Lucky over wat hij allemaal fijn vindt

fijn Hoi allemaal, hier Lucky weer voor deze week. Als eerste wil ik vragen of jullie met de pootjes willen draaien en iedereen wil duimen voor vriendje Fons. Hij heeft pijn aan de tandjes en krijgt vandaag een operatie bij de witte jas. Er moeten tandjes worden getrokken en dat is niet fijn hoor. Dat heb ik ook al eens moeten laten doen omdat ze niet goed meer waren maar daarna werd het gelukkig snel beter. We hopen dat Fons ook snel beter is en zich weer helemaal happy voelt.

Raar weer

Deze week heb ik niet veel spannende dingen beleefd. Het was zulk raar weer met regen, natte sneeuw en hagelstenen en als het droog werd, vond ik het veel te koud om buiten te spelen. Heb wel even mijn neus door het luikje gestoken maar die werd snel zo fris dat ik lekker binnen ben gaan liggen. Er was ook veel woei een paar dagen geleden en dan wappert en flappert je vacht zo hard, dat vind ik niet zo fijn. Dan heb ik daarna weer uren nodig om alles haartjes netjes in orde te brengen. Dat doe ik wel want ik ben nu eenmaal een erg nette kater.

Molly

Mijn mamapoes Molly is bij een mevrouw geweest die haar mooi ging borstelen, ze ziet er nu op haar Paasbest uit zegt vrouwtje. Dat komt goed uit als het volgende week Pasen is, toch? Dropje en ik vonden het best wel spannend toen Molly weg was en we hebben ook naar haar gezocht. Gelukkig brachten mijn mensen haar weer snel thuis en heb ik Molly helemaal afgesnuffeld om te kijken of alles in orde was. Op veel haren na die ze daar heeft achtergelaten zit alles er gelukkig nog op en aan en ik vind haar er nu nog mooier uitzien dan eerst.

fijnDenkmand

Maar goed, weinig avonturen te beleven dus daarom kreeg ik veel tijd om te slapen en af en toe goed na te denken over wat ik nu fijn vind. Ik heb niet echt een denkpaal zoals Loes maar ik denk wel dat ik bovenop de krabpaal goed over dingen kan nadenken en in mijn mand lukt dat ook prima. Ik heb meer een soort denkmand in dat geval. Ik vind het belangrijk om samen te zijn en dat bevalt me prima. Ik ben niet zo filosofisch als sommige andere katten maar ik probeer toch te bedenken wat ik allemaal fijn vind en wat belangrijk is.

Het is voor mij belangrijk dat ik een fijn gevoel heb. Dat betekent dat ik me in mijn huis ook echt thuis voel. Thuis klinkt bijna hetzelfde als huis maar het is net even anders. Ik voel me hier thuis omdat:

 • mijn mensen er zijn, omdat ik een mama en een zus heb en de konijntjes er zijn. Zo zijn we allemaal samen en ben ik nooit alleen
 • ik op tijd lekker eten krijg en nooit geen honger meer hoef te hebben
 • het binnen lekker warm is, ik veel mandjes en andere plekjes zoals dozen en kleedjes heb om in of op te slapen
 • ik buiten mag als de zon schijnt en ik dan een fijne tuin heb om in rond te rennen en vogels te kijken
 • ik een fijn kussen heb waarop ik graag lig te trappelen
 • mijn mensen me vaak aaien en een knuffel geven. Die krijgen we allemaal hoor als we dat zelf willen
 • ik mag doen waar ik zin in heb. Soms mag ik iets niet maar dan heb ik het gewoon een beetje te bont gemaakt. Zeggen ze dan hoor!

Thuis

fijnMijn ervaring is dat ik een huis echt fijn vind, als het een thuis is. Ik zou voor alle dieren en mensen willen wensen dat ze een thuis hebben of vinden als ze dat nu nog niet hebben. Dan kan iedereen daar zoveel slapen als ze willen, lekker eten krijgen en doen wat ze leuk vinden. Mijn vrouw heeft me verteld dat ik een paar weken in het asiel gewoond heb voordat zij me daar vond. Ik vond het daar best fijn hoor maar het is niet zoals thuis. Een eigen plekje met en gouden mandje (zo noemen ze dat dan) En daarom hoop ik dat alle katten die daar wonen, ook snel een thuis vinden. Net als de zwervertjes. Het maakt niet uit hoe je huis eruit ziet, of het groot of klein is, waar het staat, of het een balkon of een tuin heeft. Als jij je er maar gelukkig en vooral THUIS voelt!

Knuffel van Lucky

8 thoughts on “Lucky over wat hij allemaal fijn vindt

 1. Hallo Lucky,

  Ikke wist wel dat jij een heel fijn en vooral veilig huis en thuis hebt. Alles wat een Lucky hartje maar kan wensen, maar ook al jouw dieren vriendjes die in jullie huis wonen. Nee je hoeft geen paleis te hebben een heerlijk warm bedje op tijd je buikvulling maar vooral veel poezelliefde van baasjes en je huismaatjes. Ik wens ook alle dieren een veilig en liefdevol huisje. Ikke heb ook heel veel bof gehad dat ik bij vrouwtje mocht komen wonen. Over een paar dagen is dat al 14 jaar. Morgen mag ik 15 jaar worden en dan heb ikke groot feest zegt vrouwtje. Lieve Lucky geniet nog maar heel lang van alles in jouw leventje want dat doe ikke ook. Knufje van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, ben blij dat jij het ook erg naar je zin hebt in je huisje. Het is fijn als je je veilig en geborgen voelt he? Ik heb het hier ook erg naar mijn zin hoor. Het is vandaag mooi weer dus we kunnen lekker buiten spelen en naar de vogels kijken. Wij wensen je een heel fijne verjaardag toe met hopelijk ook veel lekkere snoepjes! Ik ben binnenkort ook al jarig, dat is al best snel hebben ze hier gezegd maar ik word pas 7 hoor! Dikke knuffel van Molly, Dropje en Lucky.

 2. Hoi Lucky,

  Jij hebt net zo’n fijn thuis als ik dat heb, alleen ben ik een echte binnenkater en woon ik samen met Coco parkiet en mijn baasje.
  Coco is best lief, maar jeetje wat kan ze brabbelen zeg. Hihihi!

  Kom zelf nooit buiten, en dat vind ik niet erg.
  Ben dat nu eenmaal zo gewend, en ik lig graag in mijn mandje of op het grote mensen bed heerlijk te snurken.

  Vind het nu wel fijn dat er weer een zonnetje is, beter dan al dat woei woei en regen toch.
  Als het wat warmer is dan ga ik graag in de vensterbank liggen, dat is lekker joh!.

  Jij hebt ook een super mooi en fijn huisje met je mama en je zusje en de konijnen, daar ben ik mega blij om.
  Ook ik zou graag willen dat alle dieren een gouden mandje zouden hebben, dat is mijn wens voor alle dieren.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, dat zou echt fijn zijn he als alle dieren een gouden mandje zouden hebben! Ik hoop dat het ook ooit zover is. Ik hoor wel dat jij ook een fijne mand en thuis hebt. Een parkiet dus..die ken ik eigenlijk niet maar mijn vrouw heeft uitgelegd dat dat ook een vogel is en vogels zijn altijd goed natuurlijk om te zien maar ook fijn als huisgenootje denk ik zo. Ik vind het zelf ook fijn om op de vensterbank in de zon te gaan liggen, dat is zo lekker warm op je vacht. En er is niks mis met binnenkater zijn hoor. Als je dat nu eenmaal gewend bent, is dat ook prima. Ik mag buiten omdat mijn mama poes en zusje dat ook al deden en zij woonden hier natuurlijk al eerder. Misschien was ik ook wel een binnenkater gebleven als ik hier alleen was geweest maar ik ben toch blij dat ik naar buiten kan en dat we samen zijn! Knuffel van Lucky

 3. Haai Luckyboy,

  hier is je ouwe vriend.
  Oopa Floris ken jij mij nog?
  Hee ik ken jou wel, echt wel.
  Loes ik ken deze kerel toch?
  Wat zeg je, een nette katerman?
  Die ken ik nie!
  Waar gaat het over want nu ben ik alles kwijt.
  Mijn kop heeft gaten whaaa haaaa
  Luister Ludwieg ik ben thuis.
  Kei thuis en ik ben hier de baas.
  Meek noo misteek, Oopa is de leider van ….
  Precies dat bedoel ik.
  Hee Loes zegt dat jij een keivette mand hebt.
  Ik zeg geef mij ook zo’n mand!
  Vrouw ik wil een mand!
  IK WIL EEN MAND!
  Hee Ludo lekker met de poezedames in de mand.
  Ik zeg geen gekke streken jongeman.
  Anders komt Oopa langs.
  Maar nu moer ik dutten.
  Oopa is moe.
  Jongeman ik zeg polonaise
  De ballen van Oopa,

  Toedels

  1. Ha die Oopa Floris, die mand zit vast aan mijn krabpaal. Dat is net zoiets denk ik als de denkpaal van Loes maar dan een beetje anders., Ik probeer er mijn denkmand van te maken. Misschien kan je vrouw ook zo’n mooie mand voor Loes en jou bij kopen? maar ik weet zeker dat jullie al veel fijne plekjes hebben om op te liggen, toch? Ik ben best een nette katermans maar word dit weekend ook al zeven jaar hoor! Dat is nog niet zo heel veel maar ik ben niet klein meer. Dropje en de konijntjes zijn gisteren bij de witte jas geweest voor een prik (niet samen in een mandje hoor) en ze hebben het goed gedaan. Toen kregen we daarna allemaal lekkers dus dat was wel fijn. Ga maar lekker in het zonnetje slapen vandaag Oopa, knuffel van Lucky

 4. Hoi Lucky.
  Dat allie dieren en mensen een veilig thuis hebben is ook 1 van mijn wensen.Ik hoor nog steeds op het nieuws dat er nog ruusie is.Daar heb je niks aan.En het maakt je niks gelukkiger.
  Gelukkig heb ik wel een fijn en veilig thuis.Ik denk dat iedereen op de blog hier dat wel heeft.Al hebben er ook een aantal dat vroeger niet gehad.Dan voel je je gelukkig dat je het nu wel hebt.
  Wat was het koud weer hè!!
  Ik vond die koude vlokken niks en de hageltjes maakten mij teveel lawaai.
  Maar ik voel nu dat het weer de goede warmere kant op gaat.Gelukkig maar want Molly heeft een boel haren verloren.Maar als dame vindt ze het vast fijn om er netjes bij te lopen!!!
  Ik heb wel palen en mandjes,maar het liefste lig ik op mijn kleedje die op het grote bed ligt.Daar kan ik het beste nadenken.
  Een heerlijk warm kleedje,het is een erfenis van mijn woef vriendje.Nou ik snap eggies waar,waarom hij dol was op deze warme kleedjes.Hij had in zijn jonge jeugd het ook niet fijn in Spanje.Hij sprak er niet vaak over,maar heel soms een klein beetje.Toen kwam hij in Nederland wonen en had een super goed huis.Toen hij een poos geleden over de brug ging,heb ik 2 van zijn kleedjes gekregen.Dat was zo lief….

  Nu doe ik pootjes draaien voor Fons.Want die heeft een operatie aan zijn bekje,en dat is niet leuk……
  Ik hoop dat hij snel weer thuis is en goed zijn hapjes kan eten.

  Zachte kopjes van Muzette

 5. Lieve Lucky, wat heb je mooie letters gemaakt, zie je wel dat je toch fieseloofies bent!, maar weet je wat ik het allermooiste van jau vind?, dat je altijd aan anderen denkt!, dat vind ik machtig mooi, en het is heel belangrijk, want het helpt als anderen aan je denken en pootjes voor je draaien, dus ik ga heeeeeel veel aan Fons denken, dat alles goed gaat en dat hij zich veel beter foelt zonder die tandjes!, en ik denk ook aan zijn famielie, want die zijn natuurlijk zenuwachtig!, en wat fijn dat je mama Molly weer helemaal nieuwe haren heeft, daar foelt ze zich vast heppie mee, en gelukkig maar dat ze nog helemaal dezelfde was alleen met gekamde haren!, Lucky je zegt het presies goed over een huis en een thuis, wat zau het mooi zijn als iedereen een eigen thuis had, waar je je helemaal feilig en gelukkig foelt, en waar je altijd mag blijven en waar veel liefde is, ik hoop ook dat iedereen in het asiel en op straat een fijn thuis krijgt, en dat niemand meer alleen hoeft te zijn of moet zwerven!, dankjewel voor je mooie letters Lucky!, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeel veel knuffels, ze zijn van Kever!!, en ik heb voor jullie allemaal snekkies door jullie huis en tuin gestrooid!!, o ja, ik heb bij jauw letters van gisteren nog mijn eigen letters gezet hoor!

Reacties zijn welkom