“Maar dat is poosietief,” zei mijn vrouw

dokter
Er kwam een meel voor mij van de dokter, alsdat ik een prik moest net als het jaar ervoor. Ik wil dat niet. Dus toen mijn vrouw ging opbellen dacht ik ze regelt dat ik niet hoef.

Taksie

Maar dat was het niet. Ik luisterde gewoon mee en dat mag want het ging over mij.
Ik hoorde dat ik ook volgend jaar een prik moet. En altijd misschien wel dat duurt mij veel te lang ik hoef het niet.
Toen zei mijn vrouw weer dat ik een kater met angstklachten ben en of de dokter hier wilde komen.
Dat van die angstklachten is waar. Ik wil een gewoon leefe dus niet dat ik in een taksie moet en naar een dokter daar is het helemaal niet fijn. Sinds mijn ooperaazie ben ik elke keer bang als er iets aan de voordeur is, omdat ik dan foel: de taksie is er! Ik moet erheen! Ze gaan weer een ooperaazie doen!
Mijn vrouw zegt dan: “Het is de postbode, Bert” maar ja dan zit het gefoel al in me en ik zit onder de tafel daar is het donker dus dan ziet niemand me en kan ik ook niet mee.

Aan de telefoon praatte mijn vrouw verder over mij en toen hing ze op en toen belde de dokter zelf op. En ze zei dat ze bij mij thuis wilde komen speesjaal voor mij.
“Dat is poosietief,” zei mijn vrouw tegen me.
Ik dacht waarom. Ik was er toch niet heen gegaan.

Snoepjes

De laatste keer dat de dokter hier aan huis was, gaf ze me snoepjes. Die hoefde ik niet want ik wist nog van het jaar ervoor: net als je die lekker eet dan grijpt ze je vast en doet ze een prik.
Maar ik at niet en toen greep ze me toch. Het snoep lustte ik geeneens meer. Erg, hè?

Het is het moeilijkste van mijn katerleefe dat van de dokter. Mijn gefoel zegt nee en toch met mijn ferstand weet ik het wordt toch weer ja.

17 thoughts on ““Maar dat is poosietief,” zei mijn vrouw

 1. Lieve Bert,
  Dat is heel erg moeilijk!!!!
  Wij vinden dokters ook maar niks hoor!!!
  In de auto krijsen we alles bij elkaar maar zoals je zegt eerst doen ze aardig en lokken ze je met snoepjes en dan grijpen ze je!!!! Nou de snoepjes mogen ze zelf eten want wij hoeven ze dan ook niet meer!!!
  Maar onze vrouw zegt altijd het is maar even en dan is het gebeurd……ja, ja zij hoeft niet hé!?
  Maar we weten ook dat vrouw het beste voor heeft met ons……zodat we niet ziek worden of als we ziek zijn weer beter worden. Dat is dan ook weer zo!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal krijsen dat heb ik nog nooit gedaan maar jullie doen het en het helpt niks dus dan hoef ik het ook niet te proobeere.Het duurt nog lang eer de dokter hier komt maar ik heb er gewoon helemaal geen zin in,
   knuffel terug
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Soms is het leven heel moeilijk, en al helemaal als de dokter bij jou thuis komt.
  Dat is niks aan, van mij had hij ook weg mogen blijven hoor.

  Van mijn baasje hoef ik zelf niet meer naar de dokter, dus dat vind ik wel fijn.
  Deeltijdbaasje is het daar niet helemaal mee eens, want zij vind het belangrijk dat ik toch de nodige spuitjes krijg voor mijn gezondheid.

  Ben blij dat baasje niet naar haar luistert dit keer, al snap ik (deeltijd) vrouwtje wel hoor.
  Want je jaarlijkse inentingen zijn wel belangrijk voor je gezondheid, daar ben ik het mee eens.

  Heel veel sterkte met de dokter als hij komt, zal pootje duimen voor jou.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, ja dat is moeilijk als je mensen niet hetzelfde vinden ik hoop dat ze geen ruzie maken dan heb je een moeilijk gefoel. Ik hoop dat je gezond goed blijft Tommy echyt waar,

   pootje terug
   Bertje

 3. Hoi Bert. Pff ik snap je helemaal hoor. Ik wil ook niet naar de dokter en een prik al helemaal niet! Weet je wat Frau doet als witjas komt? Dan doet ze de kamerdeur dicht. Zodat ik me niet verstoppen kan. Stt dat denkt ze want ikke pas prima onder de bank. Bert heel veel knuffels man. Gelukkig ben je er nu weer voor een tijdje vanaf. Poot, Minnie.

  1. hoi Minnie ja dat doe je dan je gaat je verstoppen waar je kunt dat snap ik. Maar het moet toch dat heb ik we geleerd,
   pootje terug
   Bertje

 4. Hajoooooo oompie bert.
  Ikke wor gewoon oppepak en ontvoert!!! Maar dat laat ik de heeele buurt weete. Want ikke ga eggiewaar keihard huile!!! Ikke mauw nooit maar huil eg! Hihihi.
  Zal se leere mij somaar naar de dokker te bwenge!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Dat is heel erg Dorus wat je oompie nou vertelt ontvoeren is grieselijk, goed dat je de hele buurt laat weten wat er gebeurt!!
   pootjes terug

 5. Lieve Bert,

  jij weet van mij eigen begrijp ik jou gefoel en dattie er niks om geef. Van mij eigen heb ik mij afspraak met mij vrouw en met mij dokter gemaak. Dat ik niemeer mee gaa van mij eigen. Misschien ga mij vrouw nu alleen, maar daar moei ik mij eigen niet mee.
  Mij vrouw heb wel gezeg, Loes luisser. Assie iets urriegent heb dan MOET jij mee. Daar ferschil wij ofer van meening Bert.
  Lieve jonge, jij weet mij hart steun jou eigen alteit want ik weet. Jij heb jou instink en jij heb jou erfaring. Dan hebbie alteit gelijk en jij mag gewoon thuis blijve. Als jou dokter in jou huis kom krijg jij mij pootje foor steun en dattie jou eigen fast kan houwe. Verkering weet alteit meer dan welke dokter in jou huis. Saame kom alles goed Bert,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, het duurt nog lang dat de dokter komt dat weet ik maar ze komt, en dan heb ik jou pootje alvast dat doet mij goed dankjewel. Jouw afspraak vind ik heel goed en ook wat je vrouw zegt snap ik. Urriegent maakt alles anders. Maar vandaag ben je thuis en we leefe vandaag dus dat is goed,
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, zooo heee wat erg dat de dokter komt!, ik zau dat ook niet willen, bij dokters moet je uit de buurt blijven, dat weet ik heet goed, ze doen van alles dat je helemaal niet wilt, en soms doen ze je pijn, wie wil dat nau?!,mijn mensen zeggen Het is voor je gesond, maar zelf weet ik dat er niks aan de hand is met mijn gesond!, ik moet in deesember voor een prik, ik weet niet wanneer dat is maar ik weet wel dat ik niet wil!, Bert ik hoop dat je ook nog lang niet de dokter in huis krijgt, maar als ze er is denk ik aan je, en iedereen van de blog doet dat, en dan hoef je misschien een klein beetje minder bang te zijn, o ja en die snoepjes hoef ik ook niet en niemand hier wilde die!!!, wij laten ons niet omkopen door zo een stom snoepje!!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever daar heb je gelijk in wij doen toch niet alles voor stomme snoepjes zeker niet als ze van de dokter zijn dan kun je dat gewoon niet fertrouwen. Ze komt dus ook in deesember hier misschien wel overal dat weet ik niet. Dankjewel voor je steun Keef!
   kopje terug
   Bertje

 7. dag lieve Bert, oh dit is moeilijk he, die dokters die maar prikken willen uitdelen terwijl je daar helemaal geen behoefte aan hebt.

  Ik vind het verdrietig om te lezen dat je nog zo bang bent elke keer dat er iemand aan de voordeur komt. Omdat je dan bang bent weer in de taksie mee te moeten. Tja, en nu hoef je niet mee naar de dokter, maar komt ze thuis op visite. Niet voor een kopje thee of een lekkere kauwstick, maar voor een prik. Jouw prik.

  Muppet wil ook niet naar de dierendokter. Als ze echt moet, omdat er serieus is iets met haar, dan moeten ze haar bij de dokter in slaap maken anders breekt ze de tent af. En de dokter hier in huis is geen oplossing. Daarom doen wij dat niet meer. Alleen als het echt, echt nodig is, gaat Muppet mee en anders niet. Zou dat nog een oplossing voor je zijn? Wel goed samen overleggen hoor.

  Prrrrrr prrrr van Muppet vanuit haar allerbeste verstopplek en een lieve, voorzichtige knuffel van mij

  1. hoi mevrouw Muppet dan heeft u hetzelfde als Loesje alleen als het urriegent is en anders niet. Ik weet niet hoe het presies zit misschien kan ik wel zonder dat ga ik thuis vragen dankuwel voor het adfiesm
   pootjes ook voor Muppet
   Bertje

 8. Hallo Bert, Jakkes moet je nu weer een prik en de dokter gaat vast ook weer in jouw kneden, miauw dan maar dat je geen deegbal bent voor broodje bakken voor vrouwtje. Maar Bert ik vind het toch wel heel lief van de dokter dat ze bij jou thuis komt, dan hoef jij niet het veilige huis uit en al die angst stress te hebben.
  Als ik naar tante Ans moet zet vrouwtje al een dag ervoor de reismand in de kamer, kijk ik ben dan al gewaarschuwd dat ik moet gaan oefenen voor het grootste miauwlied in de auto. Bij Tante Ans vind ik het niet zo erg meer, ze is super lief en die prik voel ik eigenlijk niet want ze heeft die mij gegeven voor ik dat in de smiesjes heb. Maar ik snapper jou wel van die angst hoor, en zeker na je laatste operazie en de toestand erna. Nee daar wordt je dan niet rustig van. Wij al je dinnetjes en vriendjes doen de poten om jou heen als de dokter komt en dat gaat vast wel wat helpen voor jou. December is nog lang niet en die heeft heel veel dagen, dus nu nog maar even niet meer er aan denkeren en samen met vrouwtje steeds veel van elkaar genieten. Van mij vrouwtje voor nu een troost knuf en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, mijn reismand staat op de gang ik kom er langs als ik naar de voordeur ga om daar de luchten op te snuiven. Dus ik weet het. Wat goed toch dat jij je tante Ans hebt en dat ze jou zo goed snapt en jij haar dat maakt je leefe weer gemakkelijker en dat is fijn. Ik ga probeere niet meer aan de dokter te denken presies wat je zegt,
   poot van je vriend
   Bert

 9. Lieve Bert, vervelend dat je een prikje moet krijgen maar wel fijn dat de dokter thuis komt. Het is niet leuk , alle vriendjes hebben een hekel aan de dokter maar het is wel voor het gezond. En wat je zegt : geen snoepjes aannemen! Floortje gaat ook niet graag naar de dokter, maar toch zit ze altijd rustig en lief op de onderzoektafel. En de dokter, oom Anton, is ook erg lief. Het ergste vindt Floortje de rit in de auto. De hele weg zit ze hard te miauwen. Denk maar niet aan de dokter lieverd, het duurt nog wel even voordat ze komt. Kusjes van ina en floortje.

Reacties zijn welkom