Opeens lust je je eten niet en dan?

Het kan iedereen gebeuren en vanavond gebeurde het mij. Het bord eten dat werd neergezet, beviel me niet. Het was mijn lievelingsmerk. Maar opeens lustte ik het niet meer. Wat gebeurt er dan?

Nou komen we op een belangrijk verschil tussen katten en mensen. Vooral vrouwen die vinden dat de kat (ook) hun kind is, moeten even goed opletten.

Een mens moet soms flink doen, vooral als hij of zij jong is. Zo van, doorzetten, nog even, je kunt het, toemaar, vooruit. Dat is een mens.

Maar bij een kat is het anders. Ik hoef niet door te zetten van nog een hapje. Dat hoort niet bij mij en bij geen enkele andere kat. Als ik iets niet lust, dan eet ik het niet. Zo ben ik. Zo zijn we allemaal. Dat is de natuur in ons, die zegt: niet doen.

Wat er dan moet gebeuren, is heel simpel. U haalt het bord weg en gooit meteen het eten ergens in zodat de geur ook weg is. Schoon bordje, ander eten, neerzetten en een beetje bemoedigend aaien. Zo ging het met mij vanavond. En toen ik heb ik gegeten, en lekker ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *