Op bed, naar beneden, op bed…

bedIk foel het aan mijn vagt en ik ruik het aan de lucht, de zomer is nou aan het weg gaan. Het kei-hete is er niet meer. Mijn vrouw zegt dat het waaiding nou naar de schuur kan. En nou denk ik elke afond wat zal ik doen, op bed of niet.

Slaapkamer

Met het keihete ga ik niet op bed, dan is het te warm in de slaapkamer boofe. En eerlijk waar dat is best moeilijk voor mijn vrouw en ook foor mij. Wegens dat je toch gezelligheid met elkaar wil hebben en wilt saame zijn ook als het nacht is.
Maar mijn vacht is zo dik dat lukt dan niet.

Saame

En nou is mijn vacht nog steeds dik alleen het is minder heet.
In deze week ben ik al af en toe op bed gaan slapen. Ik krijg knuffels en liefe woordjes en zo beginnen we dan saame aan de nacht.
Dat is intiem en gezellig, zo saame. Het is donker en stil en het is alleen wij saame. Dan foel ik hoe fijn het is dat ik huiskater ben.

Spannend

Alleen als het nacht is dan is het leefe ook anders. In de straat zie ik van alles en soms als ik op bed lig hoor ik iets dat ik weet, naar beneden Bert, gaan kijken en oplette, want er is iets.
Als het nacht is dan is de straat spannender. En nou het keihete weg is, kan ik gemakkelijker aalert blijfe in de vensterbank. Dan lig ik te kijken naar de nacht en ik foel me een nachtkaterman, dat is best een spannend gefoel. Heel anders dan een knuffelkater maar dat ben ik ook.

En elke nacht weer is het foor mij de vraag van ga ik op bed als knuffelkater zijnde of ga ik naar eneden als nachtkaterman zijnde. Ik spring op bed en ik ga weer naar beneden en dan weer naar bed, ik heb het druk en oferdag moet ik bijkoome, zo is het nou, wegens het is nog zomer maar eigenlijk al niet meer.

8 thoughts on “Op bed, naar beneden, op bed…

 1. Lieve Bert,

  Jij heb weer mooie letters gemaak en mij vrouw zeg dattie jou eigen heel feel goed begrijp. Zij heb ook erfaring met onse nacht en zij zeg, Loes onse nacht is biesonner. Leefe is anners maar er gebeur tog dinge. Nacht moet jij koessere want het hoor bij jou dag. Selluf ben ik heel feel blij dat mij vrouw nu iedere nacht bij ons Saame is. Dat leefe nu kompleet is en rustig. Maar jij ben kontrooleur van jou straat en dan kom soms jou kriebel. Dan is jou nacht jou groote afontuur en jij krijg niewe erfaring als nachtkaterman zijnde. Het is ook jou oer Bert, jij ben nog stees aa-lert en zoies vin ik heel feel poosietief. Als leefe jou nog stees inneresseer ben jij jong van jou gees en dat is belangrijk. Jij ben een seeniejor van jou eigen tijd Bert en daarom ben ik heel feel trots en van mij hart steun ik jou eigen dag en ook in jou nacht.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja zo is het leefe is anders in de nacht en biesonder en toch dat je foelt nou wil ik saame zijn. Mijn vrouw is alteit thuis in de nacht dat hoort ook dus ik snap wat je zeg ofer jouw vriuw zeker nou je ouder bent dan is de nacht belangrijk om saame te zijn. Het gefoel is dan dieper dat is mijn erfaring,
   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Ik denk dat je allebei bent, een nacht EN knuffelkater in een.
  En dat is hard werken, dus dan is het logisch dat je soms even aan het dutten bent, en dat is helemaal niet erg.
  Want het is belangrijk dat het huis natuurlijk wel veilig is voor jou en je vrouw, dus moet je s’nachts ook even checken toch.net als overdag.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, dat is ok waar wat je zegt, ik ben het alletwee en het is belangrijk dat het huis in orde is fooral als mijn vrouw slaapt, er kan wel fan alles gebeuren dan moet ik aalert zijn!
   pootje van
   Bertje

 3. Hoi Bert,
  Dat is echt een moeilijke keuze Bert!! Je lost het goed op door op bed te gaan voor knuffels en erna weer naar beneden.
  Maar zoals je zegt je hebt het er druk mee en overdag ben je dan toch wel moe!!!!
  Gelukkig dat je dan overdag lekker kunt bijslapen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal ja nou weten jullie waarom ik fandaag zoveel dutjes moest doen ik was kei-moe wegens de hele tijd heen en weer en dan ook ofer de trap steeds!!
   knuffel van mij
   Bertje

 4. Heee lieve Bert, wat een goede letters heb je geschreven, ik snap helemaal wat je bedoelt!, soms moet je kiezen tussen twee dingen en dat is moeilijk want eigenlijk wil je het allebei, jij ben een knuffelkater maar je bent ook een na nachtkater en dat kan niet allebei tegelijk, dat heb ik hier thuis ook, ik wil graag bij mijn mensen in bed slapen maar ik wil ook in de tuin zijn als het donker is, ik heb al gefraagd of mijn mensen niet oferdag kunnen slapen, dan is het probleem opgelost, maar dat willen ze niet zeggen ze, misschien wil jauw vrouw dat wél?, of misschien kan ze in de fensterbank slapen, dan kunnen jullie gesellig SAMEN zijn, dat je vrouw slaapt en jij kijkt naar de straat?, ik hoop dat dat een goede tip is Bert!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. liefe Kever dat is een goed idee oferdag slaape, en dan snags dingen saame doen, maar mijn vrouw zegt al dat wil ze niet mensen moeten in de nacht slaape dus dat doet ze ook, maar ik find het een hele goede tipe!!
   kopje van Bertje

Reacties zijn welkom