Angie van het kattencafé in Hilversum

Straks heeft ook Hilversum een eigen kattencafé. Aan Angie van Eck zal het niet liggen. Ze is poezevrouwtje, taartenbakster en aanstaand docent Engels. En zij wilde altijd al een kattencafé beginnen!! Ik vroeg haar om een interview.

De meeste mensen die een kattencafé beginnen zijn veel ouder dan u. Iedereen gaat vast zeggen van kan zij het wel. Bent u straks de enige baas? En hoe weet u hoe alles moet?

Ik ben straks wel ‘de baas’ maar er komen ook andere mensen werken die veel  van katten weten! Ik weet straks hoe alles moet omdat ik geadviseerd zal worden door de mensen van het asiel, een kattengedragstherapeute, en ik heb ook vrijwilligers met veel ervaring met katten.

Dat klinkt heel goed. U heeft alleen nog geld nodig en dan kunt u beginnen. Wanneer gaat het open?

Dat is nog niet zeker. Op 1 september gaan we starten met geld inzamelen. Daar hebben we dan 90 dagen voor. Als het inderdaad lukt, gaan we zo snel mogelijk open. Maar dat zal wel pas volgend jaar zijn.

Dat duurt nog wel even. Dan kunt u  tot die tijd extra knuffelen met uw eigen katten. Want als het cafe open is, hoe moet het dan met Skye, Tommie en Daisy?

Haha goeie vraag! Ik zal niet 24/7 in het café zijn en ik ben altijd na openingstijd beschikbaar voor knuffels met mijn eigen katjes als ik thuis kom. Ze zullen me niet missen hoor! Nu ga ik ook nog elke dag naar school en stage en wachten ze ook totdat ik weer thuis ben, straks zal dat het café zijn.

Nou komt er een dieptevraag. Hoe heette de allereerste kat in uw leven en wat weet u daar nog van?

De allereerste kat heette Poelie. Ik weet daar nog veel van. Ik was dikke vriendinnen met haar. Ze lag altijd bij mij te slapen, zelfs toen ik nog een baby in de wieg was. Ze was een kleine Cyperse kat zonder staart (die was er afgebeten door een hond) maar wel de baas van de straat. Ze is uiteindelijk 21 geworden. Haar geest had nog wel langer gewild maar haar lichaampje was op. Ik mis haar nog steeds.

Poelie kijkt vast tevreden naar uw plannen. Misschien kunt u het café naar haar noemen: Café Poelie.
Ik heb nog een vraag. Wie was de allereerste poezevrouw in uw familie?

Goh, dat zou ik eigenlijk niet weten. Mijn familie hield altijd wel van dieren. Mijn grote zus is ook dierenactiviste. Maar ik denk dat ik specifiek de grootse kattenfan ben.

Dankuwel voor dit interview!! Iedereen die nou nieuwsgierig is, kan kijken op Facebook: klik hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *