Speelgoedtest: Tjaiia en de viltbal met slierten

viltbal

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjaiia, een viltbal met slierten.

Deze week weer een speelgoedje uit de Eksjon. Ze heeft pas daar alles gekocht wat er was, nou ja, eentje mogen we niet dus die heeft ze niet gekocht. Dat is iets met batterijen en een zwevende veer. Die mogen we niet vanwege de veer. De viltbal mogen we wel.

https://www.action.com/nl-nl/p/kattenspeeltje-viltbal-/

Tradizie

Wij hebben hier thuis een goed gebruik, een tradizie. Als je naar de dokter moet en dan daarna krijg je een kadootje, of een snoepje of iets anders wat je fijn vindt. Ik ben niet zo van de snoepjes dus ik kreeg een kadootje: een bal van vilt met slierten. Ik kreeg ook gourmet tonijn maar dat krijg ik elke dag.

Maar de dokter dus. Daar moest ik naartoe omdat het tijd was voor een vaksinatie, een prik dus. Eerst moest ik op de weegschaal, daarna ging de dokter voelen en kijken, toen kwam de prik en daarna werden mijn nagels geknipt.
Omdat alles goed was en ik een gezonde mooie kat ben, mochten we best snel weer naar huis. Eenmaal thuis mocht ik even bijkomen. Tjilla en Tjessi kwamen ook nog even vragen waar ik was en toen ik zei dat ik naar de dokter was, ging Tjessi meteen onder de bank zitten. Tjessi vindt naar de dokter gaan niet leuk.

Nadat we allemaal weer ons gewone zelf waren, kreeg ik de viltbal. Er zat een dun elastiek aan met een plastic rondje wat om de vinger van je mens kan. Het is dan de bedoeling dat ze dan jojo-joot en dan kun je als kat een beetje springen en proberen de bal te pakken. Dat elastiekje ging er meteen af want gevaarlijk, zei ze, en toen was er alleen nog een bal. Tja.

viltbalWat ik ervan vind

Wat valt mij op bij deze bal?

 •  heeft brede slierten
 •  heeft leuke kleurtjes
 •  is heel zacht
 •  is best groot
 •  is een soort jojo
 •  rolt niet

Voor wie is dit?
Dit is voor iedereen die het leuk vindt om met een bal te spelen of slierten leuk vindt. Of als je alleen met zachte speelgoedjes mag spelen. Jong of oud, dat maakt eigenlijk niet uit. Verwacht geen bal die rolt, want deze bal rolt niet. Je kan er wel tegenaan meppen, dan beweegt de bal wel. Je moet het dus eigenlijk zelf doen. De slierten kunnen bijna niet kapot want ze zijn breed en van vilt. Het staat ook leuk in huis met die leuke kleurtjes, dat vinden mensen vaak wel belangrijk, mijn mens in elk geval wel. Zij wordt blij als het hele huis vol speelgoed ligt. Dat vindt ze gezellig.

Mijn oordeel

Eerlijk? Ik vind de bal wel leuk maar toch speel ik er niet mee. Ook Tjilla en Tjessi spelen er niet mee. Dat is wel een teken hè? De bal is in theorie dus leuk, maar in de praktijk doen we er allemaal niets mee. Ons advies is dat je dan beter kan vragen om een echte bal, een bal viltbaldie rolt, want dat hoort zo. Je kunt niet iets een bal noemen als het niet rolt, vind ik. Ik vind het wel een beetje zielig voor de vilten-ballen-maker maar ik moet wel krities blijven natuurlijk, dat hoort ook bij mijn werk. Vandaar twee kopjes, meer kan ik er niet van maken.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺 (rolt niet eens)

^Tjaiia
https://www.facebook.com/DeTjtjes
(voor de foto heeft ze wat ketnipspray op de viltbal gespoten)

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

14 thoughts on “Speelgoedtest: Tjaiia en de viltbal met slierten

 1. Hajooooo tjees.

  Ooooooh toefallug heppik dat ding ook kjeeg. En weet je? Het isse stom. Mij frauw haalte ook hut eelastiek er af en gooite hut naar mij. Ik sjrok me wot!!! Ikke snufte er evve aan en wiep weg. Wat een stomme niet bal!!! Gewukkig heppik me wammelballe hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hooi Doorie! Zie je, de bal is echt stom. Het enige wat leuk is, zijn de kleurtjes. Met elastiek was ie wel leuker, denk ik, maar ja, dat mogen we niet…. Pootjes van mij en ons! Ps: wij allemaal willen wel hoedjes die bij onze kleuren passen, hoor. Kun je dat even noteren? 😉

 2. Hoi Tjaiia, de bal ziet er inderdaad leuk uit. Onze vrouw had hem ook gezien en twijfelde of ze hem ging kopen. Gelukkig heeft ze dat nog niet gedaan. Want wij houden meer van balletjes die ook echt rollen. En als deze dat niet doet, dan vinden wij er niks aan. Dus namens onze vrouw bedankt voor de goede recensie.
  Knuffels van Bjarne,Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. De bal is niet leuk want het is geen echte bal. Met elastiek is ie wel leuker, denk ik, maar dat mogen we niet want gevaarlijk. Ze zegt dat ze niet wil dat we verstrikt raken en dat begrijp ik want ik ben een slimme kat. Binnenkort krijgen we weer balletjes, spannend he. Knuffels van ons allemaal voor jullie!

 3. Hallo Tjaiia,

  Fijn dat vrouwtje de stiek eraf heeft gedaan, wat dat zijn voor ons heel gevaarlijke dingen, Als we een stukje in de buik krijgen kan dat ons super ziek maken en de hele boel verstoppen. Dus jullie hebben een hele verstandige mensenmeisje. Ja de kleuren van jullie bal zijn heel vrolijk en ik snap nu dat het niet voor poezels is maar voor onze mensen, Mensenmeisje kan er een stok aanmaken en dan isse het een plumo, je weet wel om stofje op te ruimen, Scheelt jullie veel werk, want jullie helpen mensenmeisje vast heel veel in huis met werkjes en stofjes opruimen doen wij met onze staart. Ikke heb wel eens plaatjes gezien van dekens met van die slierten en de mensen stoppen daar dan snoepjes tussen, dit is dat we dan een poosje ons zelf bezig houden en er moeite voor moeten doen om het snoepje in ons bekkie te krijgen. Dank je wel voor jullie leuke schrijf en knufjes van vrouwtje. Poot en kopje van jullie vriendje Jip.

  1. Hoi Jip! Ja, maar het is ook dat we verstrikt kunnen raken omdat we soms heel wild spelen. Een plumo ervan maken is een heel goede tip! Ik ga dat straks zeggen. Omdat wij in een oud gebouw wonen met appartementen kan het wel stoffig zijn, dus echt een goede tip bedankt! Ik hou niet zo van snoepjes, ze verstopt ze weleens in mijn voerbak en dan eet ik ze wel op, maar ik word er niet wild van als ze het zakje of doosje pakt. Tjilla wel, die breekt dan bijna de tent af 😉 Ik vind jou echt een slimme kat, Jip. Knuffels en pootjes van mij en ons!

 4. Hoi lieve Tjaiia, gelukkig was alles goed bij de dokter, en ik vind dat jullie een mooie tradizie hebben!, de bal ziet er leuk uit vind ik, maar het is misschien meer een knuffel dan een bal, ik heb ook zoiets en ik bijt er altijd eventjes in maar verder weet ik niet presies wat ik ermee moet doen, ik vind balletjes die rollen het leukste, en zeker als er een klein geluidje in zit, of een stuiterbal, maar die mag ik niet van mijn man omdat hij bang is dat ik ze tegen mijn hoofd aankrijg en dat is ook een paar keer gebeurd maar dat geeft helemaal niks vind ik!, dus nau speel ik ermee met mijn vrouw, want van haar mag het wel, was alles goed met je buik, vond je dokter je buik mooi slank?!, en ik hoop dat je nóg een kadootje hebt gekregen omdat deze bal niet zo leuk was!, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en Tjessi en Tjilla en jullie mensenmeisje, en spesjaal voor jau heb ik een kadoobon voor een ander speelgoedje achter mijn wangen verstopt, het is van Kever!!!

  1. Mijn dokter zei dat ik nog minder eten moet! Ik ben klein maar wel al 4,35 kilo. De dokter zei dat ik wel 10 kg zou kunnen gaan wegen maar dat is niet gezond. Ik kreeg al afgepast eten maar ik krijg nu iets minder. Ik heb light-eten. Ik zit dan sneller vol en dan word ik niet te dik. Ik ben nog heel jong, snap je.

   Ballen met geluidjes vind ik ook erg leuk. Ik mag daar alleen overdag mee spelen anders wordt het mensenmeisje steeds wakker in de nacht omdat ik graag snachts speel. Een stuiterbal mag ik ook niet. Gelukkig mag ik ook heel veel wel.

   Heel erg bedankt voor de kadobon, daar ga ik iets moois voor uitkiezen!

   Knuffels en pootjes van mij en ons!

 5. Lieve Tjaiiameisje,

  wat bennie eerluk en daarom wil ik jou zegge dattie zo een goede riefjuuw heb gegeefe. Soms moet jij krieties zijn, ook al bennie nog zo een jonge poezedame. Daarfoor wil tante Loesje jou ze groote kompliement geefe. Jou vilte ballie lijk mij persoonluk wel fijn, assie seeniejorpoes ben dan hoefie nie zofeel meer hard te renne door jou huis. Dan vinnie het goed assie een keer mep en dattie met jou buik op jou vilte ballie kan slaape. Mij Zusje denk dattie er wel ze keer mee door ze huis kan renne en Oopa Floris snap er niks van. Hij zeg, als ze ballie nie rol wat hebbie dan? Dan kan jij deement zijn maar dan bennie toch slim.
  Lieve Tjaiiameisje wat zeggie mij eigen nou, krijgie elke dag jou tonijn van jou goermet? Ooh ik hoop dat mij vrouw ook mee lees. Jij ben jou gelukspoes saame met jou zusjes.
  Geefie jou zusjes mij zachte kopjes en jij krijg vandaag mij ekstra kopje want Tante Loesje is trots op jou eigen dattie al 4,35 kielo weeg. Jij kom er wel,

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje! Ik ben al een grote kleine kat. Het is denk ik slimmer om even af te wachten op mijn volgende test. Er zijn hele leuke dingen besteld, zei ze net. Deze bal die geen bal is, is stom. Met ketnip was ie wel leuker maar dat werkt maar even. Lief dat u mij komplimentjes geeft. Ik heb gisteren en vandaag naar de hoedjes gekeken en die vond ik erg leuk. Ik wil wel graag een hoedje die bij mijn kleuren past en Tjilla en Tjessi willen dat ook. Ook een beetje hip hoedje en ook volgens de mode. Lukt dat, denkt u? Xxx van mij en ons!

 6. Hoi Tjaiia.
  Wij hadden zoiets in dekentjes vorm.Mijn zus was er goed in om daar snoepjes uit te zoeken.Mijn broer vond het ook leuk om dezelfde reden.Ik vind het niks,ook al is mijn neusje prima in orde.
  Ik heb liever een balletje met rammeltje erin.Want ik houd veel van pootje ballen.Het dekentje is naar mijn neefje Gary gegaan.Die vindt ‘ m erg leuk,als er tenminste snoep in zit.
  Succes met minder eten.Want dat is niet zo leuk……
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette! Een dekentje met snoepjes hebben wij nog niet gehad. Ze heeft een tof balletje besteld, zei ze net. Ik ben echt zo benieuwd. Ze zei dat het echt iets voor ons is, nou dan is het heel veel in 1, net zoals wij 😉

   Minder eten went wel hoor. Het is belangrijk om niet te dik te worden vanwege mijn gezond. Ik ben pas net 2 he. Ik ben al groter en zwaarder als Tjilla en die is al 3.

   Zachte kopjes terug van mij en ons!

   1. Tjaiia,ik ken het probleem.Mijn zus heeft haar hele leven gewichtige problemen gehad.Dus ik heb er veel erover gehoord van haar….ik niet,terwijl we toch eggies waar uit hetzelfde nestje kwamen.!!!
    🐾🐾🐾🐾 Muzette

 7. Hoi Tjaiia! Wat suf een bal die niet rolt. Wel leuk die kleurtjes zegt Frau. Nou als iets niet rolt als ik er tegen mep dan kan ik er niet zoveel mee. Je hebt een goede riefjiew gemaakt. En eerlijk ook! Ik heb snoepjes voor jullie alledrie verstopt. Poot, Minnie.

Reacties zijn welkom