Nette nagels aan mijn pootjes

Als katerman ben ik gesteld op een verzorgd uiterlijk. Netjes. Dus ik was me na elke maaltijd. Daar blijft mijn vacht mooi bij. En dan is er de kwestie van nette nagels aan mijn pootjes. Hoe moet dat?

Er zijn genoeg mensen die een nagelknippertje hebben en dan de kat grijpen. Niet doen, hoor. Hou het bij uw eigen nagels. Een kat kan bijna altijd zichzelf reddden. Ik zal zeggen hoe ik dat doe, qua nagels.

Beneden in de huiskamer heb ik een plank met touw, daar rek ik op na het slapen. Neem ik meteen mijn nagels mee. Ook heb ik een staande krabpaal en iets aan de bank en soms hang ik gewoon tegen de muur met de nagels. Hier mag alles.

Boven: een plank en weer zo’n paal, ander model.

Ik gebruik alles, net op het moment dat me aanstaat en op de manier die ik leuk vind. En mijn nagels zijn prima in orde, dankuwel, helemaal netjes.

En mocht het een keertje voorkomen dat ze echt veel te lang groeien, dan wil ik liever naar een dierenarts die zoiets kan. Doe mij maar een prof.  Maar ja, ik ben hier bijna veertien maanden en de nagels zijn precies zoals ze waren. Dus, alles in orde.

Reacties zijn welkom