Dorus en zijn innefjoew met oom Pasa

oom PasaHajoooooooooooo iedeween. Hier is hij weer… uwes reisende en taalentfolle innefjoewkater Dorus.

Oom Pasa

Deese keer heppik oom Pasa innefjoewt. As uwes denk euhhh wie? Herinner uwes sig me innefjoew met tante Floor nog? Daar woont oom Pasa nu. Tante Floor is over de regenboogbrug gegaan en een tijtje laater kwam oom Pasa bij mefrauw Pasa wone.
Feel pwesier mette leese.

Hoe auwt ben uwes?
Ik ben op 17 maart j.l. 5 jaartjes geworden.

Waar benne geboore?
Ik weet niet waar ik geboren ben. Mijn frau weet het ook niet.

Hoelang woon uwes bij mefrauw Ina?
Ik ben op 31 maart bij mefrau Ina komen wonen. Daarvoor heb ik 5 jaar bij hele liefe mensen gewoond, mensenmama, mensenpapa en 2 mensenbroertjes. Er waren ook nog twee andere poezen. Maar toen werd mijn jongste mensenbroertje ziek, ze noemen dat geloof ik aalergie. Hij was aalergies voor ons, poezen. Medisijntjes hielpen niet en toen moesten papa en mama besluiten om de poezen een ander huis te geven. Met heel veel verdriet, zij hielden zoveel van ons. Ik mocht nog even blijven maar mensenbroertje bleef aalergies. Dus ik moest ook weg. Toen kwam tante Irene in mijn leven. Irene is het nichtje van frau Ina. Zij had gelezen dat ik een gouden mandje zocht. Zij zocht een nieuw vriendje voor Ina omdat Ina’s manmeneer over de regenboogbrug was gegaan en vlak daarna poes Floortje. Frau Ina had zoveel verdriet en was zo alleen. Op 31 maart kwamen ze mij halen. Er zijn heel wat traantjes gevloeid en ik begreep ook niet wat er allemaal gebeurde. Al mijn spulletjes gingen mee in dat blikken ding op wielen en daar gingen we, naar Pijnacker. Ik was eerst heel bang, kroop meteen weg onder een kastje waar ik de hele nacht heb gelegen tot ik honger kreeg en merkte dat ik er niet meer onder uit kon. Ben toen gaan mauwen tot Ina wakker werd en het kastje opzij heeft geschoven. Wat was ik blij. (Mij frauw huilde ook stees toen me bwoer en ik er waare. Se mistte ooma Katrien nog stees. En net toen se einnewuk begon te lagge ging me bwoertje de regenboogbwug oofer)

Is uwes frauw lief?
Ja zij is heel lief, net zo lief als mijn eerste mama. Maar zij kan ook streng zijn hoor als ik stoute dingen doe. Dan zegt ze: “Pasa NEE” en dan weet ik al hoe laat het is!

Sgaam uwes sig foor uwes frauw?
Nee hoor, ik heb me nog nooit hoeven te schamen voor haar.

Waar plas uwes en wat is de kleur fan uwes.
Ik heb een groote Weesee, die staat in de badkamer, hij is grijs.

Wat is ut eerse wat uwes doet as uwes wakker wor?
Eerst kopjes geven aan Ina en vragen om eten. Meestal begin ik de dag met soep of een oom Pasalikwit snek.

Mag uwes naar buite?
Wij hebben een balkon maar daar durf ik niet op, teveel lawaai van het verkeer. Ik kijk graag naar buiten dan zie ik de trein, de metro, en ik houd goed bij dat hij de dienstregeling  nakomt.

Hep uwes hobbies?
Mijn hobbies zijn slapen, spelen en eten en snoepen.

Lieve Pasa, dank jou wel dattie mee wil doen met onse innefjoew. Jij woon nog nie zofeel lang bij jou lieve vrouw en van mij hart zeg ik jou. Jij ben zo een gelukkige katerman dattie bij jou vrouw mag woone. Nu doe jij mee aan onse innefjoew maar jij weet, onse innefjoew is pas ze échte innefjoew assie Mamsie ze fraag heb beantwoord. Daarna kom Oopa Floris,  hij brei er ze eigen eindje aan…

Hier kom Mamsie ze fraage:

1: Jij ben nog een jonge katerman. Hebbie groote honger? Hebbie foorkeur van jou eete? Wat vinnie jou allerlekkerse eete?
Ik heb altijd wel trek in eten. Er staan altijd lekkere brokjes van meneer van der Heuvel en ’s avonds krijg ik blikje of zakje natvoer. Ik lust alle smaken.

2: Hou jij van sneks? Welke vinnie dan lekker? Doe jij welees ondeuged zijn en stiekum sneks uit jou kast haale. Of fang jij muise of fliege? Geefie die dan aan jou vrouw?
Ik eet graag Dentabits of snaks met kaas en toktok smaak. Ik vang wel eens een vlieg en die eet ik zelf op. Mijn frau lust ze niet. Het knapt zo lekker in de bek.

2: Hoe groot is jou buik? Wat doe jij foor jou buik? Hebbie diejeet of maggie alles eete wat in jou kast van jou huis lig. Bijfoorbeeld zallumsnipper in sjelei van Pasa Maalam?
Mijn buik is niet zo mooi als die van jou lieve Loes. De dierenarts vond hem precies goed. Ik heb geen diejeet en ik lust alles dus dat is makkelijk. En zallumsnippers ikn sjelij , heerlijk. Het water loop me uit de bek.
Dag lieve Oopa, ik lees altijd uw mooie letters en ik ben een groot fen van u. Haartjes in de krul en gaan met die banaan. Veel liefs van Pasa en Ina.

Oopa’s eindje

Meneer van de Pasa kent u mij?
En nu?
Wat?
Een vraag stellen?
Samen paaseieren zoeke?
Keivet!
Dag lieve Oopa, ik lees altijd uw mooie letters en ik ben een groot fen van u. Haartjes in de krul en gaan met die banaan. Veel liefs van Pasa en Ina

Dank jou wel Pasa datte zoveel eerluk mee heb gedaan met onse innefjoew. Dorus, MammaLoesje en Oopa Floris.

Een muis

Naunaunau… wat een innefjoew weer he? Hihihihi. Nu weet uwes awwemaal ies meer fan oom Pasa.
Nau hoor ik uwes fjaage Doorie is er nog ies pannents gebeur bij jouwes? Wees gerus… JAH!!!
oom PasaIkke hep een muis op me ballekon gefang hihihi. Egwaar een vette joh. Niet norremaal!! Dit keer hep me manmeneer um niet kapot gemaak door er op te gaan sitte. Ikke ben daar tjauwens nog stees boos oofer hoor. Hut was mij muis!!
Ikke sal uwes furrtelle hoe ik de muis fing. Ikke was smorregens om halluf fijf aan hut huiwen dat ik naar buite wau. In het donker sie je dan diertjes die je in hut ligt nooit sau sien. Frauw deed de deur oope nadat ik superlekker ge-eet hat. Se ging weer naar binnen om dat fiese bwuine water te drinken. Se noeme dat koffie. Geef mij maar een watertje on ze roks. Feel lekkerderder.
Ennieweej… ikke was buite en sag ies. Ikke dag kip!! Ik hep je!! Hihihihi. Het was eggiewaar een hele fette muis!!! Natuurlijk hield zijn batterijtje er weer mee op. Ikke ga daar tjauwens oofer klaage. Muise hebbe, eggiewaar, DE slegst werkende batterijtjes ter weerelt. Dus ik nam me muis mee naar binnen Hihihi. Weuk he? Ikke sat er fijn mee te speele en toen sei ophaareens teege man waar ik mee sat te peele. Me manmeneer sei wat bedoel je? Nau sei frauw… die vorm is so raar. Kijk evve. Nauuuuuuu… dat was de laase keer dat ik me muis sag. Me man pakte mij muis aan zijn staartje en sei hij hep er 1 gefangt. Begon frauw gatverdarrie!!
Wat nau gatferdarrie!! MIJ muis!! Hij liep ermee naar ballekon en gooite hem oofer het gaas naar beneede in de tuin. Ooooooooooooh sniksnik.
Maar toen gebeurte er ies mense. Ik kweeg noepies!! Egwaar!! Se seide dat se tjos op me waare hihihihi. Nauuuuu hoe fin uwes dat? Se finne me een gwoote jonge nu. Dat wis ik tjauwens allang hoor.

Nau… we sijn weer aan het eint fan een spektakuleerr innefjoew gekoome. Me kwiptiese ommesgrijffing foor me folgende innefjoew is spis met een dik puikie.

Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

18 thoughts on “Dorus en zijn innefjoew met oom Pasa

 1. Lieve Doorie.
  Wat heb je samen met je Mamsie en Oopa Floris weer het goeiste en innervjoew gemaakt.
  Ik weet nu veel meer over Pasa van Ina
  Zo zie je maar wat voor een weg een katje af kan leggen voor het bij je komt wonen!

  Ik moet werkelijk mijn grote compliment geven voor het vangen van die vette muis!
  Dat is echt waar een kunst hoor!
  Jammer dat die muis gelijk stuk was Ik zou een brief sturen aan de consumentenkat.Want zo snel kapot klopt niet.
  Maar gelukkig kreeg je wel lekkere noepies!
  Zachte aai van Mia

  1. Hajooooooooooooo mefrauw mia.

   Ikke ben goet he met innefjiews!!! Eigewuk de besse. Niemant onkom aan mij riekordertje hihihihi.
   Eg mefrauw mia… het muisie was meteen kapot toen ik um in me bek hat. Maar het awwerergse fon ik dattie affepak wert. Oooooooh nau hat ik er einnewuk 1… pakke se um af!!!
   Pootjes 🐾🐾

 2. Mij lieve beebie-rieporter,

  dank jou wel mij jonge van zo een mooie innefjoew. Nu weet wij waar onse vriendje Pasa fandaan kom en hij is fijf jaar van ze leeftijd. Dan hoor jij nog bij onse jeug van teegeswoordig. Maar hij maak mevrouw Ina zofeel gelukkig en hij pas op ze huis en ze treinstaasjon. Dan ben jij een slimme jonge. Lieve Pasa dank jou wel van jou mooie innefjoew en mij hart is blij dattie geen diejeet hoef van jou eigen. Dan kan jij alles eete, ook jou knappe fliege.
  Hoop dattie foor alteit geluk blijf foele saame met jou lieve vrouw, mevrouw Ina.

  Lieve beebie wat zeggie ons nou in jou eigen letters. Hebbie jou eigen muis gefange en jij kreeg noepies? Jij heb jou mense goed oppefoet, jou Mamsie is trots op jou eigen.
  Kannie ook mij garnaaaale fanfe alstoeblief dank jou wel,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooooooo mamsiefanmewamsie.

   Uwes begin ook stees beeter te worre met uwes fjaage mamsie. En oopa isse de awwer awwer AWWERbesse.

   Mahammmmmmmmm ikke kan niet soofeel garrenaale fange hoor!!! Dan moet ik jaaare fissen met me hengel foor 1 pontje. Das kittenarbeit!!! En dat isse stjafbaar!!
   Koeskoes
   Ikke hau uwes😽😽😽

 3. Hoi Dorus,
  Wat een keigaaf innerfjiew…….wij vinden het zo leuk omdat we dan iedereen een beetje beter leren kennen!!!!!
  Hoe mooi is het dat Pasa en mefrouw Ina zooo goed bij elkaar passen…….onze vrouw zegt dat is gezocht en gevonden…….een goed team samen!!!!!

  Nouuuuuu en het was een echt vette muis die je gevangen hebt……super goed van jou!!!
  Het is ons ook al opgevallen dat de batterijen van de muizen het niet meer zo lang doen!!!!
  Het zijn de muizen van vroeger niet meer!!!
  Onze vrouw vond gisteren een dooie muis onder de deurmat…..die had Belle daar verstopt……..maar ja vrouw had er zonder het te weten op getrapt.
  Ze heeft nu de muis en de deurmat maar weg gegooid.😹😹😹😹

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajoooooooooo awwe ses en wekkere kippies.

   Nu ken uwes oom pasa ies beeterderder. Weuk he om te leese waar iedeween fandaan komp.

   Oooooooooh tante belle. Hep uwes frauw uw muis ook furrmoort? Oooooooooh wat errug!! Sniksnik. Heppuwes so goet uwes bes daan met furrstoppe en se twapt um gewijk plat😭😭😭 oooooh tauwte mefrauw belle 😭😭😾
   Pootjes 🐾🐾 en sterreke 😭😭

 4. Lieve Dorus,

  Wat een supervet gaaf intervjiew over Pasa, Kende pasa nog niet zo goed dus dit intervjiew kwam als geroepen natuurlijk!
  Ben zo blij dat Pasa en zijn vrouw elkaar hebben gevonden, en dat ze nu samen zijn.

  Wat heb jij een vette muis gevangen, ben mega trots op je.
  En je mag ook mega trots op jezelf zijn vind ik, en dat mag beloond worden met héél véél snoepjes vind ik.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajoooooooooooooooo oom tommy

   Goet he die innefjoews!!! Eens ben uwes ook de pieneut bij mij hoor. En nee segge hellup niet hihihihihi.

   Ooooh ikke kweeg wel djie noepies!!!! Egwaar. Bes feel he?
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Dorus,

    Owh wordt ik ook geinnervjieuwd ene keer? Nu bloos ik, hihihi.
    3 snoepjes zo hé dat is echt veel, hopelijk krijg je er misschien nog wel wat meer extra.

    Pootje van Tommy!

 5. Heee lieve grote sterrieporter die ook een hele grote amsedamse zwarte panter is net als zijn poomsie!!!l, wat een machtig mooi intervjoew heb je met Pasa gemaakt!, nau weet ik meer over Pasa, iver hoe aud hij is en waar hij fandaan komt, wat mooi dat Pasa en frau Ina elkaar hebben gefonden en nau SAMEN zijn!, het was voor allebei moeilijk, en nau kunnen ze SAMen knuffelen en eten en slapen, dat is helemaal top!, Pasa is een knappe jongen met al zijn flekken, ik vind het biesonder om te zien, en zei de dokter echt waar dat zijn buik presies goed is?, dat wil ik ook!, ik vind mijn buik presies goed, maar nau de dokter nog, misschien moet ik folgende keer maar naar de dokter van Pasa?, en Door ik geef je een heeeeeeeleboel kompliementen dat je een muis hebt gefangen!m zooo heee dan ben je echt wel een tijger!, ik ben keitrots op je!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen van je poomsie!!!, en zal ik hetzelfde maken als altijd?, ik zet het op je balkon en ik schrijf erop HONDENFOER, daar kijken je mensen vast niet in!!

  1. Hajooooooooooooo poomsie.

   Nu ken uwes oom pasa beeterderder. Daarom innefjoew ik ook. Sowdat iedeween awwes kan leese oofer me slagoffer hihihihi.

   Oooooh poomsie. Die muis was soooooo gaaf. Aween dat batterijtje was stuk. Stom he? Hihihihi
   Isse goet. En een milkiesjeek gwaag.
   Uwes whopper en gwilburreger en mekbeekon ligge onner uwes stjetsjer. In een pikniktas!!! En de foto oppe tas is gwoente!!! Hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 6. Het is te schandalig voor meows. Een muis aan zijn staart wegziepen. Moet ik eens doen. Dan is het huis te klein. Dan ben ik opeens een dierenbeul.
  Tip van mij: volgende keer gelijk opeten.
  Muizen zijn furrukkulluk.

  Foppe

  1. Hajooooooooo oom foppie.

   Ooooooooh dat gaat ik doen!!! Ikke sal se leere met mij muis te sollen sniksnik.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hallo Dorus, Loesje en Oopa Floris, wat een leuk gesprek met Pasa. Nu ken ik Pasa nog beter. Gaat Pasa ook mee doen met Pootbalteam?
  Pasa heeft nu een heel lief vrouwtje dat goed voor hem zorgt. Ze zijn samen een gouden duo.
  Je hebt een muis gevangen! Wat goed van jou. Ik heb nog nooit een echte muis gezien. Echt niet. Vrouwtje zegt dat ze een beetje lijken op mijn speelgoed muisjes. Is dat zo Dorus?
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooooooo tante gijsje.

   Ikke hoop wel datte oom pasa meedoet!! Hihihi. We kun altijd goeist speelers gebwuike.
   Oooooh egge muise sijn heeeeeeeeeel anners dan peelgoedmuise!!! En se ruike lekkerderder. Hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 8. HoiHoi,

  Wat leuk om Pasa beter te leren kennen. En we zijn bijna even oud, wij zijn 30 maart 5 jaar geworden. Wat fijn dat Pasa bij Ina kon gaan wonen, een gouden mandje voor Pasa.
  Wij hebben nog nooit een muis op ons balkon gehad. Misschien vinden ze 4 hoog te veel klimmen naar boven. Wij doen wel de vliegen opeten, die kraken zo lekker, hihi

  Fijne avond nog allemaal, knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajoooooooo tante binti en zooka.

   Ooooooh hep uwes nog nooit een muis gefang? Ikke wel!!! Hihihi. Doen aween egge stoere jpngens. Die kun ook beeter pootballe.
   Ooooooh fliegies heppik ook fangt. Die eet ikke ook wekker op hihihihihi. Se kraake inderdaad sjupers hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 9. Hoi Dorus,

  Onze vrouw is eindelijk thuis en we mogen heel eventjes op de computer als beloning voor ons, omdat we lange tijd alleen thuis waren.
  Wat een gezellig lang verhaal over Pasa. Leuk om te weten hoe hij bij mevrouw Ina terecht is gekomen na het over de regenboogbrug gaan van Floortje. Fijn dat ze zo gelukkig met elkaar zijn, al was het in het begin vast wel even wennen aan elkaar.
  Knap dat jij een echte muis hebt gevangen. Wij vangen hier alleen maar nepmuizen, want wij begrijpen niet hoe je een echte moet vangen. Dat laten wij onze vrouw maar doen en dat is gelukkig maar een keertje gebeurd. Wij vangen wel echte vliegen en muggen en dan krijgen wij altijd een compliment. Gisteren kregen wij een namaakvis die gaat bewegen als je hem pakt. Die durven we ook wel te vangen omdat hij niet echt is.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

Reacties zijn welkom