Kattenkruid en ik voel me wiew

Kattenkruid is heel erg lekker spul voor mij als kater. Ik voel me dan wiew dat is dat je vreemd en gelukkig bent in je kop.

Kattenkruid

Ik heb een heel gek weekend. Dat komt door die muis want daar zit het spul in. Ik heb het ook wel eens los gehad, dan lag er wat groens op het tapijt. Dus ik er voorzichtig aan ruiken want je wilt toch weten wat er in je huis is. Het deed me verder niks. Ik voelde er niks bij, bedoel ik. Zo ontdekte ik dat het ene kattenkruid het andere niet is. Het is persoonlijk of je ergens wat bijvoelt of niet.

Muis

Bij deze muis was het meteen raak. Eerst rook ik er een beetje aan. Ik voelde me meteen anders worden, hoe kan ik niet uitleggen. Toen nam ik er een hapje van, nou ja, ik bedoel dat ik mijn tanden er stevig in zette. Dat was een lekker gevoel. Het anders-zijn werd sterker en ik vond het nog fijn ook terwijl ik in mijn normale doen wil dat alles hetzelfde blijft. Nou en daarna ging ik met de muis rollen, heen en weer en weer terug. Ik hoefde het niet eens te bedenken, het ging vanzelf. Dat is wiewen.

Erna

Hoe lang het duurde, weet ik geeneens meer. Ik geloof dat ik in slaap gevallen ben want ik werd wakker.  De muis lag er nog steeds en hij rook best lekker. Toch hoefde ik niet meteen weer te wiewen.

Ik voelde me rustig en tevreden. Knuffels vond ik fijn. Toen heb ik ook wat brokjes gegeten, gewoon om de innerlijke kater te verzorgen.

Ja, wat ik daarna deed weet ik niet meer.

Wiewen hoef ik niet  de hele tijd.  Af en toe is het fijn, maar het liefste heb ik toch een gewone dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *