Japie: niet alle dromen zijn bedrog

dromenHet feest in de stad is allang voorbij. Mijn wonden zijn gelikt. Ik heb zoveel bemoedigende reacties gehad op mijn laatste furhaal dat ik nieuwe moed heb om mijn allerliefste meisie mee uit te vragen. Eerst heb ik schoon schip gemaakt met haar broertjes. Ik noemde ze bazig. Het was niet aardig van mij om dit over ze te zeggen. Daarom allereerst een rectifiCATie. De broers van Pummy zijn gewoon bezorgd en beschermend om hun gestreepte huisgenoot. Dat begint ook met een b, maar betekent heel wat anders dan bazig. Het is fijn dat we dit kattefietje hebben uitgemiauwd. Ook ik ben zuinig op mijn furkering en zou echt niet willen dat er iets naars gebeurt. Daarom wordt ons meowe afspraakje totaal anders.

dromenChaperonne

Om er zeker van te zijn dat haar niets kan overkomen, halen Foppe en tante Cato haar eigenpotig op. Dat mijn tante niet voor de poes is, maakt haar de purfecte chaperonne. Iets dat mijn schoonbroertjes gerust stelt. Ik hoor ze al aankomen. Zenuwachtig leg ik de laatste poot aan mijn outfit. Mijn snorharen waren nog nooit zo mooi gekruld, m’n kuifje zit keurig netjes en mijn vacht is schoner dan schoon. Mijn stropdas is opnieuw naar de stomerij geweest, de muziek is geregeld en de maan heeft beloofd zich extra uit te sloven. Niets kan een romantische ontmoeting meer in de weg staan.

Romantiek

De zon begint langzaam onder te gaan. De lucht zindert van opwinding. In de gouden gloed van de laatste stralen zie ik haar zitten. Mijn stoere meisie. Mijn allerliefste Pummy. Haar ogen schitteren als dansende vuurvliegjes. Ze is nog mooier dan in mijn stoutste dromen. Mijn hart barst bijna uit mijn borstkas als ik langzaam naar haar toe loop. Furlegen kijken dromenwe elkaar aan. Foppe, in zijn perfecte zittende smoking, gaat ons galant voor naar de boom waarin gekleurde lampjes voor extra sfeer zorgen. Hij wijst haar de weg naar de top voor het beste uitzicht. Ik volg op gepaste afstand. Tante Cato knikt dat het goed is als ik een beetje dichter tegen haar aan schuif tot onze vachtjes elkaar raken. Dat is het moment dat mijn toffe furriend KeverT zijn speciaal voor vanavond gecomponeerde muziek begint.
Als de supermaan opkomt, sla ik voorzichtig mijn pluimstaart om haar heen. ‘Ik ben zo blij dat je hier bent,’ fluister ik zacht in haar poezelige oortjes, ‘dit is een purfecte avond.’ Terwijl de opzwepende klanken van Kevers spiraalmuziek opstijgen naar de hemel die bezaaid is met fonkelende sterren meowt Pummy terug: ‘Deze avond is alleen maar purfect, omdat jij hier bent.’ Dan haalt ze diep adem en voegt er vastberaden aan toe: ‘Voor jou sla ik alle wespen tot moes.’
Meow nou zelf, dat is toch romantiek ten top?!

Koppie van Japie

9 thoughts on “Japie: niet alle dromen zijn bedrog

 1. Hoi Japie,

  Ben helemaal gesmolten van jullie mooie liefdesdate, zo mooi en prachtig.
  Wat heb je het allemaal goed gedaan en geregeld, je mag super trots op jezelf zijn.
  Hopelijk komt er snel weer een nieuwe date met Pummy, dat zou toch fantastisch zijn.

  Pootje van Tommy.

  1. Meow Tommy,

   Een meow afspraakje zou echt kattastisch zijn.
   Heb je tips wat ik volgende keer kan doen?

   Koppie van Japie

 2. De foto van de supermaan is gemaakt door Michiel van Dijk.
  Dank u meow meneer Michiel dat we de 📷 mochten gebruiken.

  Koppie van Japie

 3. Haai Jaaapiejooooo,

  Hier is OOPAAAAA
  KEN JIJ MIJ?
  ZIT JIJ IN EEN BOOM?
  Loes waar is dat feestje?
  Hoezo geen feest
  Wat?
  Een eerste deet!?
  Hoolie wespenmoes
  Keivette spiraalstokken in saateesaus
  Joe goo joe jong boy
  Eens kontroleren
  Haartjes in de Kuif?
  Yep
  Snorretje in de krul
  Yep
  Keivette stropdas
  Loes
  LOESIE
  Oopa voelt uhm…
  Loes:WOORD
  Precies:
  Hartje naar links
  Hartje naar rechts
  KEIVETTE ROMANTIKUSSS
  Koen joe did it
  Haai faif!
  Loes wat doen al die wepse hier??

  Toedeledokie

  1. Meow Oopa Floris,

   Ik heb heel goed opgelet bij al uw lessen. Met een kattastisch resultaat. Mijn allereerste romantikussen.
   Katzijdank houdt ze niet van lippenstift. Dan zou ik nu mooi voor joker lopen 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋

   Koppie van Japie

 4. Hoi Japie, jouw afspraakje klinkt wel heel romantisch en ook een beetje spannend hoor. Ik weet niet of ik dat wel zou durven maar misschien heb je nog tips voor mij? En ik kan natuurlijk Molly of Dropje ook meevragen als chaperonne. Zo hoog in de boom zitten met muziek erbij en de man die schijnt..dat lijkt me ook wel wat. En alleen is maar alleen dus misschien is er wel een poezendame ergens die precies bij mij past. En ik hoop dat jullie geen last meer krijgen van wespen maar denk dat Pummy dit probleem prima voor jou op lost. Dat is erg stoer en lief van haar. Knuffels van Lucky

  1. Echt waar, Lucky, het was zo romantisch om samen boven in de boom naar de supermaan te kijken, terwijl KeverT muziek maakte.

   Heb je stiekem een opgje op iemand? Dat mag je wel in mijn oor fluisteren.

   Koppie van Japie

 5. Heeee lieve Japie, wat was het een perfekte afond he?, de maan was fantasties mooi en je zag er echt waar fantasties uit met je nette haaren en je stropdas, een echte katerheer, en ik had ekstra roomantiese muziek gekompooneerd, logies dat Pummy ferliefd op je is geworden!, oooo en wat geweldig dat je nau NOOIT meer bang hoeft te zijn voor wepsen… je bent nu met Pummy altijd feilig!, poesendames zijn keistoer, daar ben ik al lang achter, ik wens jullie heeeeeeeeeeel veel geluk SAMEN❤️❤️❤️!!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ze zijn van je vriend KeverT!, ik heb voor jau en alle katenvrienden kipsnekkies neergelegd, voor Magnum en zijn nieuwe mevrouw heb ik een rieten mand om aan te knagen gefonden, en voor je mens is er een witte sjookoolaade ijskoo!!

  1. Meow Toffe KeverT,

   Door jouw muziek heb je jezelf in één keer definitief op de kaart gezet. Het lijkt Lucky ook heel romantisch om zo’n afspraakje te hebben. Misschien heb je binnenkort een manager nodig om al je optredens in goeie banen te leiden.

   Ik vond het echt supertof dat jij onze avond hebt opgeluisterd met jouw muziek. Daardoor was deze kattastisch en purfect.
   Dank je meow, furriend.

   Koppie van Japie

Reacties zijn welkom