Als je van de regen bang wordt

bang

Nou zegt u vast: dat is ook stom dat je zelfs van de regen bang werd. En dat is misschien ook stom als je een senior katerman bent die in een veilig huis woont en je hebt al heel lang verkering.

Half oog

Het was al dagen lente, echt superfijn met zon en warme oortjes en ik kon helemaal rieleksen. Dat ik nergens meer aan dacht en op niks meer lette behalve hoe lekker de zon op mijn vacht scheen. O ja, af en toe keek ik nog met een half oog naar de straat. Het was daar toch in orde.

En net toen ik niet meer wist of mijn voorpoten warmer waren dan mijn achterpoten, of andersom, toen werd het kouder. En donkerder. En ik voelde dat er iets ging gebeuren, alles was zo anders.

Raam

De regen begon zachtjes dus dat ging. Mijn vrouw deed het raam dicht. Het regende harder en toen keihard, ik hoorde het tegen het raam dat was een moeilijk geluid. Ik wilde weg van het raam. Maar ik bleef er toch naar kijken want daar was het geluid. Het klonk steeds harder en het was zo donker terwijl ik zeker wist dat het overdag was. Dus toen werd ik bang. Vanzelf. Ik kon er niets aan doen.

“Kom op je kussen Bertje,” zei mijn vrouw en ze klopte er zachtjes op. Dat herkende ik. Want dat doet ze vaker. Dus ik snapte het ook al was ik bang.

Zacht

Op mijn kussen kreeg ik heel zacht aaien. Het geluid van de regen werd langzaam minder en het licht kwam weer terug en ik voelde dat ik minder bang werd. Toen het gevoel weg was, bleef ik nog wel opletten. Ik kon goed eten, ook omdat ik kip kreeg.

Maar toch was het best moeilijk geweest, dat ik opeens bang was.

17 thoughts on “Als je van de regen bang wordt

 1. Hoi Bert, wij houden er ook niet van dat het dan ineens donker wordt en heel hard gaat regenen. Wij snappen het ook niet zo goed, eerst is het mooi weer en mag je lekker op het balkon, lekker in het zonnetje en dan ineens wordt het donker en eng. Gelukkig hebben jij en wij onze vrouw die ons begrijpt en knuffelt. Het geeft niet hoor Bert, dan je soms nog bang bent, dat zijn wij ook. Dat mag ook zegt onze vrouw. Gelukkig maar Bert. Dat we het zo fijn hebben in ons huis en jij ook bij jou vrouw. Groetjes en knuffels van ons alle vijf, Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ik vind het moeilijk dat jullie ook bang zijn maar voor mezelf is het weer fijn dat ik de enige niet ben. Dus dat het misschien niet stom is. En als je dan thuis een vrouw hebt die van je houdt en die je met knuffels helpt dat je weer jezelf bent dat is dan zo fijn dat kan ik geeneens zeggen. kopje van mij

 2. Hallo Bert,

  O bij jou was het plotseling ook zo bar en boor met het weer.
  Nu hier ook en je weet hier zijn wij het al van ver aankomen en had vrouwTje mij al gewaarschuwd. Hele harde wind en de rivier leek wel op de zee, pikjes donker en o wat een regen kledderde er op het balkon en tegen de ramen. Vrouwtje zei: Jip dar gaan mijn net gewassen ramen weer. Maar wij hadden ook hele erge onweer. Nu weet ikke zelf heus wel dat ik een angst Jip ben, maar het gekke is Bert ikke ben helemaal niet bang van onweer. Ikke ga voor het raam zitten kijken. Vrouwtje zegt wel eens voor de grap, Jip goed dat je voor het raam zit, want ze maken allemaal foto’s van jou en als die dan is gelukt dan gaan ze trommelen. Gekke vrouwtje hoor, want ikke heb nog nooit een foto daar van gezien en hier heeft vrouwtje lekker veel moeite om een foto van mij te maken.
  Bert nu de regen zo hard tegen jullie ramen heeft gekledderd vinden wij dat de ramen wasser nier hoeft te komen, ze zijn nu toch ook mooi schoon.

  Bert het mooie lente weer komt heus weer wel terug hoor en kunnen we allemaal weer gaan genieten, doe dat nu ook maar hoor en hopelijk is het rustig in de straat.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je vriendje Jip

  1. hoi Jip ze kunnen ook fotoos van je maken zonder licht dan staat de flits uit dat doet mijn vrouw hier altijd daarom weet ik dat. Wat is het bij jou eng geweest met herrie en van alles en je was geeneens bang. Misschien ben je alleen van mensendingen bang dat snap ik dan best wel!! poot van je vriend Bert

  2. Oh Jip, zou dat dan toch waar zijn? Mijn vrouw zegt dat ook altijd!!!
   Lief kopje voor jou en je vrouw,
   Vlo.

 3. Oooooh hier werd het wel wat donkerder, maar niet zo erg. Soms had we nog zon.
  En ze reeg was ook niet eens zo erg hier. Ikjes had alleen van ooooh, waarom moet het licht nu aan? Maar bert… ze zei op teefee dat het folf week weer warmer word😀😀😀

  1. ik heb thuis geen teefee dus dat wist ik niet Katrien. Het is goed nieuws ik verlang zo naar warm dat is gezellig!!

 4. Hoi Bert,
  Dat is toch helemaal niet gek, dat je bang bent als het buiten zo tekeer gaat? Hoe vaak heb je op straat niet moeten rennen om een droog plekje te vinden?!
  Bovendien, iedereen is wel ergens bang voor. Mijn vrouw is bang voor spinnen, maar ze staat wel de grote hond van de buurman te aaien!!!
  Ik ben niet bang voor regen en onweer, maar verder ben ik voor veel dingen bang. Eh…., niet verder vertellen hoor, maar laatst stond de voordeur open, en toen was er een muis naar binnen gelopen. Ik zag hem onder de scootmobiel van mijn vrouw zitten, nou, ik was vertrokken, en mijn vrouw heeft de muis gevangen en buiten gezet!! Een beetje kater zou hem voor haar gevangen hebben, maar ik niet. Ik vang wel spinnen voor mijn vrouw, dat dan weer wel.
  Mijn vrouw zegt dat iemand die zegt dat hij nergens bang voor is of liegt, of heel dom is.
  Niets om je voor te schamen hoor Bert, alleen maar erg naar voor je, maar gelukkig heb je je vrouw, die je begrijpt!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. ik ben voor veel dingen bang Vlo daarom vind ik het zo belangrijk dat alles elke dag hetzelfde is. Dan snap ik de dag. Ik had die muis ook niet gevangen en spinnen doe ik ook niet denk ik. Maar ik kan wel heel goed op een veter jagen. poot van mij

 5. Oooh Bertje,

  oooh ik heb jou gevoel en dattie bang was in jou hart. Dat het donker werd en kouder, oooh mij hart deed bibbere van mij gefoelens . Jij weet Bert assie het moeilijk heb dan ga mij hart op mij slot. Mij hart voel jou, jij kan gerust zijn. Jou vrouw help jou altijd maar assie goed voel dan kan jij mij eigen voele. Dat mij hart over jou waak, dattie altijd veilig ben.
  Dat is verkering Bert, saame door jou weer en jou wind. Assie zon heb en regen, mij hart is bij jou eigen.

  Jou Loesje

  1. wat fijn dat je me niet stom vindt Loes. Er zijn heel veel stoere katers die nergens bang voor zijn dus als je die leuker vindt dan snap ik dat wel. Maar ik ben niet zo. En dat heb je gevoeld in jouw hart. En nou voel ik me ook weer wat rustiger het bange in mij is nou weg da komt ook door jou dat weet ik nou wat bof ik met onze verkering!! je Bertje

 6. Hoi Bert, Ollie heeft daar ook wel eens last van van die harde geluiden dan geeft ik hem extra, knuffels en daar zegt Ollie uiteraard geen nee tegen!
  Soms is hij wat schrikachtig ook zonder dat er iets is, althans wat ik kan waarnemen als zijn vrouwke!

  Hoe is het met de geluiden van de in aanbouw zijnde garage?

  Liefs Vrouwke van Ollie en Ollie zelf geeft je extra kopjes!

  1. Super die extra kopjes van Ollie!! Er is nog steeds herrie vanmiddag stond er een hele grote auto in de straat en het huis trilde en ik ook. Ik hoop dat Ollie net zo ontspant van knuffels als ik!! pootje van mij

 7. Dag Bert, het is nooit stom als je bang bent! Dat zegt mijn vrouw altijd, en ik denk dat dat wel klopt.
  Net als Mevrouw Vlo zegt: iedereen is wel ergens bang voor. Het is vervelend voor jezelf, dat wel.
  Hier was het ook keihard aan het regenen.
  Mijn dochter Juultje was in mijn tuin toen het begon. Zij heeft zich helemaal klein gemaakt, en zich tegen de gevel gedrukt. Mijn vrouw is nog naar buiten gegaan om haar naar binnen te halen. Maar dat durft Juul niet. Ja, het is een kind van mij, dan heb je kans dat je een bangert bent! Juultje heeft gewoon een huis hoor. Maar ze wilde niet door die regen naar huis. Ik was gelukkig binnen, in mijn mand. Juultje heeft het ook doorstaan, en lag vandaag weer op een stoel in het zonnetje. In mijn tuin.
  Gelukkig was jij ook binnen, Bert. Samen met je vrouw. Dann ben je altijd veilig.
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat is ook erg voor Juultje ik snap het wel dat je niks meer durft. Binnen is toch het allerallerfijnste zo zie ik dat. Ook al ben ik soms weleens bang. Misschien is dat niet zo stom als ik dacht. kopje van mij

 8. Hallo Ome Bert, u bent bang omdat u ook buiten heeft gewoond, en nu heeft u een vrouw en een huis. Maar regen en bv harde geluiden en trillingen dat weet u nog van het leven buiten. Ik weet niet wat bang zijn is, Als de wolken boven in botsing zijn zegt mijn vrouwtje dat is onweer en wij zijn binnen en het is veilig. Ik merk als ze rustig en de andere katten zijn ook rustig dat ik dat ook ben. Ik hoop dat het u misschien helpt dat ook al bent u bang u vrouw er voor u is.

  1. hoi Kyana ja daar zeg je wat: het leven buiten zit nog altijd een beetje in me. Jij hebt andere katten met wie je dingen kunt delen dat is dan best fijn als het regent. Mijn vrouw helpt me ook. Maar Ome Bert is soms ook een bange oom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *