Wat doe je als het warm is? Drie tips

Het gebeurt niet vaak maar als het gebeurt, is het belangrijk dat je je goed blijft voelen. Zomer in Nederland. Wat doe je als het warm is?

Voor een kater met een dikke vacht als ik heb, betekent elke warme dag een hele warme dag. Dan moet je ook verstandig zijn.  Hier volgen mijn tips.

1 Drink water waar en hoe je zin hebt. Dus nou misschien niet uit je vaste schaaltje de hele tijd. Je mensen moeten experimenteren. Een schaaltje op een gekke plek. Een glas dat helemaal bomvol water zit. Soms is vers water het lekkerste. Dan weer hou je van rijp water. Het beste is dat je af en toe iets nieuws krijgt, dan blijft het leuk. Extra tip: poezenlimonade. Daar schreef ik eerder over, in als je te weing drinkt: lees het hier.

2 Aaien. Ja dat klinkt gek. Maar als het warm is, kun je sneller gaan verharen en die losse haartjes gaan er niet allemaal meteen uit. Wel bij aaien. Of kammen. Of borstelen. Net wat je leuk vindt.

1 Niet (altijd) in de zon. Ik zit graag in de vensterbank te zonnen, lekker hoor. Maar ik spring er ook uit om op de bank te gaan slapen. De hele tijd in de warmte is me te veel. Misschien moeten je mensen je daarbij helpen dat ze zeggen nou effe niet.

Dat was het. Normaal doen en rustig aan, daar komt het op neer.

Reacties zijn welkom