Een slaapmarathon wat is dat eigenlijk?

slaapmarathon Een slaapmarathon, wat is dat eigenlijk? Vroeger wist ik dat ook niet, hoor.  Nu wel. Ik heb het zelf ontdekt. Gisteren deed ik het weer, deze foto is van voor ik begon.

Nou u kunt wel zien dat het nodig was.  Ik was helemaal moe en ik viel bijna om.

Ik zal dus uitleggen hoe het gaat dan kunt u het ook.

Moe

Soms heb ik een dag waarop ik me gewoon voel maar toch moe. Dat ik denk nou ik kan zo in slaap vallen. In spelen heb ik geen zin. Wappert mijn vrouw met een lintje, dan kan ik net mijn kop draaien om naar haar te kijken. Meer lukt niet.

Ik ben moe, dat is er met mij aan de hand. En als je moe bent, moet je uitrusten. Je kunt wel een dutje doen maar een slaapmarathon is veel beter.

Bank

Hoe gaat het? Je moet een goede plek hebben waar je lang kunt liggen zonder dat je gestoord wordt. Ik heb mijn kussen op de bank. Daar heb ik ook een trappeldekentje liggen en een wollen deken voor een beetje onder te liggen. Dit is mijn eigen plek. Als ik daar slaap, ben ik veilig. Dus dat is belangrijk.

Draaien

Een slaapmarathon duurt gemakkelijk de hele dag. Of een halve. Ik slaap, ik ben wakker en ik eet een brokje, ik ga terug op mijn kussen en ik slaap. Of ik ben wakker en ga even op de bak en dan ga ik ook weer terug op mijn kussen. Ik lig. Ik draai me om. Ik lig.

Dat gaat zo door meestal tot het avondeten. Daar word ik dan langer voor wakker en dan voel ik me goed en lekker. Erna komen de knuffels en dan krijg ik ook een gesprekje over dat slapen gezond is (weet ik) en dat katten zo goed kunnen slapen (weet ik ook), dus dat is meer voor de gezelligheid.

De dag erna voel ik me helemaal lekker! Ik kan het iedereen aanraden om een slaapmarathon te houden, serieus waar.

4 gedachten over “Een slaapmarathon wat is dat eigenlijk?

 1. Goede morgen Bert,

  Ja gisteren zei je al dat je een slaapmarathon ging doen. Nou je het zo goed hebt uitgelegd wat dat precies is en mensensnuiten ook beter kunnen begrijpen waarom er van die dagen zijn waarom wij een hele dag liggen te slapen. Jij wordt alleen al heel erg moe van al dat lawaai van de bouw van de garage, die herrie dreunt door je kopje en hele lijf.
  Vrouwtje zou ook best regelmatig zo’n marathon samen met mij willen doen, want zij slaapt meestal erg slecht of niet en ja daar wordt zij dan heel erg moe van. Maar het probleem is dat Klaas Vaak niet langs wil komen om haar te laten slapen. Nu heb ik tegen vrouwtje gezegd dat ik dan wel vaker een slaapmarathon zal doen, zodat ze niet zo moe is. Lijkt haar een heel goed idee, nou snapt ze ook beter waarom ik na de nieuwjaar zoveel extra moest slapen.
  Nu ben jij na de dag van gisteren weer helemaal fit en kun je weer je dagelijkse dingen en taakjes doen, want ja dat moet ook gebeuren.
  Ik ga een schoonheidsslaap doen en vanmiddag weer op ons huis passen, vrouwtje gaat naar haar vriendin en vanavond uit eten met haar. Gezellig en ze zorgt voor mij voor ook een extra lekker hapje heeft ze belooft. Nou ik denk een heerlijk maaltje van Sheba. Jammie, jammie. Bert jij een fijne uitgeruste dag met vrouwtje en doe haar de groetjes, voor jou veel knufjes. van mij een poot en kopje.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, een slaapmarathon is ook iets voor mensen als ze het kunnen, want je moet natuurlijk wel echt superlang kunnen slapen. Dus niet wakker worden en gaan werken of zulke dingen doen. Ik vind het erg voor je vrouw dat ze niet goed kan slapen, ook al geef jij het goede voorbeeld!! poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *