Dorus met innefjoew en een woordje

woordjeHajoooo iedeween. Dit is me, voorloopig, laase innefjoew. Ikke werkte altijt fer fooruit. Mieniemaal een maand. Me wolkenmamsie sat hier nog in. Ikke hep aan frauwmamsie fjaagt wat sij wau. En se sei dat het gewoon geplaast moes worre. Want dat sau me mamsie ook gewilt heppe.
Tot ik hut weer aan kan blijf ik of blogge ofer me leefe of ik doe seg hut teege Doorie.
Mamsie!!! Foor uwes

Hajooooooooooooooooo iedeween.

Oom Bjarne

Daar istie weer… uwes raasende rieporrer op reis!! Deese keer ben ik naar me oom Bjarne gewees. Althans, hij kwam naar mij. Ikke wert gebelt door hem en hij fjoeg me een rontleiding door Ammersedam. Hij wau de fissies in de tuin beneede me sien. Ikke ben de beroerse niet, dus ikke haalde hem op. Oom Bjarne woont bij mefrauw Bende van ses. Ikke ken oom Bjarne al heel lang. We kijke iedewe week naar de wokking ded. Hij kijk fieja de teblut in sijn huis. En ik bij mij thuis. Hihihihi. Soms hoor ik hem huile. Dan is hij de weg kwijt. Net als Oopa. Oom Bjarne isse de-ment-ere-nt. Bijna kweege we een letselsgaade-adfokaat op ons dak tijdens hut kijke. Oja? JA!! Ikke vertel uwes daar stjaks ofer. Na hut innefjoew.
Feel plesier met hut leese!!

Hajoooooooooooo oom Bjarne.
Hou auwt ben uwes?

Hallo Dorus op 19 april hoop ik 16 jaar te worden, dat is heel bijzonder want een paar jaar geleden was ik zo ziek dat mijn vrouw dacht dat ik een ster zou worden

Hoelang woon uwes al bij de benne?

In augustus woon ik al 16 jaar bij mijn vrouw, ik was dus nog maar een kleine Bjarne toen ik hier kwam wonen.

Hoelang ben uwes al dementerent?

Ik weet niet wat dat is Dorus, maar sinds een paar maanden weet ik af en toe niet meer waar ik ben en dan ga ik heel hard miauwen zodat mijn vrouw me hoort, dan roept ze me, en dan weet ik ineens weer waar ik ben en wat ik aan het doen was.

Kwijg ik sakgeld fan uwes? Kreeg ik eggiewaar elleke week. (Hihihihi)

Wij wonen hier met zijn zessen Dorus en dan ook nog mijn vrouw erbij, wij moeten alles delen met elkaar, dus geld voor sakgeld heb ik niet.

Hoe foel uwes uwes sig nu dat uwes nu soms de weg kwijt ben?

Dan voel ik me raar en ook wel een beetje bang, maar gelukkig vind ik met de hulp van mijn vrouw altijd wel weer de weg.

Ikke hoor uwes soms huile als we saame met uwes frauw naar de wokking ded kijken. Hepuwes dan pijn?

Nee hoor, ik weet dan gewoon even niet meer waar ik ben. En ik kijk niet mee naar de wokking ded hoor , ik vind het veels te eng, en soms ga ik dan dicht bij mijn vrouw zitten, zodat zij dan ook niet meer zo bang is. (hihihihi. Ikke hoor dan stees oooh bah)

Wat is het eerse wat uwes doet als uwes wakker wor?

Dan hol ik naar de keuken, uhum ik loop rustig naar de keuken want hollen doe ik niet zoveel meer, maar goed , waar was ik gebleven , oh ja , dan loop ik naar de keuken en wacht netjes op mijn brokjes, soms moet mijn vrouw mij een beetje helpen, want ik heb niet altijd zin in eten maar omdat ik nogal wat medicijnen krijg , moet ik toch wat eten anders word ik een beetje misselijk. Mijn vrouw vind mij een moeilijke eter , maar dat valt wel mee, vind ik zelf.

Waar plas uwes en wat is de kleur fan uwes bak?

Ik mag kiezen tussen 6 kattenbakken, dus ik heb genoeg keus, ik heb een favoriete voor mijn plasjes en voor mijn andere boodschap, je weet hopelijk wat ik bedoel, en ze zijn allebei grijs.

woordjeHep uwes frauw ooit ies gedaan waardoor uwes sig rotsgaamde?

Mijn vrouw doet voortdurend dingen waarvoor ik me schaam teveel om op te noemen, haha

Fin uwes hut leuk om met sooooofeel katte saame te woone?

Ja hoor dat is heel gezellig, alleen nu ik wat ouder word, is het soms wel wat druk, vooral mijn kleine zusje Lizzy wil nog wel eens druk doen, maar ik trekt me daar niks van aan en ga lekker in een van mijn mandjes liggen slapen. Mijn vrouw zegt dat ik dan wel eens snurk, maar daar geloof ik niks van want ik hoor het niet.

En dan nu weer DE poesin waar uwes op sat te wagge. DE poesin die ALLES (w)eet fan uwes. Datte se nog niet door Oopra Winnie is fjaagt om in tolksjows te koome… ikke snap dat niet. Hier is me mamsie in:
Mamsie wil hut (w)(fr)eete:

Lieve Bjarne dank wel dattie mee wil doen aan mij Doorie ze innefjoew en van mij eigen weet ik. Jij ben deement en selluf heb ik heel feel erfaring met deement aan jou kop weeges mij broer Oopa Floris.  Hij woon nu op ze eigen Pinkelweide Saame met ze groote liefde Prinses Katrientje maar hij snap er niks nie van. Het geef nie, eg waar Bjarne. Jij mag zijn wie jij ben en van mij erfaring weet ik. Jij moet wel eete en hier is mij fraage

1 Misschien kan jou vrouw jou eigen help geefe bij deze fraag. Mag jij alles eete en wat vinnie lekker van jou smaak? Hebbie speesiejaal diejeet weeges jou deement? Mij broer Oopa Floris lus alles en ook mij vrouw ze eete. Hij zeg Loes eete naar Links en naar regs en hij gooi alles om

Hoi Loes, eigenlijk moet ik dieet voer krijgen, want ik heb ook wat last van mijn nieren, maar dat wil ik absoluut niet eten, bah wat is dat vies, ik krijg nu medicijnen voor mijn nieren en mag alles eten wat ik wil. Maar ik vind niet zoveel lekker , ik ben , volgens mijn vrouw, zeer kieskeurig.

2: Deze fraag is moeiluk en jij moet goed naadenke assie kan. Jou broers en zusjes mag jou help geefe.  Fergeet jij welees dattie moet eete of luisser jij naa jou buik? Of misschien eet jij jou broers en jou zusjes ze eete op om dattie fraatzug heb. Mij broer Oopa Floris wil alteit mij eete maar selluf vin ik, mij eete is mij eigen eete. Hoe gaa zoies in jou huis?

Wij krijgen allemaal apart eten en mijn vrouw blijft er altijd bij , zodat ze ziet dat ik goed eet, soms eet ik een beetje langzaam en dan wil mijn zusje Lizzy, mijn eten opeten, mijn vrouw stuurt haar dan altijd weg, zodat ik rustig verder kan eten.  Vergeten dat ik moet eten, dat heb gelukkig (nog) niet en anders helpt mijn vrouw mij wel om daaraan te denken, ze let er erg goed op of ik wat eet.

3: Nu kom mij imtieme fraag Bjarne en jij mag help fraage assie denk, waar heb deze poesemefrouw het ofer. Maar kannie ons eigen fertelle hoefeel groot jou buik is. Want ook al hebbie deement aan jou kop, jou buik doe alteit ze eigen ding. En jij kan meer assie goed foor jou buik zorg Bjarne. Beloofie mij eigen dattie nooit nie fergeet dattie moet eete. Hebbie misschien jou broer of jou zusje die jou help geef?

Mijn buik begint nu weer wat groter te worden, toen ik een paar jaar geleden zo ziek was ben ik erg mager geworden en sinds die tijd ben ik ook wat lastig met eten, maar het goed steeds beter, en als ik bij de witte jas ben voor controle, dan staat mijn vrouw altijd te juichen als ik weer wat ben aangekomen, dus ik blijf trainen om een hele mooie buik te krijgen.
En ja hoor… ikke hoor mij teelefoonlijntje weer oofer gaan. Hier isse Oopa fanaf de pinkelweide in:

Oopa’s lijntje

Krrrr krrrrrr
Krrrrrr….

BEN IK IN BEELD?
HOORT IEMAND MIJ?
HIER IS OOPAAAAA
WAT MOET IK?
EEN VRAAG STELLE?
HOEZO DEEMENT?
KEIVETTE GEKKE KOP
WHAAAAAAAAA HAAAAAAAAAA

1: KENT U MIJ?

Natuurlijk ken ik jou, jij bent Floris , jou vergeet ik niet hoor, ouwe makker,  ik herkende altijd veel in jouw prachtige verhalen, daar kunnen de huidige katerjongens nog een hoop van leren. Oh die goeie ouwe tijd , toen wij als katers nog mooie dingen deden.  En de dames voor ons in de rij stonden, waar is die tijd gebleven.

2: SAAME POEP OVER DE VLOER SMEERE?

HOEZO MAG IK DAT NIET VRAGEN?
OOPA VRAAGT ALLES!
KOM POPPEDIJNTJE WIE GOO
DE BALLEN KEREL
HAAI FAIF

OOPA FLORIS

Nou ik geloof niet dat mijn vrouw erg blij zou worden als ik poep over de vloer zou smeren, dus dat doe ik (nog) maar niet. (Oom Bjarne… uwes kan pjopere oofer de teefee te gaan plasse!!)

Haai Faif Flores, ouwe rakker.

Het ga je goed daarboven, maar als je het niet erg vindt blijf ik nog een tijdje hier beneden.

Lieve Bjarne, mij eskuusie foor mij broer ze fraage maar hij heb deement aan ze kop. Misschien bennie dat fergeete en het geef niks. Jij heb het heel feel goed gedaan en jij ben heel feel biesonner. Dank jou wel en van mij eigen ben ik ook onroert dattie mee heb gedaan. Eg waar Bjarne. Hoop dattie heel feel geluk foel in jou hart Saame met jou broers en jou zusjes want geluk is belangrijk. Ook assie deement heb aan jou kop.

Dorus,  Oopa Floris (van ze Pinkelweide) en (Mamma) Loesje

Mij leefe

woordjeNau nau nau. Wat een innefjoew he? Ikke sal uwes furrtelle wat er een keer gebeurte toen mefrauw Bende en mij mense de wokking ded saate te kijke. Ikke kles wel eens met me tante Kruimel fieja de teblut. En se sei me een keer dat ikke ies niet durfte. En se sat stees lekker puh te roepe. Nauuuuu dat laat ik me niet segge. Ikke ging met me kont wiebele, ikke nam een aanloop en spjong!! Daar ginge se!! KABOEM!! Oppe floer. Ikke hoorde heeeee wat gebeur er nu? Me man en frauw spjonge omhoog en gilde DOORIE!!! Mefrauw bende lag oppe floer hihihihihihi. Ophaareens sei se ikke hep nu een bult op me hooft!! En datte se een lesselsgaadeaffokat sau inhure!! Me mense laage in een deuk fan het lagge hihihihi. En mefrauw Bende ook hoor hihihihihi. Nau jaage se me stees weg oppe de sondag asse se kijke. Want ikke blijf het pjopeere hihihihi.
Dit was foor deese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

15 thoughts on “Dorus met innefjoew en een woordje

 1. Het was een mooi innefjoew Doorie, net alsof het weer froeger was maar het is nu en nu is alles anders!
  Ik ga op mijn nu nog hoogere krappaal sitte en ik kan nu so naar de lugt kijke en ik ga swaaie ookal sie ik nu geen ster omdat se seker te wete feest aan het fiere sijn daar weeges onse liefe Loes is nou weer terug bij haar broer Floris…
  Kopje en knuffeltje
  Leootje

  1. Me mamsie, me oopa en me ooma katrien en haar sus catoo sijn nu awwemaal bij elkaar. En se sijn gewukkig. Al hep ik soms nog wel las fan natte oogies sniksnik

 2. Hoi Dorus,

  Wat een mooi eerbetoon aan mama Loesje, het intervjieuw is super mooi!
  Weet zeker dat Loesje vanaf de Regenboog super trots op je is, net als Oopa Floris.
  Ze zijn nu weer samen en in onze harten leven ze voor altijd voort.

  Je hebt het mooi gedaan Dorus!

  Pootje van Tommy!

  1. Ikke hoop dat mamsie tjos is. En datte se niet DOORIEEEEEEE gil. Hihihi. Oooooh se kon eggiewaar hard sgreeuwe hoor. Sjoms, als ik op me ballekon poink hoor ik wat. Dan stop ikke maar met poinken hihihihi

 3. Lieve Dorus,
  Wat een prachtig innerfjiew!!!!
  Wat is Bjarne een lieverd ❤️
  En wie had nou kunnen denken dat dit het laatste innerfjiew van MamaLoes zou zijn 😿😢
  Maar zij is nu weer samen met Oopa Floris en Prinses Katrien!!!
  Wat lief van frauwmamsie dat we nog mochten mee genieten van dit innerfjiew……al was het met een traan en een lach ❤️

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajooooo mefrauw ceciel, ses katte en lekkere kippedinnies.

   Ikke spjak met frauwmamsie fanmijoggent. Dat ut soon toefal was dat haar laase innefjoew met oom bjarne was die toefallig dementerent is.

 4. Heeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, wat een keigaaf intervjoew heb je gemaakt, voor de laatste keer SAMEN met je mamsie… 😿, ik snap dat je er foorlopig mee stopt, want je mamsie en Oopa hoorden er gewoon bij, en zonder je mamsie is het heel anders, en wat leuk dat je je oom Bjarne van de bende hebt geintervjoewd!, mijn vrouw zegt dat ze zich nog kan herinneren dat hij zo heel erg ziek was, gelukkig maar dat hij nau weer beeter is, ook al moet hij veel meediesijnen nemen, en ook gelukkig dat zijn vrouw hem kan helpen als hij efentjes de weg kwijt is, want dat lijkt me moeilijk, als je ineens niet meer weet waar je bent, en wat biesonder dat jij met je tante Kruimel praat fia de teblet!, dankjewel voor het mooie gesprek, en heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen van je poomsie, ik heb kaastoktoknoepies voor je gestrooid, en ik zwaai fanafond naar je Oopa en je mamsie en alle andere sterren!

  1. Hajoooooooo poomsie

   Gewukkig wisse we nie dat dit de laase innefjoew was met mamsie. Sniksnik.
   Ikke spjeek iedewe week met de benne fan ses. Fieja messenjer hihihihi. Met tante kwuimel kles ik altijt. Hihihihihi. En soms hoor ik oom bjarne huile. Dan weet hij niet waar hij is. Das eggiewaar siewig.
   Ikke hep wat liedelstikkies in uwes tuin gestjooit. Hihihihi sssst. Eksja fet. Sowals mamsie altijt sei fet isse goet.
   Pootjes 🐾🐾

   1. Ja Door, dat wist je mamsie het allerbeste, over wat gesond is, en fet is ECHT heel gesond, dankjewel!!!

 5. Hoi lieve Dorus,

  Wat een goed interview met Bjarne, die wij nu ook een beetje hebben leren kennen. Wat fijn dat zijn vrouw helpt als hij even niet weet waar hij is. Enne, dat wokking ded hoeven wij ook niet te zien hoor.
  Het is wel verdrietig dat dit het laatste interview was met je MammaLoesje.💖🌈🌟
  We gaan haar goede vragen en wijze raad echt missen.

  Veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Hajooooooo tantes

   De wokking ded isse eggiewaar weuk hoor. Me frauw moet altijt lagge asse mefrauw bende oooh bah en getsie woept. Hihihihi.
   Gewukkig maar he datte we nie awwes fan te foore weete sniksnik

 6. Lieve Doorie, wat een mooi innerfjoe heb je weer geschreven, ditmaal met Bjarne
  van de Bende van zes. Het was een mooi en tegelijkertijd verdrietig innerfjioe omdat het het laatste was waar mamsie Loesje inzat. We begrijpen heel goed dat je erg verdrietig ben over het verlies van lieve mamsie Loes en dat je ff niet schrijft. Wij zijn ook erg verdrietig. We hopen je binnenkort weer aan het werk te zien liefe Doorie? Knuffels van ons.

 7. Ha die Dorus,

  Het is haast niet te geloven dat dit het laatste interview was waaraan Loesje meedeed. Het is maar goed dat we van te voren niet weten wat er in het leven gaat gebeuren. We missen haar nog steeds .
  Jammer dat Bjarne soms de weg niet meer weet. Zoiets lijkt ons heel eng. Het is maar goed dat zijn vrouw hem vaak helpt, zodat hij weer weet waar hij is.
  Ivar begrijpt heel goed dat Bjarne wat moeite heeft met eten, want dat heeft hij zelf nu ook sinds hij last van zijn nieren heeft. Maar ja, eten is nu eenmaal erg belangrijk wanneer je gezond wilt blijven, zegt onze vrouw altijd.
  We lezen dat dit voorlopig je laatste interview is. Maar iets over je leven vertellen vinden wij ook erg leuk.
  Veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hajoooooo mefrauw marjoke en kets.

   Ikke sal het innefjoewe ook misse, maar ikke mis me mamsies hulp daar so mee. Ikke blaas iedewe aafont voor het slaape een kusje of duisent naar de pinkelweide naar me oopa en me mamsie. En dan sie ik opmijeens 2 heewe mooie heldere sterretjes. Mamsie blijf ALTIJT me mamsie ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *