Vandaag in de spotlight: Firfirikos

Firfirikos

Hoi ik ben Firfirikos maar omdat best een moeilijke naam is noemt mijn personeel me altijd Firikos.

Athene

Ik kom uit Griekenland en wat ik er nog van weet is dat ik op een plein in de stad Athene woonde met veel andere katten en en honden. Voor die honden moest je oppassen die wilden je altijd te grazen nemen, ik kan dus erg goed rennen en als ik een hond hoor blaffen dan ben ik gelijk alert.
Ik ben op een gegeven moment bij mijn oppas personeel in Griekenland terecht gekomen, Fontini Zagoudi en zij heeft me van straat gehaald. Via mirtos (www.mirtos.nu) werd ik aangeboden voor een veilig thuis maar omdat ik al wat ouder ben, ik ben pas 11 jaar hoor, duurde het even voordat zich er iemand voor me melde. Uiteindelijk ben ik begin juni 2019 op het vliegtuig gestapt en naar Amsterdam gevlogen waar mijn nieuwe personeel me heeft opgehaald.

FirfirikosDen Haag

Nu woon ik dus al weer twee jaar in Den Haag , ik moest in het begin wel even wennen, ik mauwde alleen Grieks maar inmiddels kan ik een aardig woordje Haags mauwen.
Ik heb inmiddels uitgebreid kennis gemaakt met de wittejas (dierenkliniekmakker.nl ) ik kreeg last van allergische reactie op mijn huid en moest allerlei vieze drankjes en pillen slikken maar dat gaat de laatste tijd erg goed.

Witte Jas

Eind 2020 kreeg ik een rare bobbel op mijn staart en de wittejas dacht dat het een ontsteking was dus moest ik weer vieze pillen slikken maar het ging niet over het werd zelfs erger. De wittejas vertelde dat ze de wond wilde opereren maar dat ze het niet durfde omdat ik een rare hartslag heb, dus toch maar doorgaan met pillen.
Uiteindelijk moest het toch gebeuren, een operaazie. De uitkomst weten jullie inmiddels ik heb het erg goed gedaan maar helaas moest mijn staart eraf, de wittejas zij dat het die enge ziekte was, begint met een k.
Gisteren heeft de wittejas haar borduursel verwijdert en was erg tevreden, en ik ook ben ik eindelijk verlost van die nare toeter om mijn hoofd.

FirfirikosPensioen

Nu ik in Den Haag woon ben ik officieel met pensioen, dat betekent dat ik zoveel mag slapen als ik wil, het liefst doe ik dat in mijn penthouse zodat ik ook toezicht kan houden op de straat als ik niet slaap. Verder slaap ik graag op schoot bij mijn personeel.
In de zomer zit ik graag op het balkon naar de tuin te kijken, daar lopen drie katten die ik in de gaten moet houden.
Ik heb inmiddels ook een pootvriendin, Chatti, zij woont bij een tante van mijn personeel. Ze woont de helft van het jaar in Frankrijk op een grote boerderij en de andere helft hier in Nederland. Ik ben ook vrienden geworden met Foppe en Cato van de Blij beesten Boel en Luna op de Boerderij in het oosten langs de aaaaeeeen.

Opgeven

Wil jij in de volgende spotlight?
Stuur dan een mailtje naar: indespot@outlook.com
Wat vertel je: wie ben je, waar kom je vandaan
en wat maak je mee in je leven. Iedereen mag meedoen!
Er horen ook drie mooie foto’s bij je verhaal dus niet vergeten mee te mailen.
Tot de volgende spotlight!

9 thoughts on “Vandaag in de spotlight: Firfirikos

 1. Hajooooooo oom fifi

  Ooooooh komp uwes uit gwiekelant? Waar lig dat?
  Ikke fon het heeeel errug fan uwes taart. Maar uwes kan beeter een kort gesont kwein taartje heppe dan een sieke lange taart.
  Pootjes oom fifi 🐾🐾

 2. Lieve Firfirikos,
  Dat is wel heel ver weg Griekenland.
  Gelukkig dat je nu veilig bij je personeel woont en niet meer hoeft weg te rennen voor honden!!!!!
  Wij hebben heel veel aan je gedacht toen je geopereerd moest worden en je staart kwijt raakte!!!!
  Maar ook zonder staart blijf je een knapperd hoor 😻😻😻
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 3. Lieve Firfirikos,

  Wat een avonturen heb jij allemaal beleefd : eerst in Griekenland en toen later bij de dierenarts. Het is maar goed dat je nu een baas hebt en dat die heel goed voor je zorgt. Wij hebben zelf geen facebook, maar wij kunnen jou op je facebook wel heel goed volgen. En wat waren wij blij toen wij lazen dat de operatie aan je staart goed gelukt is. Wij vinden jou een heel lieve kater met een knappe kop. Ivar lijkt wel een heel klein beetje op jou, want hij is ook rood met wit. Maar hij heeft niet van die mooie lange haren.
  Lieve Firfirikos, wij wensen jou nog heel veel gelukkige jaren in goede gezondheid bij je baas toe. En wij blijven je volgen op je facebook, al kunnen wij daar niet reageren.

  Heel veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een aai van onze vrouw.

 4. Dag lieve meneer Firfirikos, wat heeft u een boel meegemaakt!, ik zeg maar even u want u kent mij niet, ik had u weleens gezien op feesboek, maar omdat ik dat zelf niet heb kon ik nooit antwoorden, mijn vrouw zegt altijd dat u zo een mooie katerman bent, en dat zie ik ook!, hoe is het nau zonder staart?, merkt u er iets van?, met evenwigt enzo bedoel ik?, gelukkig dat de ooperaatsie goed is gegaan, en ook gelukkig dat het beter gaat met uw huid, als je de hele tijd kriebels hebt aan je lijf is dat niet fijn, ik snap dat u honden eng vindt, dat vind ik ook!, naast mij woont een grote hond en als die katten ziet wordt hij boos, dus ik kom altijd snel naar binnen als ik hem hoor!, dankuwel voor het mooie intervjoew, ik vind het machtig mooi om steeds meer katten te leren kennen, heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, en spesjaal voor u heb ik antiallergische snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

 5. Hoi mooie knappe Fifirikos. Wat gaaf dat je helemaal uit Griekenland komt en dan al zo goed haags miauwen. Je bent vast een hele slimme kater. Een paar van ons komen ook uit Den Haag.
  En zonder staart ben je ook nog prachtig hoor. Onze Juultje heeft ook maar een kort staartje, zij heeft een ongeluk gehad en daardoor moest er een stukje van haar staartje af. Maar daar merkt ze niks van , ze kan alles.
  Knuffels en pootjes van Bjarne, Oliver, Kruimel , Bikkel en Juultje

 6. Hoi Firfirikos.
  Kom jij zo vreselijk ver weg dat je met het vliegtuig moest?
  Ik vond mijn reis van Groningen naar Amsterdam al heeeeeeeeel lang duren.
  Gelukkig is de operatie aan je staart goed gegaan.Beter geen staart dan 1 met zieke bobbels.En mijn scullary girl vindt je nog steeds een knappe kat hoor.
  Ik hoor dat je nu met pensioen bent.Nou dat mag ook wel na zoveel avonturen!!!!
  Dank je wel dat je mij verteld hebt over je leven.
  Geniet van je pensioen.
  Zachte kopjes en🐾🐾🐾🐾van Muzette.

 7. Hoi Firfirikos, wat een mooie naam heb jij!! En hoe bijzonder dat je eerst in een ander land hebt gewoond. Gelukkig spreek je inmiddels wel de taal. Lijkt ons toch lastig als je niet kan vertellen dat het etenstijd is. Vervelend dat je geen staart meer hebt, maar gezond zijn is toch ook heel belangrijk. En wij vinden je een prachtige kater. Heel leuk om over jou te lezen en je te leren kennen.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

 8. Hi Firfirikos, wat leuk om je levensverhaal te lezen. Wij, Tober, Jaydon en ons personeel volgen jou altijd op Faceboek, wij vinden jouw belevenissen altijd heel leuk. Behalve die bij Witjas, dat van de staart, dat vonden we erg naar en we hadden veel medelijden met je, maar gelukkig is ben je nu weer beter. Houden zou dus.

 9. Lieve Friekijos,

  jij heb zo een biesondere naam, van mij eigen vin ik het nog moeiluk assie het uit moet meeoowe. Maar jij kom uit Griekeland en mij vrouw zeg, Loes het is niet naast jou deur. Toen heb ik nog wel gekeeke op mij balkon maar ik kon Griekeland nie zien van mij eigen. Gelukkig bennie nou mee jou pensiejoen en kan jij slaape en droome van lekkere sneks. Heb zij in Griekeland ook lekkere sneks Friekijos?
  Gelukkig bennie nou van jou staart af want assie k in jou staart heb dan heb jou staart proobleeme. Dat moetie nie wille. Hoop dattie hier gelukkig ben waar jij nou woon in jou huis bij jou mense. Jij ben een mooie katerman maar selluf heb ik al verkering,

  hoop dattie ons op jou hoogte houw van jou staart,

  Liefs van mij eigen, Loesje

Reacties zijn welkom