Katten in Amsterdam op muizenjacht: is er een kans?

 Attentie, attentie. De Albert Hein in Amsterdam Osdorperplein heeft nog steeds last van muizen.  De supermarkt moest in januari gesloten worden. Wat nu?

Het is een zaak voor alle katten in Amsterdam en verre omstreken. Muizen? Werk te doen?

Krant

Eind januari kwam het bericht van de muizen in Het Parool. De krant sprak een woordvoerder van de winkel over de sluiting:

“Het is volgens de zegsman uitzonderlijk dat dit gebeurt. Wanneer de winkel weer open kan, is nog niet te zeggen. “Er wordt met man en macht aan gewerkt om de muizen weg te krijgen.”

Ja, zo kom je niet verder: man en macht, dat gaat over mensen. Er zijn katten nodig.

Werk

Het is een geweldige kans voor alle katten die de laatste tijd uit winkels en café’s zijn gezet, zogenaamd vanwege de hygiëne. Het gaat dan om katten die vaak al jaren lang een vaste betrekking hadden en graag onder de mensen waren. Die moesten opeens thuis blijven. Maar nu blijkt dat de werkende mensenwereld zonder katten een groot probleem heeft. Dat zie je aan de supermarkt.

Samen

Dieren en mensen kunnen heel goed samenwerken, met respect voor elkaar. Dat zie je ook bij de honden. Die doen bijvoorbeeld uitstekend werk met blinden en veteranen, of als speurhond. Dat kunnen zij weer prima. Ieder dier kan weer wat anders, net zoals ieder mens weer wat anders kan.

Actie

Mensen kunnen niet goed op muizen jagen, honden evenmin, maar katten weer wel. Geef de kat een kans. Vitale katers en poezen, die van binnen dat speciale oergevoel hebben van jagen en graag in actie komen.

En daarna? De supermarkt kan weer open. Dat is één. En twee is dit: daarna krijgen de katten in winkels en café’s hun betrekking weer terug. Dan is alles weer een beetje meer zoals het wezen moet.

 

2 thoughts on “Katten in Amsterdam op muizenjacht: is er een kans?

 1. Hallo Bert,

  Het moet toch even van mijn Jippe hart hoor, wij zijn helemaal geen vieze onhygiënische dieren. Als er een dier is wat heel schoon op zich zelf is nou dan zijn wij dat. Dus weg met die onzin praat. Sorry dat ik het miauw hoor, maar vrouwtje zegt dat er wel eens mensen lopen in een winkel of cafe komen die echt vies zijn. Dat mag dan weer wel. Nee wij kunnen heel goed werk doen voor de mensen, Muizenjacht, liefde en warmte geven, zodat de mens zich weer beter gaat voelen, zorgen voor eenzame mensen, ze kunnen dan hun mensen verhaal aan ons kwijt, want wij zijn heel geduldig met luisteren en hebben niet steeds commentaar. Och Bert dat er nu een probleem is over muizen, nou terug met de poezen en dan is het zo opgelost en wat te denken van een heerlijk warme ruimte. Bert weet je dat wij in huis niet eens zo een muis hoeven te vangen, die muizen ruiken ons en die willen niet graag in onze buik verdwijnen. Nou ja er kan natuurlijk net een muis komen die verkouden is en zijn neusje dicht zit, oke die heeft dan pech.

  Nou vrouwtje en ik hopen dat die mensen eens verstandig worden daar en dat ze de poezen weer gewoon hun gang laten gaan.
  Zo nog een paar uurtjes en ik heb ook weer zonnetje en dan gezellig met vrouwtje in de zon. Ga ik vandaag fijn meehelpen met haar legpuzzel, ja kan ik heel goed hoor. Ik zal deze week wel eens een foto sturen hoe goed ik kan meehelpen .
  Knuf van vrouwtje en groet voor jouw vrouwtje. Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, nou we denken er weer hetzelfde over: wij katten zijn heel schoon op onszelf en daar kunnen sommige mensen best een voorbeeld aan nemen toevallig. Ik ben thuis ook belangrijk want mijn vrouw zegt altijd dat ze dankzij mij een thuis heeft gekregen, enik zorg ook dat ze pauze neemt en al die dingen meer. En jij zorgt ook voor je vrouw als ze slecht slaapt dan ben jij er!! poot van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *