Help! De kat slaapt te veel

Ik kan slapen terwijl ik zit, terwijl ik lig en terwijl ik hang. Ik kan ook doen alsof ik slaap. En ik slaap graag, dat is ook waar.  In mijn doos ligt flanel, ik heb een eigen kussen en meer slaapplaatsen. Soms denkt mijn vrouw dat ik veel te veel slaap.  Kan dat?

Nou, daar zijn we nog niet uit. Als het de hele tijd regent, lig ik graag op mijn kussen te soezen en te doezelen en te slapen. Soms ben ik even wakker voor een brokje, of om te gapen, of ook wel om geaaid te worden. Dan heb ik een gezellige dag. Daar word ik niks slechter van.

Maar wanneer mijn vrouw een uur te lang in bed ligt, klaagt ze over hoofdpijn en dat ze zich sloom voelt. Daarom ga ik tegenwoordig miauwen als het me te lang duurt. Soms snapt ze wat ik bedoel.

Een kat kan niet veel te veel slapen. Een kat slaapt altijd precies genoeg of te weinig, dat is als we niet met rust worden gelaten. Normaal is zestien uur per dag, en als je ouder of jonger bent dan heb je meer slaap nodig. Ik zeg het maar even.

Maar wanneer je als kat opeens anders slaapt, kan er iets mis zijn. Dus dat je uit jezelf opeens van gewoonte verandert.  En als je opeens niks meer wilt, dus ook niet spelen of eten, dan is het goed om naar de dierenarts te gaan. Ja, wat moet dat moet, ik kan het ook niet helpen.

Zo, nou ga ik even een dutje doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *