Vandaag in de spotlight: Tinus

Tinus

Tinus is een rode kater, geschatte geboorte datum 1 april 2010. Hij is als zwerfdier binnen gebracht bij het dierenopvangcentrum. Tinus was boos op ons toen hij voor het eerst binnen kwam. Dit liet hij merken door te blazen naar ons. Zijn strakke blik naar ons vertelde genoeg. Hij vertrouwde ons niet en had daar ook nog geen behoefte aan. In de quarantaine (waar elke kat opgevangen wordt) werd duidelijk dat meneertje FIV heeft.

Gewoon oud worden

Tinus heeft zoals hierboven vermeldt FIV+ (kattenaids), dit is niet besmettelijk voor mensen, maar wel voor andere katten. Daarom moet Tinus alleen in een huisje geplaatst worden zonder andere dieren (tenzij het een FIV+ kat is). Met de juiste verzorging kan een kat met FIV gewoon oud worden, zoals een gezonde kat. En natuurlijk mag Tinus niet naar buiten, om te voorkomen dat hij andere katten kan besmetten.

Dubbele rugzak

Tinus staat in de spotlight omdat hij een dubbele rugzak heeft. Hij heeft angstklachten en is besmet het FIV. Maar ook hij heeft recht op een kans en een huisje. En hij is heel dapper, lees maar. De eerste ervaring vanuit het asiel:
Tinus vindt mensen eng en om met hem contact te maken hebben we eindelijk iets Tinusgevonden waar hij op reageert. Nee, niet op het lekkerste natvoer wat we hebben of vloeibaar snoep, maar op droge brokjes. Als je die in zijn krabpaal werpt, pakt Tinus ze vol overgave. En zo kunnen we toch contact met hem maken en hem iets lekkers geven zonder te dicht in zijn buurt te komen. Soms krijgen we het gevoel dat Tinus om gaat zoals wij dat noemen en dan trekt hij zich weer wat terug. Maar het gaat echt wel gebeuren.
Nu zijn we een tijdje verder en Tinus ligt tegenwoordig voor het raam in de kantine. Hij heeft dus dappere stappen gezet. Van verstopt in zijn krabpaal en non-stop blazen naar een prachtige rode katermans die niet altijd meer blaast. Hij verdraagt het dat er iemand in de buurt is. Soms vind hij de nabijheid nog iets te eng. Dan zie je hem alert zijn en je aan kijken. Hij heeft prachtige groene ogen. Natuurlijk heeft Tinus ook wensen als hij een huis gaat krijgen. Hier komen ze.

Rust

Het gaat om een heel rustig huishouden zonder kinderen en andere dieren tenzij het een FIV+ kat is. Het niet moeten is voor hem het fijnst. Dat er geen druk is van wanneer hij iets moet. Dat gaat niet. Voor hem is dit te stressvol. Hij zoekt een huisje waar hij mag zijn zoals hij is. Dus oppakken, aaien of knuffelen gaat niet. Hij weet ook nog niet of hij dit in de Tinustoekomst wil. Dit is iets wat jullie dan samen moeten ontdekken. Hij vindt het wel fijn als hij een of twee betrouwbare mensen in zijn leven krijgt die hem dit willen bieden. Hij geeft je gezelschap door er te zijn. Soms snurkt hij in zijn slaap, dan is hij gewoon moe van alle spanningen van de dag. Hij houdt van rust en brokjes. Hij vindt het ook wel eens lekker om een snack in een bakje te krijgen. Dit eet hij pas op als hij vertrouwd is of als je weg bent. Stiekem hopen we dat hij een ware softie gaat worden zodra hij merkt dat hij eindelijk thuis is. Met speelgoed weet hij nog niet mee om te gaan. Misschien kan hij dit samen met jou doen als hij er klaar voor is. Wanneer hij er voor kiest om ‘om te gaan’ blijft een verrassing. Dit kan lang duren. Van maanden tot jaar. Alleen hij weet dit. En wie weet leert hij van jou wat liefde is.

Contact

Ben jij op zoek naar een rustig maatje die niet te veel eisen stelt en waarvan jij engelen geduld kan opbrengen? Dan is Tinus een geschikte kandidaat. Wil je Tinus bezoeken? Dat kan, bel je even voor een afspraak? Hier vindt je zijn gegevens:
Tinus verblijft bij Hokazo
Lange Goorstraat 6
5406 XE in Uden
0143-260546

9 thoughts on “Vandaag in de spotlight: Tinus

 1. Hoi Tinus, ik hoop dat je snel een huis vindt, want dat is toch het allerfijnste, en misschien wordt je dan wel een grote knuffel als je je eigen mens en eigen huis hebt , of niet maar dat hoeft ook niet, voor mij woonde GroteBeer hier en die hield niet van knuffelen en aaien, en toch waren mijn mensen helemaal dol op hem, mijn vrouw had je al lang zien staan op de websait van het asiel want ze vindt dat je zo een lief gezicht hebt, met een beetje verdrietige ogen, maar toen woonde ik hier al, we hopen allebei dat er iemand voor je komt, dat er iemand is die zegt Zo een katerman heb ik altijd gezocht!, en we duimen samen voor je, ik stuur je heeeeeeeel veel lieve zachte kopjes Tinus, en achter mijn wangen heb ik droge brokjes verstopt, ze zijn van Kever!!

 2. Hallo Tinus,
  Wat ben jij een knapperd!!!
  Wij gaan heel hard duimen voor een super gouden mand voor jou!!!
  Een mand waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je heel veel liefde voelt/krijgt!!!!
  En wie weet……krijg je dan toch weer wat vertrouwen in je mens!!!!
  We gunnen het je van ❤

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 3. Hajoooo meneer tinus.

  Ikke hoop dat uwes snel een huisie fin.
  Mij frauw hep jaaaaaare met eetskatte gewerruk. En hut is eggiewaar NIET besmetteluk foor mense.
  Pootjes 🐾🐾

 4. Hallo lieve knappe Tinus. Wat ben jij mooi. Onze sterre broer Bas, was ook in het begin heel bang, pas na een aantal maanden durfde hij onder het bed vandaan te komen en in een mandje in de kamer te gaan liggen. En hij was , volgens onze vrouw, toen één van de liefste katers ooit. Wij gaan pootjes draaien dat er voor jou ook een speciaal iemand gaat komen, die door je angst heen kijkt en dan, net als wij, een prachtig mooie kater ziet, die een forever home verdiend.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

 5. Hoi Tinus! Wij allemaal en ik ook hopen dat je een goed en fijn thuis krijgt. Angstklachten zijn niet erg, dat heeft Tjessi ook, maar dan moet je nieuwe mens lief en geduldig zijn en dan komt het vertrouwen enzo langzaam vanzelf. Ik duim voor een goed huis voor jou ♥️ waar je enig kat mag zijn en je nog veel groter en ouder wordt. Pootjes van mij en ons!

 6. Lieve Tinus,

  hier Loesje en ik wil jou zegge, jij ben een knappe katerman en wat hebbie jou mooie naam. Mij hart hoop dattie iemand vin foor jou hart en foor jou buik. Dattie alteit mag zijn wie jij ben en lekkere brokjes krijg.
  Mij broer Floris was ook zofeel bang heb mij vrouw mij fertel. Maar hij heb wel mij vrouw gefonde in ze asiel. Toen hebbie al ze tijd genoome om ze eigen te worre en nu issie Oopa Floris.
  Iedereen ga foor jou pootjes draaie Tinus, wij ga zofeel pootjes draaie en mij erfaring is. Dan kom alles goed.
  Kommie ons nog een keer fertelle hoe het met jou eigen ga.
  Heel feel geluk van mij hart foor jou Tinus,

  Loesje

 7. Hallo Bert,
  Wat een mooie schrijf over kater Tinus, Nou vrouwtje zegt dat er vast en zeker lieve mensen zijn die Tinus een warm liefdevol huisje willen geven en hem in zijn waarde laten. Tinus lijkt op Joeri met zijn rugzak. Die was ook zo verschrikkelijk bang en in het asiel kon niemand hem knuffelen, zo bang was hij. Bert en Joeri heeft haast 2 jaar in het asiel gewoond, want niemand wilde hem een liefdevol huisje geven. Ikke weet zeker dat Tinus als hij een huisje krijgt en alleen is hij net als Joeri een grote knuffelkater wordt. Ikke had Joeri laten zien dat mensen niet eng zijn en knufjes heel fijn zijn om te krijgen. Vrouwtje zegt met liefde en geduld en een poezel in zijn waarde laten komt alles goed en blijft Tinus toch wat afstandelijk zullen de mensen dat niet erg vinden.
  Hopelijk horen we nog eens een keer hoe het met Tinus gaat. Voor jou knufjes van vrouwtje en poot, kopje van je grote vriend Jip

 8. Hallo Tinus. Hier zegt ons personeel dat je een mooie katerman bent. Een rugzakje hoeft geen probleem te zijn want jij verdiend een gouden mandje, en met liefde en geduld komt dat goed. Wij gaan hier pootduimen dat jij jou gouden mandje vind.

 9. Hallo Tinus.
  Je bent een hele knappe kater en ik hoop dat je snel je eigen gouden mandje,met een diamanten randje gaat vinden.
  Waar je helemaal mag zijn zoals je bent en hopelijk word je dan ook minder angstig.

Reacties zijn welkom