Dorus en zijn innevjoew met Oom Toby

oom tobyHajoooooooooo iedeween. Hette isse weer de besse dinsedag. Naameluk de mijne hihihihi. Ikke ben weer dwukdwukdwuk geweest met een slagoffer te soeke die ikke natuurluk geen kans gaf om nee te segge hihihihi. Deeze keer is mij woefoom Toby mij pieneut!! Ik hep hem, tijdes het wandele, sijn lange haartjes fan sijn lijf fjaagt oofer fan awwes en nog wat. Een goeist rieporrer sguwt naameluk geen fjaage hihihihi. Oom Toby loop soms aan hut riempie en soms ook niet!!
Feel pwesier mette leese hihihi

Waar benne uwes geboor?
– In een schuur met stro samen met mijn mama

Hoe lang woon uwes bij uwes mense?
–  Geen idee, lijkt een eeuwigheid. Oh, ik krijg net te horen elf jaar. pff..

Wat fin uwes fan katte?
–  eng! Soms kijke ze heel lang met van die groote ooge en dan geefe ze licht en dan is het super eng. Bram deed mij ooit een tikkie geefe en Mila wil alleen kopjes geefe. Het enige wat ze goed kunnen is de kattenbak vullen zodat ik het eruit kan eten. (IEUWWWWW)

Met hoeffeel diere woon uwes saame?
–  Ik ben er, en Bram en Mila en de vissen meer niet. Hoef ik ook niet.

oom TobyHeppuwes een fjiendinwoef?
–  Jaaaaa! Zij is mij allermooiste meisje. Ze heet Maddy en Maddy is afgelopen maand een ster geworden omdat ze ziek was. Mij hart heb nog stees verdriet van mij meisje. We deden samen peren eten en overal wandelen.(oooooh sniksnik)

Waar plas uwes?
–  Overal! Maar binnen mag niet. (niet? Ikke plas wel binne. Op me bak)

Heppuwes ooit teege een teefee aangeplas net as me Oopa?
–  Nee, de tv staat te hoog voor mij, ik kan er niet bij maar ik heb wel tegen een fiets geplast en tegen muren (oooooh eg? Fonde die mense seker fein? Want se kweege een sjoone fies tewug hihihi)

Heppuwes ooit een bekeuring gekreeg foor wiltplasse?
–  Ik ben helemaal creme kleur kamoeflaasje dus ik ben nog nooit betrapt.

As uwes ga swemme, hep uwes dan een swembwoekie aan?
–  Wat is dat? Ik ben altijd gewoon naakt, jullie niet dan? (oom Tobyyyy, uwes mag nie naakt swemme!!)

Mag uwes loslope? Of moet uwes aan een wiempie?
–  Beide. Naar mijn vrouw luister ik gewoon niet, heeft toch geen nut. Maar naar Brams vrouw wel. Van haar mag ik los maar dan doe ik wel luisteren anders krijg ik geen snack.

Wat is ut eerse wat uwes doet as uwes wakker wor?
–  Mij ogen open 😉 Strekken, rekken, gapen, mijn vrouw wakker maken, daarna naar buiten en plassen en dan eet ik mijn eten op.

Sgaam uwes uwes foor uwes mens?
–  Ja soms wel. Ze praat met iedereen die ook een woef heeft. En die woefs zijn super sociaal. Kom ik aan met mijn gebrekkig woefs. Dan zit je niet op een thee feestje te wachten bij de brug waar iedereen al plast en feest viert.

Hep uwes ooit in bille gebeete?
–  Is me nog nooit gelukt. Ik heb het geprobeerd om mijn eigen billen te bijten maar zo lenig ben ik niet. Dat laat ik aan de katten over. Die zitten de hele dag met hun kop tussen de benen. Ik vraag me af wat ze aan het doen zijn. Hebben ze zoveel stress dat ze de hele tijd in hun billen bijten of hoe werkt dat? (wij wasse onse billetjes!! )

Hoe fin uwes dat mefrauw Bram niet meer bij uwes woon?
–  Saai. Zij is mijn grote vriendin. We deden altijd samen wandelen. we gingen overal heen en bij haar mocht ik altijd los in het bos en dan deden we verstoppertje spelen. Nu doen we af en toe wandelen maar geen grote rondes meer. Met mijn eigen vrouw ben ik al wel op bezoek geweest in haar nieuwe huis en raad eens, ik kreeg daar speciale snacks en mijn eigen bak met water. En nee, ik heb niet binnen geplast. Goed he. Ik zou dat ook niet durven want ze kijkt met net zo aan zoals die katten dat doen, nou dat weet je het wel.

En dan nu me mamsie weer met haar sjupergaafe kollumpie:

Mamsie wil hut (w)(fr)eete,

Lieve Toby dank jou wel dattie mee wil doen met mij Doorie ze innefjoew. Maar van mij eigen heb ik ook nog mij fraage. Hier kom zij,

1 Wat vin jij jou allerlekkerse om te eete Toby. Eet jij Froolik of hebbie andere eete? Doe jij kluife en hoe doe jij zoies?
–  Ik eet het liefst uit de kattenbak of troep van straat maar dat mag ik niet. Ik ben echt een boergondiejer en ik lust alles alleen heb ik speciale brokken omdat mijn nieren niet goed werken. Ik krijg van de dokter KD brok van Hills voor de nieren. Als snack en kluif krijg ik alles vegan, of te wel, groentespul. Soms is het lekker maar soms denk ik ook echt, ‘ik ben toch geen koei die graast’. Ik heb thuis kluiven of botten net hoe je het wilt noemen. Die zijn ook geemies gemaakt maar wel zo dat ik ze mag hebben. En ze zijn best lekker, dus punten voor de dokters die ze maken. Ik kan lekker op de bank liggen met een bot tussen mijn voorpoten en dan er op kauwen. Ik ga er altijd heel erg van kwijlen maar dat vind ik niet erg het is van me eigen. (gwoentes sjijn fiesbahbah!!)

2 Moes jij meer eete of minder eete toen jou vrouw op ze eigen ging woone? Doe jij soms nog met jou vrouw eete of kom zij saame met jou eigen snekke?
–  Echt verschrikkelijk! Ik moest gewoon de hele tijd zeuren om snacks en ik wilde de heletijd eten. Ik ben serieus één kielo aangekomen. Dat wordt weer sporten voor de lente met al die vetrollen. Als ze komt, dan krijg ik altijd een snack, dat staat vast. Die koopt ze speciaal voor mij en die heeft ze in haar huis ook liggen want daar ben ik ook al geweest en toen kreeg ik daar ook snacks. Ik mis haar wel want ze is kei lief voor me en als ik goed luister krijg ik snacks en knuffels. Daar wil ik wel een blokje voor om lopen met haar.

3 Hebbie jou groote buik Toby of heb jij jou kleine buik? Wat doe jij om jou buik groot te houwe assie die heb? Anders kan jij van mij eigen tips krijge foor jou groote buik.
–  Van me eigen is mijn buik klein Loesje. Voor mijn gezondheid mag ik geen vetrollen hebben volgens de dokter. Ik ben goed op gewicht al noemt Brams vrouw mij spinneke. Ik zou best wat meer kielos willen maar dan moet ik daarna weer op diejeet. Wees blij dat je een mooi fieguur hebt Loesje, ik moet kei hard werken om dun te blijven. Stomme dokters ook.

4 Eet jij welees jou mense eete? Houw jij van kippepoote in sjelei en dattie dan jou poote kluif? Of hebbie liefer kipfielee of kippedij?
–  Neeeee. Ik mag het allemaal niet hebben. Ik vind alles lekker. Ik zou het liefst elke dag kip eten of vis of kattenbak of vuil van buiten maar helaas. De vrouwen zijn me hier te slim af. Nou ja, soms is het me welleens gelukt. Dan zijn de vrouwen kippen na aan het doen en dan ruik ik iets in de struiken en dan schiet ik ineens op het lekkere af en dat schrok ik op. Wel met het riesieko dat ik kei ziek wordt maar goed, voor dat lekkere wil ik dat best doen. Anders zit de dokter ook zonder werk. Maar misschien kunnen wij iets beginnen Loesje, online verkoop van ieliegaale kippedij? Dat ik via jouw kip koop en dat niemand het merkt zodat ik kippedij kan eten. Stuur het maar naar mijn adres want mijn vrouw heeft dat nooooooit in de gaten. Die andere wel dus daar moeten we voor oppassen. Pip en Dotje zien er lekker uit. Is dat iets? Van die jonge seksie kippen.. jum. Loesje, jij vangt ze, doe ik ze bakken. Ik heb nog ergens marienaade staan. Wil je swiet sjielie of gewoon kip kruiden? Ik hoor het graag van je.
Ikke fjoeg me toktokfjientjes wat se er fan fonne as een egge rieporrer sauw doen. Nau!! Dat fiel niet goet. Oooooh wat waare me wekkere tokkies boos hihihihi. En dit seide se teege oom Toby.

Pippieeeeeeeee tooooktoooooktoktoktok ze willen ons vangen en bakken ohhhhhh toktoktoktoktoktok en opeten met swiet sjielie
Toktoktoktoooookkkkkkk
Dotje hoe kunnen ze dat nou doen toktok, wij 2 van die jonge seksie kippetjes?????
Pippie en Dotje tok, wij dachten nog wel dat het onze vriendjes waren, tok!!!
Maar die lieve MamaLoesje en lieve Dorus zullen dat toch zeker niet goed vinden………
Toooooktoktoktoktok!!!!
Vriendjes……..
Toktoktok

Affeloope week

Dit was het weer foor deese keer.
Affeloope week was zooo errug sielug foor me sjoonfamielie. Er was een stom fierus naar binnegesjoope weer en die hep een paar beebies so siek maakt datte se niet meer ferder konde leefe. Sniksnik. Heel evve was ik bang dat mij soon ook ies kon gebeur. Hij is ook nog teets een beebie, maar hij hep gewukkig al sijn pwikkies kjeeg toen hij auwt genoeg was. De annere beebies waare nog niet auwt genoeg sniksnik. Poote juwwie mee datte alle annere beebies gwoot en gesond gaan worre? Dank uwes.
oom tobySins saaturdag deed mijn oogje ook weer meen. Stees sat ik te twaanen met me oogje. Soms wel fier keer purr dag!! Me frauw weet wanneer hut gaat gebeure. Dan ga ik of knijpe met me oogje of ik sgut me koppie. Dan set se me dwuppels al kwaar om toe te slaan. Het gemeene is… me manmeneer help haar nu ommedat ik egwaar keihart fegt om eronneruit te koome. Mopperdemopper. Ikke furrtwouw se eg niet meer als se me so eng aankijke.
Ikke hep tjauwens al sinnekwaaskatdoos gekreeg!! Hihihi. Leeserliggies met muispatroontje. Ooooooh die sijn sooo cool!! Hoe ferder je sgijnt destegwooter wort de muis hihihihi. Sinnekwaas fin mij een heeeeeel lief kater. Anners sau ik tog nies kwijge? Frauw wau ook wat segge, maar ik hep haar oppesloot sodat se nies kan furraaje teege sinnekwaasie. Hihihihi. Ikke laat haar stjaks pas weer frij.

Res mij om uwes me kwiptiese ommesgrijffing te geefe foor oofer 2 week. Se hep een jongesnaam!!

Dit was hut foor dese keer
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

22 thoughts on “Dorus en zijn innevjoew met Oom Toby

 1. Hoi Dorus, wat een leuke woef is Toby!! Maar wel een beetje gemeen dat hij Pip en Dotje in de pan wil doen. Dat mag niet hoor. Of zouden wij dat ook lekker vinden, mmmmm?? Nee, toch maar niet.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooooooooo tantes binti en zooka.
   Ooooooh errug he datte oom toby onze tokkiefjientjes wau opeete. Ikke lik alleen maar aan se om se te pwoeffe hihihihi.
   Se smaake naar kip!!! Egwaar hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 2. Hoi Dorus en Loesje wat een leuk ibtervieuwtjes met die leuke blafsnuit, ik ken ook blafsnuitjes maar die van mijn Oma die vind ik niet leuk , hij mij ook niet.
  Dat hij maar in zijn eigen huis blijft hij blaft zo lelijk tegen mij.
  Ik ruik het ook als er een blafsnuit in mijn huis is geweest ook al heb ik het niet gezien .
  Oooooooh nee ik zie liever🐦🐦🐦🐦🐦 in mijn tuin dan 🐕‍🦺

  Kopje van jullie vriendje Ollie

  1. Hajoooooooo oom ollie.
   Ikke kende eigewuk aween me buurwoef. Kartoesj. Ikke hoor hem stees bwaffe en ik ruik aan sijn snuit door hut hek hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 3. Lieve Doorie,

  hier is jou MammaLoesje en zij wil eers zegge, wat hebbie weer jou mooie innefjoew gemaak met jou woefdinnetje Toby. Zij heb zofeel goed mee gedaan. Mamsie schrik wel van ze faavooriete eete, uit ze bak van Brammie en mij Milaameisje. Jou mamsie heb er nie ze erfaring mee…
  Ooh en onse tokkies heb ree-aa- geert. Zij heb zofeel durf en zij tok iedereen naar ze huis. Dan bennie wel dapper Doorie.
  Maar jou Mamsie heb ook ze ferdriet van ze kittes en zij zeg ook, soms is leefe zofeel moeiluk. Doe jij maar eksra lief zijn foor jou sjoonmamsie mij tante Sylvia. En passie goed op jou beebie, mij Faaletienooo. Gelukkig hebbie al prikkies in ze bilitis.
  Lieve Doorie, bennie foorsichtig met jou oog. Anners kan jij straks jou sentjes niemeer telle en Mamsie moet nu spaare foor ze kers.
  Mamsie houw jou,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooooooo wieffe mamsie van me wamsie.
   Fies he wat oom toby doet. Hihihihihi. Maar hij kanne nu wel het bwootje poeplietje singe hihihihihihi
   Lusse ook een bwootje euhhh poep hihihihihihihihihihi
   Ikke ben alleteit wief foor me sjoonmoesje. Meestal dan hihihihi.
   Was sooo siewig he? Maar rw-tje gaat nu sjupergoet weer. En me valentino bwijf ik opfoedde sowals uwes dat wil. Foor sijn galg en sijn rat.
   Ikke hau uwes
   Koeskoes😽😽

 4. Hallo Dorus en Loesje, hier met Gijsje. Wat een leuk gesprek met Toby. Ik weet nu nog beter wie Toby is. Toby lijk mij een lieve hond.
  Ik ken alleen honden van beneden op het grasveld. Daar spelen ze samen en zijn ze aan het blaffen.
  Zijn kipjes in het gelei lekker? Ik lus alleen brokjes en snacks.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajooooooooo tante gijsje.

   Ooooh ikke sau niet weete of tokkies wekker smaake. Ikke lus aween boeboemoebwokkies en sallum bwokkies. Me noepies zijne kip. Dat sijn geen tokkies. Tog? Hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi Dorus.en Loesje
  Wat een goeiste interview heb je weer gemaakt.Was je zomaar met Toby op stap?Wat een mooie foto’s zijn dat.
  Ik heb best veel ervaring met woefs.
  Eigenlijk mijn hele leven al,want in de opvang waar ik vandaan kom,hadden ze ook een woef en de woef van een vriendin van mijn scullary girl is zelfs meegekomen om ons op te halen!
  Hier in huis ben ik gewoon de baas.Hoe we het best een woef onder de poot konden krijgen hebben we geleerd van je sterren oom Fynn!!
  En jakkie,woef Dusty{ nu ook een ster} van mijn tante wilde ook altijd de kattenbak als snackbar gebruiken.Net als Toby….Zo raar kunnen sommige woefs zijn!!
  Maar gelukkig was zij best groot en zat er dan altijd een haakje op de deur naar onze bak.Van de straat eten was ook zo’n dingetje….gelukkig lust woef Blue van mijn tante niks van de straat en ook niet uit mijn bak.
  Al staat mijn eten wel altijd veilig.Stel je voor dat woefs onze knabbels en natte hapjes gingen opeten.Ik bedoel maar,1 lik en de boel is op……
  Toby klinkt wel heel erg lief.Alleen kipjes eten????????
  Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel graag kip brokjes heb…..
  Je mamsie had ook weer goede vragen!!!
  Lieve Doorie het was reuze leuk om over Toby te horen.Dank je wel voor je mooie blog.
  Wat akelig dat je oogje weer vervelend doet en je weer druppels erin moet hebben.
  Pilletjes vind ik niet erg,maar oogdruppels….nou ik geloof niet dat ik daar aan mee ging werken.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajoooooooooo tante muzette.

   Oooooh me arreme oogie. Hut was eggiewaar een heel naar wiekent foor me. Teets weer werd ik in mij lurfjes gweept en iedewe keer dede se dat enge flesje bij me oog 😭😭😭
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hoi Dorus,

  Nou dat was me een intervjiew zeg met Toby, maar hij is wel heel aardig en lief vind ik.
  Behalve dan dat hij de tjok tjok vriendjes als kippedij wil maken, dat is toch niet aardig hoor. Hihihihihi!

  Wat vervelend dat je nog steeds druppels krijgt voor je oogje, maar het is wel beter voor je oogje.
  Dus is het misschien een idee om niet tegen te stribbelen, mar heel veel snoeppies vragen!
  Zou echt onderhandelen hoor, je mag mijn oogje dan maar dan wil ik wel hondert miljoen snoepjes. Wie weet helpt het.

  Pootje van Tommy!.

  1. Hajooooooooo oom tommy

   Ikke fin hut gwoon eng asse se met me oog beesig sijn. Dan hauwe se me fas en tegewijk hauw frauw me oog oope. En dan komp dat ding 😭😭😭
   Sniksnikpootjes 🐾🐾

 7. Hoi Dorus,
  Wat leuk om Toby te leren kennen……..
  Maar wij lezen dat hij ook wel wat ondeugend is!!!!
  Tegen fietsen aan plassen, naast zwemmen en ook nog onze kippies willen opeten!!!!!
  Maar wij vinden Toby toch wel een knapperd!!!!

  Tja Dorus wat goed van jou dat je vrouw opgesloten hebt……ze zou zomaar alles verklappen 😹 en dat moet je echt niet hebben!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooooooo mefrauw ceciel.
   Oom tobg wis niet eens datte ik bij uwes wekkere kippies langs was wees hihihi.
   Ikke besjerm me wekkere tokkies wel hoor!! Tauwt he dat oom toby naak swem 🙀🙀 hij moet tog een swembwoekie aandoen?
   Pootjes 🐾🐾

 8. Heee lieve grote jongens zwartepanter siejemees!, wat een gaaf intervjoew heb je gemaakt met je oom Toby en wat kunnen jullie goed in het bos wandelen samen, dat zie ik op de footoo!, maar eerst wil ik voor je sjoonmamsie heeeeeeel veel lieve kopjes sturen, voor de beebies die een ster zijn geworden, wat verdrietig is dat, ik ga zwaaien vanafond!, en ik hoop dat je oog weer beter is, oogdruppels zijn echt keigrieselig!, wat lijkt Toby me een lieve hond, hij heeft een lief gezicht want hij lacht, dat vind ik leuk, ik denk dat ik voor Toby niet bang zau zijn, misschien alleen als ik een kipje zau zijn…, maar ik wist niet dat honden zulke gekke dingen eten, uit de kattebak?!, jekkie dat lijkt me echt kei-fies!, ik moet er niet aan denken, een hond is toch heel anders dan een kat, dat lees ik al, lieve Door en ook mamsieLoes, dank jewel voor het mooie intervjoew, ik vind het altijd helemaal top om te lezen!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie Doot, ze zijn van je poomsie Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik kaastoktoknoepies door je hele huis gestrooid, eet smakelijk!!

  1. Hajoooooooooooooooooo poomsie
   Ooooh ikke fin ut so siewig foor me kweine neefies en niggies. We sul se nooit furrgeete 😭😭
   Fies he wat oom toby doet. Dwolle eete hihihihi.
   Sulle katte nooit doen!!! Ikke niet.
   Ikke ging na hut innefjoew naar me tokkies toe. Ooooh uwes kon leese wat se er fan fonne. Fan sjrik sat ik wat kipnoepjes te eete.
   Poomsie… onder uwes plingplangploinkinstwument ligge wat liedelsnekkies. Hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 9. Lieve Dorus , wat een mooi innerfjoew heb je gemaakt met woef Toby. Heel leuk om hem wat beter te leren kennen. Het is een hele lieve woef, alleen mag hij geen kipjes of kippedij opeten hoor , dat vinden wij stout. Arme lieve cookies. We zijn benieuwd wie jouw volgende slachtoffer is Dorus. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hajoooooo mefrauw ina en tante floortje.
   Ikke besjerm me tokkies wel hoor hihihihihihi. Niemant mag er aan koome. Aween mij tongetje as ik evve pjoeffe wil.
   Oofer twee week siet uwes wie me follegenne slagoffer is hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 10. Hoi knappe ster rieporter Dorus, wat een leuk intervjoew met woef Toby.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.
  Enne ppsst wij zijn dol op tokkies , hihihihi

  1. Hajooooooo wieffe benne ses en kijkdinnie fanne meneer negan. Hihihihi.
   Wil uwes eggiewaar me tokkiedinnies opeete? 🙀🙀
   Oooooh nee hoor. Deese tokkies haale de kers (hoop ikke hihihihi)
   Pootjes 🐾🐾

 11. Hallo Dorus,
  Sapperdeflap wat een interverijoe zeg, O dit had ik nooit durf hoor, met een woef nog wel. Oke het is onze vriendje Toby en ik weet dat hij lief is, maar een woef is een woef hoor en toen ik heel kleine Jip was deed een woef steeds achter mij aan jagen en moest ik in hoge boom klimmen om veilig te blijven.
  Nou Toby is wel een alles eter en maar goed dat er op hem gelet wordt, anders zou hij een witte pluizenbal worden en moet hij rollend over de staat om zijn woeffen dingen te doen. Dorus wij hebben het gelukkig gemakkelijk een prive WC en onze mensen maken die altijd schoon. Beter kunnen we het niet hebben.
  Tot volgende keer weer hoor Dorus en nu moet vrouwtje weer verder werkjes doen op de laptop. Je krijg van vrouwtje een grote knuf, grote poot en kopstoot van Oome Jip

  1. Hajoooooooooo oome jip.

   Oom toby was foor mij wief hoor.hij wau awween weten wat er in me bak lag hihihihi.
   Nau… hij kweeg me dwol niet hoor.
   Ikke hoop nog teets er op datte ik uwes mag innefjoewe hihihi.
   Maar totte begin follegent jaar sit ikke al fol 😃😃 pssssst… oompie bert… op uwes bwijf ik ook duldig wagge hoor 😃😃
   Pootjes 🐾🐾

Reacties zijn welkom