Minnie over dat miauwen en miauwen twee is

miauwen

Vandaag ga ik het hebben over mauwen. Wanneer doe je dat en waarom. En hoeveel soorten mauw zijn er eigenlijk. Dus ik zou zeggen pak een brokje of vraag een snoepje en lees mee.

Extra hard

Mensen denken dat wij praten als wij mauwen. Maar ik weet wel beter. Je kunt ook mauwen zonder geluid. Dat is als ik iets te bespreken heb met een andere kat. En ik dat dus niet wil dat andere dieren en mensen horen waar wij het over hebben. Je ziet dan wel mijn bekkie bewegen alleen komt er geen geluid uit. Ook met ogen kun je veel dingen duidelijk maken.

miauwAls frau brokjes is wezen verdienen of als ze boodschappen is wezen doen dan sta ik te wachten bij de deur. Dan mauw ik extra hard zodat ze goed hoort dat ik blij ben dat ze er weer is. Maauuww! En veel kopjes geven natuurlijk. Dat hoort er ook bij. Ik word dan ook lekker geknuffeld en dan wandelen we samen de trap op naar boven.

Allemaal wit

Op zondag was er ineens allemaal wit. Dat ken ik nog wel van het andere huis. Daar was het ook een keer helemaal wit. Dus toen zei ik Mew. Zo van he dit ken ik. Er was ook veel wind. Whi whi whi deed het de hele tijd. Dan moet ik dus echt terugmauwen he. Zal wel iets oers zijn. Frau moest er wel een beetje om lachen. Mauwauwau deed ik steeds terwijl ik omhoog naar het dak keek.
Ik heb ook een mauw voor als ik gestoord word. Jullie kennen dat vast wel. Ben je jezelf net lekker aan het wassen of je slaapt net lekker. En ja hoor, wordt er ineens tegen je gepraat of je wordt zomaar geaait. Dan zeg ik Mraw! Soms mep ik ook zachtjes met mijn pootje om duidelijk te maken dat ik het echt ff niet leuk of fijn vind.
Soms zeg ik keihard MIEUW! En dat is omdat er dan iemand op mijn pootje of staartje staat. Dat doet pijn dus dat laat ik dan keihard weten ook! Ook als ik ergens vanaf spring dan kondig ik dat aan. Ik zeg dan Mra en hops spring van de vensterbank of op schoot.
Ik heb ook dankbare mauwtjes. Die zijn om Frau te bedanken als ik superlekker natvoer krijgen. Dan doe ik van mauw miauw mie miejaauw. Het lijkt dan net alsof ik aan het zingen ben zo blij ben ik dan.
Als ik boos ben dan zal je het weten ook! Dan ga ik blazen en een hoge rug opzetten. En ik doe dan van Maaaaaa en Nangnangnang en Miiiiiiaaaaauuuuuwwww. En als je me echt heel erg dwars zit dan ga ik ook bijten. Maar nou dan moet dat mens of die kat het wel echt heel erg bond gemaakt hebben hoor.

miauwMieuw

Het laatste is alleen voor Frau. Als ik bij haar op schoot lig en kopjes geef. Dan voel ik me fijn en veilig. Dan zeg ik zachtjes miew miew. En soms zegt ze ook miew terug.
Ik ben wel benieuwd hoe dat bij jullie thuis is. Zijn jullie de enige die mauwen of mauwen jullie mensen ook? Niet dat ze weten wat ze zeggen haha maar ik vind het wel leuk dat ze het soms proberen.
Poot, Minnie.

20 thoughts on “Minnie over dat miauwen en miauwen twee is

 1. Hajoooo tante minnie.

  Gewukkig mauwe mij mensen nie faak. Aween pesse se me sjoms. As ik bij me mense wig snagts en se beweege dan ga ik huiwe. Dan iehiehieeee ik. En nau komp hut!! Dan gaane se smorregens fan heppie doorie weer hoort? Jaaaa woepe se dan. En dan gaan se oiferdjijffe!!! IEHIEEEHIEEEE woepe se dan.
  Dat isse tog meen!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve Doorie. Dat is zeker gemeen zeg! Ik leef met je mee hoor. En anders kan je ook je miauwalarm aanzetten, zoals ome Jip laatst deed. Wie weet helpt dat! Pootje van mij voor jou!

 2. Hoi Minnie,

  Zodra ik begin met mauw mauw mauw, dan gaat baasje tegen mij praten.
  Vind ik best grappig, want zo hebben we een gesprekje als mannen onder elkaar.

  s’Morgens mauw ik dat ik koffie wil drinken met de baas, nouja hij drinkt dan de koffie en ik zit op schoot.
  Hij noemt dat met een moeilijk woord kwellitie tyme met baas, nou wil gewoon gezellig op schoot liggen bij hem.

  Als ik een snoepje wil doe ik soms ook mauw, en dan kijk ik naar de kast.
  Hij weet dan precies wat ik wil, en dan kletsen we of ik nu wel of niet een snoepje mag.

  Best gezellig dus!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy! Dat klinkt zeker gezellig joh. En wat goed dat mauw en naar de kast kijken meteen een snoepje oplevert. Je mens is goed afgericht hihi. Pootje van mij!

 3. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie mooie letters gemaak ofer jou meeoow en jou maauuw. Jij heb feel ferschillenne geluid Minnie. En jij leg ons goed uit wat jij weet en hoe jij klink. Daar hebbie wat aan. Dank jou wel.
  Selluf doe ik alteit mij meeoow maauuw zegge als mij vrouw mij eete serfeer. Mij vrouw zeg, Loes jij sing bijna. Maar mij buik foel ze eigen dan zofeel gelukkig. En ik doe soms heel feel ferschillenne meeoow zegge als mij vrouw boofe is en ik ben beneede. Dattie mij eigen wel hoor waar ik ben. En soms doe ik somaar mraauw zegge, dan ben ik in mij eigen weereld. Daar fertel ik nog wel een keer ofer van mij eigen.
  Maar mij vrouw zeg Loes jij ben een russige poes. Behalfe assie eete krijg. Mij vrouw ken mij eigen so goed Minniedinnie.
  En ik doe nooit meeoow zegge als mij vrouw met ze opneemding aankom zette. Assie seeniejorpoes ben hebbie ook jou preifussie vin ik van mij stem.

  Lieve Minniedinnie jij krijg mij zachte kopjes van mij vrienschap en het is ook foor jou vrouw, mevrouw Minnie

  Loesjedinnie

  1. Hoi lieve Loesjedinnie! Dus jij zingt ook als je eten krijgt. Ik ook! Enne je heb gelijk van je preifussie van je stem hoor. Nie alles hoef op de fotoo of de videoo. Lieve zachte kopjes terug van mij voor jullie allebei.

 4. Lieve Minnie, je hebt mooi geschreven over mauwen. Je hebt het heel duidelijk uitgelegd hoe jij mauwt en waarom. Floortje mauwt heel verschillend, de ene dag doet ze het heel veel, de andere dag veel minder. Ze kan ook zeurderig en dreinerig mauwen , dan ga ik meteen het gesprek aan met haar over wat er niet goed is. En als haar waterglas in de slaapkamer leeg is komt ze heel dwingend mauwen. Dan weet ik precies wat er aan de poot is. Fijne dag nog lief dinnetje, Floortje stuurt jou en jouw vrouwtje een zacht kopje en ik stuur je een knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje. Oh dankuwel voor het compliement. En wat goed dat jullie elkaar zo begrijpen. Dat is toch wel fijn. Stel je toch eens voor dat je maar mauwt en mauwt en er gebeurd niks. Dat is bij jou en bij mij gelukkig niet. Een lief kopje en een zachte knuffel terug van ons voor jullie!

 5. Ohhhhh Minnie ja hoor onze vrouw probeert ook wel eens naar ons terug te miauwen!!!! Het slaat nergens op en wij moeten dan wel om haar lachen…….ze weet helemaal niet wat ze zegt 😹😹
  Ze verstaat ons ook niet maar gelukkig weet ze aan onze miauw wel wat we willen of wat er aan de hand is!!!!
  Zoals onze Tica, soms blijft ze miauwen en steeds wat harder en zieliger, onze vrouw weet dan dat ze haar op de arm moet pakken. Ze legt dan haar kopje op de schouder van vrouw en zo wil ze knuffelen.

  Dikke miauwwww van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi vriendjes! Ja lachen he, dat mauwen van je mens en dat ze niet weten wat ze eigenlijk zeggen. Ik snap Tica wel. Kopje op de schouder vind ik zelf ook heel fijn. Pootjes van mij aan jullie allemaal!

 6. Hoi lieve Minnie, wat een goed en duidelijk verhaal over miouwen heb je geschreven, ik herkende een hoop mouwen die ik ook doe, en mijn mensen herkenden ook een heleboel, ook nog van Popje, Beer, Molly, Billy en Bolle zeggen ze, zooo heee en je klinkt vast als een gefaarlijke tijgerleeuw als je boos bent!, ik vind het dapper, ik word al een beetje bang als ik het lees, ik vind het biesonder dat je met de wind meemouwt, maar het mooiste vind ik dat jij en je frau tegen elkaat miewen, dat foelt veilig en gezellig, mijn mensen en ik miouwen ook tegen elkaar, vooral mijn vrouw en ik, ik zeg niet echt miouw, ik doe meer èèèhèèèhèè of net als Door ieieiehieiehieiehie, en sls ik kusjes wil maak ik een soort knorretjes, dat weten mijn mensen en dan krijg ik kusjes!, lieve Minnie dankjewel voor je mooie verhaal en je krijgt heeeeel veel zachte kopjes van Kever!!!, ze zijn ook voor je frau, maar spesjaal voor jau heb ik een snekkie achter mijn oor verstopt!!

  1. Hoi lieve Kever! Wat leuk dat jullie een hoop miauwtjes herkende. Enne dankje voor zoveel letters. Tegnies is soms tegniet, stom is dat he. Achter m’n oor zit een snekje terug voor jou en een lief kopje!

 7. Lieve Minnie, mijn letters gaan steeds weg, ik heb al twee keer letters gestuurd maar ze komen niet hier op de kompjoeter!, maar ik vind je verhaal heel erg mooi en duidelijk!, ik hoop dat straks nog mijn letters terugkomen, ze zijn nu in de lucht denk ik!, heel veel kopjes van Kever!!!, ook voor je frau, en ik heb natuurlijk een snekkie achter mijn oor verstopt voor jau!!

 8. O help, nau ben ik ineens wel met een heleboel letters!, sorrie!, de tegniek is best moeilijk vind ik!

 9. Hoi lieve Minnie, wij miauwen alle zes verschillend. Bas miauwt soms heel hard,dat komt omdat hij al oud is en een beetje dement, dan weet hij soms niet meer waar hij is. Kruimel miauwt onze vouw altijd wakker, dat kan ze heel dwingend, want dan wil ze brokjes. Verder miauwen wij vooral als we iets willen van onze vrouw. En oh ja soms miauwen wij boos , en dat is als we in het reismandje moeten om naar de dierendokter te gaan.
  Pootjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Zes! Wat leuk dat jullie allemaal verschillend mauwen. En dat je boos mauwt als je in de reismand moet, nou dat snap ik wel hoor. En Bas snap ik ook wel want hard mauwen kan hij nog wel en zo laat hij weten waar hij is of wat er is. Pootjes en knuffels terug!

 10. Hoi Minnie! Ik doe altijd mauwmauwmauwmauw, Tjessi doet Maaaaaauww en Tjaiia doet mwehmwehmweh. We doen dus niet hetzelfde maar ons mensenmeisje begrijpt ons. Leuk dat jij zoveel verschillende hebt, misschien wij ook maar dat weet ik nu niet. Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi lieve meisjes! Wat leuk dat jullie alledrie een ander mauwtje hebben. En jullie hebben er vast meer en anders komt dat misschien nog. Pootjes terug!

 11. Hallo Minnie,
  Ja wij hebben net als onze mensen woorden maken en met ons praat doen en wij snapperen wat zij bedoelen, hebben wij verschillende praat miauwen. Ik heb een vrouwtje die precies weet wat ik met het miauwen bedoel. Dat komt omdat we veel samen kletsen. Dat is dus heel fijn. Ik ga nu praat miauwen voor een bakje eten en daarna fijn uitbuiken op vrouwtjes schoot, kan ze niet meer opstaan uit haar stoel.
  Minnie miauw praat jij maar veel hoor en tot de volgende keer, knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hallo Jip! Fijn is dat he als je samen kunt praatmiauwen en kletsen. Was je bakje met eten lekker? Ik hoop het wel. Knuffels, pootjes en kopjes terug van mij!

Reacties zijn welkom