Minnie over het geven van kopjes

kopjesHoi lieve poezen en dierenfriendjes. Het is weer Minnie dinsdag. Fanmijndaag vertel ik jullie iets over kopjes. En nee niet degene waar je mens uit drinkt hihi. Nee oofer kopjes geven. Hoeveel soorten zijn er, wanneer geef je ze. Dat soort dingen. Dusse kleine kittens leese jullie mee? Dit is handige infoo voor jullie.

Aan mijn frau

Als de zon het donker weg laat gaan en de dag weer begint. Dan geef ik meestal mijn eerste kopje. Dat is aan het dekbed waar ik dan meestal op lig. Daarna spring ik op de vensterbank om naar de fogultjes te kijken. Dan geef ik de rand van het raam vaak ook een kopje. Als ik genoeg fogultjes heb gesien en Frau is nog niet wakker dan geef ik haar ook een kopje. Om zeker te weete dat alles goed gaat. En hier leese jullie dus meteen het furschil tussen kopjes geefe. Want die aan het raam doe ik zodat iedereen weet dat het mijn huis mijn raam is. Een soort Ik Waak Hier wat hondjes vaak op hun deur hebben hangen. Nou wij poezen hangen geen bordjes op maar geefe gewoon onse geur af. Veeeel handiger al miauw ik het selluf. Enne dat kopje wat ik aan Frau geef doe ik uit liefde. Ommedat wij foor mekaar zorgen. Dat isse dus anners dan een geur afgeef kopje.

Aan de trap

Nou okee als dat allemaal klaar is dan dribbel ik de trap af naar beneden. Halfurweege de trap geef ik de tree ook een kopje. Want ja je weet maar nooit en dan weet iedereen tenminste dat het mijn trap is. Aan het eind van de trap ga ik naar rechts. Naar de foordeur en de mat. Aan de foordeur ruik ik eefe en ik geef er een kopje aan. Aan de mat scherp ik mijn stilletootjes. Ook de muur bij de MinKeef furgeet ik niet. Dan ga ik naar links. Naar de FrauKeef. Zij zegt woonkaamer maar ikke noem het haar keef hihi.

Aan de deur

kopjeEr zit een deur voor die kamer. Die deur geef ik ook een kopje. Maar dit is een ander kopje. Want nu gebruik ik mijn kop om de deur open te duwen. Wel sagtjes hoor, want anders doet het pijn. Als ik eenmaal binnen ben dan ren ik meteen naar de tuindeur. Katrrolle of er geen andere katten zijn. En meteen ook kopjes geefe aan die deur zodat het weer duidelijk is dat het nog steeds mijn furrever home is. Furrfolgens is het tijd om naar de keuken te dribbelen. Want Frau is daar om haar mensenbrokjes klaar te maken dus is het voor deese poes kopjestegenbenengeven tijd. Zodat ik lekkere noepies krijg. Daarna wandel ik naar de eettafel. Daar staat de werktas al klaar waar ik ook kopjes tegen aan geef. Die zijn nog wel het meest be-lang-rijk-ste. Want met die geur weet iedere kat buiten hee deese mens is al bezet.
Als ze buiten brokjes gaat verdienen geef ik mijn kopje rust en ga ik andere dingen doen. Daar oofer heb ik in een eerder blog al gemiauwd. Nou en als foor mijn kattegevoel er heeeel veeeel tijd voorbij is, dan is het tijd om in de vensterbank te springen en keihard MAUW te zeggen. En als ze dan binnenkomt geeft ik meteen een heleboelveel kopjes. Die zijn om mijn geur te geefe maar ook om te zeggen ik vind je vetlief ben blij dat je thuis bent!
Later ga ik ook nog op schoot liggen en geef ik soms ook nog 1 of 2 kopjes. Maar niet altijd. Dat doe ik alleen als mijn kattesensor voelt dat Frau furrdrietjes of stress heeft. Anders ga ik gewoon liggen en een beetje spinnen.

Aan mensen

Soms is er ook een anders mens op bezoek. Dat kan als de zon er nog is maar ook als de zon al weg is. Foordat ik die kopjes ga geefe ruik ik eerst aan ze. En als ik ze stom vind dat negeer ik ze gewoon. Maar dat komt niet faak foor hoor. Gelukkig maar. Meestal ga ik wel kopjeeen kopje geefe want meestal word ik dan ook lekker geaaid of lekker achter mijn oortjes gekrabbeld. Dat zijn dus dan kopjes met voor bedachte rade haha (zo heet dat miauw).
Ikke heb ook nog een last minute (goed he ik miauw britskorthaar) nieuwtje. Want we mogen een katje binnenkort gaan verwelkomen. Het deeltijdbaasje van Tommy wordt namelijk voltijdbaasje van kitten Milo. En dat vind ik heel miauwleuk. Dus iedereen die dat leuk find mag Welkom Milo miauwen!
Nou dit was het weer voor deese keer. Jullie weete er nu alles over. Kopjes en knuffels voor iedereen!

Poot, Minnie

15 thoughts on “Minnie over het geven van kopjes

 1. Hoi Minnie,

  Zo op een dag ben je druk met kopjes geven, soms doe ik dat ook wel.
  Maar ik geef ook kopjes aan de teblet en teeleefoon van baasje, zodat iedereen wat die van mijn baasje is.
  Soms geef ik ook kopjes aan de kast die in de gang staat!

  Vind het voor deeltijdbaasje zo koel dat ze nu ook een eigen katerman in huis krijgt, nu heeft ze ook een eigen stoere man in huis.
  En dat wilde ze altijd al graag.
  Lief van jou dat je het er neer zet, dat vind ik super koel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, ohh ikke geef ook kopjes aan de foon en teblet. Kopjes geefe aan een kast, dat had ik nog niet bedacht. Miauw, goed idee. Pootje van Minnie ๐Ÿพ

 2. Kever, mijn mensen zijn ook de mensen van โญ๏ธ Bolle schreef:

  Heee lieve Min, wat een goede letters heb je gemaakt, zo kan iedereen zien hoe druk je het als kat eigenlijk hebt, want mensen denken wel eens dat een kat alleen maar ligt te slapen, maar nau kunnen ze lezen hoeveel kopjes wij op een dag geven, en dat is nog maar รฉรฉn ding dat we doen, het zijn ook goede letters voor jonge kittens, dan leren ze meteen hoe en waar en waarom ze kopjes kunnen geven, je legt ook goed uit dat je een heleboel verschillende kopjes kan geven, ga jij ook zo om de benen van je Frau heendraaien?, ik doe dat ook, ook bij mijn man, en ik piep er ook een beetje bij, dan krijg ik NOG sneller iets lekkers!, vind jij het ook gesellig om kopjes aan je Frau te geven, ik bedoel dat je net doet alsof ze een kat is, dus dat jullie elkaar een kopje geven?, dat vind ik helemaal top om te doen, en dan even goed met je hoofd wrijven, dan weet iedereen dat het jauw mens is!, wat fantasties dat er een kleine jongenskater bij mevrouw Annelieke gaat wonen!!!, Milo is met zijn neusje in de booter gefallen, zegt mijn vrouw, maar waar dat nau op slaat weet ik niet!, lieve Minnespin, ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefski, en ik heb spesjaal voor jau op alle plekjes waar je een kopje geeft een snekkie gelegd, en voor je Frau staat er een stukje taart met ferse aardbeijen!!!, het is van Keefspin!!!

  1. Hoi Keefspin! Wat een leuke naam is dat. Soohee vind jij dat ik het goed uitmiauwleg. Dankjemiauw! Enne ja, Frau en ikke geefe mekaar kopjes. En neuskopjes ook. De taart en snekkies waren lekker. Pootje van Minnespin ๐Ÿพ๐Ÿˆ

 3. Hoi Minnie.
  Wow wat geef jij een boel kopjes op een dag.Doe je dat rondje elke dag?????
  Ik laat natuurlijk wel weten dat dit mijn huis is,en mijn geur is overal.
  Maar verder…..mijn scullary girl krijgt wel spinsels en kopjes hoor,en mijn mensen oma kreeg ze aan de telefoon.
  Maar ik ben niet zo slijmerig als mijn wolken broer Fynn was.
  Die gaf iedereen kopjes,zelfs de dierenarts…..nou dan weet je genoeg want ik begin niet aan bezoek aan de dierenarts en mocht ik er ooit nog eens naar toe moeten,nou ze krijgt eggies waar nooit niet een kopje van mij.
  Zelfs mijn plaatsvervangend personeel krijgt ze niet….tenzij mijn scullary girl een paar dagen er niet is,maar dat gebeurt haast nooit en mijn scullary girl heeft besloten niet lang meer weg te blijven nu mijn leeftijd bijna 16 van jaren is.Misschien 1 nachtje of zo…maar nu nog niet.
  Minnie ik vind je kei gaaf dat je zoveel kopjes heeft.!!!!

  En Annelieke krijgt een kitten!!Dat is nog eens mooi nieuws.Ik eens haar heel veel succes met het opvoeden van zo’n ukkie.

  Minnie dank je wel voor je mooie letters.
  Zachte kopjes(ja ja digitaal ben ik wel gul daarmee) van je dinnetje Muzette.

  1. Lieve Muzette,

   Wij hebben begrepen dat jouw oma-vrouwtje en de moeder van jouw vrouw is overleden. Wij vinden dat heel verdrietig voor jullie, maar wij hebben wel begrepen dat je vrouw altijd heel goed voor haar moeder heeft gezorgd. Wij hebben geen facebook, dus soms horen we een beetje laat wat er gebeurd is.
   Heel veel sterkte voor jullie toegewenst van ons allemaal. Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en liefs van onze vrouw.

   1. Dank jullie wel allemaal.Mijn mensen oma gaat nu knuffelen met mijn wolken broer Fynn,en mijn wolken zus Sparkle,dus krijgt ze heel veel kopjes!!!

  2. Hoi Muzette. Jaaa ik doe dat rondje elke dag. Goed van mij he. Mijn geur is ook ooferal. Zacht pootje terug van je dinnetje Minnie.

 4. Haai Minnie,

  Boemsie boem boemboe
  Boem boem boemsie
  BOEMSIE BOEM AUWWWW

  Keivet!
  Hee ik ben de grootste kopjesgever van….
  van holladiejee
  Minoes luister
  Wat wil ik zeggen…
  Uhm…
  Jeetje ik heb unne spijker in munne kop!
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Gekke kop
  Wacht effe Loes staat te roepen
  Wat?
  Welkom wie?
  Welkom Tienooo?
  Niet?
  Welkom Wieboooo?
  Niet?
  Hee zoek het uit!
  Oopa is geen welkomhuis!
  Wat nou Milo?
  Ken ik die?
  Wat een kitten?
  Keivet!
  Welkom Nienooooo

  Boemsie van Oopa

  1. Haai Oopa! Ouwe kopjesgeefer hihi. Frau find uw reaksies altijd zo leuk. Ik moet er vaak ook wel om miauwlachen. Kopje en pootje van mij ๐Ÿพ๐Ÿˆ

 5. Hoi Minnie
  Leuk hรฉ al die kopjes geven???
  Wij doen dat ook overal en onze Izzy wast eerst de hand van vrouw en geeft dan kopjes. Zo zegt ze heeft de meteen haar kopje gewassen. Dat is wel slim hรฉ???
  En Moby die geeft vrouw altijd een extra kopstootje onder haar hand als ze snoepjes uit het doosje schudt want dan komen er extra veel!!!!! ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ

  Dikke knuffel van ons allemaal
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ”๐Ÿ”๐Ÿ˜˜

  1. Hoi allemaal! Wat isse dat slim van Izzy. Ga ikke ook uitprobeere. Ohh en wat Moby doet is helemaal handig soohee. Pootjes terug aan jullie allemaal!๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Ha die Minnie,

  Wij zijn blij dat we weer op de computer mogen. Onze vrouw heeft het een beetje druk gehad met allerlei dingen en ook met andere katten verzorgen en dan mogen wij niet alleen op de laptop, vandaar. Toen onze vrouw na dat zorgen van andere katten weer thuis kwam, zat haar broek altijd onder de kattenharen. Weet je hoe dat kwam ? Van het kopjes geven van die andere katten. Grappig, vind je ook niet ? Maar wij waren wel een beetje jaloers hoor !
  Maar jij hebt het ook druk met al die kopjes geven. En je kunt heel goed uitleggen hoe verschillend al die kopjes zijn. Dat vinden we reuze knap van jou.
  Wat leuk dat er een kitten komt bij mevrouw Annelieke. Onze vrouw zegt altijd dat de jeugd de toekomst heeft. Wat dat betekent begrijpen wij niet zo goed. Wij zijn namelijk allemaal senioren en vinden dat dat ook okรฉ is.

  Lieve Minnie, heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hai mauw. Nou dat is me ook wat seg. Hadden jullie geen kompjuuter tijd. Heb ik ook wel eens niet. Stom is dat he. Net als haare van andere katten op je vrouw. Ohh wat errug! Tuurlijk sijn jullie dan jaloers. Logisch toch. Ik geef jullie zachte kopjes terug en een knuffel voor jullie vrouw. ๐Ÿพ๐Ÿพ

Reacties zijn welkom