Dorus: mij gwote tante Janou innefjoew

Janou

Hajooooo iedeween.ย  Hier is uwes starrieporrer weer met weer een spektakuleer innefjoew.
Deese keer hep ik een woeffer benaadert. Missjient kent uwes haar… missjien niet. Se reejaageer alleteit bij oompie Bert en haar naam is tante Janou.

Woeffie

Dat kweine woeffie mette de lange haartjes. Ik hoor uwes nu denke hoe issut met je nekkie nu Dorus. Nou… toen ik tante innefjoewe moes ik wel teets naar beneede kijke, maar me nekpijn isse weg hoor.
Ikke hoop dat uwes weer met pwesier mij innefjoew gaat leese.

Waar benne uwes geboor?
Ooeiii das meteen een moeilijke vraag ikke vraag even aan mn vrouw. Het was heul lang rije in de oto, toen mijn vrouw mij kwam halen.Dat weet ik nog. Ehhhh het is Capelle aan den Ijssel (mog uwes selluf rij-je?)

Wat foor merk hont ben uwes?
Hihi ikke een merk. Ikke ben een echte Yorkshire Terriรซr.

Hoe heette uwes fjoeger?
Ikke heet altijd al Janou. De fokker waar ik gebore ben heeft mij die naam gegeven. En weetje wat so gaaf is. Voor ik bij mij vrouw kwam wonen had ze al 2 van mijn merk gehad… hihi. Hun namen zijn Loulou en Minou. Mijn vrouw was superblij dat ikke Janou daar mooi bij past. (ooooh ooke)

JanouWat isse hut eerse wat uwes doet as uwes wakker ben?
Echt het allereerste is kwispelen met mn staartje dat het weer een mooie nieuwe dag is. (Niet om eete fjage? ๐Ÿ™€)

Waar plas uwes?
Ikke plas altijd buite Dorus (bijna altijd) ik heb weleens een ongelukkie natuurlijk. Nouja mn vrouw eigenlijk dan, weetje Dorus heel soms dan blaf ik keihard dat ik naar buite wil en dan snap ze me niet.
Tja dan doe ik soms een plassie op de mat. (Ooooh eg? Kwijg uwes dan foor stjaf geen snekkie?)

Hep uwes ooit een bekeuring gekjeeg foor wildplasse?
Ehhh dat ik een keer gepoept hebt midde in de winkelstraat telt dat ook Dorus? Er bleek ook nog een bord te staan met honden verbod… nouja zeg… hoezo verboden voor mijn.
Gelukkig kan mijn vrouw goed prate dus het liep met een sisser af zegmaar. Ze moest mn poep opruime en mij optillen. (Uwes ben dus een kwiemieneel?๐Ÿ™€๐Ÿ™€)

Hep uwes fjientjes in huis?
Ikke heb mijn vrouw al in huis das genoeg avontuur hoor. Buite heb ik veel friendjes honde poese en mense. Weetje Dorus wat ikke altijd doe als ikke onnerweg ben? Alle mense even begroeten. Sommige ouwe mense worre gewoon emosjoneel van mij knuffel. (Ooooh eg? Ikke fin met freemde mense knuffelen eng ๐Ÿ˜ฟ)

Fin uwes het nie gemeen dat iedewe hont aan uwes gat kan snuffele maar uwes niet bij iedewe hont?
Gemeen valt wel mee hoor… soms is het lastig met een grote hond… hihi die tilt mij so op met z’n grote neus.
Oojja en een keer kreeg ik een douche omdat ik wou ruike aan ze kont en toen ging ie net piese Dorus. Nou dat was pas gemeen (ooooooh bah. Ikke hoop dat uwes teege die annere woef fiesurt sei!!)

JanouIs het kauwt beneede?
Nouja zeg Doorus… wil jij me eige niet beledige ommedat ikke laag bij de grond ben… en jijtoevallig een grote jonge… foeifoei
Maar het is wel kauwt hihi (hihihihi ikke ben de gwote swarte pantersiemees)

*Waar slaap uwes?
Ikke slaap in me eige huissie die staat naast me vrouw ze bed. En ikke kan der zelf in en uit klimme. Er ligt een vet dik kusse in daar klim ikke bovenop en dan maak ikke een holletje (mag uwes nie op bet? Ooooh wat raar!!)

Hoefaak komp uwes buite?
Best vaak hoor elke dag denk ikke 6 keer pfff soms denk ikke nu even niet en dan gaat ik plasse en oppe stoep zitte. Dan snapt ze wel dat ikke naar binne wil. (Ooooh ik ga nooit naar buite as ik moe plasse. Mij bak staat inne natte kaamer in huis)

Sauw uwes nie wille dat uwes wat gwoter was?
Weet ikke niet hoor. Selluf denk ik dat alle honde gelijke groot zijn ofzo. Nu kan ik overal mee naar binne en same toeren oppe scootmobiel met me vrouw. (Maar asse uwes gwoter ben kun uwes wel gatjes snuffele hihihi)

Hoe isse de bant tusse uwes en uwes mense?
Waar mijn mens/ vrouw is ben ik ook Dorus.. .volgens mij is dat supergoed voor je bant saame.

Mamsie

En dan nu me mamsies ruubriek mamsie wil het (fr)(w)eete:
1: Wat vinnie jou lekkerste eete?
Mijn aller lekkerste eete is geprakte gehaktballetje. (Flees? IEUWBAH)

2: lussie ook tonijn en makkareele?
Ehhhh wel zalm en tonijne maar makkareele laat ik ligge voor jou Loesje
(hihihi, as mamsie tonein siet isse hut al op foordat uwes too kan segge)

3: Zittie ook met jou krullies in jou eete, dattie knoei enzo….
Haha….grappig soms om mn bek zitte wel wat kruimels hoor. Dan gaat mijn vrouw dat schoonmake.(oooh uwes ben dus een knoeieetster?)

Mij innefjoew

Nau… dit was het weer foor deese keer. Ikke hoop dat uwes genoote hep fan mij innefjoew. Mij follegenne slagoffers sijn heeeeel djuk beesig met hun innefjoew. Wie hut sjijn? Jaaaaaa… hihihi
Me kwiptiese omsjrijffing is… se hauwe je met hun oogje in de gaatjes!!

Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MamsieLoes

Toedeledokie

Dorus

30 thoughts on “Dorus: mij gwote tante Janou innefjoew

 1. Hoi Door! Wat ben jij tog een superstarrieporter zeg. Frau en ik hebben het net saame geleese foordat Frau weer brokjes furdiene moet. Hier in de buurt wonen ook woefen, nou weet ik wat meer over ze. Feine dag Doorie en mensen van Doorie. Poot, Minnie

  1. Oooooh fin uwes dat eg tante minnie? Ikke doe me bes erfoor hihihi. Ikke pas me fjaage ook aan bij ieder innefjoew. Raar he dat woeffies aan elkaars gatje ruike hihihi.
   En wie weet wat uwes foor geheimpies hep ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ daar komp ik wel agger hoor hihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Wat een mooi vraaggesprek met Janou. Oh ja, hier met Gijsje. Was ik vergeten te zeggen. Ik weet nu beter wie Janou is. Een leuke merk hond. Moet ze altijd naar buiten voor een plasje en een hoop? Ook als het regent en koud is? Brrr, geef mij maar de binnenbak. Veel fijner. Vraaggesprek van mamaloes over het eten vind ik ook leuk. Ik ben benieuwd naar jouw volgende slachtoffers.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijsje.
   Ooooh errug he datte woeffies inne reege moete plasse. Ikke ga ook wieffer djoog plasse hoor.
   Mamsies onnefjaaginge oofer eete is haar op haar plupperpuikje gesjreefe hihihi.
   Oofer 2 weeke weet uwes wie me follegenne sjagoffers sijn hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 3. Wow Dorus, wat een super leuk interview weer en nog wel over een woef! Jullie stellen wel echt goede vragen hoor en dan kunnen wij weer veel lezen over woef Janou. Waar ik gewoond heb toen ik kitten was waren ook twee woeffen en daarom ben ik er nu niet bang van als ik er eentje ziet. Ik zie wel eens woef van de buren of bij de witte jas maar anders niet hoor. Ik vind het wel dapper dat jij een interview met woef gedaan hebt ook al is het dan maar een kleintje…misschien ben jij zelf wel groter Dorus? Knuffel en kopjes van Lucky!

  1. Hajooooo oom lucky. Ooooh gaaf he datte ik een kweine woefer innefjoewde. Tante janou is eggiewaar een superkwein woeffie. Daarom durfte ikke hut ook hihihi. Ikke kende alleen paartjes en sjaapies. Ikke kende geen woeffies.
   Pootjes oom lucky ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Hoi Doorie.
  Wat een goed interview heb je gedaan bij Janou.
  Nu weet ik dat Janou een woefer is.Een kleine woeffer…Ik ben eigenlijk alleen een maatje groter woef gewend.
  Mijn tante Paula heeft een stuiterbal van een hond van allerlei merken door elkaar.Ze heet Blue
  Daarvoor had ze een Mechelse herder en een mix van labrador en Friese stabij.De laatste 2 zijn nu bij de regenboogbrug.Dusty{ merk mechelse herder} dacht altijd dat ze ons moest beschermen.Ze was echt wel lief hoor maar een beetje dom zal ik maar zeggen.Lief maar erg vermoeiend in gebruik.Ze kon maar niet snappen dat wij katten ons zelf wel redden.Maar wij katten kunnen veel beter op ons zelf passen dan woeffffffs is mijn ervaring. Mijn broer gaf altijd kopjes aan Dusty,daarin was hij best een slijmbal.
  Tessa { merk stabij en labrador} was ook lief,en had tenminste ook hersens dus daar kon ik wel gezellig mee praten.
  Dan hebben we nog een honden vriend van een vriendin van mijn scullary girl.
  Hij heet Sandor en is een po-den- co ,een merk uit Spanje.
  Ook heel lief hoor.En hij heeft een hekel aan regen en kou.Buiten wil hij graag rennen en naar konijnen zoeken.Zijn hobby is dat.
  Trouwens in de opvang waar ik vandaan kom hadden ze ook een hond,dus ben ik wel wat gewend.
  En je moet ze opvoeden ben ik achter gekomen.Dat heeft mijn broer ons geleerd.Als ze iets doen wat je niet wil?Hopla pets op hun neus.Helpt goed hoor
  Ach woefs zijn best lief Doorie,als ze maar doen wat jij wil,en dat kan je ze dus leren.
  Dank je wel voor je mooie schrijf!
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette.

   Ooooh ikke weet nie offe ik dat sau durfe om een pets te geefe. Tante janou isse kweiner dan ikke en impooneerte met me gwootte hihihihi. Maar uwes weet nu wel wat foor merk tante janou is. Gaaf he?
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Super gaaf al die merken hond he?O,Doorie ik durfde het eerst ook niet hoor,een hond een pets op de neus geven…….maar als je ouder wordt leer je er van alles bij.En mijn broer had het wel geleerd,op de straat denk ik, want hij gaf nooit zomaar een pets.O,zelfs mijn zus had het geleerd!!!!En mijn zus was wel groot maar had een klein wat bang uitgevallen hartje.En scullary girl moest zo lachen toen mijn zus opeens pets,pets,pets deed bij Dusty!!!
    Mijn zus in actie was altijd wel lachen,want ze was nooit van veel actie,dus als ze het deed was het komisch!
    Pootjes van Muzette

 5. Lieve Doorie,

  wat hebbie jou goede innefjoew gemaak van onse woefdinnetje Janou. Jij ben dapper dattie het heb gedurref en dattie saame op jou footoo sta. Mamsie is trots op jou eigen Doorie.
  Maar Mamsie schrik wel van ze Kwiemieneeltje. Ooooh jij ferwacht het nie want Janou houw ook van tonijn. Hoe kan jij dan jou Kwiemieneel zijn? Gelukkig hebbie alles zofeel goed gefraag, dan kan jij er wel mee leefe. Lieve Doorie dank jou wel dattie iedereen zofeel informazie geef. Jij wil het toch weete.
  Mamsie ze hart wor er blij van mij beebie,

  Koes koes jou MammaLoesje

  1. Hajooooo mamsie.

   Tante janou hat wilt gepoep. Daar waar het nie mog hihihi. Taut he? Ik sau nooit so taut sijn want ik poep gewoon op me steentjes hihihi.
   Maar me innefjoew isse wel mooier danksij uwes fjaage. Uwes stelt egwaar de juise fjage!!
   Dikke koeskoes ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

 6. Lieve Dorus, wat een leuk interviejoe heb je gemaakt met de woef Janou. Je bent echt een topjoernaalist aan het worden Dorie. We hebben er weer van genoten, Floortje en ik. We kijken uit naar je volgende interviejoe. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floor.
   Ooooh ikke ben goet aan hut worre he? Me follegenne slagoffers sjijn al dwuk beesig hihihihi ooooh uwes kun se oofer 2 weeke leese. Dat wor egwaar een spetterent innefjoew๐Ÿ˜ธ
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hoi Dorus, wat leuk een innefjoew met een woef. Wij zien alleen wel eens een woef als we naar de dierenarts moeten, maar dan zitten we veilig in ons mandje. Wij vinden jou wel dapper hoor, dat je zo dicht bij een woef durft te komen, ook al is het dan maar een kleine woef.
  En nu hebben we dankzij jou ook een woef vriendje erbij gekregen met een hele mooie naam namelijk Janou,.
  Wij zijn erg benieuwd wie je de volgende keer hebt geinnefjoewd.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajooooo awwe 6.

   Oooooh ikke sie ook wel eens een woefer bij de dokker. Offf ik hoor se daar bwaffe. Ikke ga dan foor me hekkie sitte en ga dan keihart MIAUWWWWWW gille. En se gaan gewoon door met bwaffe!!! Sjo errug. Hihihi tante janou isse dwerghontje. Ikke ben feeeeel gwoter hihihi. Maar tante janou hep wel mooi haartjes. Sal ze ook een kwultang heppe?
   Oofer 2 weeke weet uwes wie me follegenne sjagoffer is!!
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Nouuuu Dorus wat leuk dat we Janou nu ook kennen!!!!
  Het is maar goed dat ze klein is en niet aan kontjes kan snuffelen blehhhhh dat stinkt toch!!!!!
  Wij vonden het een super leuk interfjiew hoor!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hajoooo annere ses.
   Oooooh dat lijk mij ook!!! Je gaat tog geen gatjes ruike?
   Ikke maak tjauwens altijt mij gatje sjoon met me tong.
   Ikke hoop datte het goet gaat met pippie en dotje? Zlurpzlurp hihihi
   Pootjes

   1. Hahaha Dorus, ja hoor met Pippie en Dotje gaat het heel goed!!!
    Je krijgt de groetjes van ze en ik moest zeggen dat ze je heel aardig vonden!!!!!

    Toktokkietok

 9. Hoi Dorus, wat heb je weer een goed interview gedaan!!! Leuk om Janou te leren kennen. Wij kennen geen enkele woef. En we moeten er niet aan denken om iedere keer naar buiten te gaan in plaats van onze bak in een warm huis. Zeker niet toen dat witte spul buiten lag. BBrrrrr veels te koud!

  Pootjes en knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajoooo.

   Ooooooh wat was ik bwij datte ik binne kon plasse toen die witte tjoep buite lag. Ikke was al bang dat er een belangrijk deeltje fan mij sau affjiese๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€ oooooh dat sau errug sjijn.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 10. Kever, mijn mensen zijn ook de mensen van โญ๏ธ Bolle schreef:

  Hoi lieve grote jongenssiejemees uit amsedam, wat een machtig mooi intervjoew met Janou, en wat dapper dat je een woeffer durft te intervjoewen, ik weet dat ik dat niet zau durven!, naast mij woont een heeeeele grote woeffer, nau als die blaft ben ik meteen weer binnen!! kent Janou ook katten?, behalve jau dan natuurlijk!, was je een beetje zenuwachtig of niet?, ik vind wel dat Janou er gezellig en lief uitziet, met al die krullen en al die kleurtjes, en ik vind haar neus zo leuk!, nau weet ik dat woefers geen katten eten (toch?), en wat raar dat woefers steeds naar buiten moeten naar hun bak, dat lijkt me helemaal niet fijn als het regent, zooo heee wat erg dat een andere hond zo over haar heen plaste, ik moet er niet aan denken, bah!, honden zijn toch wel heel anders dan katten denk ik, daarom is het biesonder om een ” met woef te lezen, dankjewel Door!, o en wat lijk je op mij met je groene ogen en zwarte haren, alleen is mijn gezicht ronder, en mijn lijf ook denk ik, heeeeeel veel kopjes en pootjes voor jau en je mensen van je poomsie Kever!!, en ik heb achter mijn oor kaastoktoknoepies verstopt, voor jau!!

  1. Hajooooo poomsie. Mij frauw seg ook al teets datte we so op elkaar lijke. Ook uwes ooge sijn net asse mijne gwoen/bjauw oppe foowtoow maar gewoon geel asse ikke foor me frauw sta. Hihihi. Raar he? Maar ik mis wel uwes witte flekke.

   Oooooh ikke was sjo dapper he. Maar hut komp omdat tante janou een dweumussie is hihihi. Fies he dat een annere woef op haar pwaste. Maar hoe fin uwes dat se een (ssssst) kwiemieneel is!! Hihihihihihihihi
   Psssssst poomsie. Onner me taart ligge egge kaasrollies. Sjo wekker!!! En uwes moet donnerdag aan mamsie okkopoesnoepies fraage. Die sjijne heeeeeeeel wekker te sijn.
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

 11. Hallo Dorus,
  Wat stoer van jou dat jij Janou blafsnuit vraagjes durfde te stellen. Nou mij niet gezien hoor. Ikke vind blafsnuiten die met hun baasje over de straat wandelen prima, maar de deur van mijn huis is dicht voor hen. O vrouwtje zou heel graag een bafsnuit willen om hele grote wandelingen mee te doen. Omdat ikke bang ben van blafsnuiten doet ze het niet en het is toch samen ook gezellig en leuk.
  Janou is een echte ieniemienie blafsnuit je, is ook makkelijk dat haar vrouwtje ze in een mandje overal mee naartoe kan nemen, Net als een poezel.
  Nou ikke zijne weer benieuwd wie je volgende vraagjes gaat doen. Tot over 2 weekjes weer hoor. vrouwtje en ikjes gaan nu even uitrusten en oogvensters dicht doen, vrouwtje moe van brokjes verdienen en ikjes van huisoppassen. Dorus nog een hele fijne dag en je bent vast ook op je balkon, want het is heerlijk weertje.
  Knuf van mijn vrouwtje, poot en kopje van jouw Oome Jip.

  1. Hajoooo oome jip.

   Oooooh seg uwes frauw dat ook? Mij frauw seg ook affentoe datte se wel een woefer sauwe wille hebben. Maar dat se het nie doet ommedat ik hut nie wil.
   Uwes moet nog evve dult heppe eer uwes er agger komp wie ik oofer 2 weeke innefjoew ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes oome jip ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Hajooooo oompje bwam. Oooooh dank uwes. Ikke pjopeer alleteit me bes te doen en goeiste fjaage te bedenke. En dat isse me altijt goed geluk hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 12. Hallo lief lief. Wat een fjaagjes durfsse sjij te tellen. Ik zou dat niet durfjes. Hier segge we Doruss onsse sjoonzoon is een Amsterdams boeffie fan wie se ook hoedjes. Maar jij bensse mij alletgjjootste lief loef.

  1. Hajoooooo loefloef.
   Oooooh ikke ga jauwes ook eeredaags innefjoewe hoor. Kan ikke weer gewijk bij je sjape en sjudde en peele hihihi.

Reacties zijn welkom