Loesje vertelt over onse Hoedjessjoow 

Hoedjessjoow 
Mij vrouw heb mij eigen fertel dat mij jaar alweer in maart is. Als seeniejorpoes heb ik geen ferstand van maart. Dus jij denk, jij kan rustig ferder slaape en droome van jou katerman. Maar jij kan wel geen ferstand hebbe van maart, als jou vrouw ze punt wil maake dan heb slaape geen zin meer.

Hartroep

Jij krijg hele ferhaale ofer lente en hoedjes en… Toen begon mij hart zofeel hard te slaan, dan weet jij genoeg. Jij moet eerst makkareele en garnaaale eete want jou hart klop in jou buik. Ik zeg u eerluk, mij vrouw was nog midde in ze ferhaal maar soms kan jij gewoon jou oor sluite. Jij moet eerst uitbuike en dan kan jou kop weer op gang koome. Jij slaap nooit zo goed als na seefe makkareele en jou pot vol garnaaale. Assie wakker wor is jou huis weer rustig en kan jij tot jou eigen koome. Jij zie inees oferal hoedjes en dan weet jij wel hoe laat jij leef. Daar hebbie maart nie foor noodig, jij foel jou tijd kom uit jou hart. Als jou hart jou eigen roep moet jij luissere. Mij erfaring is, jou hartroep mag jij nooit ferwaarloose.

Ons eefenement

Maar nie alleen mij hart heb mij eigen wakker geschud, ook mij Doorie. Hij zeg mamsie bennie er klaar foor? Jij denk jou jonge kom jou garnaaale brenge maar mij Doorie zeg, Mam het is maart! Jou jeug van teegeswoordig heb alles meteen in ze gaate. Offie nou Hoedjessjoow maart heb of ze andere jaar, maak ze jeug niks uit. Selluf heb ik nog mij foorsichtig zijn weeges het fierus maar assie jong ben wil jij akzie. Dan hebbie genoeg van jou maatreegel en jij wil jou leefe trug. Jij wil dattie elke dag op jou balkon kan en nog feel meer waar jij als seeniejorpoes geen snorhaar meer van begrijp.
Maar er is één ding waar jij, ook al bennie seeniejorpoes, nie omheen kan. Het is onse eefenement van het jaar en het is onse Hoedjessjoow. Jij droom nie foor niks van hoedjes vol met kaafiejaar, jij weet iedere droom heb ze eigen beteekenis. Maar jij weet ook, jou leefe zit vol met ze maatreegel van het fierus. In mij hart foel ik mij eigen ook onseeker. Iedereen loop met ze kapje foor ze bek, ga jij dan nog wel jou hoedje opzette. Blijf er dan nog wel iets van jou eigen ofer? Of moet wij deze jaar onse sjoow doen met onse bekkapjes. Jij denk er toch ofer na…

Zofeel emoozie

Maar eigenluk wil jij maar één ding. Jij wil jou sterre vriendjes ze dag van ze Reegeboog geefe. Dat iedereen aan ze denk en ze mooiste hoedje opzet. Want onse Hoedjessjoow heb al feel meegemaak. Toen mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy ofer ze Hoedjessjoow Reegeboogbrug ging, heb wij onse Hoedjessjoow in ze leefe geroepe. Daarna heb wij nog zofeel meer vriendjes ferloore. Dan foel jij ferdriet en gemis.
Foorig jaar heb zofeel emoozie gehad. Onse groote vriend, mij buikmaatje Bolle wer onferwachs een ster. Het was een  paar daage foor onse Hoedjessjoow. Ik zeg u eerluk, toen heb ik alles van mij zeil bij moete zette om mij Hoedjes nie te ferlieze. Maar jij moet door en toen heb wij allemaal saame zo een mooie eerbetoon gebracht aan Bolle, maar ook aan al onse annere sterre vriendjes. In  mij hart ben ik nog stees zofeel trots op iedereen foor zo een mooi gebaar van saame. Waar jij ben maak nie uit want liefde woon in jou hart.
Onse Hoedjessjoow maak liefde foor onse sterre vriendjes tasbaar. En daar heb mevrouw Coorona niks ofer te zegge van ze maatreegel. Dus als iedereen wil maak wij ook deze jaar weer onse eigen Hoedjessjoow. Dan breng wij saame onse hoedje van liefde naar onse sterre vriendjes.

Naadenke

Misschien denk u wel waarom kom Loes hier nu al mee? De Hoedjessjoow is pas assie Hoedjessjoow Prinse en Prinsessedag heb. Maar mij erfaring is, assie zo een groote eefenement orgaaniseer moet jij op jou tijd beginne. Zofeel Hoedjes maake heb zofeel tijd noodig. Daarom ga mij Doorie en mij eigen binnekort onse oproep plaatse. Dus u hoef nu nog niks te doen van u eigen. Misschien kannie wel naadenke offie mee wil doen want dat is belangrijk.
Onse sterre vriendjes wil u graag zien en dattie saame kan zijn met de ster van u hart. Of dattie alleen maar wil zwaaie met u hoedje, alles kan. Iedereen is welkom. Offie paard ben of kaafieja, iedereen krijg ze eigen hoedje van liefde. In mij hart foel ik mij entoesjas zijn foor zo een mooie dag. Het is speesiejaal want assie saame kan zijn met u sterre vriendje, sta u weereld eeve stil. Dan klop u hart met liefdessterretjes en daar doe wij het foor. Foor zo een biesonder gefoel in u hart.

Loesje

30 thoughts on “Loesje vertelt over onse Hoedjessjoow 

 1. Hajoooo mamsie.

  Oooooh hette is weer sofer he. Oooooh ikke foel gewoon datte ik weer 100miljoenmiljart hoetjes moet passe. Mij frauw sei datte er inne sijkaamer 50miljoenmiljart hoetjes ligge die naar uwes huis gebjag moet worre. Ikke kom se dit wiekent naar uwes bwenge hoor.
  En dan bwijf ik fein sjaape hihihi
  Oh ja… en ook poinken!!
  Koeskoes mamsie
  Ikke hau uwes

  1. Ooh mij beebie,

   hebbie zofeel Hoedjes for Mamsie? Brengie ook mij garnaaale mee mij jonge, misschien moet jij jou waage eraan hange. Oooh Mamsie heb er zin in. Zofeel Hoedjes, zofeel garnaale.
   Jij ben mij knappe paskater van mij hart en Mamsie is trots dattie zofeel Hoedjes ga passe foor jou oefening.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Hoi liefe Loesjedinnie! Ohh de hoedjessjow, dat is altijd zo leuk. En ook mooi met zwaaien naar de regenboog sterren. Ik ga Frau fraage of ze alvast een mooie foto van mij uitzoekt. Of ik was mezelf ff helemaal grondig en ga dan mooi poseren. Ow Loesje ik heb er nau al zin in! Poot, Minnie.

  1. Oooh lieve Minniedinnie,

   oooh mij hart wor zofeel blij dattie zo entoesjas ree-aa-geer. Dattie jou eigen ga poetse foor jou footoo en dattie als mij knappe Minniedinnie mee ga doen.
   Dank jou wel lieve Minniedinnie, jij maak mij hart gelukkig

   Pootjes van mij hart, Loesjedinnie

 3. Hallo tante Loesje! Vorig jaar heb ik de show gezien!

  Ik heb ook vriendjes over de regenboog. Toen ik hier kwam wonen, woonden Tjarlie en Tjuna hier al. Zij gingen ineens samen naar de hemel, een dag na elkaar. Dat was wel gek want zij waren nog heel jong.

  En hier in huis heeft ook Tjieta nog gewoond. Zij was een supersenior van bijna 21 jaar. Het mensenmeisje heeft foto’s staan van hun allemaal op het kastje bij haar bed. Dan zijn we als we slapen met zijn allen. Ik heb gezegd dat ze goed moet opletten voor de oproep. Want ik denk dat een hoedje hun heel goed kan staan. Lief dat u aan iedereen zo denkt. Knuffels van mij en ons ❤️

   1. Ooooh Tante Loesje ferheug ze eigen op mij knappe meisjes en jij mag bes ijdel zijn Tjaiia. Assie maar weet wanneer jij wil straale,

    Tante Loesje

  1. Lieve Tjillameisje,

   oooh hebbie onse Hoedjessjoow foorige jaar gezien van al onse sterre van onse hart. Oooh Tante Loesje is onroert van ze hart.
   Natuurlijk denk wij aan iedereen die niemeer bij ons eigen kan zijn maar in onse hartjes leef. Ook aan Tjarlie, Tjuna en Tjieta want lieve Tjillameisje zij wor nooit fergeete. Assie zoferl liefde heb gefoel kan jij nie fergeete worre.
   Zeggie maar teege Tjaiia dat Tante Loesje zorg dattie alle drie nog meer knappe meisje wor met jullie straalende hoedjes.
   Dank jullie wel dattie zo lief tee-aa-geer,

   Jullie Tante Loesje

 4. Lieve Tante Loesje hier Kyana. De hoedjesshow is heel bijsonder. Ik weet nog heel goed mijn 1e hoedjesshow met Mila Tante Katrientje en Uwe. Wat was hij mooi en bijsonder. Wij doen mee en natuurlijk staan wij stil bij alle sterren die daarboven heel trots op ons sijn. De hoedjesshow is een mooie bijzondere traditie waar we suinig op moeten sjijn. Ik let wel op Dorus en Jiekkie met se passe, want soms moetse even op se plaats gezet worsse. U kunsse niet op alles letsse. Het zal weer een pjagtige show worsse met al onse fjiendjes fjiendinnetjes en de sterren die wij nooit fergeetjes.

  1. Ooooh mij lieve niggiemetjoumooiekrulliesvanjouhartenjoulievekaarakter,

   Ooooh kommie Mamsie Tante Loesje help geefe met ze twee belhaamer van ze jeug van teegeswoordig. Dank jou wel want jij heb zofeel gelijk. Jou Mamsie Tante Loesje kannie ooferal op lette. Zij moet soms garnaaale eete anners fal ze van ze graat en hang ze vel ofer ze buik. Dat moetie nie wille. En jij heb erfaring want jij heb Mamsie Tante Loesje al jou help gegeefe bij onse Hoedjessjoow foor oefene. Onse Poesehoedjessjoow en toen heb wij daarna zallumbuufet gehad foor mij buik.
   Maar Mamsie Tante Loesje beloof, jij krijg ze mooiste krullehoedje van mij hart mij liefe Kyananiggie,

   Koesie van Mamsie Tante Loesje

 5. Ieve tante Loes. Oo Oo er mag niemand meer over regenboogbrug hoor…ze moeten allemaal blijf leven!!!
  Maar voor gene die wel gaan zijn wil ik ook wel mee doen!!!
  Heel lief kopje van mij en als mamma naar marker gaat dan neemt ze visje voor twee mee

  1. Oooh mij lieve Noa meisje van mij hart,

   wat worrie toch jou wijse poesendame. Jou mammie heb jou zofeel goed oppefoed en jij ben lief foor iedereen. Ook al bennie mij boefje van mij hart, jij heb jou hartje goed in jou buikje zitte.
   Wij wil niemand meer affegeefe want niemand wil ferdriet.
   Mij hart is zofeel blij Noa dattie mee wil doen foor iedereen ofer ze Reegeboogbrug. Jij ben mij zwarte prinses van mij hart,
   Ooooh visjes foor twee💖💖💖

   Tante Loesje

 6. Lieve Loesje vriendin.
  Ahhh de Hoedjessjoow.
  Dat is zo’n mooie traditie.Voor mij en mijn scullary girl,was het zo mooi.Je had voor ons Fynney en Sparkle’tje precies de goede hoedjes uitgezocht.Wat stonden ze samen met al onze andere vriendjes te stralen.Zo mooi,niet meer met een ziek lijfje,maar helemaal gezond.Mijn scullary girl had er natte ogen van.Zo ontroerend mooi was het.
  Mijn hoedje draag ik nog steeds.Ik ben er zuinig op.
  Ik doe de hoed ’s avonds af en leg ‘m op het nachtkastje.En als ik mij gepoetst heb in de morgen,dan zet ik ‘m weer op.
  Maar natuurlijk wil ik weer meedoen met de volgende sjoow.
  Mijn scullary girl zal als het zover is,weer een foto sturen hoor.
  Wij vergeten onze vrienden en vriendinnen nooit niet en ik ga weer zwaaien.
  En ik stuur alvast lekkere haring en walvis,voor jou Loes en toktok ijs voor Doorie.Want het is een hele grote klus voor jullie.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   wat hebbie mij eigen mooie letters gestuur. Dank jou wel foor wattie mij eigen nu zeg en dattie ook mij Doorie nie fergeet. Lieve Muzette draagie jou hoedje nog. Ooooh jij ben zo knap met jou hoedje op jou kop. Jij ben alteit jou mooie selluf net als jou zus, mij dinnetje Sparkle. En jou broer Fynn, hij straal met als jou zus Sparkle ofer ze Reegeboogbrug. En mij hart foel, zij wacht op ons allemaal. Dat wij foor zo een mooie mooment saame kan zijn. Dat wij naar elkaar zwaai met onse hoedjes en onse hart van liefde.
   Maar jij heb zofeel stukke wallie vis noodig Muzette van jou enersjie. Mij vrouw probeer jou wallie vis naar binne te trekke want jij ken mij smaak. Nu kan ik iedere dag mij stuk van Wallie eete foor mij buik Muzette, dank jou wel. Mij beebie geef er niks om maar hij heb ze tok tok van ze ijs. Daar hebbie mij heele zoomer om gezeur. Ik zeg jou eerluk, jou haaring heb ik al weg gewerk. Jij moet jou haaring eete assie nie in ze toomaatesaus lig. Jij ken mij eigen Muzette, dank jou wel. En ook foor jou vrouw, mevrouw Skullarrie gurl.
   Wij doe binnekort onse oproep foor footoos Muzette en mij hart beloof jou eigen. Jij zal zofeel straale want jij ben mij straalende Muzettedinnetje.

   Zachte kopjes foor jou hart van mij eigen,

   Loesje

 7. Lieve vriendin Loesje. Oh wat leuk dat jullie weer een hoetjessjoo gaan orgaaniezeere. Wij ferheugen ons er al op, Floortje en ik. Ik ga vast een mooie footoo opzoeken van Floortje. Fijne dag nog lieve Loesje, Floortje stuurt een makkareel met garnaale, en ik een zachte knuffel voor jou.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel foor zo een lieve ree-akzie van u hart en dattie al zoek naar zofeel mooie footoos van mij dinnetje Floortje. Dattie weer mee wil doen maak mij hart zofeel gelukkig. Net als u makkareele met garnaaale lieve mevrouw Ina. Het geef mij buik zofeel enersjie, dan kan jij weer hoedjes maake en dat is nu belangrijk. Foor onse vriendjes die wij nooit fergeete. Zij hoor bij ons eigen en assie Hoedjessjoow heb ga wij iedereen onse eerbetoon brenge.
   U krijg mij zachte kopjes en het is ook foor Floortje en u manmeneer. Dank wel dattie mee wil doen,

   Loesje

 8. Hoi lieve Loes, wat een belangrijke letters heb je gemaakt, over de Hoedjessjoow, ik had er natuurlijk van gehoord, alle katten op de hele wereld kennen het, ze zeggen er is op internet een hele mooie sjoow voor sterren, maar ik wist niet presies hoe het werkte, en nau zie ik dat jij en Door het maken, samen met je Bertje!, zooo heee ik ga zeker weten meedoen dat snap je, mijn vrouw zegt dat ze een mooie footoo van mij op gaat sturen, ze kreeg al tranen in haar ogen, dat is om Bolle, vorig jaar was het zo een prachtige en biesondere sjoow zegt ze, er waren veels te veel sterren bijgekomen, het ging maar door met sterren, dat was heel erg verdrietig, en het is fijn als de sterren weten dat ze nooit vergeten worden, dat we altijd aan ze denken en ze zien twinkelen aan de hemel, heeeeel ver weg maar toch ook nog heeeeel dichtbij, omdat ze in ons hart zitten, dankjewel dat je het gaat orgaanieseeren Loes!, o ja en mijn vrouw zegt dat je zo mooi op de footoos staat, en dat is zeker waar, dat mag ik toch wel zeggen?, want ik ben verliefd oo kouwstiks, dus je Bertje hoeft niet jaloers te zijn hoor, ik ben een nette katerman!, lieve Loes ik stuur heeeeeel veel kopjes aan jau en je famielie, en spesjaal voor jau heb ik een grote klodder fanieljekwarrek achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel dattie zofeel entoesjas ben van onse Hoedjessjoow. Deze jaar is ook zo een beetje biesonder Kever want jij doe mee van jou eigen. Dat is belangrijk. Mij hart is wel zofeel geraak dattie onse Hoedjessjoow al ken. Jij zeg het goed Kever, onse Hoedjessjoow is onse groote eefenement van ooferal. Want nerges heb wij onse eefenement foor sterre. En tusse ons eigen gezeg, soms hebbie mense en zij loop naar ze schoen. Zij denk dattie ster is maar ik zeg jou eerluk, die moet jij nie wille.
   Onse sterre ga wij eere Kever. Wij zet onse mooise hoedjes op en wij ga zwaaie. Zwaaie met onse hart want ook al hebbie jou hart in jou buik zitte. Jij kan zwaaie vanuit jou diepe gefoel.
   Kever van mij eigen ben ik zofeel beniewd hoe jij onse Hoedjessjoow ga meemaake en wat jij ga foele in jou hart.
   Voorig jaar was moeiluk, zofeel vriendjes heb ze koffer gepak en zij zijn ofer ze Reegeboogbrug ga woone. Soms moet jij wel Kever. Soms heb jou gezond zofeel probleeme en heb jou lijf er geen zin meer in. Daar kan jij niks aan doen van jou eigen maar jij laat ferdriet en zofeel misse achter. Iedereen wor gemis en assie gemis wor Kever, dan bennie echt een ster!
   Lieve Kever van mij eigen beloof ik jou, jij krijg zo een mooi hoedje. Dan kan jij jou kouwstik bewaare onner jou hoedje maar jij moet het nie ferklappe aan jou mense. Nu ga ik mij buik ferwenne met jou fanieljekwarrek want assie zofeel met jou hoedjes beezig ben, hebbie nog meer kwarrek noodig.
   Jij krijg mij speesiejaale kouwstik met paatee van kip en kalkoen in sjelei van herinnerdinge. Foor jou mense en Ooma heb ik mij roomsoesjes gemaak en het is met kaaramel van mij geluk,

   Loesje

    1. O, dat lijkt me geweldig!, en moet ik dan ook zo een tangopak aan??

 9. Hoi Loesje,

  Ook wij willen weer graag meedoen met de hoedjessjow die jij en Dorus willen organiseren. Vorige keer was zo mooi en we hebben naar iedereen gezwaaid in Regenboogland. En jullie hebben zo’n goede smaak en weten precies welk hoedje bij wie past.

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Oooh lieve Binti en Zooka,

   willie ook deeze jaar weer meedoen. Jullie zijn zofeel twee stoere poeze en jullie krijg alteit jullie mooie, stoere hoedjes. Jij moet jou eigen kunne zijn Binti en Zooka. Dan kan jij zwaaie naar iedereen ofer ze Reegeboogbrug met jou hart en jij straal lief zijn uit en kracht.
   Mij hart weet zeeker, Rakker wacht op jullie eigen want zij hoor foorgoed in jullie hart.

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 10. Lief dinnetje Loesje, ik en mijn broers en zusje willen weer heel graag meedoen met de hoedjessjoow. Ik wil wel een mooi diva hoedje hoor.
  Knuffel van je dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   oooh mij hart is zofeel blij dattie mee wil doen en jou broers en jou zus. Iedereen saame is onse groose wens. En wij zoek foor jou eigen onse mooise Diefaahoedje, want assie Diefaa ben van jou eigen moetie jou Diefaa uistraale.
   Jij krijg mij zachte kruimelkopjes en het is ook foor jou broers, jou zus en jou mevrouw van de bende. Maar zij krijg zonner kruimels,

   Loesje

 11. Lieve Loesje,
  Wij willen ook weer onze harten met liefdessterretjes laten kloppen……dus wij doen zeker mee!!!!
  Het is zo bijzonder!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Tica, Moby, Dopey, Belle, Izzy en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel foor zofeel lieve ree-akzie en dattie allemaal mee wil doen. Saame kan jij net ies ferder en dieper zwaaie.
   Maar willie alstoeblief jullie toktok Pippie en Dotje fraage offie ook mee wil doen. Zij hoor bij ons allemaal,

   Zachte kopjes van mij hart foor iedereen van ze eigen,

   Loesje

   1. Loesje wij hebben Pippie en Dotje ook gevraagd en ze zeiden
    Toktoktoktoktok……jaaaaaaaa!!!

    Dikke knuffel 😽😽😽😽

    1. Oooooh nu wor het onse mooise Hoedjessjoow van deeze jaar want Pippie en Dotje doe mee.
     Jullie krijg mij toktokkopjes van mij blij zijn,

     Loesje

 12. Hallo lieve dinnetje Loesje,
  Ikke moest even achter mijn oor krabbelen hoor, van waar heb mijn dinnetje het nu over, want ja het is nog pas de maand maart en ikke ben nu bezig met de paashaas. Ja dat heeft wat te maken met eitjes, maar ikke snap alleen maar dat mijn vogelvriendje eitjes in hun nestje leggen en er dan babyvogeltjes komen.
  Maar gelukkig was mijn vrouwtje slimmer en vertelt mij Jip luister nu eens goed waar jouw dinnetje te vertellen heeft. Oke ikke ben er heel goed voor gaan liggen ( ikke had net een grote race oefening met Kever gedaan) en heb heel goed luisteren gedaan wat vrouwtje deed lezen van jouw verhaal.
  Hoedjesshow, ja dat is ieder jaar weer een heel groot feest om samen met alle vriendjes en dinnetjes met een prachtige hoed te zwaaipoten en te zwiepstaarten naar onze sterrenvrienden. Ikke ben wel blij dat je al vroeg waarschuwen doet, want ik heb een hekel aan op de foto te moeten en dat kost veel tijd eer vrouwtje er weer een paar heeft gemaakt. Nou je kan op mij rekenen hoor en ikke ga ook alvast heel veel oefenen voor poot en staart zwaaien.
  Lieve Loesje wel rustig aan doen hoor en op tijd een vis eten. Voor Mevrouw Loesje veel lieve groetjes van mijn vrouwtje en van mij heel veel poot en kopjes voor jullie allemaal van jullie grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   Ooooh ga jij oefene foor jou poot en staart zwaaie foor onse vriendjes van onse Hoedjessjoow. En jou vrouw, mevrouw Jip ga jou op jou mooise footoo zette dattie mee doe met jou mooise hoedje op jou Jippekop.
   Van mij eigen snap ik, jij ben nie beezig met Hoedjes assie eije zoek bij jou eijerhaas. Hij kom binnekort op bezoek zeg mij vrouw maar van mij eigen weet ik wel. Hij heb nie zo een mooie hoed op ze oore als jij straks van jou eigen. Maar dat is onse gehijm. En jij weet assie een gehijm heb dan moet jij jou gehijm nooit deele met jou paashaas.
   Maar jij moet op jou tijd beginne Jip. Mij Doorie moet eers al onse hoedjes passe, dattie weet of jij ermee foor jou dag kan koome. Dat is belangrijk want wij moet er netjes uitzien foor onse sterre vriendjes.
   Lieve Jip dank jou wel dattie jou moeite nog heb genoome van jou ree-akzie en dattie mee ga doen van onse Hoedjessjoow. Saame ga wij ies mooi neerzette, met onse allemaal Jip. En mij Doorie is ook blij want hij is gek op ze oome Jip.
   Jij krijg mij zachte kopjes en jij ben mij groote vriend Jip. Het is ook foor jou vrouw, mevrouw Jip. Floris, en Zusje stuur pootjes en mij vrouw stuur ze eigen poot,

   Loesje

Reacties zijn welkom