oopa Floris

  1. Haai Oopa Floris, nee van mij mag je niet je KOFFER pakken!! Je bent kei goed zoals je bent. Ook al vergeet je alles. Sinds wanneer drink je koffie?? Is dat iets wat je doet wanneer je super seeniejoor bent? Ik snap er niks van. En dan de GIETE-R ook niet. Ik las het van Kever. Hij is een dappere jonge. Ik heb nog geen vakanzie oopa. Pas oofer twee weeke. Dan is er vakanzie. Looooesssjeee.. Oopaa drinkt uit de WC, hij denkt alweer dat dat zijn bak is. Oopa, dat is smerig. Loooooess??? Oopa, niet meer doen hoor, dat is niet lekker. Misschien kan je beter je vrouw om een snek vragen. Fijn wiekent en geen kopje maar een poot. Ik ben bang dat ik je kop erger maak en dat je nog meer vergeet als ik kopstoote doe.

 8. Lieve Bram,

  Wij vonden de warmte ook veel te erg, hoor. Dus jij bent niet de enige die dat vindt. Wij houden wel van zon, maar die moet niet te heet zijn . Maar nu lijkt het soms wel herfst. We hopen wel dat de zon weer snel terug komt.
  Wat lief dat je over Ozzie en Firfirikos schrijft. Ozzie kennen wij helaas niet, maar het lijkt ons een heel lieve hond. Onze vrouw las wel Firfirikos zijn facebook elke keer en dan vertelde ze ons erover. Natuurlijk weten wij niet precies hoe het daar is over de regenboogbrug, maar onze vrouw zegt altijd dat alle dieren het daar goed hebben en dat we altijd aan ze blijven denken.
  Lieve Bram, je mag wel aan de regenboogbrug denken, maar blijf jij nog maar heel lang bij je vrouw en je zusje en al je vrienden en geniet maar van het leven. Want dat doen wij ook.

  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi liefe allemaal, wat een mooie schrijf hebben jullie gedaan. Fijn om te lezen dat ik niet alleen ben in het warme weer. Ik vind het niks. Ik heb liever kou want dan kan ik tegen mij vrouw aan kruipen. Folgens mij is dat bij jullie kei gezellig want jullie zijn met zoveel. Dat betekent dat het kei warm is al jullie allemaal bij je vrouw liggen. Ooo dat is super gezellig. Vinden jullie dat wel goed van elkaar? Als ik bij mijn vrouw ben dan wil ik niet dat mila ook komt. Soms ben ik misschien jaloers, denk ik. En ik wil ook nog niet naar de brug, dat hoeft niet. Fijn dat jullie hier zijn met zo’n mooie schrijf. Heel veel zachte kopjes voor jullie van mij, Bram

 9. Lieve Brammiesaurus hier jou furkeer Jafita. Het moet nu echt een stoppen met de Regenboog hoor. Weer vriendjes die een ster werden en mijn vjouwtje kreeg deze week weer droevig nieuws de man van haar nicht is ook een ster geworden. En die hadden oom al veel sterren pas haar broer nu haar man. En dan de warmte mijn vjouwtje vind zo’n fijn maar de hitte nee. En grote baas die weinig thuis omdat er veel mensen ineens ziek worden zodat ze pootbal kunnen kijken. Ik doe rustig met de warmte ik leg boven op het bed en dan droom ik van jou. Beneden staat de woei aan en ik vind de woei niet leuk , ik voel de koude wind maar de grond is wel lekker koel dat is dan weer fijn. En ik weet niet wat het is Brammiesaurus maar die flag voor het raam valt iedere keer naar beneden of hangt scheef maar iedere dag kijk ik en ja hoor hij hangt er nog steeds. En ik moet wachten tot het pootbal klaar is dan gaat hij weg. Nou ik heb gezegd geef hem maar aan mij.

Reacties zijn welkom