Dorus en zijn innevjoew met garrenaale

garrenaale Hajooooooooo iedeween. Hier isse uwes rieporrer Doorie weer met, weederom, een spetterent innefjoew. Fanmijdaag hep ik twee garrenaale innefjoewt. Saame met me mamsie. Toen se hoorde dat ik dat wau doen toen begon se te kwijse datte se meewau. Oooooooh so erg. Mamsie nam haar bakkie ook mee. Waarom weet ik niet. Hihihihi.
Feel pwesier mette leese.

Wat foor merk diere sijn juwwie?
*Garnaale (as in eete?)

Wanneer sijn juwwie geboore?
*Geen idee, zijn we dat? Volgens mij waren wij er altijd al.

Hoe heete juwwie?
*Zout en Peper (interesante naame hihihihi)

Mooge juwwie wel eens door hut huis loope?
*Pas gelede kwam er een tsoenaami en ons water ging oofer de rand naar de wc. Toen hadden we kei weinig water in ons huis.
Daarna hadden we ook nog een aarbeefing. Ons huis schudde van links en naar rechts. Alleen maar om erachter te komen dat we nu verhuisd zijn. Bij de vrouw van Bram. Geen idee wie dat is hoor. Nu is alles weer rustig en kennen we weer rondgrazen in ons eigenhuisje. Of bedoel je dat we los in haar huis mogen lopen zonder water? Nee, dan gaan we dood. Is het niet door verstikking, dan wel omdat iedereen ons wil opeten.(oooooh eg? Ikke niet hoor. Ikke lus aween me bwokkies. Mam… MAHAMMMMMMMMM)

Waar plasse juwwie? Heppie ooit een bekeuring gekweege foor wiltplassen?
* Ooferal! Wat is wiltplassen? Ik ben nooit wilt als ik plas, misschien Peper wel.

Heppe juwwie wel eens ruusie met elkaar?
*Soms wel, Peper is zo’n heethoofd, maakt overal problemen van. Ligt er een korreltje zand niet goed, gaat ie zitten krabbelen met zijn voorpoote. Idioot.

Leefe juwwie in sauwt of soet waater?
*Zoet water, ik ben al Zout genoeg.

Pootballe jullie wel eens?
*Jaaa, keiveel met zandkorrels. Oh en ook wel eens met korreltjes voer voor die stomme vissen die bij ons wonen sinds kort. Die zien gewoon nieteens waar de korrels vallen omdat hun ooge aan de zijkant zit. Echt bizar. Ze mogen blijven omdat ze ons niet opete.

Waarom hebbe jullie geen swembwoekie aan?
*Wat is dat? (Een bwoekie!! Sowdat jullie nie naak swemme)

Hebbe juwwie wel eens aan een kunsgebit gekloofe?
*Zie wel Peper, weer een val. Het begint nu al oofer tannen en eete en zo.. ik denk wegweese anders zijn we dadelijk EX-zout en peper.

Als jullie naar buite mooge, kwijgen jullie dan een wiempie om?
*Een riempje? Waarvoor? Peper loop nie weg hoor is ie veel te bang voor ook al is hij een heethoof.

Wat finne juwwie fan kokteelsauws? Of smekdonnalssauws?
* aaaaaaaaaah een val, een val, zie wel, ze willen ons eete met deese sause…. helllup..(MAHAMMMMMMM)

Barrebeknoeie jullie wel eens?
*Ik geloof dat Zout is flauwgevallen, Ze denkt te veel na over complottheorieën en zo. Dat jullie ons willen eten en zo. Nou ik geloof dat niet hoor.
Wij hebben geen barbekjoew. (zout blijft dan vooraltijd in sjok)

Mamsie

Hier isse me mamsie weer met haar weereltbewoempte kollum:
Mamsie wil ut (w)(fr)eete

Fraage van Mamsie

Lieve peper en Zout, hier Mamsie en zij heb ook fraage foor jullie eigen. Zij zeg eerluk, het is moeiluk weeges dat garnaaale mij faafooriet is bij mij visboer maar mevrouw Bram zeg Loes pas op! Daarom heb ik mij eigen wel ferdiep in jullie en hier kom mij eigen fraage:

1: Jullie zijn garnaaale. Wat is jullie faafooriete eete? Gebruikie dan ook peper en zout of slik jij het zo door?
*Wij eete alles, van plant tot poep. Viskorreltjes, blaadjes, beestjes, alles.

2: Heb garnaaale ze eigen groote buik? Dat jullie vrouw zeg Peper jij moet op jou diejeet of zij zeg Zout jij moet meer rondjes swemme foor jou gezond?
*Nee, wij scharrelen de hele dag door. Daarin werken we en eten we en blijven we in balans.

3: Mamsie weet jullie lus kommekommer, spessieboon, brokkoolie en spaggettie. Lussie ook makkareele of tonijn? Doe jullie vrouw foor jullie eigen kooke en wat maak zij dan? Krijgie in jullie wiekent ook sneks?
*Als de vissen niet alles opeten dan eten wij de viskorreltjes op, die zijn kei lekker.

4: Deze fraag is omdat Mamsie het ze eigen affraag? Bennie nooit nie bang dattie in sjelei moet? Of in saalaade? Of dattie bij mij visboer in ze eetalaazie kom te ligge? Hoe groot moet jou buik dan zijn?
*Zout is nog steeds nok-aut van de fraage. Zij denk dat wij in gelei koome of dat we op een barbekjoew koome. Mij zenuw denk nu hetzelfde na al deese fraage. Assie mij zoek, onderkoffer! Ik ben sins net transvis geworre en geeen garnaal meer.

Dank jullie wel Peper en Zout van zo een mooi innefjoew. En dattie eerluk en kwesbaar ben en jullie zie al heel goed uit…
*aaaaaa, zij wil ons eete … aaaaaa ..(peper nok-aut)

*Mevrouw Bram hier even, Loesje, ik denk dat de vragen een beetje te veel waren. Ze liggen letterlijk van pampus. En jij heb je zo voorbeeldig gedragen. je hebt niet eens gekwijld Loesje. Ze komen er wel boven op.
Sjoooooooo dit was weer hut eint fan, weederom, een spetterent innefjoew. Heppe juwwie ook soon tjek gekweege? Hihihi. Ik ga gauw me bwokjesbak aanfalle. Mamsie moes ik meesleure. Ooooh se bweef maar foor hut akkwaariejum sitte. Waarom weet ik niet.

In mij leefe

Hoe issut ferder in mij leefe? Nau… rielekst hihihi. Ikke mag weer op me ballekon. Ikke hep al dwie heele weeke geen last meer gehat fan me oogjes. Gaaf he? Geen enge dwuppels meer!! Ikke sat foorige week te seure datte ik naar buite wau. Ik beet me frauw sellufs!! Toen kweeg ik wel een kledder tewug. En een Donald Duck blaadje naar me kop geslingerd omdat ik door bleef gaan. Soms dram ik gewoon door as ik me zin wil heppe.
Affijn… ik naar buite. Nauuuuu so kauwt!! Ik keek effe ront en ging weer naar binne. Nies teege frauw geseg. Ikke was sniekie op bed gaan ligge. Hihihi. Na een halluf uur keek frauw waar ik was. Want se font het kauwt binne. Was se me daar tog boos hihihi. Ik hoorde me ballekondeur dichtgaan. Dat was foor mij een teeken dat ik weer naar buite wau. Weete juwwie wat se sei? Noo weeh Hoosee!!
Naufanmeja!!! Se sei dat se bijna een ijsblokkie was geworde. Als dat zo was kon se tog niet woope? Ooferdwijfe is ook een fak zeg!
Ferders ben ik steets aan het sjrikke om nies en hep ik heel faak somaar een dikke staart. Me mense moeten dan laggen. Ik niet hoor!!

We sijn weer aan het eint. Maar niet foordat ik seg wie er oofer 2 weeke komp.
We, mamsie en ik, gaan een kat in hut sonnetje sette. En dat furrdient hij!! Want oh oh… hij hep feel meemaakt de laase tijt. Maar wie hut is lees uwes oofer twee weeke.

Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

22 thoughts on “Dorus en zijn innevjoew met garrenaale

 1. Hallo Dorus en Mamsie Loes,

  Nou ik kan me helemaal indenkere dat Peper en Zout zich in een sjook zijn geschrikt. Staan daar 2 poezels voor hen en ja die lussen wel een garnaaltje en zeker Mamsie.
  Als jullie weer eens zo lekkere hapjes gaan intervieuw doen, eerst maar even goed de buik vullen hoor, jij met brokken en Mamsie met haar beroemde vissen va de visboer.
  Ikke snap dat Peper en Zout eigenlijk hele nuttige dieren zijn, ze poetsen de hele vissebak schoon is wel heel gemakkelijk voor de vissen die ook bij hen wonen.
  Nou ik heb wel knorretje in de buik gekregen van jouw mooie en leuke schrijf en ga ik maar eens kijken wat mijn vrouwtje voor mij heeft klaar gemaakt.

  Wat toppie dat het met jou weer goed gaat en een ding, je moet niet vrouwmens bijten hoor, want als je dat doet wil ze vast niet meer doen wat jij graag wil.
  Tot over 2 weekjes weer hoor en benne benieuwd wie er dan is.
  Knuf van vrouwtje en poot/kopje van Oome Jip.

  1. Hajooooooooo oome jip.

   Ikke wus niet eens garrenaale hoor. Ikke moes se teege mamsie besjerme hihihihi. Mamsie ging teets met haar kop in hut akkwaariejum.
   Ikke hep ook speit datte ik me frauw teets beet. Ikke wau naar buite maar het ging nie snel genoeg hihihi. Maar ik kweeg ook een kledder hoor hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 2. Hoi Dorus,

  Wat een gaaf innerview met Peper en Zout, maar snap wel dat ze een beetje bang werden van de vragen.
  Stel je toch eens voor dat ze in een sausje terecht zouden komen, dat is best eng.
  Gelukkig gebeurt dat niet, want ik weet dat jij alles onder controle hebt tijdens het innervjiew.
  Ben trots op je.

  Het was inderdaad nog wel koud, maar je hebt je vrouwtje goed laten mopperen door sniekkie op bed te gaan liggen hihihi.

  Geniet van deze mooie dag lieve Dorus.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajooooooo oom tommy

   Oooooh ikke moes stees mamsie waarsjuuwe hihihihi. Asse ik ooit weer garrenaale ga innefjoewe laat ik mamsie thuis hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 3. Hoi Dorus,

  Och jee, arme Zout en Peper. Ik hoop dat ze ondertussen van de sjok zijn bijgekomen. Het was weer een garniaal interview, hihi.
  Wij zijn ook al weer vaak op het balkon geweest. Als het zonnig is, zet vrouwtje de deur op een kiertje en kunnen we lekker naar buiten, als we dat willen. Vrouwtje gaat soms buiten op de stoel zitten en dan komt Zooka lekker op schoot liggen. Samen geniet van het buiten zijn

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooooooo tantes

   Gaaf innefjoew he? Hihihihi. Ikke mag fanmijdaag ook weer naar buite hihihihi. Missjien ga ik so op me ploemstoel slaape. Offff ik ga naar de fissies beneede kijke hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoiiii Doorie. Leuke innefjiew. Ikke moes lache ommedat de garnaal een transvis was geworre. Want mamsie Loesje eet alles hihi. Ikke ook hoor. Maar ik doe ook veel tweene. Moet wel een topkatmodel blijfe he. Pootje van Minnie 🐾🐈

  1. Hajoooooooo tante minnie

   Hihihi de garrenaale weete niet dat mamsie awwes lus wat maar eetbaar is 😂😂
   Dus ook twansfissies hihihihi.
   Maar ik besjerm se wel hoor!! Ikke lus aween maar me bwokkies
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hallo Dorus en Loesje, hier met Gijsje. Wat een mooi vraaggesprek met zout en peper. Vrouwtje moest heel erg lachen. Ik vroeg vrouwtje waarom ze zo moest lachen. Ze vertelde dat ze moest lachen om jullie gesprek met zout en peper. Dat mamaloes ze wilde opeten. Ik vroeg mijn vrouwtje of garnalen lekker zijn. Ik vind ze niet lekker. Ik weet niet of jij ze lekker vindt, Gijsje? Laat ze maar mooi zwemmen, zei ik tegen vrouwtje. Dat vind vrouwtje ook

  Wat hadden we mooi weer he? Ik heb lekker in het zonnetje op de vensterbank gelegen.

  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajooooooo tante gijsje.

   Se sijn egwaar heel kwein hoor. Se hatte mamsies puik nooit fult hihihihi.
   Ik weet seeker dat ik se niet wekker fin. Ik eet aween me bwokkies hihihihi. Soms eet ik een beskwietje. Die sijn eggiewaar heerluk hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 6. Mij Doorie,

  hier is jou Mamsie en ik zeg jou eerluk, het was mij moeilukke innefjoew want jij zit assie kat ben tog op jou spek. Zo een mooie garnaaale van Zout en Peper.
  Dank u wel mevrouw Bram dattie zie, Mamsie heb zofeel goed ze bes gedaan. Jij moet jou eigen tog gedraage en assie Mamsie ben geef jij jou goede foorbeeld.
  Maar Zout en Peper heb het zofeel goed gedaan. Hoop dat Zout nu uit ze sjok is want mij erfaring is, gesjokte garnaaale is meer taai taai.
  Lieve Zout en Peper hier is Mamsie nog eefe want zij zeg, dank jullie wel en mij visboer heb ook naa jullie ge-in-foo-meer. Toen moes ik wel op mij kaak bijte want misschien hebbie het nog nie gesien. Mamsie heb ze tande ferloore weeges dat ze operaazies heb gehad. Maar jij kan er gewoon mee eete is mij erfaring.

  Dank jou wel mij Doorie en mij hart is blij dat jou oog weer gezond kijk. Maar jij moet jou drifte wel beheerse, jij kannie jou heele dag op en neer van jou balkon.
  Maar jou Mamsie houw jou wel,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooooo mamsie.

   Oooooh uwes kon uwes ook niet beheerse anners hoor!! Ooooooh uwes dee de eene aansjag na de annere!! Eggiewaar!!! Tot uwes kwam waare de garrenaale niet in hun sjok.
   Ik fjees dat se dat nu nog sijn!! Hihihihihi. Follegenne keer moet uwes een sgepnet meeneme mamsie.
   Koeskoes.
   Ikke hau uwes❤😽

 7. Heeee lieve grote zwartepanter ster-rieporter, wat een kiegaaf intervjoew met Peper en Zaut!!, nau weet ik veel meer van garnaale, ik vind dat ze een mooi huis hebben, met allemaal planten, dat ziet er gesellig uit, maar ik moet er niet aan denken om zomaar oferal te plassen, bah, maar ja als je in water woont is het anders misschien, ik ben trots op je mamsie dat ze niet geproefd heeft aan de garnaale, ik denk dat garnaale ook best vrienden kunnen zijn toch?, ik vond het een fantasties intervjoew Door!, mijn vrouw zegt dat ze misschien ook wel garnaale wil, dat lijkt mij ook wel leuk, dan kan ik naar ze kijken, of eten ze dan misscnien mijn eten op?, want dat wil ik liever niet, maar als ze spezziebonen eten en brokkoolie, dan vind ik dat geen probleem want dat lust ik toch niet!, dankjewel voor het machtig mooie intervjoew Door en mammaLoes, en natuurlijk ook Zout en Peper!!, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn je poomsie Kever, en ik heb de frietjes al in de frietuur!!!

  1. Hajoooooooo poomsie.

   Ooooooh wil uwes ook garrenaale? Mamsie seg datte se awwes eete🙀🙀 ikke sau, as ik uwes was, uwes eete niet bij hun neerlegge dan!! Ikke ga se missjien wel foor me pootbaltiem fjaage. Ikke sag hoe se een kool maakte met een santkowweltje!! Oooooh fjietjes? Ikke kom met me bakkie er aan!!! Is er ook majjenesse bij? En bittere balle?
   Pootjes🐾🐾
   Pssssst… in uwes tuin heppik bij de deur stikkies neerlegt!!

   1. De bittere ballen komen er aan, en natuurlijk is er majjenesse bij!!, frietjes zonder majjenesse is niks aan!!, de garnaale bij het pootbaltiem is een goed iedee, alleen moet je dan wel opletten dat je ze niet omfer loopt!!

    1. Ik hing aan de lippen van mijn mens, Dorus., toen ze jouw interview voorlas. Wat een interessantie beessies, die garnaale. Wij hebben geen akwarijum. In de vijver woont alleen een hippo. Dus ik denk dat ik nog nooit garnaale heb gezien. Tof als ze katerdag mee doen met pootballe. Des te meer lol hebben we. Maar ik wil wel spits blijven hoor. Samen met Pixie. Wij zijn topscoorders.

     Kunnen we na de pootbalwedstrijd langs Kever rijden met de bus. Dan kunnen we daar lekker bitterballen eten. Met mosterd. Jummie.

     Ferme kop van Japie

     1. Hajooooooo jaapiejoo.
      Natuurwuk bwijf jij spis. Je ben me besse skoorer hihihihi.
      Weet je seeker datte bittere balle wil met mossert? Je mag niet te dik worre hoor.
      Pootjes 🐾🐾

      Pee ess… neem nau je bwoekie mee!!!

 8. Hallo Dorus,
  Wat een gaaf innerfjiew!!!!!
  We hopen dat Peper en Zout inmiddels bijgekomen zijn van de schrik!!!!
  Wij vinden garnalen ook wel lekker maar het was ook wel een beetje zielig!!!!
  Pippie en Dotje zaten te huilen want ze weten hoe het voelt als iedereen je wil opeten!!!!
  Wat fijn Dorus dat het zo goed met je oogje gaat!!!!
  Dorus, hier Dopey……ben maar blij dat je alleen een Donald Duck na gegooit kreeg!!! Ik kreeg net een schoen tegen me aan gegooit omdat ik Izzy aan het pesten was. 😾

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajooooooooo awwe ses plus lekkere kippe hihihihi.
   Pippi en dotje… juwwie heppe tog de kers ooferleef? Mamsie likte aween aan jullie pootjes hihihi
   En saaturdag hoefte juwwie aween maar ff door hut waater te loope foor boeljon. Kunne juwwie dat weer doen? Want dan hep khumba sijn boeljonijsies hihihi.

   Oom dopie? Wat seg uwes nu? 🙀🙀 een sjoen naar uwes? Ooooooooh 🙀🙀🙀
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hallo Dorus,
    Als het zaterdag mooi weer is dan fladderen we door het water!!!
    Dat is beter dan lopen en wordt de boeljon lekkerder voor Kumbha.

    Dopey zegt nog, ja echt Dorus het was een sjoen 😾

 9. Hallo Doorie en Loesje.
  Wat is het weer een spetterend innervjoew geworden.
  Zo leuk om weer wat nieuwe diersoorten te leren kennen.
  Ik wist niet veel van garnalen alleen dat ze in Zandvoort wel gevangen worden en eh…..(oortjes dicht Peper en Zout)eetbaar gemaakt worden,zal ik maar zeggen.
  Mijn mensen oma vindt ze heerlijk met cocktail saus.
  Ik wist niet dat ze ook in een eigen huis konden wonen.
  Het ziet er gezellig uit hoor.
  Ook snap ik wel dat ze in sjok raakten van sommige vragen.Ik vind het super knap van je Mamsie Loes dat ze van de garnalen of transvissen,af kon blijven.Dat moet eggies waar moeilijk zijn geweest!!
  Doorie wat fijn dat je oogjes zo goed beter geworden zijn!
  Il vind het buiten ook nog te koud,dus als er zo’n is,lig ik in de vensterbank ervan te genieten.
  Dank jullie wel voor deze leerzame innervjoew.
  Kopjes en pootjes van Muzette

  1. Hajoooooo tante muzette.

   De garrenaale sijn weer garrenaale hoor nu dat mamsie weg is hihihihi.
   Se sijn weer hewemaal garrenaal geworte. Se waare eggiewaar in sjok toen ik oofer sauws begon te pjaate. So raar. Toch? Ikke was bijna de heewe dag buite!! Hihihi. Lekker inne son.
   Pootjes 🐾🐾

Reacties zijn welkom