Minnie over: hoe ik aan veertjes en ketnip kwam

veertjes

Het begon allemaal met een berichtje op de blog bij Bram. Cisca de vrouw van Bolle vroeg of ik niet ook veertjes en ketnip wilde. Daarvoor moest er natuurlijk wel een postduif naar mijn mandje komen.

Veertjes

Dus ben ik een goed miauwgesprek met frau aangegaan. Ja maar Minnie jij speelt nooit met veertjes, je hebt zelfs een keer een vogel opgegeten kreeg ik te horen. Miauw zei ik, toen was ik nog een jong poesje en nu ben ik ouder. Enne ik krijg nooit veertjes van jou dus kan ik er ook niet mee spelen hè. Nou miauw daar had ik haar mooi tuk! Dus ik mocht terug miauwen waar mijn mandje staat.

Plok

veertjesDe postduif die mijn envelop moest bezorgen had helaas wel wat problemen. Want het waait de laatste tijd erg hard waardoor de postduif een paar keer flink uit koers is geraakt. Maar zaterdagochtend deed de telefoon tiktik dat hij eindelijk in de buurt was. Nou ik was echt zo opgewonden! Ik heb wel drie keer de trap op en afgerend. En uitgebreid met mijn muis gespeeld terwijl ik luidkeels miew miew riep. Het werd wel opmijeens donker en net toen ik zielig miew zei hoorde ik plok.
Plok is het geluid als er iets bezorgd wordt.
Oh ik was zo blij! Daar was de envelop! Frau maakte de envelop voor mij open want mijn pootjes trilden te erg hihi. Nou en jullie kunnen het op de foto wel zien wat ik allemaal gekregen heb en hoe blij ik er mee ben.

Reserve

Veren zijn echt mijn nieuwe favoriete speelgoedje geworden. Wat zijn die leuk zeg. Je kunt er mee kroelen. Of in de lucht gooien en dan weer vangen. Erin bijten kan ook maar dan gaat ie wel snel stuk. Dus heb ik nu één veer liggen en de rest ligt als reserve in de kast. Natuurlijk heb ik de veer ook meteen aan mijn muis voorgesteld. Nou heb ik twee spelevriendjes. En ik heb naar de muis gemauwd dat ik haar echt niet zomaar vergeet hoor. Want met mijn roze muis spelen vind ik ook nog steeds superleuk.

Takje

veertjesEr zat ook een takje in met allemaal groene blaadjes eraan. En ik kreeg me toch een drang om daarin te gaan bijten en om erop te gaan sabbelen. Ik ging op m’n rug rollen. En miauwen. En spinnen. Oh oh wat was dat superduperbiesonder zeg! Frau zegt dat het ketnip is. Ik had nog nooit echte verse ketnip gehad dusse ik werd van een klein beetje toch best wel haai hihi. Daarom was het ook beter om de blaadjes niet te lang bij mij te laten. Op de foto kunnen jullie zien dat ik het er niet zo mee eens was dat het afgepakt werd. Voorpoten, achterpoten, ik gooide alles in de strijd om de blaadjes bij mij te houden.
Wegens mijn haai zijn mocht ik niet ook meteen hebben wat in het plastic zakje zat. Eerst je roes uitslapen in je mandje, Minnie. Dat kreeg ik te horen. Dus één donker nog wachten. De volgende dag was het zover en mocht ik een stukje valeriaanwortel uit proberen. Ik likte het op en wachte. En wachte. En wachte. Mauw? Er gebeurde niks. Nou dat weten we dus ook weer. Van ketnip word ik helemaal wild en van valeriaan dus niet.

Foto

Er zaten ook twee mooie foto’s van Bolle in. Daar heb ik spinnend en liefkozend kopjes aangegeven. Want ook al wist ik heel goed dat hij furrever bij Mol hoorde toch was ik een beetje flieft op hem. Op z’n mooie vachtje, goede snor en prachtige ogen. Nu kan ik furrever naar hem kijken. Ik wil de frau van Bol ook superveel kopjes geven want zij is echt zo lief! Een echte kattevriendin.
Nou dit was mijn blog weer voor vandaag. Kopjes en pootjes voor iedereen hier bij de blog.
Van mij, Minnie.

18 thoughts on “Minnie over: hoe ik aan veertjes en ketnip kwam

 1. Hajoooo tante minnie.
  Ooooooh kweeg uwes ook feeries en dwugs? Hihihi ikke wis nie dat oomie bolle een gwote dwuksdieler was. Ikke kjeeg ook feeries en dwuks. Sjooo ikke was eg evve fanne weerelt af en ik sag fliegende roose oolifantjes. Uwes moet er aween geen wein fan maake hoor. Want anners gaat uwes, net as me mamsie, tante leen lietjes singe. Ooooh so erg, hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ikke zing Frans Bauwer hihi. Heb je een brokje voor mij. En wat natvoer erbij. Lalalala. Pootje!

  2. Zeggie nou mij beebie….
   Jou mamsie sing alteit tante Leen, zij is ze grooste fen. Mamsie houw bes van ze ketnipwein van jou oom Bolle. Hij heb het in ze eigen tuin ferbouw. Dan weet jij, jij kan het met jou gerusse hart drinke en jij kan er stukke vis bij eete….
   Maar Minniedinnie is nog jong, dan moet jij nog leere drinke

   Jou MammaLoesje

 2. Hoi Minnie.
  Lief van de vrouw van Bolle he,om je veertjes en ketnip te sturen.
  Die ketnip is eggies waar kei goed.
  Ik mag zo nu en dan er even lekker mee wiewen maar niet de hele dag,want anders ben ik helemaal stoont zegt mijn scullary girl.
  Zelf ben ik dan dus een beetje van de wereld dus ze zal wel gelijk hebben.
  Verstandig van je vrouw om de veertjes 1 voor 1 te geven.Dan kan je er lekker lang mee doen.
  Minnie heel veel wiew plezier en veertjes jacht plezier.Het is nu koud buiten en dit kan je allemaal binnen doen.
  Kopje van Muzette

  1. Hoi Muzette. Ja, lief he! En ook fijn dat ik er lekker lang mee kan doen doordat frau niet alles tegelijk aan mij geeft. Pootje van mij voor jou!

 3. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie jou mooie verhaal gemaak en jij heb jou letters zo liefdefol neergezet. Mij hart is geraak want mevrouw Cisca heb jou ook ferwen en zij laat jou geniete van mij vriend Bolle ze eigen spesiejaaliteit. Ze ketnip en ze faaleeriejaan, hij heb ze selluf gekweek. Dan mag jij trots zijn Minnie assie zofeel kan in jou tuin. Maar mij vriend Bolle patroejeer nie foor niks zofeel. Jij moet jou ketnip goed mee in jou gaate houwe want jij weet, iedereen wil jou ketnip.
  En jij heb nou feere, oooh Minnie mij adfies is. Jij ga jou uur met jou ketnip rolle en dan ga jij jou feere gooie…. jij weet nie wat jou eigen oferkom. Jij zie feere die jij van jou eigen nie foor jou moogeluk houw en jij foel jou eigen jou kwien of jou ketnip.

  Liefs van mij eigen, ook foor jou vrouw

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Oeh ben ik kwien of de ketnip hihi. Datte klinkt best leuk! Pootje en liefs terug aan jou en je frau.

 4. Hoi Minnie, wat een heleboel cadeautjes heb jij gekregen. Dat is echt tof. Zo’n veer lijkt me ook wel wat, daar ga ik om vragen thuis, hier hebben we alleen kleine veertjes buiten. Wat leuk dat jullie een postduif hebben, wij hebben hier een vrouw met een grote tas. P.s ik ben ook wel benieuwd naar jouw muis.

  1. Hoi Tjessi, als je veren wilt hebben, zou je dan aan mevrouw Bert willen vragen of ze alsjeblieft jullie adres aan mij wil mailen? Dan stuur ik er een stel op voor jullie drietjes. Er liggen hier nu best vaak veren in de tuin. Bolle zou het geweldig vinden als overal in het land wat veren die van hem zijn geweest wonen. Hij heeft van zijn vriend Vlo veel veren gekregen, maar die bewaar ik.
   Als jullie willen doe ik er ook wat van zijn eigen catnip bij!
   Lieve groetjes,
   Cisca.

  2. Hoi Tjessi. Een vrouw met een grote tas, dat klinkt spannend! Ik zal in een volgend blog eens over mijn mooie roze muis vertellen. Pootje voor jullie alle drie.

 5. Dag lieve mooie Minnie, wat een mooi verhaal heb je geschreven, dank je wel!
  Ik ben blij dat je de ketnip en de veren zo leuk vindt.
  De valeriaan vindt je misschien een andere keer ineens wel leuk, zo ging dat bij Bol ook. Eerst interesseerde het hem helemaal niet, en toen ik het hem nog een keer gaf werd hij er helemaal wappie van! Je frau kan er ook nog thee van zetten, en dan af laten koelen. Dan kan jij die thee drinken. Je frau mat de thee zelf ook drinken, om te rieleksen. Maar ik moet er zelf niet aan denken, zo vies vind ik het ruiken!
  Dank je wel voor je complimenten voor Bolletje, hij was inderdaad een mooie jongen. Niet alleen van buiten, maar ook zeker van binnen. En je weet toch dat Bolletje jou een knappe dame vond?
  Lieve groetjes, ook voor je frau,
  Cisca.

  1. Hoi lieve Cisca. Ja ik weet dat hij mij een mooie dame vond hihi. Ikke heb al naar frau gemauwd dat zij de valeriaan moet gebruiken. Zodat ze kan rieleksen. Ikke ben echt superblij met mijn veertjes. Mrauw! Pootjes en kopjes van mij.

 6. Hoi Minnie wat.ben jij weer een ervaring rijker geworden nu je weet dat je supertjes haaie de haaie word van je ketnip en zo fijn en lief van de vrouw van Bolle ❣️
  Zelf reageer ik niet op ketnip weet ook niet waarom vrouwke heeft het wel geprobeerd maar nee het doet mij niets.
  Geef mij maar mijn speeltje de Zeehond vis die zit aan een touwtje en dan speelt mijn personeel er op bed mee en dat vind ik super de leukjes.

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie. Een zeehondvis? Miauw, dat klinkt wel heel biesonder zeg! Ik heb een gewone vis aan een touwtje. Maar daar vind ik niet heel veel aan. Kopje van mij terug!

 7. Ohhhhh Minnie wat een mooi kado!!!!!
  Geniet er maar lekker van!!!!
  En je hebt gelijk dat je flieft op Bolle was…….zo’n knapperd!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 8. Hallo Minnie,
  Ik vind de veren van Bolle ook zo fijn en ik had ook 2 reuze veren gekregen van veel vriendjes ban de blog en Bert zijn pagina , dat was omdat vrouwtje en ikjes naar een nieuw voor altijd huis zijn gegaan. Catnip en valeriaan zakjes en speeltjes vind ik ook heel fijn. Maar ik maak ze nooit nat met mijn bekkie, ik neem het in mijn bekkie en doe dan met mijn voorpoten vast houden en flink trappen met mijn achter poten. Ik hen veel speeltjes en kussens van catnip met valeriaan, en ze blijven altijd lekker ruiken. Heel haai wordt ik er niet van, want ik stop er op tijd mee. Nu is mijn computertijd voorbij, vrouwtje wil nog wat doen en we gaan op tijd naar ons Jippebed, vrouwtje is erg moe en ze moet eens een keer goed kunnen slapen, wil niet lukken. Misschien moet vrouwtje ook maar een catnip/valeriaan zak hebben. Jij krijgt van vrouwtje knuffel en van mij poot en kopje, Vriendje Jip

  1. Hoi Jip. Slaapt jou frau ook slecht? De mijne ook. Eigenlijk zou ik gisteravond computertijd hebben. Maar frau was op de bank in slaap gevallen. Dus had ik maar een klein beetje tijd. Dat van je voor en achterpoten klinkt leuk. Dat ga ik ook maar eens proberen. Knuffel, poot en kopje terug!

Reacties zijn welkom