Minnie en haar gezellige wiekent

wiekentHet was de dag met de zater er in. De liefste mensenopa van de wereld was op bezoek. Hij had een nieuw kattegras plantje voor me meegenomen. Ik ging er meteen van eten. Zo jammie vind ik dat.

Gras

wiekentIk ging er spontaan een leuk liedje van mauwen: Oh kom er eens kijken, wat er onder mijn pootje zit. Alles gekregen van die kattesint. Frau moest er om glimlachen. Ben je lekker aan het miauwzingen Minnie? Je hebt een lekker katdootje gehad he. Miauw, mauwde ik terug. Ikke ben heel blij met dit katdootje
Nou was ik niet de eenige die iets kreeg. Het wordt steeds kouwer buiten en soms ook binnen. En daar had mensenoopa een oplossing foor. Frau en ik hebben en warme flies deeke gehad. Die gingen we in de aafond natuurlijk meteen uitprobeere.
Kennen jullie flies? Het is fluffy en het is zagt. Je kan er lekker op kneede met je pootjes. En daarna jezelf helemaal opkrullen. En dan kan het groote tjille beginnen saame of sonder je mens.

Droome

Ommedat het zo suupersagt is en lekker warm fal je so in slaap. Nou en dat deed ik dus ook. Ikke had een heerlijke droom oofer rondhuppelende muisjes en singende fooguls. Daar zat ik likkebaardend naar te kijken. Ooferal waar ik keek fan die lekkere hapjes. Wist gewoon niet met welke ik het eerst zou gaan beginnen hihi. Toen ik wakker werd zei Frau dat ik met mijn bekkie had loope smakken. Nou miauwhihi ikke snap wel waarom hoor met zo een mooie droom.

Waar droome jullie oofer? Ook oofer van die lekkere hapjes? Of oofer een mooie krappaal of bergen fol met noepies. Want dat kan ook natuurlijk.
Na deese suuper goeie dut rekte ik mij eens goed uit. Je weet wel. Dat je je rug lang maakt en een beetje naar de grond laat zakken. En dan door je foorpootjes zakken en die naar foore laten glijden. Oef dat vind ik zo fijn om te doen en dan foel ik me weer helemaal wakker.
Het was buiten inmiddels donker geworden dus ik dribbelde naar de keuken. Tijd foor de wiekentsnek! Deese keer kreeg ik een lekker sallum pateetje. Ik ging er eens goed foor zitten. Eerst ff er aan ruiken. Dat er aan ruiken doe ik altijd en raad ik ook iedereen aan. Want stel je tog eens foor dat je een keer niet ruikt en je neemt somaar een hap. En het is dan fies. Blegh! Nou dat kan je dus foorkoome door eerst aan je hapje of brokje te ruiken. Ik kan jullie bemauwe dat dit sallum hapje heerlijk rook.
Dus ik ging voor het schaaltje zitten en likte met mijn tong eroofer heen. Jammie. In gedachte zag ik de fis in mijn buikje al rond swemmen hihi. Niet echt natuurlijk want patee word in je buikje niet ineens een swemmende fis. Dat zou wel heel raar zijn. Smak smak smak. Ik likte alles lekker op.
Daarna ging ik ff uitbuiken. In mijn suuper de luukse hangmatje. Daar heb ik al een keer oofer gemiauwd toch? Die hangt in mijn mooie krappaal. Die heele paal is gemaakte van hetzelfde spul als de deeke. Flies dus. Ach wat is mijn katteleefentje tog mooi. En weet je wat nog fijner is? Deese paal staat foor de kaggel. Dus ik lig er suuper duuper heerlijk warm.

Saame

Ik lig er so lekker dat ik faak wat langer er blijf liggen ook als Frau al naar boofe is gegaan. Maar ik blijf er niet de hele nagt liggen hoor. Want sonder mij slaapt zij toch feel minder goed. En ikke eigenlijk ook wel. We zijn in al die jaare toch best wel aan elkaar gehegt geraakt. Gehegt is als je niet meer sonder elkaar kan en graag saame wil zijn. Dus ik dribbelde de trap op naar boofe om op mijn kussen te gaan liggen op de groote mensenmand. Lekker slaape.
Nou dit was het weer foor deese. Ikke wens iedereen een fijne Katteklaas! En natuurlijk blijf ik keihard mee tetteren foor freede!

Pootje en lief kopje van Minnie

9 thoughts on “Minnie en haar gezellige wiekent

 1. Lieve Minnie dinnie,

  hier ben ik van mij eigen, Loesje en ik wil zegge. Jij heb mooie letters gemaak en assie die lees foel jij, er is geluk. Ook al is leefe feranner, er is lief zijn foor elkaar en dat is belangrijk. En jou liefe MenseOpa hoor er heelemaal bij en hij breng zachte kaadootjes mee. Flies is heel feel fijn. Mij vrouw heb ook flies en zij lig eronner en mij Zusje en ik van mij eigen lig dan boofe op. Dan doe wij kookoene en selluf vin ik, kookoene is geluk.
  Selluf doe ik ook aan droome Minnie en mij mooise droom is van mij Bert. Wij rol door groene gras en mij Bert heb ze makkareele gefange en wij doe Saame alles eerluk deele. En dan lig mij kop op mij Bert ze breede tosso en is leefe Vreede! Dat is mij mooise droom en soms doe wij ook renne maar nu niemeer zofeel weeges wij zij seeniejor van onse leeftijd. Dan ren jou droom niemeer zofeel.
  Liefe Minnie jij krijg mij zachte kopjes en het is ook foor jou vrouw en jou MenseOpa,

  Van mij eigen, Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie,

   Miauw fond je mijn letters fijn? Dat find ikke leuk. Oh heet dat kookoene. Fijn is dat he! Mooie droome heb jij hihi. Lekker saame.

   Pootje van Minnie

 2. Liefe Minnie, wat een mooie blog heb je weer gemaakt. En wat heb jij een hele liefe mensenopa. Hij brengt altijd wat lekkers voor jou mee hé. Nu zo’n fijne grasplant en een fliese dekentje, die zijn keilekker, Pasa is er ook dol op, gaat er altijd op prakken en rollen.
  Jullie hebben het fijn SAAME, en dat is belangrijk , SAAME kan je de hele wereld aan. Knuffels van ons, Ina en Pasa en Floortje sterretje.

  1. Hai Pasa,

   Dankjewel foor je kompliement. Flies is fijn he. Dat fin ik ook. En Saame is altijd fijn 🙂

   Pootje voor jou, sterretje Floor en je Frau.

 3. Lieve Minnie,

  Wat een lieve mensenopa heb je dat jij en je vrouw een fijne zachte fliesdekentje hebt gekregen, jullie zullen het samen zeker warm hebben tijdens de koude wintermaanden.
  Samen slapen is het fijnste wat er is dat weet ik ook uit ervaring ook ik slaap graag bij mijn baasje op bed.
  Heerlijk vind ik dat, en SAMEN zijn is ook heel erg fijn toch.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   Fijn is dat he saame met je baasje in de groote mensenmand slaape. Elkaar een beetje warm houden nu het buiten kouder wordt.

   Pootje van Minnie

 4. Heeee lieve Minnespin, wat een gesellige letters heb je gemaakt, het was net alsof ik erbij was bij wat je allemaal schreef!, en ik ken bijna alles waar je over schrijft!, zo een grasje krijg ik altijd in de winter en ik find het heeeeeerlijk, het gras is zo mals en smeujig, en ook goed voor de fietamientjes!, een krabpaal heb ik wel gehad, daar was ik bang ban, maar flies…. o dat find ik helemaal top!, flies slaapt zo fijn, ik moet er altijd van triftraffen, en nau het zo kaud is krijg ik altijd een klein fliesdeekentje in mijn mand, dat is lekker warm en zacht, en flies bij de kaggel is het allerfijnste!, o nee het allerfijnste is natuurlijk SAMEN, dus ik snap heel goed dat je altijd bij je Frau gaat slapen, dat hoort gewoon zo, en bofendien foelt ze zich anders misschien alleen, zo zonder jau, dat zegt mijn vrouw wel eens tegen mij als ik de hele nacht in mijn mand slaap, o ja en snekkies zijn natuurlijk altijd goed!!, ik loop altijd een paar keer om mijn bakje heen, doe jij dat ook wel eens?, lieve Minksi, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!!, ik heb voor jau allemaal snekkies op je krabpaal gelegd, en voor je Frau en je mensenopa staat er een sjookoolaadetaart in de keuken, hij komt nét uit de ofen!!

  1. Hoi Keefspin,

   Lekker is zo’n kattegrasplantje he. Jammie de bammie miauw! En dat triftraffen op flies dat ging ikke ook meteen doen toen Frau eronder ging liggen. De snekkies en netuitdeoofe sjookootaart waren lekker. Dat laatste moest ik van Frau mauwen. Onder je sgaapie met fliesdeeke heb ik allemaal kouwstikkies neergelegd. En foor je mensen is er warme sjookoomel met kleine snoepjes erin (marshmallows zegt Frau).

   Pootje van Minskie

 5. Liefe Minnie wat een mooi goet ferhaal was dat!
  Je kan wel raade waar wij altijt fan drome.
  Snoepies!
  Fragtwaages fol…
  Feel LIefs Fan Leootje!
  Enne.. suukses met kookoene, dat finde wij ook heerlek om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *