Loesje vertelt over assie jou eigen zorge maak…

zorge
Lieve allemaal van u eigen, hier ben ik weer op mij eigen dag en vandaag wil ik mij zorg met u deele. Misschien schrik u nu wel dat ik van mij eigen zo met mij deur in u huis kom falle. En assie zo een groote buik heb kan jij hard falle en dat moetie nie wille.

Ik zeg u eerluk, mij letters foor deze week was al klaar. Jij denk jij kan rustig op jou denkpaal ligge of jij lig bij jou vrouw op ze schoot. Dattie kan rielekse. Jou buik zit fol met jou swein van jou nierdiejeet en dan wor jij bijna uit jou denkpaal geknal en jij schrik zofeel. Jij kan jou heele swein oferniew gaan eete! Jou oor sla bijna dubbel van zofeel hard geknal en jij foel jou eigen niemeer veilig in jou eigen huis. Jij fraag jou eigen af, wat gebeur er allemaal buite op jou straat en waar ga jou leefe en jou geluk naa toe? Mij hart maak ze eigen zorge en daarom wil ik er toch mij letters ofer maake.

zorge

Veilig

Misschien weet u nog van mij letters van foorige week. Mij letters ging ofer ferdraage en dattie ze eigen moet gedraage. Dat is nu belangrijk want onse leefe is nu best moeiluk. Maar er gebeur nu zofeel buite, dan kan jij niemeer spreeke van gedraage. Jij fraag jou eigen af, waar kom het vandaan? Mij visboer zeg dat ze vis niemeer veilig lig in ze winkel. Hij zeg Loes jou tonijn wor bijna uit mij etalaazie geblaase. Dan hebbie tog wel mij grens bereik. Jij ga nie mij tonijn aanfalle. Mij visboer heb nerges nie mee te maake. En mij tonijn lig gewoon fers te weese.
Dan wor jij tog ongerus in jou hart. Als jou tonijn niemeer veilig in ze etalaazie kan ligge, hoe moet jou visboer dan ferder? Hoe moet jou leefe dan ferder? Ik zeg u uit mij hart van mij buik, dan lig jij nie zofeel rustig op jou denkpaal. En jij lig ook nie rustig naast jou broer Oopa Floris assie moet Mantelpoese. Hij begin zofeel te krijse want hij zeg Loes ik doe keihard krijse. Dan hebbie net zofeel van jou lawaai binne als dattie het buite heb. Jou oor wor er moe van.

Goede foorbeeld

Maar er is meer. Mij verkering Huiskater Bert kontrooleer iedere dag ze straat. Hij heb er ze werk van gemaak. Assie iets zofeel goed kan dan kan jij er jou werk van maake. Dattie iets doe met jou beroep enso. Daarom ben ik wel heel feel trots want mij Bert is kontrooleur van ze straat. Hij geef heel feel van ze goede foorbeeld aan jonge katermanne. Maar mij Bert kannie oferal kontrooleere, mij Bert is seeniejor en hij moet ook denke om ze gezond. En ik zeg u in mij fertrouwe, soms maak ik mij eigen wel mij zorg. Dat mij Bert bijfoorbeeld hard aan ze kontroole beesig is op ze fensterbank en inees kom er harde knalle. Mij Bert zou zofeel kunne schrikke dattie misschien niemeer op ze fensterbank durf.
Hoe moet het dan ferder met mij Bert? En ze straat en ze vrouw? Denk iemand daar welees ofer na? Dattie iedereen zofeel bang kan maake in ze eigen huis. Of assie buite woon en jij lig in jou katonne doos. Jou katton flieg jou eigen om jou oor en jij weet nie waar jij nog moet schuile. Daarom moet ik wel mij zorg fertelle want niemand sta er bij stil. En assie aan mij Bert kom dan kommie wel aan mij hart.

zorge

Kwesbaar

Misschien denk u nu wel is Loes boos van ze eigen of ga zij nu inees ze zeurpoes worre? Van mij eigen foel ik mij zorg foor mij dinge die buite gebeure. Dattie misschien u eigen ook niemeer veilig foel. Of dattie u straat niemeer op durf. Mij vrouw zeg Loes jij ben kwesbaar assie buite ben. Dat moetie nie wille. Daarom wil ik fraage of iedereen ook aan onse diere en aan mense waar jij mee leef wil denke. En ook aan jou omgeefing buite, jij hoef nie alles te ferniele. Onse groote vriend mij buikmaatje Bolle heb het zofeel gezeg. Wij moet het Saame doen. Wij moet er Saame zijn foor elkaar want Saame kan jij meer. En Bolle heb nooit nie bedoel Saame kan jij onse weereld afbreeke. Saame kan jij geluk maake en jij kan dinge hesstelle. Dat is nu belangrijk en dattie ze eigen weer veilig foel assie buite loop of jij lig binne op jou fensterbank.
Dat is mij eigen meening en mij vrouw zeg, Loes jij mag jou eigen meening hebbe en mij Bert zeg het ook,

Dank u wel, Loesje

27 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou eigen zorge maak…

 1. Hoi Loesje, mijn personeel is nu nog meer verheugd om mij om hun heen te hebben hebben ze mij verteld.
  Ik ben hun steun en toe verlaat nu zeker in deze tijd nog dat is toch wel heel fijn om dat te horen hoor.
  Mijn personeel moet nu ook extra opletten omdat er 🧨afgestoken wordt in ons gangpad en dat vinden de beesten in onze buurt en ik niet leuk het doet suw aan de oortjes.
  Mijn wens en van mijn personeel is dat er vrede✌️🕊️op de hele wereld gaat komen.

  Liefs Ollie ❤️

  1. Lieve Ollie,

   wat zeggie mij eigen nou. Hebbie knalle in jou gang van jou pad? Oooh dan moetie foorsichtig zijn want jou oor krijg zofeel lawaai. Dan zeg jou oor auw van ze schrik. Gelukkig hebbie jou lieve mense en zij zorg zofeel goed foor jou geluk. Beloofie mij eigen dattie binne blijf assie buite knal. Dattie veilig ben bij jou mense. Dan heb ik van mij eigen ook meer rust want mij hart hoop dat iedereen veilig blijf.
   Jij krijg mij zachte kopjes Ollie en jij mag ze ook aan jou mense geefe. En zij kom uit mij hart,

   Loesje

 2. Hajoooooooooo mamsie.

  Ooooooh sijn se nu al bij uwes,aan hut knalle? Hier heppik gewukkig nog nies hoort. Ikke ben wel wat nerrefeuser, maar niet door boemskiedinge. Missjien moet uwes evve hier koone woone. En dan weet ikke een goeist fisboer in mij buurt. En dan doene we oopa een wui-jer om datte hij niet ooferal kan pinkele hihihihi. En foor tante sus heppik feere. Ennnn we heppe fisse in de tuin beneede swemme. Die kun we fange foor uwes!!!
  Koeskoes mamsie 😽😽

  1. Ooooh mij beebie,

   wat bennie tog gasfrei foor jou mamsie en ze famielie. Dank jou wel. Maar jij weet als jou mamsie kom dan moet jij jou eigen wel gedraage en jou mamsie heb ze grootse buik nie fol met ze sentjes. En Oopa kan zofeel hard krijse dattie misschien schrik. Mamsie denk dat zij misschien beeter nog in ze eigen huis kan woone maar assie nog feel erger wor ga zij er wel ofer naa denke.
   Kannie dan jou frieser volgooie met mij garnaaale uit Fooledam. Dank jou wel.
   En beloofie jou mamsie dattie nie zofeel gekke dinge doe. Dattie bijfoorbeeld op jou balkon ga. Mamsie sta zofeel zeenuuw uit, dan heb jou mams geen rust in ze buik en jij weet. Dan moet msmsie nog meer garnaaale…
   Dank jou wel van jou ideej en van jou gasfrei zijn. Mamsie waardeer het in ze hart,

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Lieve Loesje,

  er gebeurd zoveel buiten en dat is echt niet leuk, snap heel goed dat je je zorgen maakt.
  Maar weet je………………….gelukkig woon je bij je vrouw en zij beschermt jou tegen alles en iedereen, en je hebt je broer Floris en Zusje.

  Helaas wonen er ook dieren buiten die niet een fijn huisje hebben, en daar kunnen we alleen maar voor hopen dat ze goed worden opgevangen of een veilig plekje hebben.

  Lieve Loesje, zou willen dat ik je zorgen kon wegnemen, maar helaas dat lukt me niet.
  Wel ben ik heel blij dat je je zorgen hebt gedeeld, want nu weet iedereen waar je je zorgen om maakt en kunnen we je zorgen misschien wat wegnemen.

  Dikke knuffel van Tommy en Annelieke

  1. Lieve mevrouw Annelieke en Tommy,

   daar zeg u zofeel wijse dinge. Jij kan zorge nooit nie wegneeme maar assie ze deel kan jij het wel saame doen. Dan foel jou hart ze eigen niemeer zofeel alleen.
   Mij vrouw zeg het ook, zij zeg Loes alles wat jij deel hoef jij niemeer alleen te draage.
   Dat is belangrijk nu en dattie veilig ben. Geluheb Tommy ook ze veilige huisje en hoef jij nie zofeel bang te zijn want hij heb ze baasjes en die zorg zofeel goed foor hem.
   Dank u wel dattie ook u zorg heb fertel lieve mevrouw Annelieke. Mij hart hoop dat alle diere op u boerzerij ook nie bang hoef te zijn.
   Daarom stuur ik zachte pootjes,

   Van mij eigen, Loesje

   1. Lieve Loesje dinnetje. Wij zijn het helemaal met jou eens, Floortje en ik. Die harde knallen, vernielingen, ruzie enz., het is allemaal zo zinloos. Respect is belangrijk, en dat ontbreekt er nogal eens aan. Wij schrikken ook iedere keer weer van zo’n harde boems, katzijdank is Floortje er niet zo bang van. Wel kijkt ze erg boos als ze wakker is geworden van een knal. Lieve Loes, laten we met z’n allen SAMEN hopen dat die lelijke heks Corona snel wegvliegt op haar bezem en dat de rust terugkeert in ons leefe. En dat de mensen elkaar verdragen en niet vechten. En wij vergeten het niet: samen kunnen wij alles aan. Dankjewel lieve Loes voor jou wijze woorden, ik stuur de visboer bij je langs met wat gebakken roode poon en een moes van zallum en makkareel. En voor Oopa en zusje een slagroomtaart punt. Knuffels van Ina en Floortje. En manmeneer.

 4. Ja het is een rare tijd Loes. In mijn omgeving is het ook rustig, gelukkig want ik kan niet tegen lawaai. Sam wel, die zit bij de hardste oud-en-nieuw knallen rustig haar snuit te wassen. Jij hebt er ook een hekel aan; het kan ook wel heel bedreigend zijn. Maar zolang mevrouw Corona, die heks hier nog rondvliegt op haar bezemsteel zal er weinig veranderen. Maar laten we niet gaan doemdenken.
  Sam stuurt je een kopje. Zorg goed voor je familie en tot volgende week. ❤ Kim

  1. Lieve mevrouw Kim,

   dank u wel dattie mij eerluk zeg hoe u er van u eigen ofer denk. Lawaai is moeiluk en het maak mense en al mij dierevriendjes bang. Sam is dapper want assie jou snuit durf te wasse assie knalle hoor dan ben jij nie bang. Wil u teege Sam zegge, van mij hart ben ik trots op Sam.
   Doe u wel foorsichtig mevrouw Kim, ook foor mevrouw Coorona want assie rondflieg kan zij somaar iemand raake. Dat moetie nooit nie wille.
   U krijg mij zachte pootje teege u oor en dank u wel,

   Loesje

 5. Hoi Loesje,
  Zeker weten dat jij jou eigen mening mag geven ennnnnnnn wij zijn het helemaal met jou eens!!!!
  Het is allemaal niet nodig!!!!! Wat heeft iemand nu aan harde knallen……..helemaal niks!!!!!!
  Wij schrikken ook iedere keer en rennen als een speer door het huis om ons te verstoppen of we gaan heel dicht bij onze vrouw zitten want we kunnen niet met ons zessen tegelijk op haar schoot!!!!
  Maar het blijft akelig Loesje!!!

  Hele dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Tica, Belle, Moby, Dopey, Izzy, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   oooh hebbie ook zofeel las van harde knalle en dattie door jullie huis moet renne van jullie schrik? Jij fraag jou eigen af, waar heb het nu foor noodig. Jullie heb zofeel gelijk, jullie vrouw heb nie zo een groote schoot dattie jullie allemaal kan troose. En hoe ga het met Pippi en Dotje assie buite in ze tuin zit te tokke. Zij weet tog nie wattie oferkom? Dank jullie wel dattie jullie meenig geef. Dat is belangrijk want dan fal er toch pakke van jullie hart,

   Liefs van mij eigen, Loesje

 6. Hallo dinnetje Loesje,
  Bij mij doen ze ook soms al boemsen en zo hard dat je zou katerdenken dat de ramen eruit vliegen. Vrouwtje heeft voor mij weer speciale druppels besteld en die moet ik de hele maand december door mij eten hebben. Zo ben ik dan niet zo bang. Ikke hoop dat alle dieren met dat boemsen vuurwerk veilig zijn en dat alle mensen rekening houden met ons, maar ook met de mensen die er bang van zijn. Ga jij met Oopa Floris maar weer in de kast zitten en dan voelen jullie je een beetje beter. Maak je maar geen zorgen over de visjes bij jouw visboer hoor. Ik weet zeker dat jou visboer heel goed voor de vis zal zorgen. Mijn vrouwtje kan ook niet tegen de knallen van het vuurwerk en wij hopen eggies dat de mensen met elkaar rekening zullen houden.
  Lieve dinnetje voor jullie knufjes van vrouwtje en lieve groetjes voor Mevrouw Loesje. Van mij voor jullie allemaal veel pootjes en kopjes,Je grote vriendje Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   wat zeggie mij eigen nou? Hebbie ook zofeel van jou knalle en harde boemsie dattie er van schrik en dattie zeenuuw heb. En jij krijg druppels van jou vrouw dattie jou eigen rustig foel. Oooh Jip jij fraag jou eigen tog af, waarfoor is zoies goed? Mense vin het moeiluk, diere schrik er zofeel van dattie er bang van wor en mij vrouw zeg Loes het is ook nie goed foor onse naatuur. Dan vin ik van mij eigen, jij ga het niemeer doen. Iedereen het regt op ze rust en dat ze oor nie auw hoef te foele. Auw aan jou oor moetie nie wille.
   Mij broer Oopa Floris is soms zofeel bang Jip, dan ga wij saame in onse kast zitte. Jij wil het nie maar jij moet. Ik vin er niks nie aan.
   Lieve Jip beloofie mij eigen dattie foorsichtig ben assie in jou fooralteitbuitenferblijf ben en jou vrouw sta in ze tuin. En dattie jou druppels goed opeet want dat is belangrijk.
   Jij krijg mij zachte kopjes en het is ook van mij Zusje en mij broer Oopa Floris en mij vrouw. En jij mag het ook geefe aan jou vrouw mevrouw Jip,

   Loesje

 7. Lieve Loes, wat heb je belangrijke letters gemaakt!, het is nergens voor nodig om zo keihard te knallen dat iedereen schrikt, of om keihard ruusie te maken, je hebt er helemaal niks aan, het helpt niks, ik vind dat je lief moet zijn tegen elkaar en presies zoals je zegt je moet je gedraage en ferdraage, iedereen is weer anders en dat geeft helemaal niks als je maar netjes doet tegen elkaar, hier zijn een paar van die knallen geweest, maar gelukkig niet zoveel, Ik vind het grieselig, je ziet allemaal vuur in de lucht en je hoort lawaai, dat is toch stom?!, Pop was er heeeeeeeeeel erg bang voor, en Beer ook, die lagen altijd samen onder het bed als het die ene nacht is dat je alleen maar geknal hoort, mijn vrouw zegt dat hier vlakbij een duur hootel zit, en daar doen ze het hele jaar door van dat vuur en lawaai, dan wordt mijn vrouw altijd zooooo boos dat ze gaat bellen met dat hootel, of ze misschien ook reekening kunnen hauden met dieren die buiten zijn, weet je wat ze dan zeggen?, ze zeggen NEE!, nau ja!!!, lieve Loes ik hoop dat mensen weer gaan ferdraage en zich gaan gedraage, want al dat lawaai en ruusie is helemaal niet fijn!!!, en Bolle had helemaal gelijk, als je Samen bent kan je alles, maar niet als iedereen alleen voor zichzelluf bezig is!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, en ik heb net de frietuur aangezet, en ben aarpels aan het schillen voor de frietjes, en ik doe er ook kouwstaven bij!!!

  1. Leve Kever,

   ooooh bennie al jou aarpels aan het schille foor mij frietjes en kouwe staafe. Oopa Floris krijs inees FRIETJES! Hij heb ze zofeel graag Kever en gissere roep ie inees FRIETBOER en wij lag rustig in onse bank. Dattie denk waar kom het vandaan uit ze kop?
   Jij zeg zofeel wijse letters Kever, jij hoef nie te knalle en assie ruusie maak ben jij nie lief. Maar wat zeggie mij eigen nou. Hebbie hootel waar zij alteit knalle heb. En zij kijk nerges nie naa? Oooh mij tand fal bijna uit mij bek maar dan ree-aa-lie-seer jij jou eigen inees. Jij ben jou tand allang ferloore bij jou dokter en hij heb mij tand nooit niemeer trug gegeefe..zofeel schrik jij assie zoies lees. Maar wat kan jij doen Kever? Misschien moet wij allemaal aarpels schille dat wij nog meer frietjes heb. Dan kan wij allemaal saame frietjes eete van onse prootes. Mij hart weet seeker, Bolle vin het goed.
   Daarom heb ik mij eigen taart gebakke Kever en het is mij Freetetaart. Er zit freede in en saus van mij ferse tonijn en gambaas. En er zit sjoklaa in en kaaramel en heel feel wallienoot want mij vrouw zeg Loes wallienoot heb hesses. Dattie naa kan denke assie eet, dat is belangrijk. Maar ik heb ook mij speesiejaale taart van gezond en massepein gemaak en het is foor Ooma. Er zit saus in van ferwenne en alles kom goed en het is van mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje op je eigen Loesjes-dag….

  De deur lag er meteen uit bij de eerste letters he? Gelukkig niet door een knal-boem maar door de zware letters van de zorgen. De deur hebben we er maar weer in gezet. De letters van je zorgen kunnen we samen proberen een beetje lichter te maken.

  De wereld draait nog steeds vierkant en we weten niet welke kant we uitrollen. Dan worden sommige mensen bang en gaan ze harde geluiden maken, schreeuwen en knallen. Zonder verdraagzaam te zijn. Zonder rekening te houden met andere mensen. En dat is vreselijk. Om te huilen gewoon. Om bang van te worden. Ja, mijn letters zijn ook zwaar geworden, zie je dat?

  Laten we allemaal maar zoveel mogelijk samen onze liefde en lichtjes de wereld insturen. Goed op elkaar passen en voor elkaar zorgen, binnen en buiten. Elkaar helpen verstoppen als de geluiden te errug worden en we ervan schrikken. Elkaar veiligheid geven en heeeel veel liefde. De knallen zullen er misschien niet 1-2-3- van weggaan, maar als je je samen veilig voelt met elkaar dan gaat het al een beetje beter.

  Door jouw letters draagt iedereen nu een beetje zorg met zich mee. Dan zijn ze verdeeld onder velen. Allemaal een stukje. En ieder doet wat hij of zij het beste kan om met de zorgen om te gaan. En als het zo rommelig is buiten en in de wereld dat je goed voelt met je hart wat het beste is.

  Muppet roept prrr prrr goed gedaan Lief dinnetje Loesje, mooie stevige letters vandaag. En een zachte aai-knuffel van mijn hart.

  1. Lieve mevrouw Maria en mij dinnetje Muppet,

   wat zeggie mooie dinge en wat heb u ze letters goed neergezet van u eigen. En u heb ook heel feel wijse letters gebruik en mij hart foel. U heb ook zorg en u geef u eigen meening van u gefoel. En u heb zofeel gelijk. Buite is nu nie zofeel veilig en het is rommelig. Dan wil jij binne blijfe lieve mevrouw Maria. Ik zeg u in mij fertrouwe, van mij eigen wil ik alteit binne blijfe. Mij buik foel, buite is nu nie fijn. Wij heb nu zorg lieve mevrouw Maria en wij doe deele. Assie dinge deel hoef jou hart nie alleen dinge te foele. Dan weet jij dattie nie alleen ben. Dat is belangrijk. Mij hart foel ze eigen nu niemeer alleen want mij zorg lig nu oferal. Iedereen kan nu naa denke offie mee wil doen met mij zorg. En u heb zofeel gelijk, misschien wor het dan beeter en dattie nie zofeel knalle krijg want assie seeniejorpoes ben dan weet jij, jij heb er niks nie aan.
   Dank u wel lieve mevrouw Maria dattie zofeel eerlukke letters stuur. Nu kan ik ook weer ferfer denke in mij kop want dat is belangrijk. Jij ben nooit nie klaar met jou denke. U zeg het goed lieve mevrouw Maria, jij kan misschien niks nie ferannere maar assie ofer dinge naa denk ben jij wel slim beesig. Dattie nie zofeel gekke dinge meer doe want dat is beeter foor iedereen en al onse vriendjes.
   Dank u wel dattie met mij eigen erofer wil sparre van u meening,
   Selluf doe ik nu nog één ding zegge, prrrr prrrr en het is foor Muppet en u eigen,

   Loesje

 9. Lieve Loesje vriendin.
  Wat erg dat er bij jou al veel knallen zijn Gelukkig bij mij nog niet.Voor mij hoeft het niet.Zo veel dieren worden er angstig van en het is niet nodig.Als ze bij mij in de buurt weer gaan knallen krijg ik druppels in mijn nek.Ik schrik niet zo snel,maar soms gaat mijn kop dan haar eigen leven leiden en kan het gebeuren dat een paar uur na de knal mijn bol op hol gaat.En mijn scullary girl wil liever niet dat ik zo’n epileptische aanval krijg dus druppels in mijn nek en in het water.Ze zijn Rescue van mevrouw of meneer Bach.Ik vind druppels in mijn nek niks erg en je proeft het niet in het water.
  Wat erg voor jullie allemaal dat Oopa Floris dan nog meer van zijn padje gaat en nog meer gaat krijsen en misschien pinkelen.
  Voor Floris is het fijn dat jij en Zusje er zijn maar gekrijs aan je ene oor en knal aan je andere oor moet je niet willen.
  Op tv hoor ik ook veel gedoe op het nieuws.Ik word er verdrietig van dat de mensen zoveel ruzie maken,dingen kapot maken…..Dat is nergens voor nodig en reparaties kosten veel centjes Die centjes kunnen ze beter naar je visboer brengen of aan alle dieren wat geven….
  Lieve Losjes ik vind het heel goed dat jij het onder de aandacht hebt gebracht in je letters.
  Iedereen moet weten dat we allemaal RESPEK moeten hebben voor elkaar en SAAME er voor moeten zorgen dat iedereen zich prettig en gelukkig voelt.
  Ik stuur je in ieder geval wat walvis met zwaardvis saus
  Want als je zoveel schrik hebt,heb je extra eten nodig om je buik,waar je hart in zit,in goede conditie te houden.
  Zachte kopjes van Muzette.

  1. Lieve Muzette,

   dank jou wel van jou letters en dattie jou eigen meening geef. Van mij eigen moet ik ook aan jou gezond denke. Jij heb zofeel goede oore van jou eigen weeges dattie niemeer zo goed zie. Dan hoor jij misschien alle knalle en boemsie boemsie nog feel harder. Dan schrik jou hart nog meer en jou kop sla op hol. Maar jij heb jou lieve vrouw mevrouw Skullary gurl en zij zeg, lieve Muzette wij ga jou druppels geefe foor jou gezond. Dan hoef jij nie zofeel bang te zijn foor jou kop lieve Muzette en ik zeg jou eerluk, dan heb mij hart ook meer rust. Jij leef tog met jou dinnetje mee en zij ga jou kop nie gek maake want dan ga ik wel foor jou eigen opkoome.
   Oopa Floris vin het ook zofeel moeiluk maar hij zeg Loes, hellepie mij. En assie jou Mantel tog heb dan trek jij die aan van jou eigen en jij ga saame in jou kast ligge. Dan foel hij ze eigen veilig, dat is belangrijk assie deemenzie heb.
   Ooooh hebbie Wallievis foor mij buik met saus van mij zwaardvis. Muzette ik zeg jou eerlijk, het snij daar mij buik en ik doe rolle van mij geluk.
   Daarom heb ik foor jou eigen kaassnek met tingeltangel, dan kan jij geniete zofeel jou buik wil en jou vrouw mevrouw Skullary gurl mag meedoen van mij eigen,

   Loesje

   1. O,lieve Loesje.
    Dank je wel,ook namens mijn scullary girl.Mijn scullary girl is dol op tingel tangle geluid en ik op kaas sneks.
    We hebben eerlijk gedeeld.
    🐾🐾🐾🐾🐾Van Muzette en een knuffel van mijn scullary girl
    Muzette

 10. Lieve Loesje.
  Wat een ellende hè, dat geknal.
  Mijn buurkatten Herrie en Nelson vinden het ook helemaal niks.
  Zelf ben ik er niet zo bang voor, want bij Baas Jaap was een fietstunneltje waar het hele jaar door geknald werd. Baas Jaap werd dan boos, en ging ernaar toe om er wat van te zeggen. Dan ging het een poosje goed, maar dan begon het weer. Maar daardoor waren Dikke Rooie, en de ander katten die bij Baas Jaap woonden er wel een beetje aan gewend. En ik ook.
  Ik vind het niet leuk, maar ben er ook niet bang voor. Kater Vlo, die hier voor mij woonde, was altijd heel bang, en zat onder de bank of in zijn fort van kartonnen dozen.
  Ik hoop zo dat de mensen nu eens rekening gaan houden met de bange dieren, dat is wel zo netjes vind ik.
  Eet maar flink Loes, misschien helpt dat een beetje. Je moet ook weer mantelpoes zijn voor Opa Floris tenslotte!
  Heel veel zachte kopjes van Fietje.

  1. Oooh mij lieve dinnetje Fietje,

   dank jou wel van jou ferstannige letters en mij hart is blij, jij bennie bang. Jij heb erfaring van jou knalle van jou mooie tijd bij jou baas Jaap. Hij was wel zofeel dapper dattie iets ging zegge assie knalle hoor en boemsie boem.
   Mij vrouw zeg dattie nie zofeel dapper is, dat moet jij dan aksepteere Fietje.
   Selluf hoop ik dattie nooit niemeer knalle krijg en boemsie boemsie. Jij heb er niks nie aan, jij krijg er auw van in jou oor. Daar wor jij nie blij van. Gelukkig heb Vlo er nu geen las meer van en Dikke Rooie en alle annere katte ook nie meer. Want als Moeder van alle Sterre weet ik. Assie ofer ze Reegeboogbrug ben dan hebbie rust en jij kan alles eete wattie wil en waar jij zin in heb foor jou buik.Dan kan jij wel jou knalfees geefe Fietje. En van mij eigen weet ik wel, Vlo dieriegeer ze eigen feesje. Misschien kan Vlo ook onse rust dieriegeere. Hij heb zofeel taalent.
   Dank jou wel van jou meening Fietje, jij ben nu al zofeel wijs van jou eigen,

   Loesje

  2. Ha die lieve nicht Fietje,

   Wat leuk dat jij hier ook reageert. Goed zeg, dat jij niet bang bent voor de knallen. Wij denken ook nog vaak aan onze lieve neef Vlo, die helaas veel te vroeg over de regenboogbrug ging. We kijken ook nog heel vaak naar zijn foto’s.

   Lieve Fietje, heel veel kopjes van je nichtjes Cindel, Fenneke en Jillie en van je neef Ivar. En de groetjes van nicht Marjoke aan je lieve vrouw.

   1. Hoi lieve familie,
    Mijn vrouw en ik denken ook heel vaak aan onze nicht Lisestje, en aan neef Thijs en alle anderen.
    Zolang we aan ze blijven denken, zijn ze niet echt weg, en hoe zouden we ze kunnen vergeten…. nooit toch?!!!
    Veel kopjes voor jullie en je vrouw!
    Fietje.

 11. Lieve Loesje,

  Wij begrijpen heel goed dat jij bezorgd bent. Wij maken ons ook zorgen over geknal en over rellen die wij op de televisie zien. Wat kunnen mensen vaak ontzettend dom doen. Wie vindt herrie maken nu leuk en wie heeft plezier in het kapot maken van spullen van een ander? Wanneer wij per ongeluk ons speelgoed kapot maken, dan koopt onze vrouw weer iets nieuws voor ons. Want ze weet dat wij dat niet expres doen, maar door ons enthousiasme tijdens het spelen. Dus wordt onze vrouw niet boos op ons.
  Gelukkig wordt hier nog niet geknald en onze vrouw zegt, dat dat met oudjaar waarschijnlijk ook niet zal gebeuren omdat het verboden wordt. En als mensen wel gaan knallen, dan zet onze vrouw een rustgevende cd met muziek speciaal voor katten op. Of ze zet de televisie wat harder en dan gaat we allemaal gezellig bij elkaar op de bank zitten. Zo voelen wij ons allemaal veilig.
  Lieve Loesje, wat heb jij weer wijze dingen geschreven. Wij vinden jou een lieve schat die altijd aan anderen denkt.

  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een stevige knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Fenneke, Jillie, Ivan en mevrouw Marjoke,

   dank wel dattie jullie meening ook heb gegeefe en mij hart is blij dattie rust heb waar jullie thuis sta. Iedereen ferdien ze rust en niemand hoef seere oore te krijge. Dattie auw foel in jou oor van zofeel harde knalle en boemsie boems. Van mij eigen hoop ik wj rust krijg. Mij Bert zeg het ook, hij moet nu nog meer van ze aalert laate zien want jij weet het nooit in jou straat.
   Jullie vrouw heb het wel goed gesien. Dattie jullie speelgoed nie zomaar kaapot maak. En assie tog in jou stukke door jou kaamer flieg dan koop jou vrouw gewoon niew. Dat is belangrijk. Dan ben jij veilig want jij weet, jou vrouw fertrouw jou eigen. Assie poes ben of jij ben katerman dan doe jij zukke dinge nie dat jou vrouw schrik. Jij gedraag jou eigen. Oopa Floris maak wellis ze dinge stuk maar het zijn mij vrouw ze dinge, daar moei ik me nie zofeel mee. Mij vrouw heb ook ze eigen taak vin ik van mij eigen.
   Lieve Cindel, Fenneke, Ivar, Jillie en mevrouw Marjoke dank wel dattie mij fertel heb wattie op jullie hart heb ligge. Hoop dat wij rust krijg en dattie jullie fijne wiekent heb. Van mij eigen krijg jullie mij zachte kopjes en Oopa Floris roep keigaaf van ze krijse,

   Loesje

 12. Hoi lieve Loes, snap best dat je je zorgen maakt en dat knallen buiten en alles vernielen is niet echt leuk he? Zeg maar gerust helemaal niet. het is toch soms al heel moeilijk nu en dat hoeven we er dan niet bij te hebben hoor. Ikke houd helemaal niet van herrie en daar schrik ik iedere keer heel erg van. Vrouw heeft gezegd dat de heel veel knallen met oudjaar niet komen maar soms zijn ze er nu al. Dan duurt het gelukkig niet zo heel lang. Ik vind het fijner om altijd samen te zijn en lief voor elkaar te zijn. Daar word ik als katermans veel gelukkiger van. Dikke knuffel voor jullie allemaal en zeg je tegen Oopa dat zijn blog ook erg mooi was en dat hij het goed doet? Kus van Lucky, Molly en Dropje en de konijntjes geven een neusje.

Reacties zijn welkom