Loesje vertelt ofer ferdraagsaam zijn

ferdraagsaam Lieve allemaal hoop dattie allemaal met u glimlach op u gezicht wakker ben geworre, vandaag is Loesjedag. Mij vrouw zeg Loes, jou vriendjes wacht op jou. Toen heb ik eers mij onbijt weggewerk.

Broer

Assie jou leege buik heb kan jij niks fertelle, jij moet alteit goed foor jou eigen zorge. Vandaag kreeg ik huun van mij nierdiejeet. Assie huun krijg weet jij eigeluk wel dat jou onbijt smaak heb. Mij broer Oopa Floris sta deze morge al froeg te krijse. Mij vrouw heb hem ook ze huun gegeefe maar hij heb soms ze dag dan moet jij tot tien telle zeg mij vrouw. Van mij eigen tel ik nooit want ik weet nie waar tien lig? Telle is een menseding, selluf doe ik gewoon afwachte. Behalfe als mij broer inees mij eete kom pakke. Dan geef ik mij broer mij vriendelukke zetje met mij leefeswerk. Jij hoef nie alles te akzepteere.
Mij broer foel dan met ze instink dattie mij eigen met ze rust moet laate. Assie jou tande niemeer heb dan hebbie meer tijd noodig assie eet. En ik zeg u eerluk in mij fertrouwe, assie nierdiejeet krijg eet jij tog minder snel. Nierdiejeet heb ze eigen smaak en jij ga er nie van schrokke. Maar jij leer dattie jou nierdiejeet moet ferdraage. Mij vrouw zeg Loes, het doel heilig ze middel! Jij leer jou vrouw ook ferdraage assie zoies roep.

Ferdraage

Maar jij ga wel naa denke ofer ferdraage in jou leefe. Van mij eigen mag u best weete, jij moet ferdraagsaam zijn assie saame woon met jou deemente broer. Ferdraagsaam en jij moet jou geduld hebbe. Jij weet, beeter ga hij niemeer worre en jij moet ze sietuuwaasie akzepteere. Assie mantelpoes ben leer jij dat. Jij kan het niet van jou ene op jou andere dag akzepteere. Jou mantel pas jou nie meteen.
Mij vrouw zeg Loes het is ze proosès. Dan weet jij, het duur ze tijdje. En in die tijdje kan jij leere dattie moet akzepteere van jou broer ze sietuuwaasie. Oopa Floris heb er niks aan assie foel, Loes akzepteer mij eigen nie. Maar assie jou Mantel aantrek die jou eigen pas dan leer jij ferdraage. Dat mij broer Oopa Floris bijfoorbeeld heel feel krijs assie van jou eigen net lig te slaape. Of jij hoor jou broer sta te pinkele en het is nie op ze bak maar het is in mij vrouw ze bank. Jij kan denke, het scheel maar één van mij letters, maar mij vrouw zeg Loes het is ze weereld van ferschil. Dan kan jij onder jou Mantel wegkruipe of jij zeg teege jou vrouw dattie het op moet ruime. Jij mag het ferdraage op jou eigen manier.

Ferhaal

Maar mij vrouw fertel mij eigen ook zo een moeiluk ferhaal. Zij zeg Loes moet jij hoore. Dan doe ik mij oor oope zette want jij kom er tog nie onderuit. Zij zeg Loes in de mense weereld is het uit ze hand aan het loope. Mense doe elkaar ferdriet want zij schreeuw teege elkaar en zij doe aa-gres-sief. Dattie er bang van wor. Zij ferdraag niks meer Loes. Zij maak ruusie met iedereen en zij heb zo een korte lontje. Ik zeg u eerluk, van mij eigen heb ik mij lontje nooit nie gefonde. Dan kan jij soeke maar jij ga nie aa-gres-sief worre. Hebbie geen respek! Waarom doe mense zofeel moeiluk en kan zij niks niemeer ferdraage? Mij vrouw zeg Loes, het heb alles met mevrouw Coroona te maake. Nu ga zij weer kiese offie 2Garnaale wil of 3Garnaaale! Van mij eigen vin ik, hoefeel Garnaaale jij ook wil foor jou buik. Jij heb respek en jij ga nie aa-gres-sief worre. Als poes schrik jij er tog van want jij weet, aa-gres-sie los niks nie op. Jij kan beeter jou tande zette in jou kaabeljouw of in jou swein in niersjelei. Dan blijf jou tand heel en jou respek foor elkaar intak. En jou buik ferdraag jou kaabeljouw alteit beeter dan jou herses in jou zuure room.

Foorbeeld

Leefe is moeiluk assie het moeiluk maak. Assie respek heb foor elkaar hoef jou leefe nie zofeel moeiluk te zijn. Dan kan jij leere dattie allemaal ferschillend ben. Maar iedereen is goed van ze eigen. Jij moet jou kop nie gek laate maake want jij heb er niks aan. Mij broer Oopa Floris krijs soms ze leefe bij elkaar en assie iets fertel dan hebbie het ofer froeger. Jij hoor ze ferhaale jou heele dag en jij moet leere ze froeger te ferdraage. Anders wor jij er ferdraagsaam selluf gek van, dat moetie nie wille. Mij vrouw zeg ferdraage is ze kunst en het is soms moeiluk. Maar assie alteit boos moet worre assie dinge moeiluk vind dan ga jou smaak wel van jou leefe. Jij ga jou visboer ze winkel nie afbreeke assie toefallig jou Garnaaale nie in ze aanbieding heb. Mij adfies is, jij ferdraag en jij gedraag! Assie selluf jou goede foorbeeld geef kan jou jeug van teegeswoordig nog iets van jou eigen leere. Dattie nooit nie alleen op jou weereld ben en dattie er Saame iets van moet maake. Dan kan ferdraage helpe.

dank u wel,
Loesje

24 thoughts on “Loesje vertelt ofer ferdraagsaam zijn

 1. Lieve dinnetje Loesje,
  Dank je wel voor jou mooie en wijze schrijf. Ja aksepteer en verdraag blijkt ineens heel moeilijk te zijn voor veel mensen, Je hoort respek voor elkaar te hebben en vooral ook heel veel van elkaar te houden en te helpen in een moeilijke tijd, ja tante corona heeft er een slechte boel van gemaakt en nu gaat ze proberen om mensen met elkaar ruzie te gaan maken en ikke snap maar niet waarom. Wij in onze poezel wereld doen toch ook goed naar elkaar en van elkaar houden en steunen voor wie het moeilijk heeft. Ieder moet zelf kunnen kiezen wat die wil en daar is die niet minder om. Mijn vrouwtje zegt vaak: Jip we gaan een hele donkere winter tegemoet en we moeten heel veel liefdevolle licht naar iedereen schijnen en ieder die dan even niet goed weet waar die is kan dan naar dat licht gaan en daar heel veel liefde ondervinden. Maar blijf je buiten in het donker staan dan zal het koud en verdrietig en moeilijk zijn. Wij doen hier in huis heel veel licht maken en aksepteren iedereen hoe die wil zijn in zijn keuze.
  Eigenlijk is het een moeilijke schrijf, maar vrouwtje en ikjes hopen dat het goed komt. Doe jij maar heel veel voor Vrouw Loesje, Oopa Floris en Zusje er zijn en dan ziet iedereen hoe dat moet en gaan ze het ook doen en zo word het weer een mooie wereld. Heel veel knuffels van mijn vrouwtje voor jullie allemaal en pootjes en kopjes voor jullie van jullie grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   ooh wat maak ie weer wijse letters van jou eigen Jip en jij zeg wijse dinge. Soms is leefe moeiluk en dan moet jij ook jou beste maake van assie jou donkere dag heb. Dattie licht heb en jij proobeer tog dattie straal. Want jij kan wel jou eigen beste poot foorzette Jip. Mevrouw Coorona heb nie oferal ies ofer te zegge, zij bemoei ze eigen met onse leefe maar wij moet wachte tot zij ze koffer pak en dattie trug ga naar Sjienaa. Dan heb wij weer meer rust. Maar wij moet wel leere dattie respek heb en dat jij elkaar ferdraag. Leefe is leefe zeg mij vrouw en jij weet nooit wat jou allemaal boofe jou kop hang. Selluf doe ik mij broer Oopa Floris helpe en ik doe bes feel ferdraage want anders kan jij nie mantelpoese. Assie seeniejorpoes ben leer jij ferdraage Jip. En dattie dan tog geluk foel in jou hart. Dat is belangrijk.
   Lieve Jip hoop dattie jou fijne dag heb met jou vrouw mevrouw Jip. Dank jou wel van jou wijse letters en jij krijg zachte pootjes van mij broer Oopa Floris, mij Zusje , van mij eigen en het is ook van mij vrouw. En wij stuur ook lieve groetjes naar jou vrouw mevrouw Jip,

   Loesje

 2. Hajoooooo mamsie fan me wamsie.

  Sniksnik. Sommige mense maake er een potje fan. Maake wuusie met ellekaar om nies. Terreweil se awwemaal hutselfte wille. Het leefe fan FOOR mefrauw koroona. Gefaksieneerte geefe ongefaksineerte de sjult fan alles. En ongefakste mense geefe gefaksieneerte de sjult fan awwes. De ene seg dat de annere mense sjaape sijn. En die anne mense segge weer datte er wappies sijn. Er is met awwes foor en teegestanders. En se wille aan beide kante gewijk heppe. En het lijk wel of hut niemant ies kan sgeele of se de annere pijn doen. Sniksnik.
  Koeskoes mamsie

  1. Ooooh mij beebie,

   jij leer stees meer mij beebie en jij leer leefe is soms moeiluk. Mense maak ruusie oferal ofer en zij heb ze lontje in ze eigen brand gestooke.
   Beloofie mij dattie daar nooit nie aan mee doe en dattie jou Faaletienooo leer, soms moet jij ies doen waar jij misschien jou zin nie in heb maar jij kan het beeter wel doen. Jij kannie alteit boef zijn ook al bennie nog zo klein op jou poote. Mamsie heb ze best gedaan ze Doorie goed op ze poote te zette en dattie ies kan ferdraage. En jij kan alteit bij jou mamsie koome foor jou adfies maar nie foor jou luijer assie fies is. Daar heb mamsie ze ferstand nie van.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Omamammaloesje…ikke word oom wel eens boos op mamma want dan wil ik noepie maar krijg ikke dan niet…én dan ik zeur doen…én dan krijg ik het ook niet en gisteren nadat ik weer zeur had daan deed ik mamma in haar hand hap…dat vond ze niet lief én ze zei dat ikke geen reisspel voor haar hebt en dat isse niet eerluk!! Hebt ikke wel maar mamma moet luist doen als ikke vraag…
  Ikke vind uwes altijd zoo goei ding zegt en ikke probeert dat alletijd te oefenen maar zomz isse het moeiluk
  Kroelkopjes van mij én liev aaitjes van toute mama hihi
  Noa

  1. Mij lieve Noameisje,

   hier is jou OomamammaLoesje, en zij is trots op jou van dattie zofeel eerluk ben. Maar hij ben nog zofeel jong van jou leefe dan moetie leere dattie soms nie alles ga krijge assie er wel heel feel zin in heb. Jou Oomamammaloesje moet soms ook wachte op ze garnaaale want als jou sjoonepapsie nog met ze flauwerpauwerauwtoo in Fooledam sta moet jou Oomamammaloesje wachte. Dan moet jij jou onduldig zijn ferdraage maar jij moet leere mij meisje dattie nie ga bijte. Straks breek jij jou tand en jij zie bij jou Oomamammaloesje, jij krijg jou tand nooit niemeer trug. Dat moetie nie wille. Jij heb jou tempement maar jij moet nog dinge leere.
   Doe jij maar lief zijn foor jou vrouw vandaag en dattie zeg, Oomamammaloesje heb het gezeg.
   Jij krijg mij zachte knuffels van mij hart en het is ook foor jou vrouw,

   Oomamammaloesje

 4. Lieve Loesje,

  Wordt er zelf ook heel verdrietig van dan mensen ruzie met er maar maken, en waarom?
  Heb werkelijk waar geen idee, vind het gewoon zo stom dat ze dat doen.

  Jij geeft het goede voorbeeld, en laat zien hoe je elkaar kan aksepteren en verdragen daar zouden wij mensen nog heel veel van kunnen leren.

  Als ik verdrietig ben omdat de mensen het elkaar weer zo moeilijk maken dan kijk ik naar Tommy en dan wordt ik weer blij.

  En ik wordt ook heel blij van jou wijze mooie woorden lieve Loesje, dank je wel.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy en mevrouw Annelieke ,

   dank wel van zo een lieve en mooie ree-akzie en dattie zofeel eerluk ben. Ruusie moet jij nie maake, jij heb er niks aan. Onse weereld is nu moeiluk maar jij moet ferdraage en jij moet leere dattie nie zofeel moet meppe om jou eigen heen.
   Gelukkig hebbie elkaar en is jullie hart blij assie elkaar zie.
   Blijfie maar naar elkaar kijke en dattie saame garnaaale eet. Dan kom alles goed. En Tommy doe jij jou mense feel kopjes geefe. Assie liefde foel zie jou weereld er anders uit is mij erfaring,

   Loesje

 5. Lieve Loesje,
  vanmorgen om vijf uur kwam Muppet prrr prrr het is vandaag de dag van mijn dinnetje Loesje. Kom snel een hapje van ’t één of ander en dan lezen. Nee, Muppet het is te vroeg, TE VROEG.

  Maar nu is het wat later, schijnt het zonnetje op jouw Loesjes dag en hebben we je letters gelezen.

  Verdraagzaamheid moeten we met een lantaarntje zoeken in onze mensenwereld Loesje.
  We doen net als Jip veel lichtjes de wereld in sturen. Dan hebben we de korte lontjes niet meer nodig. We hebben thuis al een lichtjesboom en de ‘’wereld-in-stuur-lichtjes’’ doen we met onze gedachten.

  Jij bent in huis het lichtje voor Opaa Floris, Zusje en voor je vrouw. Als seniorpoes heb je levenservaring en dan weet je dat je soms wel iets wilt maar dat het niet altijd kán. Dat je dan kan gaan zitten kniezen en mopperen of ruzie maken, maar dat lost niks op. Rustig overleggen brengt soms wel een oplossing. Je hebt jouw mantel op maat gemaakt met alle ervaring van je leven en nu past hij als een mooie jas van liefde, akseptatie, verdraagzaamheid en zorg.

  Op deze zonnige dag is er extra veel licht en warmte en elke zonnestraal neemt jouw lieve verdraagzame letters mee en legt ze bij iedereen neer die mee wil doen om deze verdraagzaamheid kunst te beoefenen.

  Muppet roept prrr prrr ik wist wel dat er mooie letters zouden komen van mijn dinnetje vandaag, prrr prrr en een aai knuffel van mij.

  1. Lieve mevrouw Maria en mij dinnetje Muppet,

   ooh heb Muppet u eigen wakker gemaak zofeel froeg assie nog lig te slaape foor u rust en u gezond. Maar u heb ook zofeel van u erfaring en u warme hart, dan kan jij saame tog jou rust vinde en misschien kan u dan nog ferder slaape.
   Maar u zeg zofeel mooie dinge en u letters sta presies goed. Assie rustig oferleg dan kom jij feel meer ferder en jou leefe is niemeer zofeel moeiluk. Jij kan wel oferal boos van worre maar jou leefe ga er nie van straale. Mij hart straal wel assie lees dattie lichjes stuur met u gedachte naar iedereen. En ik zeg u in mij eigen fertrouwe, iedereen heb het nu noodig. Dattie lichjes foel in ze hart want oferal om jou eigen heen hoor jij moeilukke letters.
   Mij vrouw zeg het ook en zij zeg Loes assie elkaar hellep en jij heb jou respek dan is jou leefe nie zofeel moeiluk. Dan kan jij moeilukke dinge beeter ferdraage. En assie saame oferleg lieve mevrouw Maria, dan foel mij hart. Jou Mantel pas jou eigen iedere dag jou stukje beeter.
   Dank u wel dattie mij eigen zofeel mooie letters stuur. U ben zo een mooie lichje in zo een moeilukke weereld. Dan is mij hart wel heel feel blij dat u mij vriendinnetje ben saame met mij dinnetje Muppet. Vandaag stuur ik mij prrrr prrrr met mij lichjes van mj hart,

   Loesje

 6. Goeiemorgen Loes, ik ben het met je eens. Je kunt het ergens niet mee eens zijn maar je gedraagt je en gaat niet lopen schreeuwen en schelden.
  Mevrouw Corona blijft wel voor tweedracht zorgen; laatst had ik er een discussie over met iemand die vroeg of ik spijt had van de vaccinatie! Nou ja! Van mij mag iedereen zelf weten wat hij of zij doet. Maar ik ben blij dat je je zo goed aan je nierdieet houdt Loes. Behalve wijs ben je ook verstandig.
  Sam en ik wensen je een hele fijne dag. Kopjes voor jou en je familie. Van Sam en Kim.

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam,

   dank u wel dattie het ook vin. Jou leefe kan moeiluk zijn maar jij ferdraag en jij gedraag. Assie ga slaan met jou poote of jij maak ruusie dan wor jij nie gelukkig en jou tande groei straks misschien scheef in jou bek. Dat moetie nie wille. Assie respek heb en iedereen maak ze eigen keuse dan hoef jou leefe nie zofeel moeiluk te zijn.
   Mij broer Oopa Floris doe ook krijse maar van mij eigen heb ik wel geleerd, jij kan beeter nie trugkrijse. Jij heb er niks aan en assie jou stem scheur ben jij nog zofeel ferder van jou geluk.
   Dat moetie nooit nie wille.
   Dank u wel van mij eigen en geef u Sam mij pootjes van mij vrienschap,

   Loesje

 7. Nou Loesje,wat heb je het weer mooi omschreven en wat fijn dat je om Opa Floris geeft..
  Groetjes..

  1. Lieve mevrouw Annelies en Bommel,

   dank wel van u ree-akzie en dattie mij letters heb geleeze. Mij broer Oopa Floris is mij broer en hij heb het nu moeiluk. Jij foel zoies in jou hart Lieve mevrouw Annelies. Dan trek jij jou Mantel aan en jij geef jou steun. Maar soms moet jij wel ferdraage, daar ben ik eerluk ofer.
   Dank u wel en u krijg mij zachte kopjes en het is ook foor mij vriendje Bommel,

   Loesje

 8. Lieve Loes, zooo heee wat heb je machtig mooie letters gemaakt!, het zijn letters zoals alleen jij kan maken, het zijn mooie en slimme en ronde en gefoelige letters, als ik ze lees moet ik er over nadenken en dat vind ik altijd mooi, en als ik er over na heb gedacht zie ik de weereld een beetje anders, want jij kan het zooooo goed uitleggen met je letters, en nau ging ik nadenken over ferdraage, ja soms moet dat, jij hebt dat met Oopa, soms is dat best heel moeilijk, dat snap ik best, maar ruusie maken is helemaal niet fijn, ik ben er bang van!, ik wil niet dat er ruusie is, het is veel fijner als iedereen lief tegen elkaar is, en dat kan best als je je netjes gedraagt, ik maak nooit ruusie in de tuin, als ik een andere kat zie ga ik zachtjes tetteren om hallo te zeggen, want je moet niet meteen gaan schreeuwen en blaasen, dat weet ik best, zo was Bolle ook, en dan hoef je geen ruusie te hebben, het is presies zoals je zegt: jij ferdraag en jij gedraag!!, en dat we er Saame iets van kunnen maken, als we niet lelijk doen aan elkaar, ook al ben je niet meteen de beste vrienden, dat hoeft ook helemaal niet, maar je moet wel netjes blijven!, lieve Loes ik ga nog verder nadenken over je letters, dankjewel dat zulke mooie letters hebt neergezet!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik een hele grote zak aarpels geschild, ze zitten nu in de frietuur, en ik ben maajonesse aan het kloppen voor erbij, als je buik goed rond is is alles makkelijker!!

  1. Lieve Kever,

   ooooh aarpels foor in mij buik met maajonesse en ik zeg jou van mij begeerte, mij buik kan alle aarpels van jou frietuur ferdraage. Mij broer Oopa Floris krijs dattie er ook zin in heb want hij heb alteit honger. Hij heb er nie zofeel erg meer in dattie ze rund en ze stukke van mij sein ook al weg heb gewerk.
   Dank jou wel Kever dattie naa denk ofer ferdraage en dattie nooit nie ruusie maak. Assie zachjes tetter kan jij ook jou dinge zegge. Van mij eigen doe ik soms ook zachjes meeoow zegge teege Oopa maar ze oor snap er niks van. Dan moet jij soms wel jou meeoow ferheffe maar jij ga nie trugkrijse. Assie van jou eigen rustig blijf foel jou hart nie zofeel paaniek. Maar jij moet wel leere dattie jou krijse ferdraag. Mij vrouw zeg het ook, zij zeg Loes jou Mantel pas jou zofeel goed en hij groei met jou eigen mee. Jij mag het wel weete Kever, Mij Mantel heb wel heel feel van ze rek weeges mij leefeswerk. Dan kan ik wel mij aarpels van mij frietjes blijfe eete want hoefeel jij ook ferdraag, mij buik heb wel ze foedingstof noodig. Dattie gezond blijf want mij erfaring is, assie gezond ben kan jij nog feel meer ferdraage.
   Daarom heb ik vandaag mij koekjes van mij eigen deeg gemaak. Maar ook van jou eigen deeg Kever, van kouwstik met blaaderdeeg. Foor jou mense heb mij koekjes Amserdamse kaarameldeeg met piestasj en foor Ooma heb ik mij koekjes van massepein met truffel van kaakouw. En mij erfaring is, jij kan er feel van eete want jij kan ze goed ferdraage,

   Loesje

 9. Lieve Loesje vriendin.
  Wat heb je weer mooie en wijze letters gemaakt.
  Respek is zoooo belangrijk.
  Waarom maken mensen nou zoveel ruzie.
  Mevrouw Corona heeft veel op haar geweten……Je kan toch gewoon blijven doen…..kijk mijn mensen oma kreeg als 1 van de eersten een prik Ze is serieus een senior en was al ziek,maar niet door mevr.Corona.
  Mijn scullary girl heeft ook de prikjes genomen.Vanwege haar minder goede longen (al vanaf ze 2 jaar was, dus als mensen kitten)en omdat ze veel onderweg is in de bus,naar mijn mensen oma.Dus ze deed het voor haar gezond.
  En vriendinnen van haar namen ze niet.Maar met de verjaardag van mijn scullary girl zijn ze gewoon op bezoek geweest.Want ze doen dan wel voorzichtig.
  Dus het kan best.
  Waarom dan zoveel energie verspillen aan welles/nietes……Dan heb je geen respek voor elkaar.
  Gebruik je energie om het leven voor elkaar makkelijker te maken.Een beetje lichter.Maak van mooie momenten lichtpuntjes in plaats van donkere holletjes.
  Mijn scullary girl wordt er wel eens moedeloos van.Zoveel ruzie overal in de wereld…..als we nou allemaal respek hebben voor elkaar,zou het een prachtig mooie wereld zijn.
  Loes,ik vind eigenlijk dat iedereen jou mooie letters van vandaag zouden moeten lezen of horen.Zou je ze niet voor kunnen lezen op de teevee????
  Heel veel zachte kopjes en een grote schaal gepelde garnalen zonder nummer voor jouw.Misschien lusten Zusje en Oopa Floris ook wel wat.Er is eggies waar,genoeg voor jullie allemaal.
  Van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   dank jou wel foor wattie mij eigen nu zeg en dattie foor mij leefeswerk zofeel van jou garnaaale heb gepel. Mij broer Oopa de is er ook zofeel gek op. Dat hebbie van mij eigen zeg mij vrouw.
   Oooh op teefee 🙀 denkie dat mij leefeswerk op mij teefee pas? Maar ik doe ook ferleege zijn Muzette en mij vrouw zeg, Loes jij moet wel foorsichtig zijn. Maar in mij hart foel ik wel, jij heb zofeel gelijk. Misschien ga mense ze oor oope en ze hesses assie het hoor van ze seeniejorpoes. Dattie iedereen in ze eigen waarde moet laate en dattie selluf mag kiese. Mij vrouw zeg Loes jij mag selluf kiese van jou prik maar zij heb selluf wel prikke zeg ze. Foor ze gezond en foor ze werk. Maar mij vrouw zeg, Loes iedereen moet foor ze eigen beslisse.assie maar nie boos wor of met ze poote ga slaan. Van mij eigen vin ik wel Muzette jou vrouw heb zofeel gelijk. Assie moeilukke longe heb dan moet jij nooit nie jou riesiekoo neeme. En assie in jou bus moet zitte want jij moet mantelzorge, dan moet jij veilig zijn. Maar jij kan jou snorhaar erofer breeke Muzette, jij zal nooit nie begrijpe waarom mense zofeel moeiluk doe en zij niks nie ferdraag.
   Dank jou wel dattie saame met jou vrouw zofeel wijse letters maak. En ik doe wel stiekem naa denke van mij teefee…
   Van mij eigen krijg jij mij snorhaar met mij garnaaalesjelei en er zit belletjes aan, dan kan jij mij alteit hoore. En het is ook foor jou vrouw mevrouw Skullary gurl,

   Loesje

 10. Hoi Loesje,
  Dat waren hele wijze woorden die je neer gezet hebt!!!!!!
  En zooooo waar!!!!!
  SAMEN is zo’n mooi woord!!!
  Wij zijn het helemaal met je eens!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Belle, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   Saame is onse mooise woord. Assie Saame ben kan jij geluk foele. Maar jij moet wel dinge ferdraage assie Saame ben. En jij moet respek hebbe dattie allemaal jou eigen mag zijn. Offie nou van jou garnaaale hou of jij houw van jou zaagvisfielee, het maak nie uit. Assie maar nie boos wor als jou garnaaale eerder op zijn dan jou zaagvisfielee

   Loesje

 11. Lieve Loesje, wat heb je weer mooi en wijs geschreven over verdraagzaamheid en ruzie. Ja, sommige mensen lopen te schreeuwen en ruzie te maken, het is momenteel een moeilijke wereld. Het is zo mooi om te lezen wat jij als mantelpoes betekent voor jouw broer, oopa Floris , als hij het moeilijk heeft. We hebben allemaal wel eens moeilijke dagen, dat wij het niet meer zien zitten en zo. Dan steken wij de kaarsjes aan en zeggen: samen komen we er wel doorheen, samen kunnen we alles aan. Net zoals wij, alle vriendjes en dinnetjes de pootjes in elkaar slaan en alles aan kunnen. Lieve Loesje, ik stuur je wat zalmmoes met fanieljevla, en dinnetje Floortje zachte kopjes. Knuffels van ons, ook van baasmens.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   ooooh zalmmoes met mij fanieljefla, mij leefeswerk geniet er zofeel van. Dank u wel lieve mevrouw Ina. En ook van u wijse letters.
   Assie moeilukke daage heb van u leefe en u maak lichjes dan zie u leefe er zofeel mooi uit. Dan is moeiluk zijn makkelukker. Dat is belangrijk lieve mevrouw Ina. En dattie moeilukke dinge ferdraag en dattie nie boos wor. Van mij eigen vin ik, jou leefe is zofeel tekort. Jij kan beeter geniete en dattie lief ben foor elkaar. Mij broer Oopa Floris leer mij ook dattie geluk foel in jou hart assie foor iemand zorg. Dat is belangrijk en dattie leer dat assie krijs jij soms gewoon jou garnaaale op kan eete. Weeges dat jij leer ferdraage.
   Dank u wel lieve mevrouw Ina en Floortje, van mij eigen geef ik zachte kopjes en mij snorhaar heb nog soete randjes van mij fanieljefla. En het is ook foor baasmens,

   Loesje

 12. Hoi lieve Loes, wat heb jij mooie en wijze letters gemaakt. Vorige week mocht ik nog een antwoord sturen maar het was niet meer gelukt dus nu alsnog. Ik vind dat jij een heel goede en lieve Mantelpoes voor Oopa bent en als jij zegt dat je je moet gedragen en moet verdragen, heb je daar helemaal gelijk in. Mensen moeten maar eens jou als voorbeeld nemen want ruzie maken is helemaal niks aan. Iedereen moet lief voor elkaar zijn en allemaal samen dingen doen, niet boos op elkaar meer zijn. Vrouwtje is ook vaak verdrietig omdat alles tegenwoordig nogal ingewikkeld is en dan gaan wij bij haar liggen en kopjes geven om het beter te maken. allemaal lichtjes de wereld insturen, die nu toch al zo vaak donker is, vinden we een heel goed idee en daar doen we graag aan mee, allemaal samen! samen en met respect voor elkaar! Zoals het hoort! Dikke knuffel van Molly, Dropje en Lucky voor jullie allemaal!

  1. Lieve Lucky,

   dank jou wel van jou ree-akzie en jij wor steeds meer jou wijse, ferstannige katerman. Wij moet onse goede foorbeeld geefe Lucky. Want mense doen soms gekke dinge als leefe moeiluk is. Jij begrijp er soms niks nie van want wat hebbie er aan. Mij vrouw vin leefe soms ook moeiluk maar zij zeg, Loes wij blijf poosietief. Ook als iedereen moeiluk doe of als mij broer Oopa Floris krijs of hij pinkel in mij vrouw ze bank. Ferdraage is belangrijk Lucky en dattie jou oog heb foor elkaar.
   Mij hart is blij dattie zofeel lieve mense heb Lucky en jij heb jou mooie kaarakter. Hoop dattie jou fijne avond heb met Dropje en Molly en geefie ook mij zachte kopjes aan Kim, Jip en mij Jannetje. Zij hoor er ook bij,

   Loesje

Reacties zijn welkom