Interview met heel veel katten tegelijk

Hoi Jafita! Je ziet er goed uit. Eén oog maakt niks uit. Leuk dat jij en de anderen meededen aan het interview.

Jafita is van een kattenras dat heet: Selkerk Rex. Dat is met een speciale vacht. En ze kunnen ook naar shows, als ze dat willen. Maar niet iedereen uit het kattengezin wil dat. En het hoeft van hun vrouw alleen als ze het leuk vinden.

Nou ga ik eerst alle katten voorstellen. Wie is wie.

Hier is Darwin.

“Dreams of Heaven Blanc Troyes is mijn volledige naam op mijn stamboom maar ik heb de naam Darwin gekregen. Ik hoop eind oktober mijn 6e verjaardag te vieren. Spelen doe ik graag en nieuwe speeltjes vind ik altijd weer een uitdaging.”

 

Dit is  Kiara.  (Ildy da Silva)

“Ik hoop in oktober mijn 11e verjaardag te vieren. Ik ben de oudste in huis en ik speel nog steeds graag met muizen vooral met catnip. Ik hou van eten en lust eigenlijk bijna alles maar iets wat ik niet zo lekker vind is vers vlees. Gekookte koolvis is mijn favoriet.”

 

Dit is  Lucca, een zoon van Darwin en Kiara. Hij is vier jaar. Lucca houdt veel van eten.

“Mijn papa’s ogen zijn iets lichter van kleur. Hij is een schone witte kater, maar ik vind het heerlijk om als een echte smeerpoets door het leven te gaan en in bad gaan vind ik leuk.”

 

 

hoi Curly! (Curly Guilaime van den Lindenberg)

Curly is de broer van Lucca. “Ik heb in mei mijn 4e verjaardag gevierd samen met mijn broer Lucca. Spelen is een grote hobby van mij vooral de springveertjes zijn mijn favoriet. Het vrouwtje gooit ze van de trap af en dan breng ik ze naar boven.
Ik eet alles !!”

 

 

 

Hier is Elani. (Gourmandise de Vallinor)

“Ik hoop eind augustus mijn 6e verjaardag te vieren. Ik hou van alle soorten van speelgoed en ik ben ook de kruimeldief in huis want alles wat ik vind wil ik het liefst opeten. Ik eet ook alles!!”

 

 

Jahia van den Lindenberg

“Ik ben dol op het laserlampje. Daar kan ik echt heerlijk zoet mee zijn en ik vind jagen leuk. Eten vind ik lekker maar dol ben ik op de liquid snack die wil ik het liefst helemaal voor mij zelf.”

 

 

 

 

 

Yayda van den Lindenberg

“Ik speel het liefst met stinkkkussentjes en ik sabbel daar heel graag op. Gelukkig heb ik er veel want het delen vind ik niet altijd leuk. Eten is een favoriete bezigheid maar die brokjes bal heb ik kapot gemaakt dat is wel zo’n raar ding.”

 

Ja en Jafita met dat ene oog is er ook dus. Zij heeft heel veel te vertellen, ze is ook pas één jaar geworden.

“Spelen is mijn lust en mijn leven.  Ik speel met alles waarvan ik denk dat ik er mee kan spelen. Het liefste klim ik. Hoe hoger hoe beter want dan kun je op de mensen en de katten neerkijken. Als ik de kans krijg, steel ik pannenkoeken en pastasaus maar dat mag ik niet. Als het vrouwtje het niet ziet, neem ik stiekem een hapje.”

Jafita, jullie zijn dus echte raskatten. Leef je dan anders?

Nee hoor Bert. Wij hebben een heerlijk leven, gewoon relaxed. We mogen veel  op enkele regels na zoals niet het eten van het vrouwtje haar bord pikken, niet mogen bedelen bij gasten om wat te eten.  Lucca vindt het leuk  om de vader van ons vrouwtje te plagen door halverwege op de de trap te gaan liggen zodat die man niet naar boven durft omdat hij bang is om op Lucca te staan.  Maar Bert wij zijn en blijven gewoon katten met ons eigen karakter en willetje.

Maar hoe merk je dan dat je raskat bent? Behalve de shows.

Nou ons ras heeft veel oorsmeer en dan moeten je oren iedere week goed schoongemaakt worden. Ander komt er ontsteking. Dat schoonmaken vinden wij niet zo prettig maar wij weten het moet.  We krijgen dan een vloeistof in onze oren en dan gaan wij met onze kop schudden want het is niet een lekker gevoel en dan gaat het vrouwtje met een wattenschijfje in ons oor net zolang tot er geen vuil uitkomt. Nu hebben wij gelukkig met zijn allen vanaf het begin gezegd oren schoonmaken oke omdat het moet maar dan willen wij wel een beloning!!  Die krijgen wij natuurlijk want anders hadden wij gaan protesteren,hoor.

Goed zo Jafita.  Doen jullie alles samen?

Nee hoor.  Een paar van ons. ayda gaat graag.   Kiara is gestopt het showen en zij vond het leuk maar voor haar voor hoeft het niet meer. Elani heeft geshowd maar vond het niet prettig de laatste keer. Toen waren er kinderen die voor de kooi bleven rennen en gillen. Het vrouwtje heeft toen tegen de kinderen gezegd dat ze ergens anders moesten gaan spelen want Elani werd er nerveus van en dat is niet de bedoeling.

Darwin Guillaime en Gianlucca gaan soms nog mee naar de show omdat ze het leuk vinden. Zij zijn alle 3 Wereldkampioen geworden zij kunnen geen titels meer halen en gaan dan mee in Ereklasse.

Is dat niet eng, zo’n show?

Onze vrouw is heel streng dus we zijn veilig! Soms willen er mensen een foto maken van ons en dat mag onder bepaalde voorwaarden. Als wij slapen dan slapen wij en mag je ons niet storen. Ook niet om te aaien.

Wij zijn gewend dat mensen ons bijnamen geven. Schaap is niet erg want toen Darwin nog alleen mee ging naar show had hij altijd een knuffelschaap in zijn kooi. Maar als mensen hem poedel noemden vond hij dat niet leuk. Dan draaide hij zich om en dan wilde hij niet op de foto.

 

Oja en als het showdag is dan krijgen we allerlei lekkers ’s morgens al en ook als we thuiskomen.

Jafita ik heb nou al een heel lang stuk voor de site!! Dus ik moet ophouden. Maar hartelijk dank voor het interview, ik vond het erg leuk!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *