Interview met kater Doerak

Op Facebook heb ik Doerak ontmoet. Een jonge kater die alles durft en die prachtige puntige oren heeft. Hij is vier. Ik ben zeven. Maar ik bewonder hem!! Hij woont samen met Fleur dat is een poes. En hoe dat gaat… Daarover heb ik hem vragen gesteld. Hier komt mijn interview.

Weet je nog hoe het ging toen je Fleur voor de eerste keer zag?

Toen ik Fleur voor het eerst zag wilde ik gelijk heel enthousiast met haar spelen en aan haar ruiken. Maar dat wilde ze helemaal niet. Ze deed blazen naar mij en toen ging ze aan mij ruiken.

Dat is wat. Spannend hoor. Hoe ging dat verder?

Daarna dulde ze mijn aanwezigheid wel maar ik moest vooral niet in de buurt komen. Terwijl ik eigenlijk veel wilde spelen met haar. Was als jonge kitten best wel lastig Bert.

Ja kan ik me voorstellen.  Dan wil je alletwee net wat anders. En hoe is dat nou?

We doen dus eigenlijk niet zo veel samen alleen samen eten vinden we fijn. Toen ik voor het eerst naar buiten mocht aan een tuigje liep Fleur wel heel beschermend met me mee. Dat vond ik fijn want ik vond dat best wel eng toen. Maar Fleur hield me goed in de gaten zonder ruzie te maken.

Dat vind ik lief van Fleur. Klinkt goed!! Hoe ging het daarna tussen jullie?

Wat nog steeds moeilijk is tussen ons is het leeftijdsverschil. Ik ben een vrolijke jonge kater van vier jaar vol zelfvertrouwen en Fleur is een oude dame van 18 die altijd haar eigen gang is gegaan. Beetje eigenwijs dus. Terwijl ik overal bij wil zijn. Slaap ook altijd bij de mensen op bed en Fleur heeft een vaste plek op de stoel in de woonkamer.

Hoe verdelen jullie mensen hun aandacht over Fleur en jou?

Fleur krijgt veel aandacht van het mannen-mens in huis. Ze zit alleen maar graag bij hem op schoot. En omdat Fleur heel oud is krijgt ze extra aandacht. Dat vind ik goed hoor. Krijg van allebei de mensen meer dan genoeg aandacht hoor. Maar dat zie je natuurlijk élke dag op je Facebook Bert.

Jaaa!! Jullie hangen heel vaak bij ze op schoot!!

Ik ben nu 4 jaar en Fleur is al 18. We wonen hier met 2 leuke mensen en hebben een hele fijne tuin van 16 meter om in te spelen, en te luieren. Dat vind vooral ik super leuk. De mensen zijn met jou in contact gekomen via jou mens en haar boek over Tim. Dat vonden ze zo mooi. Ze hebben namelijk ook een hele oude kat gehad. Mickey en die is zelfs 22 jaar en 3 maanden geworden. En die hadden ze vanaf kitten! Lang hé Bert? Hoop zelf ook zo oud te worden. Zo dat was mijn eerste verhaal Bert. Leuk man. Poot van mij en Fleur en we zien elkaar weer op Facebook. Doei!!!

Doei!!! Dankjewel voor het interview!!

One thought on “Interview met kater Doerak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *