Hoe krijg je een glanzende vacht

Mensen vragen me vaak, Bertje wat doe je toch om je vacht zo dik en glanzend te krijgen? Want ja, dat wil iedereen wel. Snap ik. Dus ik zal het uitleggen.

Voor een goede vacht moet je aanleg hebben. Dat is nou eenmaal zo. Een naaktkat kan van alles doen en laten, maar voor een goede vacht maakt het niets uit. Aanleg is er of aanleg is er niet. In alle gevallen maakt dat dus belangrijker wat u wel kunt doen.

Het eerste wat u voor een goede vacht moet doen is verstandig eten. Dat is iets anders dan alles eten wat u lekker vindt. Ik heb van de dierenarts van die brokjes waar alles in zit. Het merk is Specific. Daar eet ik elke dag wat van, de ene keer heb ik meer trek dan de andere keer. In mijn brokjesbal zitten superlekkere brokjes, die zijn van Royal Canin. En dan eet ik avondeten alleen van de betere merken. Iams, Royal Canin, Hills. Een keer kreeg ik iets biologisch op mijn bord en dat weigerde ik. Te vies.

Dus: verstandig eten. Snoepen mag best. Ik heb elke avond een snack en soms wat tussendoor.

Dan nu het tweede. Drinken, en dan bedoel ik water. Elke dag.

Derde punt. Onderhoud. Ik was mezelf en daar neem ik de tijd voor. Dat doe ik een paar keer per dag, want ik ben graag netjes. En schoon.

Het vierde punt is regelmatig aaien, liefst een paar keer dagelijks. Borstelen en kammen kan ook, maar persoonlijk hou ik het allerallermeeste van een zachte warme vrouwenhand. Daar wordt je vacht vanzelf mooier van. Ook netter, vind ik.

En dan het vijfde en laatste punt. Je moet natuurlijk wel een beetje opletten. Dat je nergens in gaat zitten of rollen wat er eigenlijk niet hoort te zijn. Soms zwiept mijn staart per ongeluk in mijn water, maar veel gekker doe ik niet. Ook moet je bewegen dat is voor de doorbloeding. Dus rennen is goed. En dan pak je je rust weer natuurlijk.

Dat was mijn beauty-advies. Ik hoop dat iedereen er wat aan heeft. Maar echte beauty zit van binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *