Speelgoedtest: Tjilla test een rat

rat

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week heb ik, Tjilla, het over mijn speelgoedje dat bijzonder is.

Soms heb je thuis een bijzonder speelgoedje. Dat is een speelgoedje met een speciale betekenis. Een speelgoedje die ervoor zorgt dat jij je goed en veilig voelt. Het is eigenlijk een speelgoedje met werk.

Mijn rat

Ik heb zelf een rat als bijzonder speelgoedje.
Precies drie jaar geleden ben ik hier in de straat gevangen door het mensenmeisje. Ik was toen nog heel klein en ook wel een beetje vies. Toen het mensenmeisje mij zag, vond ze het niet de bedoeling dat ik buiten was en heeft ze mij binnengelokt met lekker eten. Omdat ik misschien een huisje had en kwijt was, ging ik na twee dagen naar het huis met alle poesjes.
Omdat ik goed gezond was en ben ik ging ik meteen naar het huis met alle poesjes. Daar moet je dan even blijven tot je eigen mensen komen, of totdat je een nieuw huisje vindt. Het mensenmeisje kon mij niet uit haar hoofd zetten en ze heeft na een paar dagen gevraagd hoe het met mij ging en toen vroegen ze of ze mij wilde adopteren als ik geen eigen huisje had. Ze zei heel hard ‘ja’ ik kon het helemaal zelf ook horen.

ratSteun

Als je geen eigen huisje hebt, dan heb je geen steun van thuis, dan moet je het helemaal zelf doen.
Het mensenmeisje kwam toen ik nog in het huis met alle poesjes zat op visite. Ik zat in kwarantenne en zij mocht mij bezoeken. Dat was zo tof en ze nam ook een speelgoedje mee, voor steun en plezier. Ik ging er meteen mee spelen natuurlijk! In totaal is zij twee keer op visite bij me geweest en de derde keer mocht ik mee, naar mijn eigen thuis. Dat is nu dus precies drie jaar geleden en wij zijn erg gelukkig met elkaar. Ik heb nu steun van thuis en van Tjessi en Tjaiia maar ook mijn rat is nog steeds heel belangrijk voor mij.

Wat ik ervan vind
Mijn rat is niet groot, wel lekker zacht en in zijn buik kunnen ketneppies. Het hoeft niet want die zitten er apart bij. Dus als je ketnippies niet lekker vindt, dan hoef je dat niet.

Dit is mijn rat: https://www.medpets.nl/kong-refillables-rat/

Voor wie is dit?
Het maakt niet uit hoe je steun krijgt, maar het is wel belangrijk dat je het krijgt. Wij hebben allemaal steun nodig, van thuis en van onze vrienden.
Tjessi bijvoorbeeld vond het echt superlief dat iedereen haar zo steunde. Het was ook nodig want de operazie was moeilijk voor haar. Bedankt iedereen namens Tjessi. Het gaat goed met haar.

ratMijn oordeel
Niemand kan zonder steun. Soms wil je een beetje steun, soms heel veel, maar een speelgoedje kan je dus goed helpen met steun geven en veilig voelen.
Heb jij een speelgoedje dat jou steun geeft?

PS: het mensenmeisje zegt dat ik op moet schrijven dat zij ook veel steun aan mij en ons heeft. Ook voor mensen is steun dus heel belangrijk!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺

^Tjilla

https://www.facebook.com/DeTjtjes

12 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test een rat

 1. Hoi lieve Tjilla,

  Steun is echt super belangrijk, Tommy heeft een beer en touwbotjes als steun.
  maar baasje is zijn aller grootste steun vind hij, en voor baasje is Tommy zijn grootste steun.

  Samen kunnen ze de hele wereld aan zegt Tommy.

  Jij hebt nog 2 lieve zusjes waar je veel aan hebt, en je mensenmeisje.
  Hoe fijn is dat als je elkaar door dik en dun kan steunen, dat is toch super.

  Ben zo blij dat je bij je mensenmeisje mag wonen, niks is fijner dan een gouden mandje.

  Pootje van Tommy!

  1. Goed zeg dat Tommy steun van thuis heeft en andersom. Dat is echt heel belangrijk.

   Ik vind het ook fijn hier thuis, het is heel warm en gezellig.

   Pootjes van mij en ons 😽

 2. hallo lieve Tjilla, wat een mooi verhaal bij deze test van het speelgoedje. En wat fijn dat je mensenmeisje je drie jaar geleden op straat zag banjeren zodat ze je binnen kon lokken. Want piepkleine poezels horen kunnen beter niet op straat rondlopen. Je speelgoed rat ziet er heel lief uit. Daar heb je lieve steun van gehad. En jij en je zusjes zijn weer steun voor het mensenmeisje. Hoe mooi is dat. Muppet vindt niet perse steun aan een speelgoedje maar aan een bepaald plekje in huis waar ze zich veilig voelt. En Ze steunt op mij en omgekeerd. Samen is weer het toverwoord he? Dank je wel voor deze mooie en diepzinnige speelgoedtest. Prrrr van Muppet en zachtje aai van mij

  1. Ja, dat zei zij ook, ook is er veel verkeer in de straat, dus moest ik van straat af en daardoor heb ik nu een fijn huisje. Ik let hier ook goed op, ze noemt me een waakkat, maar ik ben gewoon heel scherp op alles, misschien is dat door vroeger dat weet ik niet.

   Fijn dat u en Muppet ook steun aan elkaar hebben, dat is heel belangrijk.

   Pootjes van mij en ons 😽

 3. Lieve Tjillameisje,

  wat hebbie een mooie ferhaal gemaak en jij heb zofeel mooie letters gebruik. Jou tante Loesje foel het in ze hart. En jij heb zofeel gelijk, iedereen heb steun noodig in ze leefe. Mij hart is blij dat jou mensemeisje jou vond want jij moet nie alleen op jou straat zwerfe assie nog zo een kleine meisje ben. Assie het aan jou tante Loesje fraag moet jij heelemaal nie zwerfe op straat. Jij weet, jou oom Bert kontrooleer iedere dag ze straat, maar hij kannie alle straate kontroleere. Dus jij moet foorsichtig zijn. Beloof jij jou tante Loesje dattie nooit niemeer alleen op jou groote straat ga.
  Gelukkig bennie zofeel goed terecht gekoome dattie nu alweer drie jaar bij jou zusjes woon en bij jou mensemeisje. En jij heb jou rat. Selluf heb ik nooit nie een rat gehad foor mij steun maar assie jong ben kan jij het wel doen.
  Tante Loesje heb ze egel van mij hartjesdinnetje prinses Katrientje foor mij steun. Mij hartjesdinnetje is ofer ze reegeboogbrug en zij heb het foor mij eigen bewaar. Soms als tante Loesje het moeiluk heb dan geef mij vrouw mij mij egel. En ik heb pouwefeer van mij buikmaatje Bolle, daar ga ik soms op ligge als mij buik het moeiluk heb. Jij weet, jou hart zit in jou buik Tjillameisje, dan kan jij steun foele.
  Jij heb zofeel mooie letters gemaak, dank jou wel en mij hart is blij dat alles ook goed ga met jou zusje Tjessi. Tante Loesje schrik erfan…

  Lieve Tjillameisje, geniet jij van jou mooise dag van jou jaar. Want assie jou thuis vin en jou steun hebbie jou mooise dag van jou jaar gefonde,

  Zachte kopjes foor jou en jou zusjes van tante Loesje,

  Tante Loesje

  1. Dankuwel tante Loesje ❀️ en wat fijn dat u ook steun heeft. Soms is het even moeilijk en dan is steun heel belangrijk. Dat u even tijd voor uzelf heeft en neemt want mantelpoes zijn bijvoorbeeld is ook soms moeilijk. Dan moet u ook aan uw eigen steun denken.

   Tjessi is alweer op haar staart aan het jagen dus wij thuis denken dat het goed gaat. Na de vorige operazie ging het niet goed maar nu wel dus dat is heel fijn.

   Dank u voor uw mooie woorden en steun 😽

 4. Lieve Tjilla, zooo heee wat een biesondere letters heb je gemaakt, over iets heel gefoeligs, dat vind ik mooi, wat een prachtige footoos van jau en je rat, je kan zien dat jullie elkaar al heel lang kennen, dat jullie je feilig foelen bij elkaar, en wat een verdrietig maar ook fijn verhaal van, hoe je bij je mensenmeisje terecht kwam, wat heb jij geboft dat je mensenmeisje jau zag!, nau ben je een famielie samen met haar en met Tjessi en Tjaiia, o ja en je rat natuurlijk, die hoort er ook bij, daarom stuur ik je heeeeeeel veel gefeeliesietaatsied dat je nau drie jaar bij je famielie woont, dat is een machtig mooie dag om altijd te onthauden!, ik heb zelf ook spesjaal speelgoed, ik heb van kater Vlo die vroeger op de blog schreef en een hele goed vriend was van Bolle en nau een ster is een gezichtje van stof gekregen, dat hijzelf ook al had, van Loes en Door heb ik speelgoedjes gekregen toen ik hier net woonde, van Foppe en Catoo heb ik speelgoedjes gekregen die ze spesjaal bewaard hadden, en van Brammie heb ik balletjes en veren gekregen, dat is allemaal mijn steun, want ik foel dat er liefde in zit, en mijn schaapjes zijn ook mijn steun, als ik niet zo goed weet wat ik moet ga ik op mijn schaapje liggen en dan ben ik feilig, en mijn mensen zijn natuurlijk mijn steun!, en ik die van mijn mensen zeggen zel, net als bij jau!!, gelukkig maar!, lieve Tjilla dankjewel voor je fantastiese letters, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, en beterschapsneusjes voor Tjessi, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik in het buikje van je rat, waat ketnippie in kunnen, snekkies verstopt!!

 5. Zo Kever, jij hebt heel veel steun zeg! Zoveel steun dat je kunt kiezen. Ja, gelukkig zag ik het mensenmeisje, zij heeft echt moeite voor mij gedaan want ik liet me niet zomaar pakken. Maar zij is wel een volhouder en toen ze met een lekker hapje kwam, vond ik dat wel fijn. Ik had toen 4 zakjes lekkers op 😸

  Dat ik opgehaald werd om naar het huis met alle poesjes te gaan was moeilijk, het mensenmeisje moest heel erg huilen toen. Eigenlijk waren we al verbonden met elkaar toen. Maar misschien was ik kwijt, dat wist ze niet.

  Gelukkig mocht ik toch bij haar komen wonen. Toen ze me kwam halen in het huis met alle poesjes en ze mij weer zag en ik mee mocht moest ze ook weer huilen. Huilen omdat ze zo blij was. Toen was alles weer goed. Wij hebben een heel sterkte connektie, zegt ze. Net als jij met je mensen.

  Dankjewel voor de snekkies!!! 😽

  1. Ik moet er eventjes van tetteren, zo mooi vind ik het, ik ben blij dat jullie elkaar gevonden hebben!!!

 6. Hoi Tjilla
  Wat een bijzonder mooi verhaal,van hoe je bij je mensen kwam en over steun krijgen.
  Vanaf ons gezamenlijke nest af aan,was mijn zus Sparkle mijn steun,maar ze ging vorig jaar naar de Regenboog brug.Dan is het lastig want Fynn die later bij ons kwam wonen,was ook een paar maanden daarvoor naar de Regenboog brug gegaan.
  Met Sparkle ging ik van ons nestje op de boerderij,naar een opvang,en toen naar een andere opvang omdat ik erg ziek was.
  Van daar uit zijn we bij onze scullary girl gaan wonen.
  Sparkle had goede ogen en ik deed het denkwerk.Daar was zij niet zo goed in.
  Afijn wij samen waren een goed team van steun aan elkaar.
  Nu zijn mijn kleine steun Fynn en grote steun Sparkle er niet meer.En ik mis vooral mijn zus.
  Kijk ik wil geen vreemde kat erbij op mijn leeftijd.Ik ben nu 15 jaar van mijn leeftijd.
  Daarbij zie ik een andere kat niet en met mijn epilepsie moet een ander ook kunnen omgaan.
  Een kitten of jongere poes of kater die wil spelen met mij.Nou ik dus niet.Ik speel alleen met mijn balletjes.
  Heb ik nooit anders gedaan dus ga ik nu ook niet veranderen.Fynn wilde dat ook.Nou het heeft heeeeeeeeeel lang geduurd voor ik hem accepteerde.
  Maar hij speelde veel met mijn zus.Prima geregeld dus.
  Nu is mijn scullary girl mijn grootste steun.dat is ook vanaf dag 1 wel zo geweest,en nu nog veel meer.
  Dus ik ben het zo gewend en vindt het wel goed zo.Ik ben ook steun voor haar.
  Echt een speelding als steun……nou mijn balletjes zijn wel het beste.
  Groetjes van Muzette

  1. Wat mooi dat Sparkle en jij zo’n goed tiem waren en wat verdrietig dat zij al over de regenboogbrug is. Ik ben blij dat jij steun hebt aan en van je vrouw.

   Ja, als je al 15 jaar van je leeftijd bent dan hoef je niet van die drukke poezen of katers om je heen en jij bent ook bijzonder dus dan is het zo voor nu goed thuis. Dan weet je hoe het moet en gaat en dat is goed en belangrijk voor je epilepsie. Dan is het goed zoals het nu is omdat het zo is nu.

   Pootjes van mij en ons 😽

 7. Lieve Tjilla
  Wat heb je dat mooi geschreven!!!!
  Steun aan elkaar hebben is zo fijn!!!!
  En als je dan ook nog een knuffel (ratje) erbij hebt is dat helemaal super.
  Wij hebben geen speciale knuffel maar ja wij zijn met z’n zessen en onze vrouw erbij met zeven.
  Dus wij hebben genoeg met steun geven aan elkaar!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom