Een updeet over mijn gezond

gezondEerlijk waar, ik wil geen oudere katerman zijn die het de hele tijd heeft over zijn gezond maar toen mijn vrouw zei van Bertje je vrienden willen wel weten hoe het met je is, toen dacht ik dat is ook waar.
Ik heb dus weer wat.

Maar ik ben al aan het beter worden erfan.

Groonies

Een hele tijd geleden had ik een raar iets, de dokter zei dat het grooniese ontsteeking van de alfleesklier was en ik wist geeneens dat ik zoiets had.
Groonies is dat je het altijd hebt en soms foel je het en soms foel je het niet.
Dus het blijft foor alteit. Alleen je leefe kan gewoon doorgaan, dat is het poosietieve.

Nou langer dan een week geleden voelde ik me opeens bleh. Eten lukte niet meer goed, en ik wilde helemaal niet meer de trap af naar de voordeur of de trap op naar de slaapkamer, en ik dacht vooral laat mij maar liggen ik hoef niks en ik wil niks. Dat is het bleh. Dat alles en niks meer hoeft.

Pillen

En het ging net zo goed, ik kon dielen met de artroosie die ik nou heb als oudere kater zijnde. Daarvoor eet ik mobiele brokjes en ik neem een snek met meediesijn en dan foel ik er haast niks van. Dus daar lag het niet aan.
Mijn vrouw ging bellen met de dokter en wat er was en toen ging ze ook naar de dokter. Ik dacht ik blijf lekker thuis en dat mocht ook.
Ze kwam terug met nieuwe pillen. Dus ik kreeg een tweede snek met meediesijn erbij. Ook iets waarvan ik dacht bleh dat hoef ik niet.
Maar hoe gaan die dingen. Je krijgt dubbele knuffels en liefe woordjes en je ruikt dat er tonijn in zit, dus je eet het toch op.

Beter

De dag erna foelde ik dat ik weer wat kon. Ik lustte brokjes en afondeete. Een paar dagen later liep ik de trap weer op. En nou ben ik bijna beter, tachtig proosent zegt mijn vrouw, dus het gaat weer beter met mijn gezond. En ik wil ook helemaal beter worden, en anders blijf ik zoals ik nu ben, dat is ook goed.

Aanvulling mevrouw Bert
De medicijnen die Bert krijgt zijn de pijnstiller Onsior; tegen ontsteking en buikpijn krijgt hij een halfje Cerenia.

20 thoughts on “Een updeet over mijn gezond

 1. Hoi Bert,

  Wat vervelend dat je je zo bléh voelde, gelukkig was je vrouw alert en heeft de dokter gebeld.
  Nu gaat het dus weer beterder met jou daar ben ik enorm blij om, want ziek zijn is echt niet leuk.

  Ben trots op je dat je de pillen slikt waardoor je je niet meer zo ziek voelt.
  Goed zo Bert, ik ga duimen dat je je beter blijft voelen.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy folgens mij hoort het ook bij ouder worden dat je dingen krijgt en soms is het moeilijk en dan heb je steun van thuis noodig dat heb ik en ook van vrienden en mijn vrouw zegt fooral van Boove, dat is ook goed,
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hallo bertje.

  Hier mevrouw doorie.
  Mijn hemel jongen toch. Ik schrok echt toen ik het las net. Katrien en haar zus catootje waren aan deze ziekte overleden.
  Godzijdank ben jij er op tijd bij!!!!! Beloof je me trouw je medicijntjes iedere dag in te nemen? En je moet ook lekker blijven eten hoor.
  Heel veel liefs

  1. hoi mevrouw Doorie ik hoop dat u nou weer normaal bent wegens dat ik niet akkuut ben maar groonies dat is anders dan heb je het de hele tijd en je foelt het soms en ik ben nou weer beter aan het worden dus dat is goed!!
   pootje van
   Bertje
   PS Ik weet nog dat Katrien altijd zong

 3. Mij lieve Bert,

  dank jou wel dattie ons allemaal jou updeet geef. Dat is goed want jij ben Media Kater, dan hebbie feranwoordelukheid en iedereen leef mee met jou gezond. Wij kan ook van jou leere Bert want nie iedereen ken atroosie en groonies. Assie ouwer ben kan jij dinge uitlegge en jij leg atroosie zofeel goed uit. Maar belangrijk is dattie jou eigen selluf beeter foel en hoe jou sietuuwaazie nu is foor jou eigen.
  Maar ik wil nog zegge en het is priefee Bert, jij ben zofeel goed beesig. Jij eet jou meediesijn en jou brokke en dan kan jij weer jou eigen worre ook al bennie kwetsbaar van jou gezond. En mij hart klop heel feel hard foor jou want wij zijn Saame Bert. Dan steun jij elkaar door groonies en gezond,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dan is het goed als jij het ook niet stom findt dat ik het weer heb ofer mijn gezond. Ik heb die dingen nou en ik weet het ook doordat ik luister als mijn vrouw met de dokter belt het gaat dan wel ofer mij!!
   Ik doe mijn best met eete en of ik ofer de trap kan en al die dingen meer. Maar het is waar ik ben nou kwesbaar en dat was er eerder niet maar het is nou eenmaal zo ik aanfaard het,
   je Bertje

 4. Jeetje Bert, daar schrik ik van. Zomaar ineens je niet lekker voelen. Gelukkig dat jouw vrouw zo slim was om de witte jas te bellen en fijn voor jou dat je er niet naar toe hoefde. Ik ben wel blij dat je je medicijnen zo makkelijk inneemt. Bij mijn katjes was het weleens een gevecht. En dan dacht je dat ze erin zaten om ze later terug te vinden. Ik hoop dat je erg opknapt van de nieuwe medicijnen, maar zo te lezen helpen ze wel. Heel veel beterschap Bertje!!

  1. ik had het al eerder gehad en daardoor kwam mijn vrouw met de dokter erop. Die meediesijn krijg ik in een hapje mijn vrouw doet het fijn fijselen en de tweede keer mag ik van haar fingers eeete dat is intiem dus dan smaakt het beter, dus zo doe ik dat.

   pootje van mij
   Bertje

 5. Lieve Bert.
  Oei ,je hebt mij wel laten schrikken Bert.Alvlees ontsteking is een pijnlijke zaak.
  Sparkle heeft het als jonge poes gehad,en was erg bleh bleh ervan.
  Ze moest zelfs bij de dokter blijven slapen.Maar later had ze er geen last meer van.Groonies lijkt mij moeilijk Bert en ik vind het super knap dat je al je medicijnen neemt.
  Samen met je steun van je vrouw zal het wel goedkomen allemaal.
  Veel sterkte
  Zachte aai van Mia

  1. hoi Mia u heeft er ook erfaring mee en dat het groonies is, ik denk dat het bij Sparkle ook groonies was want het kan terugkoome of niet elke maand of nooit meer maar ergens zit het in je dat zei mijn dokter ongefeer. En ik foel me nou al beter dan toen het opeens begon,
   dankuwel voor de steun,
   Bertje

 6. Hoi Bert,
  Wat een pech maar vooral ontzettend vervelend voor je!!
  Dat is echt niet leuk!!!!
  Gelukkig dat jou vrouw zo alert is op jou gezondheid en dat de pilletjes van de dokter hun werk doen!!!!
  Wij zijn heel blij voor je dat je je ook weer beter voelt!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Het zijn best goede pillen eerlijk waar en ik neem ze in een snek, anders gaat het niet, en ik find ook dat ik niet naar de dokter hoef, al ze me wil zien dan komt ze maar hier of ze kijkt op mijn feesboek.
   Dankjulliewel voor de knuffel!!

 7. Lieve Bert, soms is het best moeilijk als je seeniejor wordt, want je gezond kan dan een beetje anders worden, omdat je je lijf al zo lang gebruikt, dat is best loogies, maar het is niet fijn natuurlijk!, ik ben blij dat je weer beter foelt, en ik ga duimen dat je je weer 100 proosent goed gaat foelen, en ik wil je een heel groot kompliement geven dat je je meediesijnen zo goed neemt!, en je mag ALTIJD fertellen over je gezond, want het is belangrijk en het kan best dat andere katten en mensen er ook iets aan hebben!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en ook voor je vrouw van Kever!!!

  1. hoi Kever dat hoop ik dat anderen er iets aan hebben dat ze weete o Bertje had zoiets ook. Ik neem mijn meediesijn in een snek ik weet dat het erin zit maar ja het is wel een snek en die lust ik graag. Dus ik doe mijn best en ik ben ook langzaam beter aan het worden dat is mijn gefoel,
   kopje van
   Bertje

 8. Lieve Bertje,

  Dat is niet leuk als je je bleh voelt. Gelukkig zeg je ook dat het al weer beter gaat en dat vinden wij heel fijn. Dus goed de medicijntjes opeten, dan voel je je hopelijk snel weer YEAH!!

  Heel veel beterschapsknuffeltjes van ons, Binti & Zooka – Gerda

  1. hoi Binti & Zooka en Gerda, het hele moeilijke gefoel dat is weg en het bleh ook dus meediesijnen en knuffels en van alles dat helpt en ik hoop dat het zo blijft!!
   dankjulliewel voor de knuffels,

   Bertje

 9. Lieve Bertje, ik was een beetje geschrokken toen ik jouw opdeet las over jouw alfleesklier. Gelukkig dat het nu weer stukken beter met je gaat, omdat je zo trouw jouw meedisijntjes neem. Dat vind ik heel stoer van jou hoor lieverd. Pasa en ik hopen dat je je binnenkort weer 100% voelt, en je mag er altijd over vertellen hoor want SAAME steunen wij onze vriendjes die het moeilijk hebben. Heel veel liefs voor jou en mevrouw Bert . Ik stuur je een zacht kusje op je kopje en Pasa en sterretje Floortje zachte beterschapskopjes.

  1. Ik dacht eerst het is stom om het weer erofer te hebben maar nou snap ik steeds beter van niet. En mijn vrouw leest ook altijd op de leptop ofer katten die wat hebben om van te leere zegt ze. Dankjulliewel voor de steun en de kus en de knuffels,

   Bertje

 10. Lieve Bert,

  Wat fijn dat jij een vrouw hebt die zo goed op jouw gezondheid let en dan ook gelijk ziet dat jij je niet goed voelt. En wat geweldig dat het nu weer wat beter met je gaat, doordat jij je medicijnen netjes opeet. Dat vinden wij heel stoer van jou.
  Lieve Bert, wij wensen jou verdere beterschap toe. Dat is prettig voor jou en ook voor je vrouw. Heel veel zachte beterschapskopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en jullie vrouw, als ik gewoon een pil in mijn bek kreeg dan deed ik niks dat weet ik zeker. Froeger heeft ze dat weleens geprobeerd maar toen werd ik heel feel bang dus nou gaat het anders, ook als ik pas de derde snek kan eete, dan krijg ik ook een derde snek dus dat is nou feel beter geregeld thuis,
   dankjulliewel voor de kopjes,
   Bertje

Reacties zijn welkom