Interview met Tatiana van Happy Pets

Tatiana is een petsitter dat is iemand die op huisdieren past. Het is een heel hip beroep. Maar ze doet het omdat ze van dieren houdt. Op haar Facebookpagina kun je aan de dieren zien hoe ze haar vinden: lief!! Mijn vrouw heeft haar een keer ontmoet en toen paste ze op een hond en die hond deed net zo als op de foto’s. Dus toen dacht ik, Bertje, het is tijd voor een interview. Vooral omdat ze poezevrouwtje is.

Waarom bent u pet sitter?

Omdat het de beste baan ter wereld is. Als je de hele dag samen kunt zijn met de onschuldigste liefste schepselen, is dat een zegen. Ook al zijn ze soms ondeugend.

Ja, dat is waar. Ik ben onschuldig en lief, alleen nooit ondeugend. Dat dan weer niet. Heeft u veel dierenklanten als pet sitter?

Weet je, ik heb ze eigenlijk nooit geteld. Behalve toen ik als Pet Sitter begon en ik niet zeker was of het zou lukken als bedrijf.
En nu zijn er veel klanten. Happy Pets, zo heet mijn bedrijf, bestaat alleen uit mezelf. Ik bof dat ik altijd nieuwe aanvragen heb, die komen vooral via via. De ene klant verwijst me naar de andere. Ik vind het heerlijk. De dieren houden van me en hun mensen vertrouwen me en bevelen me zelfs aan bij hun vrienden.

Is dat het allerfijnste aan uw werk? Of is er nog iets waarvan u zegt dat vind ik echt het aller-allerfijnste aan pet sitter zijn.

Ik zou je veel kunnen vertellen, lief Bertje. Maar al met al is het fijnste toch, dat ik met elk dier waar ik voor zorg een unieke relatie kan opbouwen, zelfs als bang is of een bijzonder karakter heeft. En om dan te ervaren dat onze relatie groeit, dat ik in de ogen van het dier kan kijken en daar alleen liefde en vertrouwen zie… dat is het.

Als ik op uw Facebookpagina kijk, komt u elke dag bij best veel dieren. En dan komt u thuis met allemaal geuren aan u. Heeft u thuis ook dieren en hoe vinden die uw werk?

Ja Bertje, ik heb zelf ook dieren. Twee prachtige volle katten, een jongen en een meisje, Lizzy en Mr Darcy. Ze zijn heel nieuwsgierig van aard. Dus als ik thuis kom, zie ik meteen hun onderzoekende gezichten en ze komen dan dichtbij me met snuffelende neuzen. Het is net of ze tegen me zeggen: “Mam, ik ruik andere dieren, hoe kan dat?” Maar ze weten dat ik heel erg veel van ze hou.

Dat snap ik. Mijn vrouw ruikt soms naar een hond als ze thuis komt. Dan heeft ze weer iemand geaaid. Maar ik weet: ze is mijn vrouw. Van mij. Dus dat hebben Lizzy en Mr Darcy ook. Ik heb nog een vraag. Als u de loterij zou winnen, wat zou u dan met het geld doen?

O, daar is geen twijfel over. Ik open een thuis waar dieren in nood verzorgd kunnen worden. Niet alleen voor katten en honden, maar ook paarden en boerderijdieren die in nood waren. Dat tehuis is mijn droom.

Dankuwel voor dit interview!! Als u de loterij wint of als iemand u heel veel geld geeft, kom ik weer interviewen.

De Facebookpagina van Tatiana is: HappyPets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *