Mila en de uitslag van de staart-wetstrijd

staart-wetstrijdLieve allemaal, hier ben ik weer Milamuis op woendag die ik samen deel met Leo. Het was afgelopen week zo kei spannen dat ik heel veel heen en weer deed mauwen.

En er kwamen hele liefe mauwtjes zo van: ‘het is spannen’ en ‘oh ik ben zo beniew naar de staarte’. En nu zijn we twee weeke ferder en er is een winnaar. Het was niet makkelijk en daar bedoel ik alles mee. Het was niet makkelijk om stil te zitten, stil te staan, niet beweege, niet draaie, niet spele en van deze dinge.

Staart

Als poesedame wil ik iedereen bedanke voor het meedoen! Alle staarte zijn eefe mooi en het zegt niks over hoe je bent. Met ander mauwtjes, ik vind je mooi hoe dan ook! Prrr! Het was echt heel spannen want de sentiemeters gingen van 17 helemaal tot 32! Mijn staart deed niet mee. Dit is omdat mijn staart 30 sentiemeter is en dat is best lang.
Maar iemand heeft me ingehaald en diegene wint dus ook de staartwetstrijd. Van heel erg kei gefelizieteer: Oopa Floris met een staart lengte van 32 sentiemeter!!

staart-wetstrijdSentiemeters

Van leeftijd is Oopa Floris een super seniejoor en nu heeft hij ook nog eens de langste staart! Kei profiziejat!

Hier zijn de kandidaten en hun sentiemeters:

Molly 17
Lucky 20
Drop 22
Minnie 23
Kever 25
Bram 25
Jayla 25
Toby ? Kon niet stil zitten
Bertje ? Houdt ook niet van gefriemel
Loes 27
Zusje 28
Mila (ik) 30
Oopa Floris 32!!

Ik ben tros op jullie allemaal! Als jullie leuke ideejen hebben voor wetstrijden, dan kan je altijd een meel maken en sturen naar milaamuisje@hotmail.com. Misschien kunnen we saame iets leuks bedenken. Je mag ook op feesboek KaterBram eefe aanspreken, dat is mijn broer maar ik lees het daar ook.

Drinken

Drink genoeg poeselimonaade met deze hitte. Dat is vlees uit een blikje of zakje en dan met water erbij. Het lekkerste is als het water een beetje koud is. Lekker dutten is ook belangrijk en dames, misschien eefe je buik bruinen als er geen katermansen in de buurt zijn. Vergeet niet anti zon vanuit je bek erop te smeren.

staart-wetstrijdHoedjes

Fergeete jullie de hoedjessjow niet? Deze is op de Feesboek van Loesje-Huispoes. Het is op Dinsdag 19 september om 11.00 uur in de ochtend. Ik ben heel benieuwd naar alle mooie sterren en hun hoedjes. Daarnaast tetter ik mee voor freede en nu helemaal dat er een beefing is geweest en er heel veel mensen en dieren het moeilijk hebben. Ik geef iedereen een super zacht neusje in moeilijke tijden en ik doe een kaarsje branden zodat je weet ik aan je denk, prrrrr.

10 thoughts on “Mila en de uitslag van de staart-wetstrijd

 1. Hoi Mila,

  Het weer buiten doet hard blaase en reege. Dus nou sijn we wakker erfan en mag ik al naar je mauwen. Wat leuk dat oopa de langste heeft. De mijne nou Frau dee meete 23 en mensenopa dee meete en zei 30. Mij maak het nie uit mij staart is mij staart en die is mooi. Errug he van al die diertjes en mensen in het land fer weg waar somaar de grond hard ging schudden. Goed dat je dat bemauwd in je blog.

  Pootje van Minnie

  1. Hoi liefe Minnie, jouw staart is super mooi. Ik vind jou een hele mooie poesedame en je kan heel ondeugen kijke net als ik soms.

   mij hart heb traane van al deze dieren. Ze hebben geen familie meer, hun huisjes kapot en ze heb denk ik ook geen eten meer 🙁 Ik vind het zo erg.
   En nu is er een ooferstrooming in Liebieje waar ook heel veel mensen en dieren een ster zijn geworden 🙁 Het is soms heel moeilijk.

   Minnie, jij zit toch in het katbienet? Misschien kan jij een stukje mauwen?

   Super zacht neusje van mij liefe Minnie

 2. Mij lieve Milaameisje,

  ooooh wat hebbie nou tog fertel in jou letters? Heb mij broer Oopa Floris ze langse staart van iedereen? Ooh jij weet nie wat jij hoor en het is zo een mooie, prachtige dieploomaa. Zofeel mooi, jou Mammavoeles is er heel feel stil van.
  Zij gaa het daadeluk teege Oopa zegge maar hij slaap nu nog. Mammavoeles moet daar ze tijd foor neeme weeges dat Oopa nie alles meteen begrijp en hij fergeet zoies ook weer. Maar Mammavoeles beloof jou eigen, wij gaa hem wel ferwenne weeges dat hij nu zo een groote winnaar is. En hij gaa ook ze ree-akzie geefe, assie zofer is.
  Maar jij zeg het zofeel goed en lief van jou hart. Iedere staart is mooi en goed en iedere staart heb ze eigen lang zijn.
  En dank jou wel dattie zofeel meeleef met alle diere en mense die het nu zofeel moeiluk hebbe weeges zofeel beefing. Mij kleine, liefe Milaameisje, jou hartje zit zofeel op jou goede plaats.
  En ook dattie denk aan al onse Sterre en onse Hoedjessjoow. Folgende dinsdag gaa wij allemaal Saame denke en foele en swaaie naar liefde foor alteit.
  Jij ben lief kleine Milaameisje,

  Jou Mammavoeles, prrrrr prrrrr…

  1. Liefe mamavoelens, mij hartje doet boemsieboem van jou liefe reejakzie. Me eigen is tros op iedereen die er is en iedereen heb mooie staarte. Prrrrr prrrrr Oopa Floris is zo winaar van fandaag, ik hoop dat ie nie ferdwaal met zijn diplomaa Prrrrr prrrr…

   mij heel feel liefs en neusjes van je milaameisje

 3. Hoi Mila,

  Wat heeft Oopa Floris een lange staart hé, hij is oprecht de winnaar.
  Maar je hebt heel veel groot gelijk dat alle staarten mooi en knap zijn, dat heb je heel goed gezegd hoor.
  Het warme is nu gelukkig weg, en we kunnen weer onze eigen dingetjes doen.
  Doe lekker rustig aan, en geniet vooral dat de warmte weg is.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, ik vinnut heel knap van Oopa. Hij is ook al kei oud en nou heb hij ook nog eens de langste staart van ons allemaal. Maar het is zo Tommy, iedereen is knap hoe dan ook. Daar gaat mijn poesehartje van spinnen prrrrrr

 4. Heeeeee lief Milamuisje van me, wat ben je toch een liefe zachte gefoelige muis, dat je zegt dat iedereen mooi is zoals ie is, dat is helemaal waar, en ik wil Oopa feeliesietetteren met zijn dieploomaa, het ziet er fantasties uit!, zooo heee en 32 centiemeter is echt keilang!, ik dacht dat jij zau winnen, maar eigenlijk hebben we gewoon met zijn allen SAMEN gewonnen, maar Oopa het meest!, ik fond het een geweldige wedstrijd die je hebt geirgano… geargoonie… georgaanieseerd (wat een moeilijke letters!) en ik hoop dat we ook nog een keer een snorhaarwedstrijd gaan doen!, fijn dat je meetettert voor vreede, en ook voor die beefing, het is belangrijk dat we aan mensen en dieren denken die het moeilijk hebben, en daarom find ik je ook mijn allerliefste en allereenigste Milamuis!!, want je staat niet alleen fantasties op de footoos, je hebt ook zooooo een mooi ❤️!!, ik ben een grote mand met snekkies en deekentjes aan het inpakken, en dan ga ik naar onze vaste plek, roep jij mijn vlinder en Jafita?, ik geen je alvast heeeeele zachte kopjes (dat je haaren dus netjes blijven) en ook likjes over je hoofd, het is van je Kevertje!!!, en ik stuur heeeeeel veel lieve kopjes naar je vrouw!!!

  1. Mij liefe Keeevertje, wat bennie toch een meega liefe furkeer, mij hart doet boemsieboem, en ik vind dat je gelijk hebt, we hebben allemaal saame gewonne, en wat bennie toch een romantiese katermans, zo stoer en zo mooi van jou eigen, en jij heb zulke goeie ideetjes van jou eigen, ik ga er ofer denke om een snorhaar wetstrijd te doen… misschien kunne we eerst fraage of iedereen dat wil, maar ik vind het een goei idee

   mij liefe Kevertje, mij hart, mij liefe furkeer, ik kom eraan met snekstaafjes in alle smaake… Zachte liefe kopjes terug mij mooie Kevertje

 5. Haai Milaaaa…. uhm

  Loes en nu?
  Meisje?
  Ja natuurlijk Haai Meisje!
  Hier is Oopaaaaaaaa
  KEN JIJ MIJ?
  MAG IK MEE?
  Wat heb ik Loes?
  Heb ik iets gewonnen?
  POLONAISE!
  En we gaan nog niet naar huis…!
  Whaaaaaaaa haaaaaaaa
  HEB IK GEWONNEN?
  HEEFT OOPA GEWONNEN?
  HOE VET IS DIE?
  uhm….
  Wat zeg je Loes?
  Heb ik de langste staart?
  Ja natuurlijk heb ik de langste staart!
  Oopa heeft keivet de langste
  En heb ik een diploma?
  Hoolie staartmans!
  Voor Oopa?
  ZIET IEMAND MIJ?
  OOPA HEEFT uhm….
  Loes: WOORD?
  Precies OOPA HEEFT PRIJS!
  Ja ja ik ben beleefd
  Hoezo bedanken?
  En waarvoor dan wel?
  Dat ik de winnaar ben!!
  Oopa zegt:
  POLONAISE!
  Ja ja met Muisjes

  Hallekiedee

  1. Hoi Oopa Floris, me eige feeliezieteer jouw met jouw mooie staart diplooma. Je heb jouw mooie leeftijd en nou ook jouw mooie staart lengte. Ik vind het kei knap! Misschien doen we ook een snorhaar wetstrijd, wie weet win je dat ook. Hele zachte kopjes liefe Oopa Floris

Reacties zijn welkom