Interview met Joep, kattencafé Tilburg

  Nou komt er misschien ook al een kattencafe in Tilburg. Joep Theeuwes is ermee bezig.  Hij is opgegroeid met katten. Dus dat is goed!! Ik vroeg Joep om een interview. Oja het café gaat dan heten The Majestic Cat.

 

Wie was de allereerste kat in je leven?
De eerste poes die ik kan herinneren als kind was Bamba een prachtige lapjeskat. Zolang ik me kan herinneren ben ik altijd opgegroeid met katten om me heen. Meestal tijd hadden we er twee rondlopen in huis. Helaas hebben we te vaak een kat afgestaan aan het volgende leven. Als we dan een nieuwe kregen, was er altijd ruzie over de naam. Wij hadden dan ook maar de regel dat de nieuwe naam 2 a’s moest hebben. Zo hebben we gehad: Bamba, Tarzan, Hannah, Tanja en Sara. Helaas hebben we Tanja een paar weken geleden moeten laten inslapen. Ze is 15 jaar oud geworden.

Wat erg van Tanja. Hopelijk vind je een beetje troost bij Sara. Kun je iets over jezelf vertellen? En ook wat voor snacks je graag lust ik eet zelf graag snacks!!

Ik ben Joep, 24 jaar, geboren en getogen in Tilburg. Persoonlijk heb ik zelf een rustige persoonlijkheid. Ik ben iemand die graag doorwerkt. Momenteel geniet ik van de levensstijl dat ik heb, veel werken achter de schermen bij podiums maar ook genoeg vrije tijd om mijn eigen dingen te doen. Zodra de crowdfunding is behaald, zal ik full time bezig zijn met The Majestic Cat. Het café  zal 6 dagen in de week open zijn. Ook hou ik wel van snacks, het maakt niet uit welke soort snack het is zolang het lekker is zal het gegeten worden. Maar als ik echt moest kiezen welke snack ik het lekkerst vind dan kies ik toch voor cheetos puff. Als ik daar een zak van heb gaat die ook meteen helemaal op.

Ja tuurlijk!! Je wil toch snacken!! Je eigen kat woont bij je moeder.  Bij wie hoort ze nou?
De poes die bij mijn moeder woont is de familiepoes genaamd Sara. Deze hebben wej vanuit een eigen nestje gehouden en ze heeft altijd bij ons gewoond. Een paar jaar geleden kwamenwe er achter dat de schildklier niet meer goed werkte en nu geven we Sara twee keer per dag pillen ervoor.

Waarom wil je alleen raskatten? Ik vind het zo zielig voor de andere  katten. Ik ben ook geen raskat en ik heb wel een diploma als huiskater.

Momenteel krijg ik veel de vraag waarom ik voor alleen raskatten kies. Ondertussen hebben we al meer dan vijf kattencafé’s in Nederland en om een andere usp te hebben dan de rest heb ik alleen raskatten. Maar de raskatten die ik koop zullen niet gekocht worden bij fokkers of anderen bedrijven die ealleen maar voor winst gaan. Nee, ik kies ervoor om ze particulier te kopen bij mensen die om een speciale reden hun geliefde kat weg moeten doen, dat kan komen door allergenen, verhuizing of er niet meer genoeg tijd voor hebben om ze te verzorgen. Dit sluit niet uit dat dat ik de katten die in het asiel zitten geen kans krijgen. Ik wil samen met alle asiels in de regio Tilburg iets gaan verzinnen zodat alle bezoekers van The Majestic Cat die geïnteresseerd zijn in een kat sneller naar het asiel gaan dan naar een fokker.

Ik wil dat veel meer mensen naar het asiel gaan. Wat zeggen de mensen tegen je nou iedereen weet dat je een kattenman bent?
Momenteel komt iedereen er langzaam achter dat ik het gezicht ben achter The Majestic Cat. Op straat heb ik nog niet echt gehad dat iemand echt me aansprak dat ze me kende als het gezicht achter The Majestic Cat. Ik denk dat het later pas komt als we open gaan en bezoekers gaan ontvangen. Dan zullen ze sneller opmerken wie ik ben dan nu.

Dankjewel voor dit interview!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *